Tilbage til alle hunderacer

Curly coated retriever

Karaktertræk for Curly coated retriever

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Curly coated retriever, hanhund, 4 uger , m. stamtavle, salgsklar 19.05.2024

  Curly Coated Retriever er den ældste og største af retriever racerne. Curlyen har en karakteristisk tæt krøllet pels, som dækker det meste af hunden (undtaget hovedet, forben og poter). Curlyen har in...

  Alder
  2830 Virum
  Image
  Curly Coated Retriever hvalpe

  Curlyen er den største af retriever racerne og hører til de ældste vandhunde i verden. Curlyen er mere en 350 år gammel som race og hører til nogen af de mest sjældne racer. Curlyen har ingen underuld...

  Alder
  2830 Virum

  Curly Coated Retriever er en rigtig god familiehund. Den er rolig, trofast og elsker sin familie, dog er det den person der træner eller motiverer hunden, der er den bedste i verden. Med andre ord, sætter den sin familie højere end andre mennesker, den er ikke let at købe med en godbid. 

  Den har det godt, når den kan få lov til at være sammen med en fra sin familie, men kan fint være alene hjemme når dette kræves. Den er vagtsom og som følge deraf en god forsvarer af sit hjem og sin familie, samtidig en meget børnevenlig hund, der også har let ved at omgås andre hund. 

  Curly Coated Retriever har brug for sin daglige motionsture for at holde sig i form.

   En curly kræver at blive stimuleret mentalt idet curlyen er en meget intelligent hund. Helst i form af daglig træning, opgaveløsninger, mv. Man får afgjort den største fornøjelse af sin curly når den får lov til at arbejde med sin intelligens. 

  Pelsen kræver ikke den store pleje. 5 til 10 minutter en gang om måneden, hvor man med en saks klipper de for lange hår af, og ellers sprøjter pelsen med lidt vand i en vandforstøver eller endnu bedre en svømmetur, og man har altid en flot hund. Curly Coated Retriever racen findes i sort og brun. 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Curly coated retriever?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Curly coated retriever til salg

  Curly coated retriever 20000 kr.

  Curly coated retriever

  Familievenlig og kærlig hund. Den er fra fødslen trænet op som trøffelhund.

  Alder 12 mdr.
  4653 Renge

  Log ind for at kommentere
  1 kommentarer
  skrev d. 30-oktober-2008 #1

  Jeg har i skrivende stund haft mange Curlyer, og har stadig 3 i mit hjem. Curlyen er en værdig hund, og med det mener jeg at du skal ikke byde den nedværdigende opførsel eller sætte den til noget den er for dygtig til. Curlyen husker som en elefant og er lige så skikkelig, men så hører sammenligningen også op. I Curlyen har du en familiehund, en brugshund, en vagthund, ja, kort sagt har du ALT i én hund. Det man blot skal gøre sig klart ved en Curly er at den IKKE er at sammenligne med en alm. kendt labrador. En Curly er "egen" og en alm. labrador er mere end alles hund. (Jeg har haft en alm. labradog); En Curly knytter sig til sine nærmeste og har det bedst som en del af familien og ikke som en der bliver efterladt ude i kurven i bryggerset eller andet sted. En curly er hos familien, og bliver MEGET ked af det uden den. Faktisk er det ikke ualmindeligt at de holder op med at spise hvis de evt. bliver afleveret på en pension eller et andet fremmede sted. Det er forøvrigt sådan at, når og hvis det bliver kendt at en Curly er efterladt på et internat så går der en kæde i gang mellem Curly folk om nogen er i stand til at afhente og tage hunden til sig, og det er udelukkende pga. en Curly bliver så voldsomt ked af det når den pludselig er alene, og ikke kan forstå hvorfor den er forladt - Tankevækkende, men sandt. En Curly vil gå gennem ild og vand for dig. De vil kæmpe til døden for dig og frygter intet, men altsammen kun hvis du behandler den værdigt - ellers kan det ske den ikke værdiger dig - ligeså tankevækkende - Behandl din Curly ordentligt, slå den ikke, leg lærdom ind fra den er lille, socialisér den fra lille med andre hunde. Dette er forøvrigt nødvendigt uanset race. Din Curly kan du bruge til fx Agility, da den er hurtig lærende. Du kan gå på jagt med den eller hvad du nu kan i dit nærområde. Har du blot brug for en kammerat i hverdagen hvor I indbyrdes kan holde af hinanden så kan du selvfølglig også vælge en Curly, men motion skal den have. Motion er et MUST og ellers vil du nemt få problemer med kedsomhed, og fortvivelse hvor din Curly bliver rastløs og begynder at ødelægge dit møblement. Dette er absolut ikke meningen. Dette er især med de unge hanner. De har brug for X-tra, men det er jo det samme med alle pattedyrs hanner. Jeg kan kun sige at jeg har Curlyer til min død. Jeg har indimellem også andre racer, men det er mere racer eller blandingshunde vi tager os af som er efterladte eller som vi har hentet fra familier hvor de er uønskede. Curlyen er kommet for at blive.