Den ligner lidt en klovn, men det er den altså ikke. 

Godt nok er den langsom, men den er en meget ivrig jagthund, som elsker at gå på spor, efter kaniner og lignende mindre dyr. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Basset Hounds sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Basset Hound

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Basset hound , hvalpe, 2 uger , salgklar 28/5 2024

  Basset houns hvalpe til salg. Jeg her de skønneste små basset hound hvalpe der søger deres nye kærlige og 5 stjernet hjem. Det er 100% stuge opdræt. Jeg har både mor og far, de er vant til katte høns ...

  Alder
  5953 Tranekær
  Image
  Basset Hound

  Alder 5 mdr.

  Hvad er en Basset Hound?

  Basset er en rolig, måske lidt doven og langsom - men også meget ivrig jagthund. 

  Racen er skabt til at opfange dufte og gå på spor efter dem.

  Kort og godt om racen Basset Hound

  • Basset hunden elsker sin familie 

  • Egner sig godt som familiehund 

  • Den er avlet til at gå på spor efter dyr som kaniner

  • Derudover nyder den at dovne den af på stuegulvet, i sofaen eller i kurven

  • Den kan være vanskelig at træne

  • Har brug for daglig motion for ikke at blive overvægtig

  • Findes i næsten alle farver, men blå frarådes

  • Pelsen fælder en del 

  • En Basset Hound bliver oftest mellem 10 og 12 år 

  • Vejer 20 - 29 kilo

  • Og er omkring 40 cm høj.

  Hvordan er en Basset Hounds sind?

  Racen basset blev avlet til jagt efter småvildt såsom kaniner og bruges stadig til dette formål i nogle lande i dag. 

  Når den ikke er på arbejde - på sporet af kaniner, så ELSKER den at ligge og dovne på stuegulvet i en solstråle, eller møde andre firbenede venner i hundeparken.

  Basset ligner lidt en klovn, men det er den det ikke. 

  Godt nok er den nærmere bygget til udholdenhed, end hastighed, men selvom det ser ud til at den går klodset rundt, så har den 100% styr på dens bevægelser - det er ganske bevidst og den er ubesværet af det.  

  Er du meget hjemmefra, så er du ikke den rette ejer til denne kortbenede charmetrold. Selvom den ikke har behov for at sidde på skødet af dig dagen lang, så elsker den din nærhed og vil blive ked af skulle efterlades alene i længere tid. 

  Gør du det, så kan den finde på at ødelægge ting i hjemmet samt hyle højt, på grund af savnet til dig. Et andet firbenede familiemedlem, kan evt. hjælpe en smule dens ensomhed, mens du er væk, men lad den nu ikke være alene alt for længe alligevel.

  Hvordan er en Basset Hounds forhold til børn og andre kæledyr?

  Denne race er meget glad for børn. Hvis der er noget du skal være nervøs for, så er det at beskytte din Basset hund mod børn, og ikke omvendt. 

  Dens lange ører og hale, kan nemlig være ret sjove at hive og bide i for små pilfingre - så det bør du som hundeejer holde øje med, da din Basset Hound helst vil være hiven og niven foruden. 

  Hvad andre dyr angår, så vil din Basset elske at selskab af andre hunde eller katte, især hvis de introduceres i en tidlig alder.

  Hvad kræver en Basset Hound af motion og stimulering?

  Racen er rolig, og kræver ikke særlig meget motion. Den skal bo inden for sammen med sin familie, men den vil klart sætte pris på at have en have, den kan gå ud og hygge sig i, når vejret er godt.

  Når den er er inde, vil du oftest finde den midt på gulvet i en solstråle. 

  Men, der skal den ikke have lov til at ligge hele dagen, da den nemt kan blive overvægtig. Det er rigtig vigtigt at I sammen kommer ud og går nogle dejlige ture. 

  Bliver en Basset hund for tyk, vil det gå ud over dens led, da dens ben simpelthen ikke kan bære vægten. 

  I og med, at racen blev udviklet til at arbejde sammen med andre hunde, så nyder Bassets andre hundes selskab, og siger ikke nej tak til en god leg i parken. 

  Efter en gåtur eller lege-session med en firbenede kammerat, vil den som oftest blive ekstremt træt og derfor slå sig til ro for at få en lille lur. 

  Må din Basset være i møblerne, så hjælp den gerne op i fx sofaen, og også ned igen, når den vågner. 

  At hoppe op og ned fra møbler, trapper, bilen mv. lægger nemlig ligeledes et hårdt pres på dens korte buttede ben, og det skader også dens ryg.

  Hvordan opdrager jeg en Basset Hound?

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. 

  En hundetræner kalder denne process for socialisering og er ikke en undtagelse for dig, som gerne vil købe en Basset Hound.

  Det er en meget afhængig race, hvilket kan gøre den til en udfordring at træne den. Det stammer helt tilbage fra den oprindelse; den blev nemlig avlet til at jage selvstændigt, hvor den fulgte et spor uden distraktion. 

  Den er derfor ikke skabt til at følge andres kommandoer, og kan derfor virke uopdragen. Det skal dog siges, at en Basset sagtens kan blive en rigtig lydig hund, hvis du blot har tålmodighed, er konsekvent og vedholdende. 

  Sørg for at holde træningen sjov og giv lækre belønninger, så skal det hele nok gå.

  Hvilke genetiske sygdomme har en Basset Hound?  

  Racen er generelt en sund og rask hund.

  Men det skal nævnes, at den har nogle genetiske problemer, som den kan blive ramt af.  

