Den dejlige vaps er en venlig, hengiven og charmerende hund. Men tag ikke fejl. 

Den Engelske Bulldog kan også blive meget vred, hvis den provokeres. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Engelske Bulldog sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Engelsk Bulldog

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Engelsk Bulldog, hund, 3 år , salgklar Straks

  . <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  3650 Ølstykke
  Image
  Engelsk Bulldog, hvalpe, 8 uger , salgklar 15/7-2024

  Smukke hvalpe af præmiehunde. Mor: Nala Schønemann Good Girl Gone Bad. Far: Pepper Bullystile privat promice. som er den mest vindende han de sidste 5 år. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  3650 Ølstykke

  Du er formentlig ikke i tvivl, når du støder på en Engelsk Bulldog på gaden. 

  Den Engelsks Bulldog er en iøjnefaldende og meget karakteristiske udseende hunderace.

  Engelske Bulldogs er en af de mest brugte racer, når det kommer til maskotter verdenen over. Den Engelsks Bulldog er bl.a. brugt som maskon for Marine Corpset i England og hele 39 amerikanske universiteter bruger hunden som maskot. 

  Deres sjove udseende, personlighed og temperament har gjort dem til en favorit blandt mange berømtheder verdenen over.
   

  Kort og godt om racen Engelsk Bulldog

  • Den Engelske Bulldog er venlig og kærlig 

  • Men dens mod gør det til en fantastisk vagthund 

  • Lad dig ikke narre, af dens barske udseende

  • Den Engelske Bulldog søger kærlighed og ikke kampe

  • Den kommer godt ud af det med de fleste 

  • Selvom den til tider kan være stædig 

  • Måske en anelse tungnem

  • Lever typisk 8-12 år 

  • Hunnerne vejer omkring 23 kg og hannerne vejer omkring 25 kg. 

  • Hunner og hanner måler mellem 35-40 cm.  

   

  Engelsk bulldogs sind

  Den Engelske Bulldog er en sød socialt anlagt hund, der har et fantastisk ry for dens mod. 

  Netop dens mod, gør den engelske bulldog  til en fremragende vagthund, der altså vil vogte sine mennesker og sit hjem med alt hvad den har. 

  På trods af dens mod, søger den Engelske Bulldog kærlighed og opmærksomhed fra mennesker, den holder ikke af at slås og opsøger det bestemt heller ikke. 

  Den charmerende buller, har et venligt men til tider stædigt temperament, hvorfor den som udgangspunkt kommer godt ud af det med alle og enhver.

  En Engelsk Bulldog siges at være en smule tungnem, men du kan være sikker og vist på, at når først den har lært noget, så glemmer den det altså ikke igen. 

  Racen har ikke, trods deres vagt instinkt et ry for at være larmende, normalt er deres udseende alene nok til at skræmme ubudne gæster væk.

  Socialisering af en Engelsk Bulldog

  En Engelsk Bulldog skal som alle andre hunderacer socialiseres i vid udstrækning - introduceret til nye mennesker, hunde og situationer fra hvalp af, hvis du skal være sikker på at din engelske bulldog er afslappet som voksen.

  Du bør derfor udsætte din Engelske Bulldog for for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når den er hvalp. 

  Socialisering hjælper altså med at sikre, at din engelske bulldog vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  En Engelsk Bulldogs temperament

  Den charmerende Engelske Bulldog, har som tidligere nævnt et dejligt temperament, men som alle andre hunderacer påvirkes dette altså af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. 

  Som udgangspunkt er Engelske Bulldog hvalpe med et godt temperament nysgerrige, legende og modige nok til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. 

  Du bør altid møde mindst en af forældrene (som regel er det tæven der er tilgængelig, i og med din hvalp skal være 8 uger før den må forlade moderen) for at sikre, at den har et godt og mildt temperament, altså ét som du er komfortabel med. 

  Engang imellem er man så heldig, at have mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Engelske Bulldog hvalp, du du påtænker at tage med hjem. 

  Det er altså ikke en mulighed, som du bør lade passere forbi, det hjælper nemlig også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.

  En Engelsk Bulldogs forhold til børn 

  Den Engelske Bulldogs fantastiske temperament, gør den til et godt familiemedlem i børnefamilier, selv for familier med små børn. 

  Engelsk Bulldog vil finde sig i rigtig meget, fra et barn også ting som den ikke burde bydes. Hvis den bliver tilstrækkeligt træt af det, vil den blot flytte sig fra barnet. 

  Selvom en Engelsk Bulldog finder sig i meget, bør du gøre det til en regel, at børn generelt kun må lege og kæle med din engelske bulldog, hvis de sidder roligt på gulvet. 

  Du bør altid lære børn uanset alder, hvordan man nærmer sig og rør en hund. Du bør til hver en tid overvåge eventuelle interaktioner mellem hunde og børn, for at forhindre at der sker uheld hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet. 

  Husk på at det er dig der kender hunden og dens signaler bedst, og du bør altid sige fra, når du kan se at det ikke er i hundens interesse. 

