Bichon Havanais til salg. Hunden stammer fra Cuba hvor den også er deres nationalhund. Læs andres erfaringer med racen, skriv din erfaring.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Bichon havanais

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Bichon Havanais, hanhund, hvalp, 5 uger , salgsklar 09.11.2019

  Vi har fået 2 fantastisk lækre hanhvalpe i de smukkeste pelsfarver. De er utrolig kære, totalt uimodståelige og hengivne. De er fyldt med kærlighed og nærkontakt helt fra nyfødte, da vi prioriterer de...

  Alder 5 uger
  9560 Hadsund
  Image
  Bichon havanais hvalpe 3 hanhunde og 1 tæve

  Bichon havanais, hvalpe, 5 uger , salgklar 22-05.2019 Vi har 3 friske og sunde Bichon havanais til salg 2 hanhunde og 1 tæve. De er alle stambogsførte og leveres med ormekur, vaccination, chip o...

  Alder 6 uger
  8570 Trustrup

  Havaneseren har utrolig mange beundrere på grund af den lange, silkebløde pels, de udtryksfulde øjne og den praktiske størrelse. Avlet som selskabshund for de Cubanske aristokrater 1800 tallet, og med det kærlige øgenavn “Velcro hund” fordi den altid klistrer til sin ejers side. Men afskriv ikke bare en Bichon Havanais som en simpel skødehund; Havaneseren er en yderst trænbar og overraskende energisk hund, som gør sig godt til flere forskellige aktiviteter – lige fra cirkushund til servicehund.

  Havaneseren kaster sin kærlighed på hvem som helst, derunder inkluderet fremmede, børn, andre hunde og endda katte. Men familien vil dog få den største andel af den kærlighed der bliver uddelt, og hvis det er muligt, vælger Havaneseren helst at klistre til sin ejers side. Den potentielle negative side af denne egenskab er dog, at en Bichon Havanais kan få problemer med separations angst. Dette er så absolut en hund der skal leve indendøre sammen med familien, for hvis den efterlades i en baggård – eller et hvilket som helst andet sted væk fra sin familie – er den bestemt ikke glad.

  Racens tendens som velcro hund er ikke så overraskende, når man tænker på den var avlet til at holde sin velhavende familie med selskab, på sin oprindelses ø Cuba. Siden da, har Havaneseren vist at den kan meget mere, end bare at fungere som skødehund. Havaneseren er yderst trænbar, og arbejder ofte som både terapi eller service hund, kan lugte sig frem til skimmelsvamp eller optræde med dens attitude som cirkushund.

  En Bichon Havanais har overraskende meget energi I forhold til sin størrelse, så for familien der gerne vil bruge sin hund til noget, er Havaneseren den oplagte hund som gladelig vil deltage i agility, freestyle dogdance, lydighed og flyball.

  Som med mange andre små hunde, er det meget almindeligt for ejere af Havanesere at overforkæle dem. Det vil de fleste nok fortryde, for dårlige vaner som eks udelukkende at ville spise menneskemad, kan hurtigt opstå. Det er en superintelligent hund, og den er mester i at snyde dig – og du vil ofte opdage at det er din hund der træner dig, og ikke den anden vej rundt.

  På trods af, eller måske endda på grund af de små særheder, er Havaneseren et fantastisk og alsidig kæledyr.

