Tilbage til alle hunderacer

Cavalier King Charles Spaniel

En Cavalier King Charles Spaniel en en rigtig familiehund,
 der ønsker at blive set som et familiemedlem

. 

Den er kærlig og blid, men tag ikke fejl den kan også være stædig. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Cavalier King Charles Spaniels sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Cavalier King Charles Spaniel

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Cavalier King Charles spaniel hvalpe

  6 skønne vidunderlige cavalier hvalpe efter DKK stambogførte forældre sælges. Der er 4 drenge og 2 piger Alle restriktioner er overholdt for racen hjertescanning-Patella-Øjenlyst og EFS og CCS fri. ...

  Alder 4 uger
  6240 Løgumkloster
  Image
  Cavalier King Charles Spaniel

  Dansk Kennel Klub stueopdræt af CKCS. 1 Ruby - han 1 Black and Tan - han De er flytteklar til blivende hjem fra d. 4/4. De vokser op i husets stue med hverdagslyde og godt socialiseret og præg...

  Alder 4 uger
  6000 Kolding

  Cavalier King Charles Spaniel er en af de største af “legetøjs racerne”, Cavalier King Charles Spaniel følge deres mennesker overalt, den venter bare på en chance for at hoppe i et varmt skød. 

  De er dog også glade for længere vandreture og at jage fugle, ligesom deres fætter Cocker Spaniel.

  
Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede lær alt om racen Cavalier King Charles Spaniel.


  Kort og godt om racen Cavalier King Charles Spaniel


  • En Cavalier passer ind i mange familier. 
  • Racen er generelt glad for børn og andre kæledyr
  • Særligt dyr der kan jage den og sætte den lidt på plads
  • Cavaliers er meget kærlige og trofast af sind

  • Det er ikke en særlig aktiv hund. 
  • Den vil højst sandsynligt hellere sidde på dit skød

  • Lever typisk 10-14 år 
  • Hunnerne og hannerne vejer 5,9 - 8,2 kilo
  • Hunner og hanner er mellem 30 - 33 cm høj


  Cavalier King Charles Spaniel sind

  En Cavalier King Charles Spaniel er lille, kærlig og legesyg. Den typiske cavalier er altid glad, tillidsfuld og nem at omgås, hunden bliver hurtigt venner med alle på dens vej. 

  Tro mod dens natur som "komfort hund", elsker en Cavalier at være i et menneskes skød og blive nusset.

  Cavalier King Charles Spaniel temperament spænder fra søde og rolige, til meget stædig. De søde og rolige Cavaliers har et ry for at være dumme, og de stædige Cavaliers for at være uopdragne, men generelt er disse hunde kloge og lærer meget hurtigt. 


  Racen er ret følsomme, derfor reagerer de særligt godt på positive forstærkning teknikker, når der trænes, især når belønningen sker i form af lækre godbidder, mens hårde ord og handlinger vil få dem til at stoppe med at prøve, eller endda prøve at gemme sig. 

  En Cavalier er normalt aldrig genert eller aggressiv overfor mennesker eller andre hunde.

  Cavaliers lever og ånder for at være sammen med deres mennesker. Det ideelle hjem er en med en hjemmegående forælder, en der arbejder hjemme eller et pensioneret par.

  Hundene elsker generelt børn og gør det især godt i familier med ældre børn, der vil kaste en bold til dem, lære dem tricks eller bare hænge ud med dem. På grund af en cavaliers lille størrelse skal hunden altså beskyttes mod vilde småbørn, der kan komme til at skade hunden.

  Et par ting der er værd at vide om Cavalier King Charles Spaniel: De elsker at slikke, de elsker at jage genstande der bevæger sig og de kan være meget manipulerende, når de vil have mad (de øjne er ikke til at stå for!). 

  Det er svært eller tæt på umuligt at komme udenom denne adfærd, så skal du enten finde en anden race, hvis det overhovedet ikke passer dig, ellers skal du finde en måde at arbejde udenom. 