  Det er vigtigt at eventuelle børn i husstanden, eller børn der er på besøg, lærer at de aldrig må nærme sig en engelske bulldog, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  De må heller ikke prøve, at tage dens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn.

  En Engelsk Bulldogs forhold til andre dyr

  Du næsten kan fornemme, er en Engelsk Bulldog en rigtig nem og god hund. 

  Derfor  kommer den som mange andre hunde, også godt ud af det med andre kæledyr i familien herunder katte, hvis altså de er er velsocialiseret og trænet samt introduceres i en ung alder. 

  Du skal dog ikke forvente en hund, der leger vildt i parken med andre hunde. Den Engelske Bulldog, vil nemlig være mindre social sammen med fremmede hunde.

  Det kræver en Engelsk Bulldog af motion og stimulering

  En Engelsk Bulldog ELSKER at hænge ud derhjemme, med poterne i vejret. 

  De er meget sløve og dovne når de er hjemme, og kræver ikke særlig meget motion. De skal dog have daglig motion hver dag, især for ikke at tage på i vægt. 

  De er altså indehunde og foretrækker i den grad en afslappet livsstil. 

  Efter cirka 15 minutters gåture er de klar til en lur igen, SÅ doven er den engelske bulldog. 

  Dette lave til moderate energiniveau, gør engelske bulldog velegnet til ethvert hjem, fra en lejlighed til et hus med have. 

  Du kan godt tage en Engelsk Bulldog på tur på en kilometer eller to, i løbet af den kølige del af dagen, men den vil være lige så tilfreds med en kort spadseretur op og ned af den gade i bor på.

  Engelsk Bulldog og klima

  På grund af deres trykkede ansigt klarer Engelske Bulldogs sig ikke godt i ekstremt varmt (eller koldt) vejr. 

  De indånder kraftigt, når de er varme og spreder ikke varmen godt. De er især modtagelige for hedeslag. Så lidt som en halv time udendørs i 30 graders varme, kan altså dræbe dem. 

  Sørg for at have et klimaanlæg og massere frisk vand. 

  Måske tænker du at en dukkert ville være behageligt for en engelsk bulldog, men de kan heller ikke svømme så har du en pool, spa eller en dam, skal du sørge for den ikke kan falde i, de synker nemlig som en tung sten.

  Engelsk Bulldog - lettere stædig og tungnem

  Nogle vil måske forveksle en Engelsk Bulldogs stædighed med dumhed, men det er altså ikke korrekt. 

  For selvom at det er fuldstændig usandsynligt, at en Engelsk Bulldog vil lære hvad som helst, så glemmer den aldrig, det du formår at lære den. 

  Den lærer bedst gennem sjove træningssessioner, der involverer gentagelse og positiv forstærkning gennem belønning og ros.


  Sådan opdrager du din Engelske Bulldog

  Hos en engelsk bulldog, er de første 4 måneder af hvalpens liv af næsten afgørende betydning for, hvordan den vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Derfor er altså dit job som hvalpeejer, at sørge for at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. 

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

   

  Ved opdragelse af en Engelsk Bulldog, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent


  Kendte sygdomme hos racen Engelsk Bulldog

  Overordnet set er racen Engelsk Bulldog en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der altså bestemte sundhedsmæssige problemer, som racen er mere udsat overfor. 

  Ikke alle Bulldogs får nogle af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, både gennem hele hundens levetid, men også for at vide hvad du skal spørge opdrætter om.

  Det er anbefalelsesværdigt at du før anskaffelsen af en ny hvalp, beder om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Cherry eyes

  • Tørre øjne

  • Indvendig eller omvendt nysen 

  • Entropion

  • Hofte dysplasi

  • Hale problemer

  • Patellar Luxation

  Ansvarlige opdrættere har skarpt fokus på, at holde den Engelske Bulldog så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  Da nogle sundhedsmæssige problemer ikke vises, før en hund er fuldvoksen, udstedes der  ikke papirer på hunde som er yngre end 2 år gamle. 

  Find derfor en opdrætter, der ikke avler på sine hunde, før de er to til tre år gamle.

   

  Engelsk Bulldogs gennemsnitsalder

  En engelsk bulldog bliver oftest mellem 8 - 12 år.

   

  Engelsk Bulldogs udseende og krav til pleje 

  En Engelsk Bulldogs pels bør være lige, kort, fin i teksturen, glat og blank. Den har en dejlig blød løs hud, især ved området omkring hovedet, nakken og skuldrene. 

  Det charmerende ansigt er dækket med store tunge rynker, og to løse folder ved halsen (fra kæben til bryst).

  Den Engelske Bulldog findes i følgende farver: Ensfarvet rød i forskellige nuancer, fawn eller brindlet med eller uden sort maske eller hvide aftegninger.

  Du bør børste en Engelsk Bulldogs glatte fine korthårede frakke, en gang om ugen med en børste, ellers kræver de ikke meget pelspleje.

  Pleje af en Engelsk Bulldog

  Tør din Engelske Bulldogs ansigt med en fugtig klud hver dag, og sørg for at rengøre inde i rynkerne. Du skal sørge for at tørre indersiden af rynkerne helt, efter de er vasket. 