  Højdepunkter

  • En Bichon Havanais er en selskabshund, der trives med at være sammen med sin familie. Den kan lide af separations angst når den efterlades alene, og har det bedst hvis der er nogen hjemme ved den hele tiden.
  • Selvom de ofte vokser fra det, er det ret normalt for Havaneser hvalpe (blandt andre racer) at spise deres egen afføring. Sørg for at samle din hvalps afføring op, så du kan undgå at den fastholder denne ulækre vane.
  • Den lange, silkebløde pels på en Bichon Havanais er utrolig smuk, men kræver regelmæssig børstning og pleje. Mange foretrækker at klippe pelsen kort, men hvis du ønsker at udstille din hund, må du lade pelsen vokse og investere en vis mængde tid i pasning og pleje, eller bruge penge på at betale en hundefrisør. En anden god grund til at lade pelsen være lang; Hvis du bor i varmt klima, hjælper den lange pels med at holde din hund kølig.
  • Havaneseren fungerer godt I alle typer bolig, lige fra en mindre lejlighed til huse med store haver. Den vil dog sikkert give lyd når den ser nogen passere huset, eller hvis den hører en mærkelig lyd. Den gode nyhed er, at den ikke bare giver lyd for at høre sin egen stemme.
  • En Bichon Havanais elsker at betragte verden fra en højere position, og vil ofte selv finde vej op på sofaryggen eller borde for at følge med I hverdagslivet.
  • Papir er Havaneserens favorit legetøj, og denne superintelligente race vil gå langt for selv at finde det, også hvis det betyder at den skal gennemgå gæsternes lommer. Toiletpapir kan betyde timevis af underholdning, og kan fungere som en kæmpe belønning for Havaneseren. Giv den en rulle, og dit hjem vil hurtigt blive dekoreret med fint revet papir.
  • En Bichon Havanais kræver samme mængde motion som en større hund. En lang gåtur eller psykisk stimulering burde kunne klare opgaven.
  • For at få en sund og rask hund, bør du undgå at købe din hvalp fra en useriøs opdrætter, hvalpefabrik eller lignende. Det kan anbefales at gøre et indledende stykke arbejde, for at finde en opdrætter du føler dig tryg ved, og som gør et grundigt arbejde for at teste forældredyrenes helbred.

  Grundlæggende facts:

  FCI Gruppe: Selskabshunde
  Højde og vægt: En Bichon Havanais er ca mellem 23-27cm, og vejer 4,5-7,5kg.
  Gennemsnitlig levealder: 12 til 15 år

  Historie

  Efter Columbus opdagede Cuba 1492, begyndte Spaniere at komme til øen, og de medbragte små selskabshunde – forfædrene til det vi i dag kender som Bichon Havanais.

  Disse hunde blev parret med hinanden, og eftersom øen blev isoleret fra omverdenen som følge af handelsforbud, kom der ikke yderligere avlsmateriale udefra – og racen begyndte at udvikle sig, til det vi kender i dag. Dens kendetegn var den tykke, silkebløde pels som hjalp den med at isolere mod den tropiske varme sol.

  Omkring år 1800 havde de fleste aristokratiske familier på Cuba en Havaneser på skødet. Rejsende fra Europa forelskede sig I racen, og medbragte hunde tilbage til England, Spanien og Frankrig. I midten af 1800 tallet blev racen populær I Europa, Dronning Victoria og Charles Dickens var bland nogle af de kendte beundrere på denne tid.

  Ligesom man ser ved andre racetrends, døde interessen dog ud. På et tidspunkt var det ved at betyde racens undergang, selv på Cuba. Et par Cubanske familier avlede stadig racen, og med den Cubanske revolution i 1959, rejste 11 Havanesere med deres familier til USA.

  Disse 4 benede flygtninge, er forfædre til de fleste Bichon Havanais udenfor Cuba i dag.

  Racens renæssance startede omkring 1970, da et Amerikansk par faldt for racen, og fandt frem til nogle efterkommere af de 11 Cubanske Havanesere. Parret blev forelsket I racens intelligente og kærlige natur, og gjorde et stort arbejde for at reetablere racen.

  De første Havanesere kom til Danmark i 1986, og er i dag en af de mest populære racer i landet. Den Amerikanske Kennel Klub anerkendte officielt racen i 1996.

  Personlighed

  Havaneseren er en blid og kærlig hund, der trives med megen menneskelig kontakt. Din Havaneser vil ofte følge I hælene på dig fra rum til rum, og kan blive meget ked af det hvis efterladt alene.

  Det er en superintelligent hund, som elsker at få dig til at grine med sine klovnede indslag, eller bare nyde at side på dit skød og overvære verden.

  Temperamentet er ofte påvirket af flere faktorer, herunder genetisk arv, træning og socialisering. Hvalpe med godt temperament er legesyge og nysgerrige, og møder fremmede med et åbent sind. Vælg den hvalp der viser sig som stabil og selvsikker; ikke den der har travlt med at banke sine søskende eller den der sidder i hjørnet og gemmer sig.

