Border Collien blev opdrættet som hyrdehund. Den har massere af krudt i numsen. Og vil meget gerne arbejde. 

Du kan med fordel træne agility, lydighed og andet med en Border Collie. Det er den virkelig dygtig tid. 

Den er meget intelligent.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Border Colliens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Border Collie

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Border collie, hvalpe, 2 uger

  Border collie hvalpe sælges. 5 drenge og en pige. De er født 11. Januar og kan flytte hjemmefra 8. Marts. Vi har ikke stamtavle på dem, men vi har både mor, far og søster boende hos os. Vores egen lil...

  Alder 2 uger
  4180 Sorø
  Image
  5 dejlige border collie hvalpe til salg

  3 hanner og 2 tæver. 1. Rød/hvid han Bum Bum (Bred krave) 2. Rød/hvid han Hercules (Bred blis) 3. Mørk Rød/hvid han Woody 4. Rød/hvid tæve Elsa 5. Sort/hvid tæve Darling Begge forældre er DNA ...

  Alder 2 uger
  8600 Silkeborg

  Border Collien blev opdrættet som hyrdehund og anerkendes i dag som den førende.
  Har man ikke får i baghaven, så kan man med fordel træne agility med racen.
  Det er den super dygtig til.

  Kort og godt om Border Collien

  • En Border Collie kræver meget motion
  • Det er en af de mest intelligente hunde
  • Som er yderst lærenem
    
  • En Border Collie kan være mistænksom overfor fremmede, hvis den ikke er blevet korrekt socialt socialiseret fra hvalp af
  • Hold øje med din border collie når den er ude alene - den kan nemlig godt blive fristet til at gå hjemmefra, hvis noget fanger dens interesse.
    
  • Den trives ikke i en lejlighed, men steder hvor den har mere albuerum
  • Den er heller ikke glad for at være alene hjemme for længe af gangen.
    
  • En Border Collie kan leve op til 17 år
  • Vejer 12 - 20 kilo
  • Og er alt mellem 46 - 56 cm høj.


  Border Colliens sind

  Border Collien er avlet til at være hyrdehund, altså at drive hyrder sammen - oftest får. Har du nogensinde har haft fornøjelsen af at se et border collie i aktion med en flok får, så er du ikke i tvivl om, at det er det, som den er født til.

  Den mestrer sit arbejde til topkarakter, og manøvrer fårene præcis derhen, hvor hyrden vil have dem - nærmest inden, at hyrden har givet kommandoen. En Border Collie er nemlig så fintfølende og følsom at den har en uhyggelig evne til at vide, hvad du vil bede den om, før du gør det.

  Det er ikke et must, at racen bor på en farm, hvor den kan udføre sit arbejde på marken.

  Men den vil alle steder, have en overvældende trang til at samle en flok. Så som familiehund, hvor der ikke står får i baghaven, der vil border collien se muligheder i børn, katte, egern og alt andet, der bevæger sig.

  Som ejer af en Border Collie skal du være obs på dette, da det ikke er alt som er helt ufarligt at samle sammen - fx biler.

  Samtidig er Border Collien en dejlig familiehund, som er social blandt dem den kender. Den kan dog godt være en smule tilbageholdende overfor fremmede.

  Jovist, kan den ligge stille. Men det er ikke en hund, som ligger flere timer med dig på sofaen, mens du drikker te med en veninde.
   

  En Border Collies forhold til børn og andre kæledyr

  Border Collien kan sagtens blive en fantastisk følgesvend for børn at vokse op sammen med, det kræver blot lidt træning fra start.

  Som skrevet ovenfor, så ligger det i dens instinkt at have en overvældende trang til at samle en flok, inkl. børn. Derfor skal den lige lære at det ikke er ok med baby, som ligger og leger på gulvet. For baby synes nok ikke, at det er lige sjovt altid - især ikke, hvis Border Collien begynder at nappe lidt, fordi babyen ikke lystre på dens ordre, som fårene på marken. Wonder why :)

   
  Det kræver en Border Collie af motion og stimulering

  Border Collien har det bedst i et miljø, hvor der er albuerum, gerne i hus med have, eller endnu bedre, på en gård med marker.

