Golden Retrieveren er en familiehund, der har behov for at bo inden døre sammen med familien, og bør ikke tilbringe timevis alene ude i baghaven. Golden Retrieveren er en aktiv hund der har brug for daglig motion og mental stimulering, såsom lydighedstræning, agility, spor eller andre aktiviteter.

Karaktertræk for Golden Retriever

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Golden retriever, hund, 12 mdr.

  Vi søger et nyt kærligt hjem til vores skønne, dejlige unge golden retriever, Olga. Hun er enormt glad og kærlig, og hun elsker alle mennesker og andre hunde. Hun er en rigtig selskabshund, søger kont...

  Alder
  8700 Horsens
  Image
  Goldendoodle, hvalpe, 5 mdr. , salgklar 08-07

  Vores fantastiske dejlige Togo må desværre videre til en ny familie, grundet personlige omstændigheder. Togo er en goldendoodle f1, 50 % Golden retriever og 50 % kongepuddel. Han bliver mellem 25-30 k...

  Alder
  9220 Aalborg øst

  Det er ikke nogen overraskelse at Golden Retrieveren er en af de mest populære racer – alt er godt med en Golden: den er super intelligent, social, smuk og loyal. 

  En Golden Retriever er også aktiv, og da det er en race som er meget langsom til at modnes, vil den bevare meget af sit hvalpede sind indtil tre-fire års alderen. 

  Det kan dog både være herligt, men samtidig ret frustrerende. Mange bevarer endda de hvalpede træk langt ind i alderdommen.

  Udover at give din Golden Retriever både fysisk og psykisk stimulering, skal du være indstillet på at inkludere hunden I din hverdag og familiens aktiviteter. 

  En Golden Retriever er en familiehund, og har brug for at tilbringe megen tid sammen med sin familie/flok. 

  Du skal ikke overveje at anskaffe dig en Golden Retriever, hvis du ikke er indstillet på at have hunden inde i huset, og helst liggende ved dine fødder, hver eneste dag.


  Kort og godt om Golden Retrieveren

  • Golden Retrieveren er en familiehund
  • Golden Retrievers fælder meget, især forår og efterår

  • Mild og generelt tillidsfulde omkring børn - tænk dog over, at det er en stor hund, der nemt kommer til at vælte mindre børn

  • Det er aktiv hund der har brug for daglig motion og mental stimulering, såsom lydighedstræning, agility, spor eller andre aktiviteter
  • En Golden Retrievers elsker at spise, og bliver derfor nemt overvægtig

  • En Golden Retriever kan leve op til 15 år
  • Vejer mellem 25- 34 kg
  • Er fra 51-61 cm høj


  Golden Retrieverens sind

  En sød, rolig karakter er kendetegnet for racen. Golden Retrievere er opdrættet til at arbejde med mennesker, og er ivrig efter at behage sin ejer. En Golden Retriever skal, ligesom alle andre hunde, være godt opdraget og veltrænet for at få det mest muligt ud af sin genetiske arv.

  En Golden er bestemt ingen optimal vagthund. Selvom en Golden måske vil gø når der kommer fremmede, er det ikke noget man skal regne med. Efter al sandsynlighed vil hunden logre med halen, og byde den fremmede velkommen med sit karakteristiske Golden smil


  Hundens forhold til børn og andre kæledyr

  En stabil og velafbalanceret Golden Retriever siger ikke meget til larm eller postyr fra familiens børn, men den store hund kan nemt vælte mindre børn ved en fejl. 

  Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. Ingen hund – uanset hvor venlig den er – bør efterlades uden opsyn med børn. 

  En Golden Retrievers attitude overfor andre kæledyr er des flere des bedre, og trives med selskab af andre hunde. Med den rette introduktion og træning, kan en Golden Retriever også omgås katte, kaniner og andre dyr.


  Det kræver en Golden Retriever af motion og stimulering

  Golden Retrievers er bygget til action og elsker udendørs aktiviteter. Hvis du kan lide at vandre eller jogge, vil din Golden Retriever være glad for at følge med dig. Hvis du har lyst til at kaste en bold i baghaven, vil en Golden Retriever være mere end glad for at lege med; som navnet antyder, elsker hunden at apportere.