  Det kan du f.eks gøre ved altid at have din Cavalier i kort snor i områder med trafik, så din lille firbenede ven altså ikke begynder at jage biler eller cykler der kan være farlige. Du kan også med fordel lære din Cavalier at lægge sig i sin kurv, når du skal spise så du ikke bliver fristet til at dele din mad med den.

  En Cavalier King Charles Spaniel skal som alle andre hunderace socialiseres så tidligt som muligt! 

  Du bør udsætte den for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Cavalier-hvalp vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  En Cavalier King Charles Spaniels temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. 

  Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. Hvis det er muligt, bør du altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

  Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Cavalier hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.


  En Cavalier King Charles Spaniel forhold til børn og andre kæledyr

  Cavaliers kan være rigtig gode legekammerater til børn, især hvis barnet vil kaste en bold til dem, lære dem tricks, deltage i hunde sport eller bare have dem på deres skød, mens de læser eller ser fjernsyn.

  På grund af en Cavaliers lille størrelse skal de imidlertid overvåges, når de leger med små børn, der hurtigt ved et uheld kan komme til at skade dem.

  Det er meget vigtigt, at som med enhver race at du lærer børn hvordan man nærmer sig og rører hunde og det er nødvendigt at du overvåger eventuelle interaktioner mellem hunde og små børn, for at undgå en uheldig oplevelse for både barnet, men også for hundens skyld.

  Cavalier King Charles Spaniel går godt sammen med andre hunde og kan også sagtens lære at lege godt med katte og andre kæledyr, hvis de introduceres i en tidlig alder. Det hjælper, hvis katten er selvsikker, fordi en Cavalier elsker at jage, så katten skal altså lige sætte din Cavalier på plads.

  En Cavalier vil elske hvis en kat eller anden legekammerat vil jage den, det er altså noget af det sjoveste din pelsede ven ved.

  

Nogle Cavaliers lever fredeligt med fugle, mens andre forsøger at spise dem - eller i det mindste bide i deres haler.

  Du gør klogt i at overvåg din Cavalier's interaktioner med fugle og andre små dyr, de kan have et stærkt jagtinstinkt.

  Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Cavalier, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et lille barn, det er næsten dømt til at gå galt.   Det kræver en Cavalier King Charles Spaniel af motion og stimulering

  Cavaliers er familiehunde og er altså ikke egnet til at leve og bo udendørs.

  De skal altså bo i dit hjem sammen med dig, og resten af familien for at den lille trold er glad, endnu gladere bliver den dog hvis den også må sove i sengen med dig.

  En Cavaliers har det fint med at bo i lejlighed, på grund af deres størrelse og generelt stille natur. De er moderat aktive indendørs og en lille gård er altså nok til at dække deres basale træningsbehov.

  At gå med snor eller at have en sikkert indhegnet have er et absolut must med denne race. De har ingen respekt for trafikken og vil altså løbe lige ud foran en bil, cykel eller knallert hvis de får øje på en fugl eller andet der kunne være et interessant bytte.

  Din Cavalier vil nyde en daglig tur eller boltre sig i en have, den lille hund skræddersyr dens aktivitetsniveau til din hverdag. 

  Fordi en Cavalier er en kortnæset hunderace, bør du undgå at gå tur med din hund når det er meget varmt og du bør aldrig forlade den i en varm have uden adgang til skygge eller køligt vand.

  På trods af at en voksen Cavalier King Charles Spaniel er relativt robust, så er de noget mere skrøbelige, når de er hvalpe. De kan meget nemt komme til skade, når de skal hoppe ned fra møbler eller på anden vis bliver for modige.

  Undgå uheldige situationer, og hjælp i stedet din hvalp og og ned fra møbler.