  Ikke sagt, at netop din vuf vil blive ramt af en genetisk sygdom - du skal blot være informeret om muligheden, hvis du har én eller overvejer at købe en Basset Hound.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Gastrisk dilatation-volvulus (GDV)

  • Von Willebrands sygdom:

  • Panosteitis (også kaldet vandrende eller kortvarig lethed)

  • Glaukom

  • Allergier

  • Patellar Luxation

  • Trombopati

  • Etropion 

  • Intervertebral Disc Disease

  • Øreinfektioner

  • Fedme: 

  • Hoftedysplasi

  • Cherry Eye

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale. Husk at spørg avleren ind til det, hvis du gerne vil købe en Basset Hound.

  Hvad er en Basset Hounds gennemsnitsalder?

  Racen bliver oftest mellem 10 - 12 år.

  Hvordan ser en Basset Hound ud?

  Basset er en stor hund, men med korte ben. Dvs. den har tunge knogle, kraftfulde ben og massive poter som mange andre større hunde. 

  Hovedet er også stort, og så er den kendt for dens ekstremt lange fløjlsagtige ører og sørgende øjne, samt rynket øjenbryn - som mange mener, får den til at ligne en trist men sød klovn.

  Farven på en Basset Hound kan være alt mellem:

  • Tri-farve (tan, sort og hvid) 

  • Sort og hvid

  • Brun og hvid 

  • Rød og hvid

  • Citron farvel og hvid er acceptabel er en sjælden farve

  Derudover findes racens pels også i blå. Den farve er dog meget uønsket, eftersom det er resultatet af et recessivt gen, der forbindes med adskillige genetiske problemer. 

  Pelsen er glat, med korte hår der nemt afviser snavs og vand, samt beskytter den mod al slags vejr. Under pelsen er huden ret elastisk hvilket igen bidrager til racens lidt klovneagtige udtryk.


  Hvordan plejer jeg en Basset Hound?

  Selvom det ser ud til, at en Basset Hound med dens korte, glatte pels ikke behøver nogen som helst pleje, så er det, desværre ikke helt tilfældet. 

  Racen fælder meget, og bør derfor børstes mindst en gang om ugen. 

  Et bad i ny og næ vil heller heller ikke gøre spor, for at holde pelsen ren og skinnende. 

  Og så har den jo lange øre, som den ofte trækker hen af jorden - og derfor kan de altså nemt blive noget så beskidte. 

  Ligesom med alle andre hunderacer, bør du klippe dens negle en eller to gange om måneden. Hvis du kan høre neglene klikke på gulvet, når din hund går rundt, så er de for lange. 

  Ørerne bør også kontrolleres ugentligt for rødme og / eller dårlig lugt, da det kan indikere en infektion. 

  Al pleje bør allerede starte fra din hund er hvalp, og gøres til en positiv oplevelse med ros og belønning. Det vil knytte jer tættere sammen og gøre plejen meget nemmere når din firbenede ven bliver voksen. Især dens poter, mund og øre kræver en tilvænning, da hunde generelt er påpasselige med at blive undersøgt der.

  Fordi at racen har så lange ører der hænger ned, er der dårlig luftcirkulation i dens indre øre, og derfor er det især vigtigt at rengøre dens ører mindst en gang om ugen. 

  Tal med din dyrlæge hvordan dette skal gøres, inden du kaster dig ud i det, så der ikke sker skader. 


  Hvad er historien om racen Basset Hound? 

  Basset Hound blev oprindeligt avlet i Frankrig og Belgien. Navnet “basset” er fransk og betyder lav, som siger en del om dens højde. Men tag ikke fejl af denne lille hund. 

  Racens nøjagtighed og vedholdenhed efter at gå spor, gjorde Basset Hound til et populært valg for franske aristokrater, når det kom til at finde en jagthund, at tage med i skoven efter kaniner og harer. 

  Efter den Franske revolution blev resten af befolkningen, der havde brug for en hund, som de kunne følges med til fods, også lykkelige ejere af denne race.

  I 1866 blev der importerede et par Basset hunde til England, som fik et kuld på fem hvalpe, men de blev aldrig rigtigt vist frem.

  Først i 1874, da racen igen blev importeret og et avlsprogram startede, begyndte dens popularitet at stige, endda så meget at prinsesse Alexandra af Wales fik Basset hunde i de kongelige kenneler.  

  I 1882 accepterede Kennel Club i England racen, og i 1884 blev den engelske Basset Hound Club dannet.

  Er du og racen Basset Hound et godt match? 

  Hvis du vil have en en kort benet, men langøret hund, som elsker at være sammen med dens familie, så er en Basset måske et godt køb for dig. 

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden, du vælger at afskaffe en Basset Hound:

  1. Vil du være i stand til at bære din hund? (Det er ikke let at løfte en voksen Basset Hound, de vejer en del - så tag det i betragtning)

  2. Vil du give din Basset Hound daglig motion?

  3. Har du tid til at træne den? 

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne kortbenet ven.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Basset Hound?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Basset Hound til salg

  Basset Hound kr.

  Basset Hound

  Alder 9 uger

  Basset Hound kr.

  Basset Hound

  Freddy på godt 2.5 år søger en nu bedste ven - kønnet er ikke afgørende, da han er neutraliseret - men en rask og Rørvig, kærlig og legesyg og putteglad ven....

  Alder
  5591 Gelsted

  Basset Hound 123 kr.

  Basset tæve søger hanhund (gerne tri) til parring (Jylland)

  Alder 1 uge
  9670 Løgstør

  Log ind for at kommentere
  0 kommentarer