Dobbermannen er en karakterfast race, der kræver en konsekvent opdragelse og den korrekte behandling, for at trives som familiehund.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Dobermann

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Dobermann, tæve, 5 år , m. stamtavle

  Planlagt kuld. Forventes klar til nye familier foråret 2020. Dobermann hvalpe efter sunde og racetypiske forældre. Sundhedstestede og udstillede/brugsprøvet. Hvalpene vil have stambog i DKK. Far: Fort...

  Alder 5 år
  8620 Kjellerup
  Image
  Dobermann Fenris

  Vores skønne unghund Fenris på 10 mdr, søger sin rette hylde. Står du og mangler Hunden i dit liv til træning, lange ture i naturen og hjemlig hygge, så er han lige her <3 Han har været ude i en...

  Alder
  8620 Kjellerup

  Den elegante dobbermann blev avlet med det formål, at skabe en beskytter og en hund, med et temperament, der kunne skræmme folk. 

  En hr. Dobbermann var skatteopkræver og havde brug for en sådan hund, derfor skabte han dobbermannen. 

  Den blev brugt som vagthund og det gør den også i dag, men dens temperament er mildnet og den har i dag mage andre funktioner, som politi- og redningshund, men også som en dejlig familiehund. 

  Dobbermannen er en karakterfast race, der kræver en konsekvent opdragelse og den korrekte behandling, for at trives som familiehund. 

  Den kræver meget motion og aktivering, får den det, har man en kærlig og glad hund, der er tålmodig med børn. 

  Størrelse: Hanner: 68 - 72 cm Tæver: 63 - 68 cm 

  Pels: Glat, kort og tætliggende. Underuld er ikke tilladt. Pelsen kræver minimal pleje. 

  Farve: Sort eller brun. Begge farver med rust røde aftegninger.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Dobermann?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Dobermann til salg

  Dobermann 10000 kr.

  Dobermann

  Dobermann hvalpe med stamtavle født d. 25/10 efter meget rolige og balancerede forældre Vi har både far og mor som kan ses. Hvalpene er opvokset sammen med børn som dagligt, op til flere gange, hå...

  Alder 7 uger
  4683 Rønnede

  Dobermann 5000 kr.

  Dobermann

  Stor og smuk dobermann-dreng sælges grundet særlige omstændigheder. Han er sød og kærlig, og søger et trygt og blivende hjem, hvor der er plads og nærvær. Han er ung og har en del at lære, men under d...

  Alder 12 mdr.
  2605 Brøndby

  Log ind for at kommentere
  7 kommentarer
  Pia Hemlev skrev d. 20-marts-2015 #1

  Vi er på vores 3. Doberman han. Mere fantastik hunderace findes simpelhen ikke. Vi er en familie med mange børn, og har aldrig oplevet problemer Ifht dominans. Tværtimod har / er de helt stabile på hjemmefronten. I mødet med andre hanhunde har der dog været udfordringer, min 3. Han bliver nu gennemsocialiseret dagligt, og reagerer meget positivt. Vi har dem altid sammen med en Kongepuddel, de to racer spiller intelligensmæssigt eminent sammen.

  Henrik h lund skrev d. 29-september-2014 #2

  En doberman er verdens dejligst hund så trofast sød og kærlig en hund findes ikke . Audi er nu 3 år og er bare den dejligste hund man kan få . ☺️

  skrev d. 02-november-2013 #3

  hejsa,jeg har overtaget en dobermann for snart 4 måneder siden,rigtig skøn han på snart 3 år, MEN har et problem med ham,det er når vi er ude og gå så tænder han fuldstændig af overfor andre hunde,hanhunde,hunhunde ja selv hvis det er en hvalp.vi har fundet ud af at hans syn er lidt nedsat,så der er noget af forklaringen,han er i sele og har grime på når vi er ude,og jeg gøre folk opmærksom på,kom ikk for tæt på... Den eneste hund han accceptere er vores hunhund en rotweiler/labador på snart 2 år. ved deres første møde tændte han også helt af men hun satte ham på plads ved at blive ligeså gal de slåsede heldigvis ikk.... har i et råd,som jeg kan bruge....når jeg går med ham går jeg ind foran ham hvis der kommer andre hunde,nogen gang hjælper det,har måtte en gang have fat i nakken på ham hvor jeg sage "NEJ" i fast tone,det hjalp,men det er inden han bliver så gal,for er han der,overhøre han alt,har ingen problem med at holde ham,pga selen. men hvordan kunne jeg måske få arbejdet med ham så han ikk tænder sådan af pga hans usikkerhed ? vh karina