  Mød altid mindst den ene af forældrene – normalvis er det moderen der er tilgængelig – for at sikre at de har et godt temperament, som du føler dig tryg ved. At møde søskende eller andre relaterede til forældre dyrene, er også en god måde at danne sig et indtryk af temperamentet i familien.

  Som alle andre hunde, skal en Bichon Hananais socialiseres fra tidlig hvalpe alder. Det betyder at hvalpen skal udsættes for så mange forskellige mennesker, lyde og situationer som muligt, mens de er helt unge. Grundig socialisering er medvirkende til at din Havaneser kan vokse op og blive en stabil og velfungerende hund.

  Sørg for at melde til hvalpetræning, og invitere gæster på besøg hjemme regelmæssigt. Tag hvalpen med I byer eller parker og besøg butikker hvor de tillader hunde. På den måde lærer du hvalpen at begå sig i den verden den skal leve i som voksen.

  Pasning

  Selvom Havaneseren er en lille race, kræver den en rimelig mængde motion. En god gåtur dagligt, eller mental stimulering skulle være nok til at holde din hund glad.

  En Bichon Havanais fungerer I de fleste typer hjem, lige fra en mindre lejlighed til et hus med stor have – så længe den bare er indendøre sammen med familien. Denne race er ikke egnet til at stå I hundegård. Selvom Havaneseren generelt ikke “snakker” meget, vil den typisk gø af forbipasserende fremmede, så hvis du har sarte naboer, er dette nok ikke racen for dig.

  En Havaneser er ivrig efter at tilfredsstille dig, og er derfor som regel ret nem at træne. Basal lydighed, startende I hvalpe klasse kan anbefales. Det kan dog være noget af en udfordring at få en Bichon Havanais renlig, og det kræver stor tålmodighed I denne periode. Men bare rolig, med en indsats og træning skal det nok lykkes.

  Separationsangst kan være et stort problem for en Bichon Havanais. Den bedste made at håndtere det på, er helt at undgå det. Efterlad ikke hunden alene I længere tid, og når du gør, kan det være en fordel at anvende et bur, hvor hunden har masser af beskæftigelse i form at legetøj.

  Selvom det er en lille hund, så er en Havaneser ikke et legetøj. Ligesom alle andre racer, har en Havaneser brug for at lære gode manerer.

  Foder

  Hold din Havaneser I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

  Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

  Pelsens farve og pleje

  Havaneserens pels er tyk, men silkeblød og let, og fælder ikke meget. Pelsen er lang og kan være helt glat eller let bølget. Farven er hvid, sort, black og tan, zobel, grå samt en blanding af mange andre farver og markeringer.

  Mange ejere klipper deres Havaneser helt kort for at for nemmere vedligeholdelse, men hvis du udstiller din Bichon Havanais, er det nødvendigt at holde pelsen lang, og du kan forvente at bruge en hel del tid på pasning og pleje.

  Hvis pelsen holdes lang, er det nødvendigt med daglig børstning for at undgå at pelsen filtrer, ligesom regelmæssige bade er nødvendige for at holde pelsen ren. Generelt er det en god ide at holde den lange pels fra øjnene for at undgå irritation, og så ser det også sødt ud når pelsen er sat op.

  Medmindre du er yderst motiveret eller erfaren, kan det være en god ide at finde en professionel hundefrisør til at hjælpe med opgaven. Du kan lære at passe pelsen, men det kræver en dedikeret ejer at holde pelsen i top kondition.

  Løbenede øjne, og tårerender er normalt ved en Havaneser. Husk dog, at overdrevent meget vand fra øjnene kan være et tegn på at noget er galt, og bør tjekkes af en dyrlæge. Det er typisk ikke noget alvorligt, og årsagen er ofte ukendt. Du kan minimere de mindre kønne tårerender, ved at holde pelsen omkring øjnene ren, og tørre dagligt med en fugtig klud.

  Daglig tandbørstning er den optimale måde at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Havanesers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op.

  Klip eller trim negle, en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.

  Væn din Bichon Havanais til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse, med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering, når hunden bliver voksen.