  Det skal nævnes, at det ikke er en race, som normalt stikker af hjemmefra, men dens nysgerrighed kan fra tid til anden lokke den til det.

  Uanset miljøet kræver en Border Collie en stor mental og fysisk stimulering hver dag, og den har brug for en ejer, der er villig og i stand til at give det. Hvis du ikke har en gård med får, ( det har de færreste nok) så er hundesport et godt alternativ. Dens intelligens, og atletik gør den perfekt til udfordringer som agility og den vil knus elske det.

  Der skal gerne ske noget hele tiden! En Border Collie, som ikke er på farten vil nemt kede sig, og gøre den destruktiv og trist.

  Husk, at racen blev opdrættet til at løbe dagen lang, som hyrdehund.


  Sådan opdrager du din Border Collie

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Racen kan virke mistænksom, hvis ikke den bliver socialt socialiseret fra hvalp af.

  Derfor kan det anbefales at gå til hvalpetræning med sin Border Collie hvalp, så den bliver eksponeret for så mange mennesker og andre hunde som muligt, og derved opbygger tillid.

  Men hensyn til træning, så lærer Border Collien hurtigt. Den er også kendt for at være yderst følsom over for kommandoer, alt lige fra fløjte og håndsignaler til et hævet øjenbryn - det fanger Border Collien.

  Dens personlighed er nemlig karakteriseret som opmærksom, energisk, hårdtarbejdende og smart i en fart - faktisk så meget fart, at det nogle gange er svært at holde racen udfordret.  

   
  Kendte sygdomme hos racen Border Collie

  Border collier er generelt sunde og raske, men som alle andre racer, så er racen mere udsat overfor at bestemte sundhedsmæssige forhold.
   

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  Progressiv retinal atrofi (PRA)
  Collie Eye Anomaly
  Osteochondrosis Dissecans (OCD)
  Hofte dysplasi
  Epilepsi


  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.
   

  Border Collie gennemsnitsalder

  En Border Collie bliver oftest mellem 10 - 17 år.
   

  Hvordan ser en Border Collie ud?

  Border Collien var egentlig korthåret, men fremavl af den lidt længere pels har vundet manges hjerter, så det er den man ser mest til i dag.

  De mange forskellige farvenuancer i pelsen gør racen speciel, den kan fås i blå/hvid, sort med hvide aftegninger, blue merle, tricolor og zobel.

  Hannerne er typisk mellem 48-56 cm høje og vejer 14-20 kilo men hunnerne typisk er mellem 46-53 cm høje, og vejer 12-19 kilo.

  Derudover har den en atletisk krop, med et intelligent udtryk og intens blik.
   

  Pleje af en Border Collie

  Det kræver ikke meget arbejde at holde den hårdtarbejdende Border Collie top lækker.

  Pelspleje på den er minimal.

  Den skal blot børstes mindst én gang om ugen, for at fjerne løse hår. Måske lidt mere i de perioder, hvor den skifter pels.

  Bad er blot en gang hver fjerde måned, eller efter behov hvis den er beskidt eller lugter.

  Tandpleje er selvfølgelig en nødvendighed.

  Du bør børste din border collies tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. Start når din border collie er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

  Undgå at lade neglene vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din lille hyrdehund. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

  Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.
   

  Historien om Border Collien

  Racen border collie stammer oprindeligt fra grænselandet mellem Skotland, Wales og England. Her blev de allerbedste hyrdehunde brugt til at avle værdifulde afkom, som skulle optimere arbejdet for hyrden med kvægene på marken.

  Hunderacerne der kom ud af hvalpekuldene varierede alt efter terrænet og det arbejde der blev krævet at de skulle udføre i den enkelte region - en af racerne blev til Border Collien.

  Border Collies navn afspejler derfor delvist dens skotske arv af ordet collie, som refererer til fårhund.
  I dag anerkendes Border Collie som den førende hyrdehund.


  Er du og racen Border Collie et godt match?

  En Border Collie anbefales udelukkende til aktive hundeejere, som gider at investere energien i dens store behov for motion og stimulering.


