Tilbage til alle hunderacer

Tjekkoslovakisk ulvehund

Ulvehunde er blevet mere populære i Danmark. Tjekkoslovakisk ulvehund er dog ikke så udbredt.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Tjekkoslovakisk ulvehund

Er den nabovenlig?

 • Tjekkoslovakisk ulvehund

  tjekkoslovakisk ulvehund:


  Historie


  I året 1955 fandt et eksperiment sted i det daværende Tjekkoslovakiet(nu Tjekkiet og Slovakiet), nemlig krydsning af en Tysk Schæferhund og en Karpatisk(Europæisk) ulv. Efter forsøgenes afslutning i 1965 blev der udarbejdet et projekt for opdræt af denne nye race, hvorved ulvens brugbare egenskaber skulle kombineres med hundens fordelagtige egenskaber. I 1982 blev racen anerkendt i Tjekkoslovakiet som en national race, Tjekkoslovakisk ulvehund. I 1999 blev racen endelig internationalt anerkendt af F.C.I. med Slovakiet som værende protektor af racen.


  Udseende


  Fast af konstitution, over middelstor, med retangulær kropsbygning. I sin skikkelse, bevægelse, pels, farve, øjne og maske ligner den ulven.

  Hanhunde : mindst 65cm, 26kg. / Tæver : mindst 60cm, 20kg.


  Temperament


  Temperamentsfuld, meget aktiv, udholdende, lynhurtige rekflekser, frygtløs, modig, over for fremmede kan den være reserveret/mistroisk, men er yderst trofast over for sin ejer. De enkelte individer af racen er meget forskellige i temperament, selv inden for samme kuld.


  Bemærk
  : bestemt ikke en hund for hvem-som-helst, kræver en del kenskab til hunde/ulve-adfærd, samt erfaring med potientelt skarpe hunde og den rette indstilling til socialicering og opdragelse.


  Ønsker du at købe eller sælge en Tjekkoslovakisk ulvehund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Tjekkoslovakisk ulvehund til salg

  skrev d. 22-januar-2012

  Verdens smukkeste hund!