  Sådan opdrager du din Cavalier King Charles Spaniel

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Du kan med fordel invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Cavalier møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

  Husk på at selvom du måske har fået en doven Cavalier, eller en meget stædig en af slagsen så er det altså ikke en dum hund.

  Den kan uden problemer lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, du skal blot være lidt tålmodig.

  Ved opdragelse af en Cavalier King Charles Spaniel, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:


  • Tålmodighed
  • Fastholdelse
  • Belønning
  • Konsekvent

  Kendte sygdomme hos racen Cavalier King Charles Spaniel

  Racen Cavalier King Charles Spaniel er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer som racen er mere udsat overfor.   Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.
  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:


  • Myxomatous Mital Valve Disease
kaldes også Mitralklap insufficiens, Mitral Valve Disease eller Endokardiose 
  • Syringomyeli (SM)
  • Hoftedysplasi
  • Patellar Luxation 
  • keratoconjunctivitis sicca (tørre øjne)

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  En Cavalier King Charles Spaniel gennemsnitsalder

  En Cavalier bliver oftest mellem 10 - 14 år.

  En Cavalier King Charles Spaniel udseende og krav til pleje

  Cavaliers har en mellemlang silkeagtige pels, der kan være en anelse bølget. Voksne Cavaliers har hår der ligner fjer på deres ører, bryst, ben, fødder og hale.


  Cavalier King Charles Spaniel kommer i fire farver:

  Blenheim: Rød og hvid og den klassiske Cavalier King Charles Spaniel farve – navngivet efter det engelske slot Blenheim.

  Tricolor, sorte mærker på en hvid pels med “tan markeringer” over øjnene, på kinderne og på undersiden af halen

  Sort og Tan, sort med tan markeringer over øjnene, på kinderne, inden for ørerne og på brystet, ben og undersiden af halen.

  Ruby: Ensfarvet gyldenbrun. Måske den mest æstetiske (minimalistiske) af alle Cavalier King Charles Spaniel farverne.


  På trods af at en Cavalier er en race med en smuk pels, er de faktisk forholdsvist let at pleje. Den mellemlangt silkeagtige pels er ikke så tung, at den kræver time af pelspleje.

  Cavaliers fælder som næsten alle andre hunde, men regelmæssig børstning fjerner døde hår, så de ikke ligger alle steder i dit hjem eller sidder fast i dit tøj. 

  Nok er du sikkert glad for din Cavalier, men du ønsker måske ikke ligefrem at ligne den.

  Det lange, silkeagtige hår på en Cavaliers ører, hale, maven og benene, bør børstes to eller tre gange om ugen for at forhindre, at der kommer større knuder. Sørg for at kontrollere bag ørerne og hvor benet møder kroppen; det er her de almindeligvis får knuder. 

  Brug en kam til at børste knuder ud. 

  Pelsen skal ikke klippes eller trimmes; Trimning er faktisk forbudt af racen hvis du vil gå til konkurrencer.

  Et bad i ny og næ vil sørge for at din Cavalier ikke lugter grimt.

  Den eneste anden pleje der er nødvendig, er regelmæssig ørerensning, tandbørstning og negle trimning.

  Historien om racen Cavalier King Charles Spaniel

  Små Spaniels har været populære selskabshunde i flere hundrede år. De blev fundet i kongelige samt andre adels hjem i Spanien (hvor navnet Spaniel kommer fra), Frankrig, England og Skotland, hvor de ofte poserede på portrætter sammen med deres ejer.

  Legetøjs racerne her i blandt Cavalier King Charles Spaniel popularitet begyndte at aftage efter England fik en ny konge. Kong William var fra Holland, og han favoriserede hunderacen mops. 

  Folk begyndte at krydse mops og spaniels, og i sidste ende ændrede deres udseende sig til at blive mere fladnæset. Hunde som dem, der ses i gamle portrætter forsvandt næsten med undtagelse for nogle få linjer, ligesom dem der blev holdt af Churchill-familien på Blenheim-paladset.