  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en border collie:

  1. Er du en meget aktiv hundeejer?
  2. Bor du i hus med have?
  3. Vil du engagere dig i border colliens sporty interesser?

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille krudtugle.

   

  Held og lykke!


  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Border Collie?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Border Collie til salg

  Border Collie 10000 kr.

  Border Collie

  Border Collie hvalpe 1 pige og 2 drenge klar til nye familie D 5/11-22 Begge forældre er rene uden stambog De har en dejlige karakter og er fantastiske familie hunde Hvalpene vil blive stueopdr...

  Alder 6 uger
  7200 Grindsted

  Border Collie 12000 kr.

  Stueopdræt m. DKK-tavle pottetrænet

  Blå/hvid border collier babyer, m. Stamtavle, Stueopdræt, flere hvalpe, 3 hvalpe, 1 pige og 2 drenge, Søg min Facebook side . Border collie Stihøj Flemløse Ved køb får du ud over din hvalp. DKK...

  Alder 5 uger
  5620 Glamsbjerg

  Border Collie 12000 kr.

  Border Collie

  BORDER COLLIE UDSTILLINGSLINJER De skønneste Border babyer sørger verdens bedste hjem hvor de vil blive fyldt op med kærlighed. Farven på de smukke babyer er Blue Merle nogle af dem har også lidt b...

  Alder 5 uger
  7400 Herning

  Border Collie 11000 kr.

  Border Collie hvalpe, 3 hanner til salg

  3 dejlige Border- hvalpe er snart flytteklar. DKK- papirer, chippen, øjenundersøgt, vaccineret og dyrlæge- attest. Forældrene er arbejdshunde fra rene hyrdelinjer fra Belgien/ England/Danmark. Hvalpe...

  Alder 6 uger
  8832 Skals

  Log ind for at kommentere
  25 kommentarer
  Savannah Juanna S. Johansen skrev d. 21-marts-2018 #1

  Jeg har lige nu min anden border collie, der er elleve år. Den bedste hund overhovedet, jeg har haft. Men ... Hvis man ikke har tid og energi til at træne hunden mentalt, er det et rigtig dårligt valg af hund. Det er ikke nok at vandre lange ture eller når hunden er omkring to år, at cykle lange ture. Man kan ikke fysisk træne denne race træt. Den kræver mentale udfordringer. Denne race er født intelligent. Unerkend aldrig dens intelligens, men skab med mellemrum nye udfordringer til dens intelligens, og du har en fantastisk hund i mange år fremover.

  skrev d. 21-marts-2012 #2

  Det var ikke vores første valg af en hund, men overtog en der ikke blev passet optimalt, og det har vi bestemt aldrig fortrudt. en helt igennem trofast, kærlig og lydig hund. kan anbafales til alle. selv har vi 4 børn, og 2 små børnebørn... og paya er helt fantastisk og har alle dage været det. så vi har store forventninger til hendes dejlige hvalpe :-) står du og ønsker dig en hund, findes de ikke bedre end disse :-)

  skrev d. 26-juni-2011 #3

  Vi har en Bordercollie tæve. Hun er den hund som jeg har haft igennem tiderne som er det nemmeste at lære forskellige opgaver. Hun er en aktiv hund, men fungerer perfekt i vores familie. Hun kan med alle vores dyr. Vi har fritgående høns, ænder, 3 katte og en Shæfer han.En dejlig race. :-)

  skrev d. 30-marts-2011 #4

  Har en dejlig border collie han på lidt over 2 år.....han er dejlig nem at have med at gøre.....skal siges at han ud af en søskende flok var den absolut mest rolige, der var ingen tvivl om hvem der skulle arbejdes meget med også var der vores Baily.....han er utrolig lærenem og elsker at få udfordringer, det kan være i form af hvordan hans mad bliver serveret....feks kan jeg finde på at stoppe det i en flaske og sætte låget på, ligge hans foder gemt forskellige steder osv kun fantasien sætter grænser for hvordan de kan bruge deres ualmindelige kloge hjerner.....også selvfølgelig hans daglige gåtur.....kan være selv hjemme uden problemer, være med andre steder, er en suveræn god familiehund, elsker at være med ude og køre, i det hele taget bare han er sammen med familien er han glad, han er utrolig glad for børn, men er også opvokset med mange forskellige størrelse børn omkring ham.....han leger både med schæfere, lahsaer, labradorer, jack russel oma....han er det bedste køb jeg nogensinde har gjort.....har både haft pudler og schæfere, men border det er top et....

