Tilbage til alle hunderacer

Flatcoated Retriever

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Flatcoated Retrieverens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Flatcoated Retriever

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Flatcoated retriever kan spores tilbage til starten af 1800-tallet. 

  Racen opstod i England og har vandspaniels og den engelske waterdog som forfædre. 

  I 1800-tallet var Flatcoated retriever en meget efterspurgt jagthund. På grund af dens store dygtighed i at appotere vildt, hvilket den var avlet specifikt til at kunne. Den fik dog snart stor konkurrence fra labradoren og golden retrieveren. 

  Anden verdenskrig gjorde også et stort indhug i bestanden, men via en koordineret indsats blev Flatcoated retriever reddet og den er i dag en populær jagt- og familiehund. 

  Flatcoated retriever er en meget venlig, blid og hengiven familiehund, der elsker kontakt. Den skal have en rolig og stabil opvækst og kærlig opdragelse. Samtidig er den en meget dygtig og hårdfør jagthund, der har krav på daglig motion, aktivering og beskæftigelse, for at kunne trives. 

  Størrelse: Hanner: 59 - 61,5 cm 27 - 36 kg Tæver: 56, 59 cm 25 - 31 kg 

  Pels: Tæt dækples af fin til middel struktur. Halvlang og fladtliggende. Kraftig underuld. Pelsen kræver minimal pleje. 

  Farve: Sort og leverfarver. 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Flatcoated Retriever?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Flatcoated Retriever til salg

  Log ind for at kommentere
  2 kommentarer
  skrev d. 26-juni-2009 #1

  Flatten er hundenes Peter Pan - altid fuld af glæde og gå på mod. Flatten kan med stor fordel bruges til andre ting såsom agility, lydighed og spor. Køber du en Flatcoated Retriever får du en ven for livet - en hund der er hengiven og tillidsfuld. En familiehund der elsker alle i familien og som vil gøre alt for dig. Samtidig får du også en hund som gerne vil arbejde og elsker udfordringer. En Flat er altid glad , halen er altid igang og samtidig har den et ydre som er gudesmukt ;-). Flattens pels kræver ikke den store pelspleje, men en omgang med børsten er nu ikke at kimse af. Vænner du din Flat til støvsugeren , er en omgang støvsugning ligeledes en ting som flatten elsker.

  skrev d. 26-juni-2009 #2

  Er du klar til en glad og meget aktiv hund er en Flatter den rigtige til dig. De er hengivne og skal være sammen med deres familie. Du får en hund der kræver mental og fysisk udfoldelse og kun ved at bruge den får man en glad Flatter. En kanon jagthund der ikke holder sig tilbage for at gå i vand og gennem krat og brændenælder. Men man kommer ikke 'sovende' til det. Den kræver tid og energi men tilgengæld får du så meget tilbage af en altid glad hund. Held og lykke