  Når du soignerer din Havaneser, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter tegn på infektioner såsom rødme, sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud på huden, i ørene, munden, ved øjnene og på poter. Øjnene skal være klare, uden tegn på udflåd eller rødme. Din ugentlige gennemgang vil sikre, at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Bichon Havanais i topform.

  Børn og andre kæledyr

  Havaneseren er en fantastisk familiehund som er kærlig overfor alle, herunder børn I alle aldre samt andre hunde og kæledyr. Men fordi det er en lille hund, kan den nemt komme til skade ved en fejl, og det er derfor vigtigt at lære børnene at omgås hunden, på den rigtige måde.

  Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå, at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben. Ingen hund – uanset hvor venlig den er - skal efterlades uden opsyn sammen med børn.

  Sundhed

  Havaneseren er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer. Ikke alle Bichon Havanais får alle, eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der kan vise dig certifikater for sundheds undersøgelser, foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser, at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

  Hofteledsdysplasi (HD), Albueleds-dysplasi (AD), Chondrodysplasia, Legg-Perthes Disease, Cataracts, Døvhed, Patella Luxation (Løse knæskaller), Portosystemic Shunt, Hjerte mislyde, Mitral Valve Insufficiency

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Bichon havanais?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Bichon havanais til salg

  Bichon havanais 15000 kr.

  Bichon havanais

  Bichon havanais hvalpe 2 søde drenge.Vokser op i vores stue, sammen med andre hune og en kat. Hvalpene er avlet efter DKKs avls anbefalinger. Sundhedsbog og EU pas.

  Alder 7 uger
  4733 Tappernøje

  Bichon havanais 6500 kr.

  Bichon havanais

  Smukke dejlige Bichon Havanais hvalpe sælges. Ud af et kuld på tre, sælges 3 flotte han hvalpe. Hvalpene er salgsklare d 10 november. Hvalpene er chippet, vaccineret og dyrlægekontrolleret. Der vil v...

  Alder 6 uger
  7752 Snedsted

  Bichon havanais kr.

  Bichon havanais

  Alder
  4400 Kalundborg

  Bichon havanais 9500 kr.

  Bichion Havanais hvalpe

  4 hanner og 3 tæver med stambog sælges. Racen er meget allergivenlig samt de fælder minimalt. Hvalpene bliver vaccineret, chippet, ormebehandlet, sundhedstjekket hos dyrelæge samt de leveres med fo...

  Alder
  7500 Holstebro

  Log ind for at kommentere
  13 kommentarer
  skrev d. 17-oktober-2015 #1

  Hej. Vil høre om der er nogen der regner med at få hvalpe til sommerferien 2016 og vil sælge en hvalp, gerne tæve til 6000-7000kr.? Vh Lotte.

  skrev d. 17-oktober-2015 #2

  Hej. Vil høre om der er nogen der regner med at få hvalpe til sommerferien 2016 og vil sælge en hvalp, gerne tæve til 6000-7000kr.? Vh Lotte.

  stine skrev d. 14-september-2015 #3

  leilasabry, Jeg venter hvalpe om ca 2 uger. Dvs slut sep/start okt, som er klar til at flytte efter ca 10-12 uger. Du er velkommen til at kontakte mig på tl 22216016. De bliver uden stamtavle men efter racerene og sundhedstjekkede forældre.

  skrev d. 04-marts-2015 #4

  Hej vi står også og gerne vil købe en bichon havanais men syntes det er svært der er så mange priser og stor prisforskel selv dem der er stamtavle på, er der nogen der ved med farven vi vil gerne have farven farm bliver de meget lyse. Hilsen Tove

  Eva skrev d. 03-marts-2015 #5

  Jeg købte en lille tæve til min svigermor og mig i julegave . Det er nok den bedste julegave vi har fået , Der er altid liv i huset når hun er på besøg og sjældent har jeg fået så mange "kys"

  Trine skrev d. 24-februar-2015 #6

  Det er en fantastisk sød og kærlig hund. Den fælder ikke, hvilket er rart, men pelsen suger alt vand og pladder til sig og det er selvom jeg klipper min kortkåret. Det resultere i konstant beskidte gulve fra september til maj selvom jeg tørrer poter på ham. Andre har skrevet om gøen. Min gør hver gang nogen går forbi i haven.