  Hundene kunne nemt have forsvundet 100% hvis ikke det havde været for en velhavende amerikaner ved navn Roswell Eldridge, der tilbød en pris til alle, der kunne producere en hund som dem han havde set på malerier fra 17 - og 1800 tallets.

  Britiske opdrættere tog udfordringen op og genopbyggede racen og brugte legetøjs racen “King Charles Spaniel” til at genskabe den gamle race.. Den første af de "nye" Spaniels blev udstillet i 1928 på Crufts Dog Show.

  Eldridge levede ikke længe nok for at se racen, men som lovet blev prisen dog stadigvæk betalt. 

  Siden da har Cavaliers udviklet sig til den smukke hund den er i dag, nemlig en robust og meget populær følgesvend.


  Er du og racen Cavalier King Charles Spaniel et godt match?

  En Cavalier King Charles Spaniel er en fantastiske selskabshund, da den passer ind i de fleste familier. Racen passer til dig, der ønsker en nem hund, der er mere eller mindre tilpasse sig dig.


  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Cavalier King Charles Spaniel:


  1. Vil du elske en firbenet ven, der kræver ret meget opmærksomhed? 
  2. Er du eller en anden voksen i hjemmet meget hjemme?
  3. Er du fuld af kærlighed som du vil elske at kaste over den smukke hund?


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Cavalier King Charles Spaniel?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Cavalier King Charles Spaniel til salg

  Cavalier King Charles Spaniel 12.000. kr.

  Cavalier King Charles Spaniel, hvalpe, 2 uger , salgklar 11-04-2023

  Så har vores dejlige Thea fået hvalpe. 3 tæver og 3 hanner. Mor er Tricolor Far er Blenheim Hanner koster 10.000 kr Tæver koster 12.000 kr Ved reservering betales 2000 kr Ring for aftale John 2469322 ...

  Alder 2 uger
  3460 Birkerød

  Cavalier King Charles Spaniel 16000 kr.

  Cavalier King Charles Spaniel

  Cavapoo hvalpe til salg. Vores skønne Silke har fået 6 hvalpe. ( 1 tæve er solgt, 1 han er solgt.) Der er 4 tæver og to hanner, de er sorte, 4 af dem har lidt hvidt på brystet eller på hagen. De er ...

  Alder 7 uger
  7680 Thyborøn

  Cavalier King Charles Spaniel 18000 kr.

  Cavalier King Charles Spaniel

  Cavapoo hvalpe Vores skønne tæve som er cavalier og far er toypuddel har fået 6 fin hvalpe de er alle røde. Der er 4 piger og 2 drenge. Hvalpene er opvokset i stuen så de er vant til børn, kat og a...

  Alder 3 uger
  7430 ikast

  Cavalier King Charles Spaniel 16000 kr.

  Sød og meget kærlig cavalier sælges

  Jeg har en fantastisk sød og kærlig cavalier til salg med stambog og alle dyrlægepapirer Charlie er en utrolig sød og kærlig hund jeg har gået til træning med den og haft personlig træner en del gang...

  Alder 4 mdr.
  8700 Horsens

  Log ind for at kommentere
  47 kommentarer
  skrev d. 25-september-2015 #1

  Her et billede af min hund, forhåbentlig for har lige meldt mig ind på denne side :D

  skrev d. 04-marts-2012 #2

  Jeg har en cavalier og vil have en mere til sommer - for hende jeg har er bare dejlig.