  skrev d. 26-marts-2011 #5

  Vi har haft border collier i ca. 20 år, som hjalp os i vores daglige håndtering af fårene. De var fantastiske som arbejdskammerater og familiehunde. De havde nemt ved at tilpasse sig nye situationer og omgivelser. Vi har to gange kørt gennem Europa til Sydfrankrig med dem uden problemer. De lærte hurtigt at respektere både hønsene og kattene. Den ældste var dog ikke så vild med småbørn. De forstod utrolig mange ord og kommandoer. Et pudsigt eksempel: på en af vores rejser til Provence ville jeg lige gå ud på aftentissetur med Tess, hun tissede overhovedet ikke. Da jeg så sagde: "Tis nu!", satte hun sig lydigt ned - men der kom ikke en dråbe! Hun skulle simpelthen ikke tisse. Det er rigtigt, at hvis de ikke har opgaver nok laver de selv nogen. Hvis der i perioder ikke var så meget arbejde med fårene, spillede de fodbold med sig selv, trillede bolden ud i vores sø og svømmede derefter ud og hentede den. 2 af dem hyrdede på de få biler, der passerede vores gård. De kunne finde på at hyrde på kattekillinger og høns. Jeg har kun oplevet bordere under ret frie forhold. Jeg ville nok nødig have dem i en lejlighed på 3. sal. De er MEGET arbejdsivrige. Desværre har vi ikke vores hunde længere. De blev alle omkring 14 år. Den sidste dog kun 12, hun fik sukkersyge. Nu har vi solgt gården og er flyttet i sommerhus i et naturskønt område. Jeg tror ikke, vi skal have border igen. Jeg tror, vi er blevet for gamle til at honorere de krav, der stilles for at give dem et ordentligt, meningsfuldt liv. Hvis jeg var lidt yngre, ville jeg ikke have været i tvivl - border igen!

  skrev d. 12-februar-2011 #6

  vi vil gerne have en border collie når vi flytter i hus. så må ca. 2 år har vi forhåbening en.

  skrev d. 23-januar-2011 #7

  En Border Collie ville virkelig være den perfekte hund for mig! Der ligger en skov 10 minutter fra mit hus, har en dejlig stor have hunden kan løbe rundt i, stor græsplæne (hundetræningsbane) CA. 3 minutter væk og så er der en dejlig stor agilitybane 10 minutter væk, med bil. Elsker virkelig denne race, overvejer at anskaffe en!

  skrev d. 19-maj-2010 #8

  Har en Border Collie på 2 år der hedder Nuser :-) Jeg går til agility med ham og det er han rigtig god til :-D

  skrev d. 30-april-2010 #9

  Hej vi har også en border collie han hedde wuffie han er 2 år jeg håbe i kan hjælpe os wuffie er begyndt at bider efter folk efter hove og hænder hvorfor gør han det hvad er der galt med ham når der kommer folk som han ikke kender så bliver han meget bange og meget sky hvorfor er han det hvad er der galt med ham vi har været ved dyrlæge med ham hvor han ville bider dyrlægen vi spurt hvorfor han gør det men dyrlægen kunne ikke svare på det hvad der var galt med wuffie vil i godt sende svare til hvors mail hvors mail er [email protected] knus fra Vojens fra Sonja.