  Leilasabry skrev d. 24-august-2014 #7

  Nogle der kender nogle der snart skal have hvalpe på en bichon havanaise.... Gerne midt oktober så det passer med at vi in få den ved juletid

  skrev d. 13-august-2014 #8

  Har bestemt indtryk af at Bichon Havanaise hunden er en hund, med hjertet på rette sted. Den er aktiv, når den får opgaver af sin store menneskeven. Den er god til at tilpasse sig, og den er lærenem. En Bichon Havanaise ville også være ideel i forbindelse med træning til en Hørerhund, da den er lærenem og med på næsten alt hvad man finder på. Den er glad og rar, og den er trofast. Den kan selvfølgelig have brug for en pause imellem alt dette, hvem kan ikke det? Så kommer den hos min veninde ind i dens transportbur, fordi et værelse er alt for stort for en lille hund. Det virker for voldsomt, og der er for mange fristelser. På et tæppe der lugter af " mor " og med sin egen bamse og andet legetøj, samt mad og vand, inde i buret, har hunden hvad den skal bruge når den holder pause. Den vil være meget gladere for at være der, end i et værelse i en bolig, uden at vide hvad den må eller ikke må. Jeg synes at jeg vil anbefale hunden som en første gangs hund, til evt. personer med et handicap fordi den er så god til også at samle ting op når man taber dem.

  christina skrev d. 06-august-2014 #9

  Hej jeg har denne race og vil sige at det er en race der er gøren (Desværre) har selv avlet på racen og har kontakt med køberne og ses tit og 1 ud af de 4 på kuldet er gøen! det ligger til dem og tro mig jeg har prøvet alt med min ejen hund og der er intet der hjælper. Når det er sagt vil jeg også sige at det er den dejligste familie hund som bare er så kærlig, omsorgsfuld, trofast og vil helst med over alt ville ikke bytte hende for nået andet osse selvom hun gør meget:-)

  skrev d. 11-juni-2013 #10

  Jeg fik min lille Karla i April, den dejligste milde og kærligeste hund. Hun gør når hun bliver ivrig, når der kommer nogle, og hvis hun hører en ny lyd. Jeg har i forvejen en blandings hund golden retriver/kleiner münster og hun ville slet ikke gø, hvilket jeg var lidt træt af i disse tider "indbrud" men nu gør begge hunde ved besøg, det giver tryghed for mig hvis jeg er alene hjemme. De er blevet de bedste venner, og alle bør have 2 hunde der kan holde hinanden med selskab når de er alene hjemme. Det eneste problem jeg har haft er at Karla " Bichonen " har svært ved at blive 100% renlig, om natten er det ikke noget problem, hun sover i soveværelset og kan snilt holde sig 10-11 timer, men om aftenen kan hun indendørs ikke holde mere end ca 1-2 timer, så bliver der tisset og sågar kan hun finde på alt lave indendørs. Nogle der har et godt råd ??? Karla er nu 6 1/2 mdr

  skrev d. 13-juni-2012 #11

  Vil give grethe clausen 100% ret. Det er på ingen måde en gøende race, har selv 2 stk og de er meget milde og legesyge. De gøer når det banker på, men stopper med det samme igen. Gad godt vide hvor mange hunde der ikke siger noget når det banker / ringer på døren. Kan kun varmt anbefale en havaneser :-)

  skrev d. 18-april-2012 #12

  i efteråret 2011 fik jeg en bichon havanais, og det er noget af det bedste der er sket i hele mit liv. Han er super sød og legesyg. Han kan finde på de mest mærkelige ting. Han er rigtig nem at lære ting han kan fx. sit, dæk, op, gi pote, hive five, tryk,rul rundt,kom, på plads, bliv... han er noget af det mest milde væsen og han elsker børn som vil løbe rundt med ham. Bichon havanaisen kan stærk anbefales.

  skrev d. 30-oktober-2008 #13

  Det i skriver om at bichon havanaisen er gøende passer ikke. jeg opdrætter denne dejlige race og det i skriver der får altså nogle til at lade være med at købe denne skønne familiehund. Hilsen Grethe