  skrev d. 28-februar-2012 #3

  Det er to meget forskellige hunde - dog er begge dejlige famliehunde, men da en Westie er en terrier, kan det være at den kræver lidt mere opdragelse. En Terrier skal trimmes og en cavalier skal reddes ofte - den har meget underuld. Jeg har en cavalier på godt 3 år og er blevet overrasket over hvor meget pelsen kræver. Hans pels er gået amok efter han blev kastreret og han fælder virkelig meget, så jeg får ham studset og kartet et par gange om året - det hjælper! En cavalier er en hund som bare gerne vil ligge i arm, men den kan også sagtens trænes til agility - en virkelig dejlig hund :-)

  skrev d. 20-januar-2012 #4

  Hej! Jeg går og overvejer om jeg skal have en Cavlier eller en Westie. Er der nogen der kan sige fordele og ulemper? Eller måske bare har et godt råd? De bedste hilsner Line

  skrev d. 18-juli-2011 #5

  Hvilket foder er bedst til en cavalier ?

  skrev d. 04-juli-2011 #6

  Det er en rigtig god begynder hund!! Med hensyn til at finde een rette opdrætter, så er det vigtigt at finde et sted, hvor begge forældre er hjertescannet, da racen kan have en hjertefejl, så HUSK at begge forældre skal være godkendt til avl.. Jeg er aldrig mine til hundefrisør. Jeg redder dem ca en gang ugentlig og bad efter behov. Så klipper jeg kun pelsen under potterne (mellem trædepuderme).. Alt i alt en rigtig lækker hund, MEN være obs, at det er en hund med en del pels. Vi har selv to og vi støvsuger stortset hver dag.

  skrev d. 19-juni-2011 #7

  vi skal have en hund til foråret og det er den første for mit vedkommende,min kæreste har haft hunde før.er det en god begynderhund og hvordan finder man den rette opdrætter.er det en hund der skal til hundefrisør

  skrev d. 19-juni-2011 #8

  Hvis man skal have hun i familien, er alle nødt til at deltage.

  skrev d. 16-juni-2011 #9

  nogen der har en ide til, hvordan man over taler sine forældre til at få sådan en sød lille hund??

  skrev d. 12-april-2011 #10

  Jeg vil bare lige gøre opmærksom på et problem med racen som de fleste åbenbart ikke ved. På grund af dårlig avl, kan racen få problemer med sit meget lille hovede (Racen er avlet til at have et meget lille hovede, hvilken gør den nuttet men kan være katastrofalt) Da hovedet simpelthen er for småt til dens hjerne så når den bliver omking 4 år gammel så er der sådan et pres på hjernen at den lever i konstant smerte og kan få de frygtligste anfald. Jeg vil ikke skræmme nogen; Jeg har disse informationer fra en dokumentar der engang blev sendt (på tv2 eller dr1) Fra StorBritanien. Man skal bare virkelig vælge sin avler med stor omhu, da problemet forekommer ved dårlig avl. Jeg er overhovedet IKKE ekspert, så hvis der er nogen der vil så kan i spørge dyrelæge, eller søge rundt på nettet eller noget.

  skrev d. 16-januar-2011 #11

  Er der nogen som ved :) Om Tæver er mere dovne end hanner - eller omvendt ? For min kæreste leder efter en lille king charles, som vi gerne vil bruge til agillity når han/hun bliver gammel nok. :-)

  skrev d. 16-januar-2011 #12

  Kan man have dem sammen med katte?

  skrev d. 10-januar-2011 #13

  Kan klart anbefale denne race, især til 1.ste gangs hundeejere. Jeg har selv to hanner, der lever fredeligt sammen. Kender flere der har både to og tre hanner sammen uden problemer, hvilket måske giver en god i de om racens gode sind. Det er nem race at opdrage, den er kærlig og blid uden at være pivset, aktiv og glad og gider du gå til en aktivitet som f.eks agility med den, vil den elske dig endnu højere. Pelsen skal redes 1 x ugentlig, bades ved behov og det eneste du bør klippe er pelsen mellem trædepuderne, så også her er den nem. Mht. de omtalte hjerteproblemer, forsøger man at avle dette ud af racen. Derfor er det vigtigt at hundene er hjerteundersøgt og godkendt inden avl. Dejlig hund som kan anbefales :-)