  skrev d. 27-november-2010 #4

  Jeg har selv tre dobbermanner (Beauty, Serafina og King) og er rigtig glad for dem. Dog er det ikke en hund jeg vil anbefale til familier med børn under 10 år.

  skrev d. 27-januar-2010 #5

  Ja, doberman er en meget kærlig, beskyttende og intelligent race. Men kræver også en helt konsekvent opdragelse, for at være lydig. Omsorg, kærlighed og ros, gør ikke en hund til lydig. Det er desværre flere kvinders misforståede holdning og må bero på at de håber meget på at racen er nem eller/og forveklser dem med børns behov. Med undtagelse af de få racer, som er lydige af natur- labrador og lign. Doberman kræver at man tydeligt viser hvem der er Lederen, at man holder ved alle sine kommandoer og at de gives ens hver gang og hver eneste gang, situationen forekommer. Jeg har 25 års erfaring med hunde og selv en kastreret doberman-blandings hanhund, som god balast.

  skrev d. 27-januar-2009 #6

  Hej :) Jeg har to rigtig søde Dobbermanner. Og så fem hvalpe. Mine to dejlige Dobbermanner hedder Annastasia og King, jeg har gået til hundetræning med dem siden de var helt små og resultatet er rigtig godt. De har begge klaret sig godt i avlen og ved udstillinger. Jeg har intet dårligt at sige om racen overhovedet; Jeg synes at Dobbermannen er en lydig, lærenem og smuk hunderace der kun fortjener ros. Derudover har en en Border Collie/Dobbermann bla. hun er en rigtig sød ung dame som vi på kennelen holder meget af. Især mig der ligesom "ejer hende mest".

  skrev d. 14-november-2008 #7

  En Dobermann er i sandhed en dejlig hund, med et super sind og temperament. Den er fuld af kærlighed til sine mennesker og vil gøre alt for at stille sin ejer tilfreds. Desværre sammenlignes Dobermann ofte med diverse hunderacer avlet til kamp, men jeg mener dette er en stor fejl, da en Dobermann netop er avlet til at beskytte. Den er ikke agressiv af natur og det ligger ikke til racen at reagere agressivt, på trods af frygt og pres. Når det siges at en Dobermann er en karakterfast race, som kræver en konsekvent opdragelse, betyder det ikke at hunden skal "holdes nede" for at undgå agressivitet, men derimod at racen er yderst intelligent og vagtsom, hvilket gør den har behov for klare retningslinier, for ikke at føle sig tvunget til selv at tage lederskab, for at beskytte "flokken". Dens intelligens niveau gør, at den har brug for at blive stimuleret som brugshund, for ikke at gå til af kedsomhed. Der er ingen tvivl om at en Dobermann er en fantastisk familiehund, som er yderst god til børn. Den kan mærke at børn ikke har samme styrke som voksne og er derfor forsigtig omkring dem og aldrig interesseret i at udfordre dem pga. deres manglende styrke. Dobermanns er nogle overkærlige drillepinde, som er yderst aktive. Jeg tror ikke på der findes ondsindede Dobermanns eller Dobermanns med karakterbrister, men derimod har racen et plettet ry pga. den på et tidspunkt var "moderne" som potensforlænger på samme vis som Amstaffen er nu. Men en Dobermann er ikke avlet til kamp, men som en hund der knytter et ualmindeligt tæt bånd til sin ejer og derfor også vil kæmpe, hvis dette er ejerens ønske. Jeg håber på en mere generel positiv indstilling overfor denne dejlige race på længere sigt, da det er en fantastisk hund; en rigtig ven for livet!