  skrev d. 27-marts-2010 #10

  Søde border collie hvalpe sælges fra den 1. maj. Hvalpende sælges til 3000 kroner stk. -Dog UDEN stamtavle, men både moren og faren kan ses. Far er lang håret, mens mor er kort håret, så nogle af hvalpende er små uldtotter, mens andre har helt kort pels.. I er meget velkommende til at komme ud og kigge dem og følge deres opvækst. Kontakt: 25300857 el. 51945701

  skrev d. 08-januar-2010 #11

  Lecia Jønsson Jeg har en helt fantastisk Border Collie, hun, og hedder - Sana. Hun er 2 år,nu. Klog, glad, kærlig, og er inden for det sidste ½ år, virkelig begyndt at forstå MIT sprog. De første 25 kommandoer forstår hun. Det er spændende at lære hende nyt. Hun er helt fantastisk til at lære nye ting. Et par gentagelser, og hun har fanget hvad jeg mener. At hun så, når det passer frøkenen, fra tid til anden, har selektiv hørelse, - og lader som om hun ikke forstår, den har jeg luret.. Hun ved udmærket hvad jeg mener, men er der andre hunde i nærheden, kniber det lidt med koncentrationen. Men hun er en pragtfuld hund. Undtagelsesvis - når det er fødselsdage eller jul, får hun sløjfe i halsbåndet. Så er hun også fin, selvom hun er så smuk i sig selv. Men alt det FYRV

  skrev d. 11-november-2009 #12

  To af mine hunde er Border Collier og en af dem er en Border Collie blanding... Mine to fantastiske bordere hedder Tessa og Armstrong. Tessa er farven Zobel. Vi ville have en Zobel Border Collie fordi, at det mindede os lidt om vores gamle hund (Lady) som var blanding mellem Border Collie og Collie... så da vi skulle ud og købe ny hund, ja da købte vi altså Tessa, den sødeste mest intelligente lille hund! Hun er virkelig bare en fin hund. Da vi havde haft Tessa i et halvt års tid besluttede vi, at vi skulle have en hund mere. En tæve, så der ikke skete nogle "uheld" og så skulle den selvfølgelig være Border Collie, for hvilken race kunne være mere fantastisk? Men da vi var ude for at kigge på ny hund så... ja det var ikke længere en tæve vi skulle have, for Armstrong overstrålede simpelthen sine to søstre... med sine kloge øjne og pjuskede pels. Armstrong er en meget typisk sort/hvid Border Collie og han er MEGET lydig og MEGET lærenem. Han er rigtig dygtig til agility. Så skete der altså et lille "uheld" med Tessa og vores "feriehund" en Labrador/Samojede blanding, Cæsar, og så... ja nu har vi også vores lille, smukke Border Collie blanding Trixie, som i øvrigt ligner Border Collien mest, dog er hun ikke HELT så intelligent... men hun er meget lærenem, godmodig og kærlig. I alt har vi fem hunde, Tessa, Armstrong, Trixie, Baily (Dansk/Svensk gårdhund) og Bailys helsøster Gipsy. Vi har aldrig fortrudt, at vi har fået Border Collierne, og det vil du heller ikke gøre, hvis du får en... det er jeg 100 på. Border Collien kan varmt anbefales herfra.

  skrev d. 11-november-2009 #13

  Border Collien er verdens *sødeste* og _klogeste_ lille hund! (; Jeg har selv haft tre af slagsen, men den mest specielle af dem er dog Soya (den jeg har nu). Soya er en Zobert border collie og hun er *meget* klog! (; Soya skal (efter et lille uheld) have hvalpe med min nye hund, Tabasco. Egentlig lidt sjovt det med Tabasco og Soya... xD Men Border Collien er en hund der varmt kan anbefales! Man knytter sig virkelig til dem og omvendt, og det er de mest intelligente hunde findes.

  skrev d. 03-september-2009 #14

  Måtte desværre aflive min dejlige border collie Luffe, han blev 14 år og fem måneder. Han har fulgt mig i tyk og tyndt, og kan slet ikke beskrive hvilket tomrum det er lige nu. Christina

  skrev d. 30-august-2009 #15

  Jeg havde en bordercollie, men vi måtte desværre aflive hende da hun tilsidst ikke kunne mere, hun ble 14½ år så hun blev gammel af en stor hund at være. Hun var noget af det sødeste, og at hun havde meget energi var kun et plus.

  skrev d. 10-maj-2009 #16

  Hej. Min kæreste og jeg overvejer stærkt af anskaffe os en Border Collie. Dog har vi to dejlige katte i forvejen. Er der nogen der har effaring med hvordan, ligepræcis en Border Collie, er med katte? Skriv endelig. Er meget vigtigt for os.