  skrev d. 02-oktober-2010 #14

  De er SUPER skønne. Startede med en dejlig ruby han. Senere en B&T tæve, og har nu et kuld skønne hvalpe... De er utrolig nemme og kærlige. Hannen jeg har er ikke far men "papfar", han nyder også de små ((o: Se evt. min annonce. [email protected]

  skrev d. 22-juli-2010 #15

  Det med pelsplejen kan man nemt komme over med en hundetrimmer. Den kan nemlig indstilles til forskellige hårlængder. Så undgår man megethårfilter og skidt og møg der slæbes med ind ved pelsen. jeg plejer at trimme mine omkring trædepuder, langs ben, mave, rumpe og ører. På den måde behøves man ikke at kæmme så ofte, plus at de ser mere velplejede ud, efter min mening.

  skrev d. 30-juni-2010 #16

  Jeg har forelsket mig fuldstændig i Cavalier King Charles spaniel racen, og skal ud og kigge på min første her på søndag! Jeg glæder mig utroligt meget, og har hørt at det er en god "begynder" hund. :-) Er der nogen der har noget "negativt" at sige om racen, som man skal være opmærksom på?

  skrev d. 14-maj-2010 #17

  jeg har en super dejlig cavalier sammen med min kæreste :) jeg har aldrig fortrudt og ha ham som begynder hund:) vi startede med en hvor han kun blev 13uger pga uheld og vi måtte aflive men vi fik en ny og ham her er der gang i og han elsker og putte i arm og lege:) han er super god til mennesker dog lidt sky overfor andre hunde:-/ men vis han bar har været sammen med dem nogle timer vænner han sig til dem.. men synes nu det er en super skøn hund der kan tages med alle steder fordi stortset alle falder for vores ''øjesten'':)

  skrev d. 08-maj-2010 #18

  Charlotte P. Wolff Sikke mange dejlige ting i alle skriver om Cavalier.. Vi har lige fundet den skønneste lille pige, nu er det bare at vente på vi får hende hjem.. Laaaaang tid til, sys jeg:) Jeg glæder mig til at få hende med til agility, og til at lære hende at kende.. Hvor tidligt kan man scanne for hjerte fejl?

  skrev d. 08-februar-2010 #19

  john andersen Aalborg Cavalieren er en pragtfuld hund, den er altid glad og trofast er rigtig god til førsteganhs købere, men pas på man foelsker sig uvilkåligt i denne hund, når man først har stirret ind et par store mørke øjne. som jeg altid har sagt: ENGANG CAVALIER-- ALTID CAVALIER.

  skrev d. 08-februar-2010 #20

  john andersen Aalborg Cavalieren er en pragtfuld hund, den er altid glad og trofast er rigtig god til førsteganhs købere, men pas på man foelsker sig uvilkåligt i denne hund, når man først har stirret ind et par store mørke øjne. som jeg altid har sagt: ENGANG CAVALIER-- ALTID CAVALIER.

  skrev d. 08-februar-2010 #21

  john andersen Aalborg Cavalieren er en pragtfuld hund, den er altid glad og trofast er rigtig god til førsteganhs købere, men pas på man foelsker sig uvilkåligt i denne hund, når man først har stirret ind et par store mørke øjne. som jeg altid har sagt: ENGANG CAVALIER-- ALTID CAVALIER.

  skrev d. 02-februar-2010 #22

  En cavalier King Charles Spaniel er en kærlig og tro følgesvend der gør alt for at gøre sine mennesker tilpas. En passende størrelse som er nem at have med. Den kræver moderat motion. Meget lærenem og elsker små udfordringer og god til agillity. Den har meget nem ved at tilpasse sig og passer både til enlige og børnefamilier. Den er ikke dominerende og undgår konflikter med andre hunde. Den er billig i kost og kræver ikke meget pelspleje.

