Tilbage til alle hunderacer

Basset artesien normand

Basset artesien normand er oprindeligt fra den franske provins Normandiet. Det er en kortbenet hund der ofte bruges til jagt. Den trives med andre hunde

Karaktertræk for Basset artesien normand

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Basset artesien normand er en af de 5 anerkendte franske bassetracer. 

  Denne støver stammer fra de franske provinser Artois og Normandiet. Den lavbenet hund, er en meget gammel race, der blev brugt som jagthund. 

  Den bruges stadig den dag i dag som jagthund og er trives allerbedst i flok. 

  Basset artesien normand er en glad og kærlig hund, der elsker menneskelig selskab. 

  Det er en aktiv hund, der som sagt også trives godt med andre hunde. 


  Størrelse:
  Begge køn: 34 - 38 cm 


  Pels:
  Kort og glat. Pelsen kræver minimal pleje. 


  Farve:
  Sort med hvid, fauve eller sandfarvet aftegninger. 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Basset artesien normand?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Basset artesien normand til salg

  Log ind for at kommentere
  2 kommentarer
  skrev d. 13-februar-2015 #1

  Vi har tre Basset Artesien Normand. De er utrolig kærlige og godmodige overfor alle. De hviler i sig selv og er robuste. De elsker selskab, men nyder også sit eget selskab. Vi oplever at de alle har hang til at snuse og elsker at være ude i naturen hvor de hurtigt kan få færd. Indenfor er vores tæver meget rolige og nyder at ligge foran brændeovnen eller gulvvarmen. Gerne selv eller i flok. Der skal arbejdes for at lære dem nye tricks, men det er dog muligt, hvis man har nogle dejlige godbidder. Ellers kan man godt opgive. Selvom den oprindeligt er brug til jagt, så fungere den udmærket som famliehund.

  skrev d. 26-juni-2009 #2

  Hej, Ja vores Snoopy, er også en basset artesien, han er uendelig glad for sin flok som der står, men han er selvom han er den ældste, helt i bunden af rangstien, og han har desværre ikke helt fundet ud af det.Det giver ham nogen knubs indimellem. Dog redder vores ældste cockerpige ham altid til sidst, for hun passer på ham, som han passede på hende, da hun som helt lille kom hjem til os, og det er ikke glemt ;-) Vores Snoopy er en noget gøende hund, men det der så står i kontrast til han irriterende gøen, er hans uendelige kærlige sind. Han er meget kærlig, også overfor børn. Han elsker børn. Han elsker også, at slikke solskin, direkte i solen med hans næsten hårløse maveskind lige i vejret, der tit får farve derefter. Så elsker han også at putte, han ligger altid med under min dyne, i 90 graders vinklen i mine knæhaser ;-) Han har absolut aldrig kunnet lære andre ting end sit og dæk, men han er sød alligevel. Han tuller stille rundt i haven, og snuser til alt hvad der er at snuse til(når han ikke gø'r), og på gåture er det det samme, dog har han aldrig vist trang til at følge sporet ud over marken som vores cockere.Han kan lide at snuse, og det er så det ;-)