Golden Retrieveren er en familiehund, der har behov for at bo inden døre sammen med familien, og bør ikke tilbringe timevis alene ude i baghaven. Golden Retrieveren er en aktiv hund der har brug for daglig motion og mental stimulering, såsom lydighedstræning, agility, spor eller andre aktiviteter.

Karaktertræk for Golden Retriever

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Golden Retriever, hvalpe, 6 uger , salgklar 28.06.2024

  3 dejlige Golden bamser, født d. 3. maj 2024, så klar til at flytte hjemmefra 28. juni 2024. 2 tæver og 1 han. Begge forældre haves og er Golden Retrievere med DKK stamtavle. Både far og mor er fantas...

  Alder
  6650 Brørup
  Image
  Amerikanske collie/australske fårehund/ , hvalpe, 7 mdr.

  Vi er desværre kommet i den situation hvor vi må finde et nyt hjem til vores kære dreng Luffy pga sygdom, mangel på ressourcer og tid. Luffy er en skøn og aktiv hund som elsker agurker. Han har godt a...

  Alder
  7000 Fredericia

  Det er ikke nogen overraskelse at Golden Retrieveren er en af de mest populære racer – alt er godt med en Golden: den er super intelligent, social, smuk og loyal. 

  En Golden Retriever er også aktiv, og da det er en race som er meget langsom til at modnes, vil den bevare meget af sit hvalpede sind indtil tre-fire års alderen. 

  Det kan dog både være herligt, men samtidig ret frustrerende. Mange bevarer endda de hvalpede træk langt ind i alderdommen.

  Udover at give din Golden Retriever både fysisk og psykisk stimulering, skal du være indstillet på at inkludere hunden I din hverdag og familiens aktiviteter. 

  En Golden Retriever er en familiehund, og har brug for at tilbringe megen tid sammen med sin familie/flok. 

  Du skal ikke overveje at anskaffe dig en Golden Retriever, hvis du ikke er indstillet på at have hunden inde i huset, og helst liggende ved dine fødder, hver eneste dag.


  Kort og godt om Golden Retrieveren

  • Golden Retrieveren er en familiehund
  • Golden Retrievers fælder meget, især forår og efterår

  • Mild og generelt tillidsfulde omkring børn - tænk dog over, at det er en stor hund, der nemt kommer til at vælte mindre børn

  • Det er aktiv hund der har brug for daglig motion og mental stimulering, såsom lydighedstræning, agility, spor eller andre aktiviteter
  • En Golden Retrievers elsker at spise, og bliver derfor nemt overvægtig

  • En Golden Retriever kan leve op til 15 år
  • Vejer mellem 25- 34 kg
  • Er fra 51-61 cm høj


  Golden Retrieverens sind

  En sød, rolig karakter er kendetegnet for racen. Golden Retrievere er opdrættet til at arbejde med mennesker, og er ivrig efter at behage sin ejer. En Golden Retriever skal, ligesom alle andre hunde, være godt opdraget og veltrænet for at få det mest muligt ud af sin genetiske arv.

  En Golden er bestemt ingen optimal vagthund. Selvom en Golden måske vil gø når der kommer fremmede, er det ikke noget man skal regne med. Efter al sandsynlighed vil hunden logre med halen, og byde den fremmede velkommen med sit karakteristiske Golden smil


  Hundens forhold til børn og andre kæledyr

  En stabil og velafbalanceret Golden Retriever siger ikke meget til larm eller postyr fra familiens børn, men den store hund kan nemt vælte mindre børn ved en fejl. 

  Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. Ingen hund – uanset hvor venlig den er – bør efterlades uden opsyn med børn. 

  En Golden Retrievers attitude overfor andre kæledyr er des flere des bedre, og trives med selskab af andre hunde. Med den rette introduktion og træning, kan en Golden Retriever også omgås katte, kaniner og andre dyr.


  Det kræver en Golden Retriever af motion og stimulering

  Golden Retrievers er bygget til action og elsker udendørs aktiviteter. Hvis du kan lide at vandre eller jogge, vil din Golden Retriever være glad for at følge med dig. Hvis du har lyst til at kaste en bold i baghaven, vil en Golden Retriever være mere end glad for at lege med; som navnet antyder, elsker hunden at apportere.

  Daglige aktiviteter bestående af gå eller løbeture samt mental stimulering, vil sørge for at din Golden Retriever er rolig og tilpas indendørs. Hvis der slækkes på aktiviteterne, kan det hurtigt medføre adfærdsmæssige problemer.

  Som andre retriever racer, elsker en Golden Retriever at bære noget I munden, og er derfor altid gladest hvis den kan få lov at bære noget for dig – om det er et par sokker, avisen eller en bold

   En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser hurtigt, og derfor er det vigtigt at tage hensyn og passe på din hund mens den vokser, så den ikke skader led og knogler. Lad ikke din Golden Retriever løbe og lege på hårdt underlag eller op og ned ad trapper, før leddene er fuldt udviklede ved omkring 2 års alderen.