  skrev d. 10-januar-2010 #23

  Vi har været så heldige at få den dejligste hvalp som nu er 13 uger..han har hurtigt fundet sig til rette i familien som er på 6, nu 7 i alderen 9 til 38 år... og er bare elsket af alle...vi har en dreng med en mild autisme som bare har taget ham til sig og det betyder meget at det er en hund der er glad for børn og som har nemt ved at lære.. han er en fræk hvalp, fuld af selvtillid og glad for mennesker og hunde som vi møder på gaden.. vi er ikke i tvivl om at vi har valgt den rette hunderace, da han jo bare er en rigtig familiehund.. Vi er super glade for vores Miko .. ;0)

  skrev d. 08-januar-2010 #24

  Birthe Bagge. Jeg har haft to,som blev 9 år,det er så skøn en lille hund,jeg siger ja til alle beskrivelserne om denne race.Jeg får en ny lille hvalp først i Februar det glæder jeg mig utroligt meget til.Men--------Cavalier King Charles lider desvære af en Hjerte-sygdom der kommer fra en medfødt Bindevævs fejl,det havde begge mine,og fik derfor medicin hver dag,det er selvfølgelig ikke alle der er født med den fejl,det kommer an på indavling,jeg syntes bare at det skal med,jeg har talt med en læge på Landbohøjskolen som netop operere disse hunde for hjertefejl,han sagde at 90% var født med den fejl.Men det holder ikke mig tilbage for at eje en lille ny Cavalier,jeg vil bare gerne have den undersøgt,Hvis nogen har en anden mening vil jeg meget gerne høre den,hej fra Birthe.

  skrev d. 22-december-2009 #25

  Diana: Det vil vi helst ikke have, hvis vi skal have en (Jeg er meget ops på det). Tror du det er alle cavalierer der gør det? -Ida.

  skrev d. 16-december-2009 #26

  Cavalieren er en af de bedste og nemmeste hunde der findes, altid glad og trofast og så er den nem at holde elsker børn og de mennesker de omgås, det er også en hund der er god til ældre mennesker, da det ikke er en hund der kræver det vilde når den skal luftes, bor man i lejlighed er det en af de nemmeste hunde at have Har man først set ind i de store mørke øjne, er man fortabt Engang Cavalier, altid cavalier.

  skrev d. 16-december-2009 #27

  Cavalieren er simpelthen den bedste hun der findes, man skal lede længe efter en mere kærlig og hengiven hund end den, altid glad og legesyg, det er en hund både for den ældre, da den er meget trofast, men er der børn eller børnebørn, er det også en hund der er nem at omgås for dem, da den elsker børn og så er den meget legesyg.

  skrev d. 16-december-2009 #28

  Cavalieren er simpelthen den bedste hun der findes, man skal lede længe efter en mere kærlig og hengiven hund end den, altid glad og legesyg, det er en hund både for den ældre, da den er meget trofast, men er der børn eller børnebørn, er det også en hund der er nem at omgås for dem, da den elsker børn og så er den meget legesyg.

  skrev d. 29-september-2009 #29

  Vidunderlig race, læs bogen "Cavalieren" og hent oplysninger på Cavalierklubbens hjemmeside. Så er du godt på vej!

  skrev d. 29-september-2009 #30

  Vidunderlig race, læs bogen "Cavalieren" før du køber hund, så er du i den rigtige retning!

  skrev d. 07-august-2009 #31

  Cavalieren er en fantastisk race med et meget blidt væsen, den elsker at blive forkælet og nusset om.Den er meget nem at have med i byen og de folk man skal besøge siger altid "husk nu at tage hundene med". Det er en nysgerrig race der elsker at få nogle opgaver, den er fantastisk til at finde ting og så kan man få dem til alt for en godbid..

  skrev d. 16-juli-2009 #32

  Det er en utrolig god familie hund, da den er rigtig god sammen med børn. Den er meget kærlig og hengiven, en rigtig ven for livet.