  Et husråd er  at tørre efter med vådservietter til babyer der indeholder aloe vera. Hvis din Engelske Bulldogs hud er irriteret inde i rynkerne, skal du til dyrlægen og hente noget beroligende salve.

  Du bør også vaske din Engelske Bulldogs næse og bruge vaseline på den, for at holde den blød, det forhindrer også at den bliver tør og irriteret.

  Andre plejebehov inkluderer tandhygiejne og neglepleje. 

  Børst gerne din Engelske Bulldogs tænder mindst to til tre gange om ugen, for at fjerne opbygning af tandsten og bakterier. Dagligt er selvfølgelig det bedste. 

  Klip også din din Engelske Bulldogs negle efter behov, hvilket er omkring to gange om måneden. 

  Hvis du kan høre neglene klikke på gulvet, er de for lange. Korte negle holder fødderne i god stand, så din Engelske Bulldog ikke får smerter.

  Gode tips til pleje af din Engelske Bulldog

  Begynd plejen af din Engelske Bulldog, når den er hvalp, så bliver hunden meget nemmere vant til det. 

  Håndter og undersøg poterne ofte - hunde er særligt følsomme omkring deres fødder, og vil måske ikke helt frivilligt lade dig undersøge dem i starten. 

  Undersøg også din Engelske Bulldog inde i munden og ørerne. 

  Det er vigtigt at gøre pleje til en positiv oplevelse, fyldt med ros og belønninger, og du gør kommende dyrlægebesøg og hjemme undersøgelser meget meget nemmere. 

   

  Historien om racen Engelsk Bulldog

  Bulldogs er i dag meget anderledes end de oprindeligt var avlet til at være. 

  Engelske Bulldogs, der blev kendt for at være en efterkommer af hunderacen Mastiff, blev i det gamle Rom blev forbudt på gaderne på grund af deres voldelige og stærke temperament.

  Allerede i det 13. århundrede fik disse hunde deres navn, fra den antikke sport med tyre kampe, der involverede hunde der skulle bruge sin styrke og kæmpe mod en tyr. 

  Under kampen holdt den Engelske Bulldog fast i tyren og forsøgte at holde den den, mens tyren ville prøve at forsvare sig ved at stange hunden med sine horn.

  I slutningen af 1835 blev disse kampe forbudt i England, og dette skabte en bekymring blandt mange, der beundrede denne magtfulde race. 

  Derfor samarbejdede en gruppe mennesker om at redde racen, og kun at avle på de hunde, der havde et sødt og blidt temperament.

  I 1859 begyndte opdrættere at vise engelske bulldogs frem på forskellige hundeudstillinger.

  Er du og racen Engelsk Bulldog et godt match?

  Den Engelske Bulldog er som du måske kan fornemme, et godt valg til mange familier. Men husk, som alle andre racer, at sæt dig godt ind i den Engelske Bulldog før anskaffelsen. 

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at anskaffe en Engelsk Bulldog:

  1. Lever du et roligt liv, hvor din Engelske Bulldog ikke skal leve et alt for aktivt liv? 

  2. Kan du leve med en hund, der ikke adlyder dig 100%? 

  3. Har du tid til den pleje som en Engelsk Bulldog kræver?


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Engelsk Bulldog?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Engelsk Bulldog til salg

  Engelsk Bulldog 2.000. kr.

  engelsk bulldog, hund, 5 år

  engelsk bulldog han 5 år tilbydes til avl. uden tavle. sund og rask gode øjne gode luftveje albuer 0 hofter B rigtig god sæd pris 2000 kr. + 1000 kr PR hvalp skal der køres kommer der tranport oveni....

  Alder
  4200 Slagelse

  Engelsk Bulldog 25.000. kr.

  Engelsk bulldog, tæve, hvalp, 4 mdr. , m. stamtavle

  Verdens lækreste tæve søger sin kommende familie . (Tæve af egen kuld) . Mening var at vi vil beholde hende men efter som vi desværre er blevet forhindret i det af personlige årsager søger vi nu en ny...

  Alder
  7300 Jelling

  Engelsk Bulldog 18.000. kr.

  Engelsk bulldog, hund, 2 år , salgklar dags dato

  Det er med stor sorg at vi skal af med vores engelsk bulldog tæve, hun har stamtavle og hun er IKKE steriliseret. Hun er rigtig god til børn og andre hunde. Ring for mere info. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  5330 Munkebo

  Engelsk Bulldog 4.500. kr.

  Engelsk bulldog , hund, 7 år

  Han lånes ud til Date …… . Han er far til nogen skønne unger Han er uden tavle . Han har et super kærligt og dejligt sind Han er gået igemen ved dyrlægen og er fin . For mere info om daten så ring. ...

  Alder
  9690 Fjerritslev

  Log ind for at kommentere
  2 kommentarer
  skrev d. 02-november-2009 #1

  det kommer an på øjnene der ser ;o)

  skrev d. 01-november-2009 #2

  Ja køn er den sku ikke:)