  Sådan opdrager du din Golden Retriever

  Ligesom enhver anden race, har Golden Retrievere brug for tidlig socialisering – tilvænning til mange forskellige mennesker, oplevelser, lyde og situationer - mens de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Golden Retriever hvalp vokser op til at være en velafbalanceret hund.

  Racen er oprindeligt avlet til at apportere ænder og andet vildt for jægeren, og det er derfor vigtigt at huske at en Golden Retriever har brug for daglig motion eller aktivering, for at være et velfungerende og glad familiemedlem. 

  Ligesom andre af de racer der er avlet til at arbejde, er det vigtigt for en Golden Retriever at have en funktion. Det kan være at hente eller bære dagens avis, hjælpe med at vække familiens mindste medlemmer eller forskellige former for hundetræning. En træt Golden er en glad Golden.

  En Golden Retriever er bestemt ingen optimal vagthund. Selvom en Golden Retriever måske vil gø, når der kommer fremmede, er det ikke noget, man skal regne med. Efter al sandsynlighed vil hunden logre med halen, og byde den fremmede velkommen med sit karakteristiske Golden smil.


  Foder til din Golden Retriever

  Hold din Golden Retriever I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

  Du skal kunne se en talje. 

  Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

  En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser enormt hurtigt. Det er derfor vigtigt at give den et kvalitetsfoder, for at sikre den nødvendige og optimale næring og vitaminer mens hunden vokser.


  Kendte sygdomme hos Golden Retrieveren

  Golden Retrieveren er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer. Ikke alle Golden Retrievere får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. 

  Køber du en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå hos Golden Retrieveren

  • Hofteledsdysplasi (HD)
  • Albueleds-dysplasi (AD)
  • Osteochondritis dissecans (OCD)
  • Cataracts, Progressive Retinal Atrophy (PRA)
  • Ichthyosis, Subvalvular Aortic Stenosis
  • Allergi 
  • Von Willebrand's sygdom
  • Gastric Dilatation-Volvulus (Mavedrejning) 
  • Epilepsi
  • Hypothyroidisme 
  • Hemangiosarkom 
  • Osteosarkom


  Golden Retrieverens gennemsnitsalder:

  Den gennemsnitlige levealder for en Golden Retriever er 10 til 12 år.


  Hvordan ser Golden Retrieveren ud?

  Golden Retrievers har en tæt, vandafvisende yderpels med en tyk underuld. Nogle har en bølgende pels, mens andres er lige. Pelsen har faner på bagsiden af forbenene og underbenet, med tykkere pels på brystet, bagben og hale. 

  Golden Retrievers fås I alle nuancer af gylden, fra lys til mørk. 

  En Golden Retriever fælder moderat I løbet af sommer og vinter, og kraftigere i forår og efterår. Hvis du vil leve med en Golden Retriever, må du indstille dig på en vis mængde hundehår I dit hjem og på dit tøj.

  En Golden Retriever han er ca. 56-61cm og vejer 30-34 kg, mens en tæve er ca. 51-56 cm og vejer 25-32 kg.

  Væn din Golden Retriever til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.

  Pleje af Golden Retrieveren

  En Golden Retriever tykke pels betyder masser af pelspleje. Daglig børstning anbefales for at forhindre sammenfiltring - en gang om ugen er det absolutte minimum. 

  Din Golden Retriever vil også have brug for et bad mindst en gang om måneden eller oftere, for at holde ham ren og duftende. 

  Daglig tandbørstning er den optimale made at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Golden Retrievers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op. 

  Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden. 

  De store, tykke hængeører skaber et varmt og godt miljø for bakterier og svampe at vokse i. Tjek derfor ugentligt ørerne for rødme eller andre tegn på infektioner.

  Når du soignerer din Golden Retriever, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud samt andre tegn på infektioner.

  Øjnene skal være klare uden tegn på udflåd eller rødme. 

  Din ugentlige gennemgang vil sikre at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Golden Retriever i topform.


  Historien om Golden Retrieveren

  I mange år mente man at Golden Retrievere var efterkommere af Russiske Cirkus hunde, men faktum er at racen blev udviklet I Skotland af Sir Dudley Majoribanks, senere kendt som Lord Tweedmouth.

  Tweedmouth, avlede som så mange andre på hans tid mange forskellige dyr, i forsøget på at forbedre forskellige racer. Tweedmouth's avls optegnelser fra 1835 til 1890 viser hvad han forsøgte at opnå med Golden Retrieveren: 

  En talentfuld apportør — Tweedmouth selv, var en ivrig jæger af vandfugle — med en uovertruffen næse, som var mere opmærksom på sin menneskelige jagtmakker end de settere og spaniels hans ellers brugte som apportører.