  skrev d. 05-juli-2009 #33

  Det er en skøn lille hund, der har sin egen mening og vilje. Bindi er sød og meget kærlig, det var meningen hun skulle sove i hendes kurv....men hun har indtaget seng, sofa osv...man kan bare ikke lade være med at tage hende op, det er måske det eneste man skal være ops på når man vælger en cavalier....ens hjerte smelter helt....

  skrev d. 29-juni-2009 #34

  Meget hengiven og rolig hund og utrolig blid. Ikke alle er lige legesyge. Min har aldrig gidet lege :-(, kan simpelt hen ikke finde ud af det. Er ligeså noget asocial med andre hunde, men er glad for at hilse på især sin egen race. Noget besidderiske kan de være - i forhold til deres ejer. Der er mange "versioner" af denne race, da der har (og er) meget indavl. Mange fejler mange ting, så man skal være sikker på, at avlsstedet ikke indavler. Der er meget pelsplejer, fælder lidt året rundt og 2 x ekstremt meget.

  skrev d. 26-juni-2009 #35

  Den mest vidunderlige, glade, hengivne og kælne lille hund. Elsker at putte tæt i sofaen og blive nusset i timevis. Foretrækker klart at være sammen med sin ejer så meget som muligt, og trives bestemt ikke med at være alene. Elsker børn og andre hunde, store som små, og er meget legesyg.

  skrev d. 26-juni-2009 #36

  Super aktiv uden stress. Tendens til usikkerhed overfor andre hunde - og mennesker. (Ses ved overdreven hvalpeadfærd). Noget der fanger min opmærksomhed: Vi har haft to tæver inden for 5 år nu. De kører begge højt med bamser i en størrelse, hvor de kan parre dem. Tænker om der også indenfor denne race er en tendens til at satse på overmaskuline hanner...

  skrev d. 27-maj-2009 #37

  de er super søde

  skrev d. 05-maj-2009 #38

  Har lige købt en cavalier king charles , han er bare den mest glade hund der smelter alle omkring sig , men er lidt kulde skærene godt det er sommer nu .Kan kun sige at det er en god race og det har taget os 1 uge at få ham renlig , men det har også være intens.

  skrev d. 22-marts-2009 #39

  Super skøn familiehund der vil gøre alt for sin ejer og lidt ekstra godbid.. Hengiven, kærlig og lydig

  skrev d. 29-januar-2009 #40

  ...men stadig med sine jagtinstinkter i behold. Jager ænder og fugle med stor ildhu! Sød, sjov og lærenem lille hund. Meget nysgerrig og glad for alle mennesker og andre dyr. Lidt sarte maver!

  skrev d. 07-januar-2009 #41

  en utrolig dejlig hund. Har en god størrelse på ca. 30- 35 cm. Den er rigtig god med børn og elsker at blive aktiveret. Den er meget lærenem og ekstrem hengiven til sin ejer.

  skrev d. 07-januar-2009 #42

  Mega sød!!! Med nuttede øjne!!!!!!!!!!!!!

  skrev d. 01-januar-2009 #43

  Dejlig trofast lille hund. Er helt forelsket i vores og havd eellers svoret at jeg kunne skulle have engelsk cocker spaniel. tilforladelig at opdrage

  skrev d. 31-december-2008 #44

  Dejlig hund. God til at dresseres - dygtig til agility. Vær obs på at det er en hund med meget pels, og derfor kræver en del pleje til pelsen når man har været en tur i skoven, gennem krat og muder. :-)

  skrev d. 19-november-2008 #45

  Den er super sød!!! Vil gerne have en hund og har virkelig overvejet denne race!!!!

  skrev d. 09-november-2008 #46

  Cavalier King Charles Spaniel er en super agilityhund !

  skrev d. 30-oktober-2008 #47

  En fantastisk familiehund, men og formidabel til agility