Tilbage til alle hunderacer

Ruhåret hønsehund

ruhåret hønsehund er en god jagthund. Den vil altid være ved din side. Lærenem og kvik hund. I dag en alm. familiehund.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Ruhåret hønsehund

Er den nabovenlig?

 • Ruhåret hønsehund

  hunden ruhåret hønsehund

  Den Ruhåret jagthund er en af Danmarks mest populære hunderacer. Det store antal af Ruhåret hønsehunde i Danmark skyldes primært at det er en af de mest udbredte hunderacer til jagt brug. Idet der er tale om en meget alsidig hund som kan bruges til stort set alle former for jagt, samt at den har em god psyke.

  Den Ruhåret hønsehund er en meget gammel hunderacer, som stammer fra Tyskland, hvor den er blevet fremavlet til jagt.

  Racens karakteristiske grove/tætte pels er oprindeligt fremavlet fordi de tyske jægere havde brug for en jagthund som kunne jage længe i alperne, hvor vejret typisk er koldt og vådt.

  Den ruhåret hønsehund har historisk set altid været en jagthund, men i dag er den også en god familiehund, dog er det bedst for hunden hvis den for lov at deltage i jagtlignende aktiviteter, da det jo ligger til dens natur.

  Temperament
  Den ruhåret hønsehund er en meget aktiv og hengiven hund, som altid vil søge kontakt til sin familie. Det er dog vigtigt at mani en tidlig alder søger for at socialisere hunden, for at undgå at den optræder aggressivt og for andre hunde og fremmede.


  Størrelse
  Den ruhåret hønsehund er en mellemstor hund. Og der kan være stor forskel fra en til en anden.

  Hanhunden bliver ca. 60-67 cm. høj og vejer lige omkring 25-32 kg.

  Tæverne bliver ca. 56-62 cm. høje og vejer 18-29 kg.

  Pleje
  Den ruhårede hønsehund skal børstes ca. 2 gange om ugen for at holde den stride pels i orden. Man bør bruge en kraftig og hård børste, så alle urenheder bliver fjerne fra pelsen. Det kan ligeledes være nødvendigt at trimme hunden. Den ruhåret hønsehund er også god til folk med allergi.

  Den Ruhåret hønsehunde har hænge øre, derfor skal man engang imellem tjekker hundes øre for skidt og gammel voks.


  Den ruhåret Hønsehund er en formidabel jagthund. Den hører til typen af stående jagthunde. Det betyder at den søger mod vinden foran eller ved siden af jægeren efter vildt , typisk fasaner og agerhøns, som trykker sig mod jorden. Når hønsehunden har lokaliseret vildtet, står den helt stiv og lidt fremadrettet for at "holde" på fuglen og vise Jægeren at her er der altså fugl. Herefter giver jægeren så signal til hunde, og hunden går fremad og presser fuglen til at forsøge at lette fra jorden, hvilket giver jægeren gode muligheder for at kunne afgive skud.

  Ruhårede hønsehunde har en meget kraftig pels, der som regel er brun med hvide aftegninger. Hunden har et kraftigt bid med sakse lignende kæber. Hovedet og snuden er brun ligesom hønsehundens øjne.

  Omkring munden er pelsen længere hvilket giver hunden skæg, som ofte er skyld i den antagelse, at hunden er ældre end den er.

  Hønsehunden er en af de få hunderacer, hvor det er tilladt at kuperer halen, for at undgå at den ruhårede hønsehunde brækker haler under jagt.

  Se også http://www.gipote.dk/racehunde/125-Hønsehund-ruhåret  Ønsker du at købe eller sælge en Ruhåret hønsehund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Ruhåret hønsehund til salg

  skrev d. 30-juni-2012

  Bemærk at det kun er tilladt at kupere hvalpe der stambogsføres og kun af en dyrlæge, som skal attestere at hvalpene er kuperet senest på dag 4.