  Han ønskede også en loyal og afbalanceret hund I hjemmet.

  Der findes således ingen optegnelser der nævner Russiske Cirkushunde, men i stedet er det klart at racens oprindelse er bygget på Nous, som var en den eneste gule hvalp i et ellers sort kuld Wavycoated Retrievere. 

  I 1868 blev Belle, en Tweed Water Spaniel (nu uddød race) parret med Nous, og dette kuld resulterede i flere gule hvalpe og der udgjorde grundstammen til de golden retrievere vi kender i dag.

  Efterkommere af Nous og Belle blev kombineret med Wavy- og Flat-coated retrievere, endnu en Tweed Water Spaniel, og en rød setter. Tweedmouth beholdte fortrinsvis de gule hvalpe til at fortsætte sit avlsprogram, mens de øvrige hvalpe blev foræret til venner og familie.

  Ikke overraskende, tiltrak Tweedmouth's race opmærksomhed for sine færdigheder på jagtmarkerne. En af de mest kendte var Don of Gerwyn, en brun efterkommer til en af Tweedmouth's hunde, der vandt The International Gundog League trial i 1904.

  Den Engelske Kennel Klub anerkendte officielt Golden Retrievere som en selvstændig race i 1911. På det tidspunkt blev racen klassificeret som Retriever — Gul eller Gylden.

  I 1920 blev racens navn officielt ændret til Golden Retriever.


  Er du og Golden Retrieveren et godt match?

  En Golden Retriever anbefales til ejere, som gider at investere deres kærlighed og engagement til Golden Retrieverens behov.

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at anskaffe dig en Golden Retriever:

  1. Nyder du at få varmet dine fødder af din hund?
  2. Er du indstillet på en vis mængde hundehår?
  3. Er du klar på en del motion og mental stimulering af hunden såsom agility og lydighedstræning?
    

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne familiehund.


  Da Golden Retrieveren er en populær race, findes der en del opdrættere, som tænker mere på profit end at avle sunde, mentalt stabile familiehunde. 

  Se dig derfor godt om efter en ansvarlig opdrætter, der sundhedstester forældredyrene og gør et grundlæggende godt arbejde med at socialisere hvalpene.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Golden Retriever?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Golden Retriever til salg

  Golden Retriever 8.000. kr.

  Mor Husky /Labrador - Far Golden retriever, hvalpe, 4 uger , salgklar 11/7

  Skønne Golden Labruskys Begge forældre har et venligt sind. Det er deres andet kuld og første kuld gav de smukkeste rolige familie hunde. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  9681 Ranum

  Golden Retriever 123. kr.

  Golden retriever og Labrador Retriever, hvalpe, 8 uger , salgklar 19 juli 2024

  Golden Retriever + Labrador Retriever blanding søger et nyt og kærligt hjem ?? Født 24. Maj 2024 og vil gerne hjemmefra 19. juli 2024. De kommer fra en landejendom og hvalpene er stueopdrættet og er d...

  Alder
  9750 Østervrå

  Golden Retriever 1. kr.

  Islandsk Fårehund blanding, hvalpe, 2 år , salgklar Omkring forår 2025

  Hej derude,. Kunne du tænke dig at blive skrevet op på venteliste til hvalpe i omkring forår 2025? . Vores pige er en blanding af Islandsk Fårehund samt Berner Sennen. Hun vejer 11-12 kg. (er gået lid...

  Alder
  8000 Aarhus C

  Golden Retriever 9.500. kr.

  Golden retriever / Berner Sennen, hvalpe, 4 uger , salgklar 9 juli

  Der er 3 hanner (to gyldne og en sort) og 1 hun (Sort). De er født d. 14 maj . Fader er ren golden retriever og moder er en blanding af Golden retriever og Berner sennen. Begge er HD og AD scannet og ...

  Alder
  2770 Kastrup

  Log ind for at kommentere
  1 kommentarer
  skrev d. 30-oktober-2008 #1

  Golden retrieveren er en dejlig lalleglad hund med et rigtig godt sind. Den vil gøre alt for at gøre sine mennesker godt tilfredse, for blot et kærlig klap eller en godbid. Det er ikke en hund som man skal være hård ved, men konsikvens og blid opdragelse. Så har man en dejlig hund for livet... Golden har en pels som skal plejes og passes for at den ser godt ud og ikke mindst at man ik har en helt urskov af pels i hele hjemmet... Dertil findes der godt foder med omega 3 og 6 i som giver en pæn blank pels, samt mindre fælden... Det er en hund som skal ha en del bevægelse og bruge næsen for at føle sig godt tilpas... Men når man har aktiveret hunden med gåture og godbider søgen eller andre opgaver hvor hunden skal bruge hovedet til at tænke, så er den mættet og laver ikke underligheder... :-)