  skrev d. 02-april-2009 #17

  Hej..... Jeg er blevet den heldige ejer af en border hvalp... Buster hedder han og er nu 15 uger...Jeg syntes den er utrolig lærenem....den kan allerede sit,dæk, aport(med bold)og 99% renlig.JA...den skal have meget motion ,både fysisk og psykisk.Hvilket nok er en god ide,at vide inden man anskaffer sig en border. Skal starte på hvalpetræning i næste uge. En lille hilsen fra Bettina

  skrev d. 05-februar-2009 #18

  Har en border collie tæve der hedder Gabby (Se galleri). Jeg fik at vide hun var ren border collie... men det tvivler jeg nu på xD Selvom hun har Border Colliens loyalitet, godmodighed, klogskab og hyrdehunde instinkt 100% Og self. deres gode temp. og kærlighed. Hun er meget intillingt, faktisk en rigtig lille einstein ;) Så Border Collien kan varmt anbefales fra min side :D

  skrev d. 27-januar-2009 #19

  Har 4 smukke Border Collier. 3 tæver og 1 han. Vores han er ekstremt aktiv, altid glad og man skulle lede længe efter at finde en mere lærenem hund end ham, han er Sort og hvid og han hedder Jack, forresten er han en fremragende hyrdehund. Den ene af vores tæver hedder Sistina og er en meget blid hund, faktisk til utypisk i racen da hun ikke er specielt aktiv, men selvfølgelig heller ikke doven og hun er god til Agility, hun er farven Tricolor. Så har vi tæven Speciel, hun er bare en stjerne! Har klaret sig godt til udstilling, som hyrdehund og til Agility, vi holder rigtig meget af hende! Hun er farven Blå hvid. Og til sidst er der vores etårige tæve, en Sort og Hvid hund efter Speciel og Jack. Hun hedder Cathlin og hun er en meget legesyg og lærenem hund ligesom alle de andre. Og et kuld hvalpe efter Sistina og Jack er på vej! Så har altså heller intet dårligt at sige til Border Collien, ligesom vi ikke har til Dobbermannen. Det er nemlig de to racer der bliver avlet på vores kennel. Og så har vi self. vores lille Dobbermann/Border Collie bla. _min_ yndling! Border Collien er en lærenem, sød blid og kærlig, aktiv, kontaktsøgende og intelligent hund der varmt anbefales!

  skrev d. 22-januar-2009 #20

  Hej Vi har også en lille border collie på 13 uger og hun er også en aktiv og lærenem hund. Hun elsker at hente ting til os og er meget lydig, vi starter om 4 uger til træning så det bliver spændende at se hvad hun siger til det. :-)

  skrev d. 11-december-2008 #21

  Jeg har en Bordercollie. Den er så nuttet og lærenem.

  skrev d. 10-december-2008 #22

  . jeg elsker også racen. de er såå søde... vi skal have en :D glæder mig!!!!!

  skrev d. 22-november-2008 #23

  Hej alle sammen. Jeg har lige været så heldig at købe en utrolig lydig border collie. men jeg er ikke sikker på om hun er ægte, selvom dem jeg har købt hende af siger hun er ægte. hun er et halvt år, meget kraftig bygget, og så har hun krølle på halen, men hun er lige så klog som en border, er der nogle typiske kendetegn på sådan en hund.

  skrev d. 15-november-2008 #24

  Hej alle sammen jeg har en sød og dejlig border collie han på 3 og et halvt år. Jeg har haft ham siden han var 9mnd gammel. Jeg har aldrig fortrudt at jeg har fået ham når jeg har været ked af noget har han altid været der. Han har hjulpet mig igennem rigtig meget. Han er både sød,kærlig,trofast og så blid. Efter hans mening er mor den bedste i verden og jeg siger tit at hvis man skal have sig en rigtig god hund skal man bare have en border collie.

  skrev d. 09-november-2008 #25

  jeg har en bordercollie tævehvalp på 10 uger og jeg må da indrømme at den er utrolig klog og lærenem men svær at have synes jeg. Den er meget aktiv.