  Daglige aktiviteter bestående af gå eller løbeture samt mental stimulering, vil sørge for at din Golden Retriever er rolig og tilpas indendørs. Hvis der slækkes på aktiviteterne, kan det hurtigt medføre adfærdsmæssige problemer.

  Som andre retriever racer, elsker en Golden Retriever at bære noget I munden, og er derfor altid gladest hvis den kan få lov at bære noget for dig – om det er et par sokker, avisen eller en bold

   En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser hurtigt, og derfor er det vigtigt at tage hensyn og passe på din hund mens den vokser, så den ikke skader led og knogler. Lad ikke din Golden Retriever løbe og lege på hårdt underlag eller op og ned ad trapper, før leddene er fuldt udviklede ved omkring 2 års alderen.


  Sådan opdrager du din Golden Retriever

  Ligesom enhver anden race, har Golden Retrievere brug for tidlig socialisering – tilvænning til mange forskellige mennesker, oplevelser, lyde og situationer - mens de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Golden Retriever hvalp vokser op til at være en velafbalanceret hund.

  Racen er oprindeligt avlet til at apportere ænder og andet vildt for jægeren, og det er derfor vigtigt at huske at en Golden Retriever har brug for daglig motion eller aktivering, for at være et velfungerende og glad familiemedlem. 

  Ligesom andre af de racer der er avlet til at arbejde, er det vigtigt for en Golden Retriever at have en funktion. Det kan være at hente eller bære dagens avis, hjælpe med at vække familiens mindste medlemmer eller forskellige former for hundetræning. En træt Golden er en glad Golden.

  En Golden Retriever er bestemt ingen optimal vagthund. Selvom en Golden Retriever måske vil gø, når der kommer fremmede, er det ikke noget, man skal regne med. Efter al sandsynlighed vil hunden logre med halen, og byde den fremmede velkommen med sit karakteristiske Golden smil.


  Foder til din Golden Retriever

  Hold din Golden Retriever I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

  Du skal kunne se en talje. 

  Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

  En Golden Retriever er en mellemstor race, der vokser enormt hurtigt. Det er derfor vigtigt at give den et kvalitetsfoder, for at sikre den nødvendige og optimale næring og vitaminer mens hunden vokser.


  Kendte sygdomme hos Golden Retrieveren

  Golden Retrieveren er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer. Ikke alle Golden Retrievere får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. 

  Køber du en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå hos Golden Retrieveren

  • Hofteledsdysplasi (HD)
  • Albueleds-dysplasi (AD)
  • Osteochondritis dissecans (OCD)
  • Cataracts, Progressive Retinal Atrophy (PRA)
  • Ichthyosis, Subvalvular Aortic Stenosis
  • Allergi 
  • Von Willebrand's sygdom
  • Gastric Dilatation-Volvulus (Mavedrejning) 
  • Epilepsi
  • Hypothyroidisme 
  • Hemangiosarkom 
  • Osteosarkom


  Golden Retrieverens gennemsnitsalder:

  Den gennemsnitlige levealder for en Golden Retriever er 10 til 12 år.


  Hvordan ser Golden Retrieveren ud?

  Golden Retrievers har en tæt, vandafvisende yderpels med en tyk underuld. Nogle har en bølgende pels, mens andres er lige. Pelsen har faner på bagsiden af forbenene og underbenet, med tykkere pels på brystet, bagben og hale. 

  Golden Retrievers fås I alle nuancer af gylden, fra lys til mørk. 

  En Golden Retriever fælder moderat I løbet af sommer og vinter, og kraftigere i forår og efterår. Hvis du vil leve med en Golden Retriever, må du indstille dig på en vis mængde hundehår I dit hjem og på dit tøj.

  En Golden Retriever han er ca. 56-61cm og vejer 30-34 kg, mens en tæve er ca. 51-56 cm og vejer 25-32 kg.

  Væn din Golden Retriever til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.

  Pleje af Golden Retrieveren

  En Golden Retriever tykke pels betyder masser af pelspleje. Daglig børstning anbefales for at forhindre sammenfiltring - en gang om ugen er det absolutte minimum. 

  Din Golden Retriever vil også have brug for et bad mindst en gang om måneden eller oftere, for at holde ham ren og duftende. 

  Daglig tandbørstning er den optimale made at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Golden Retrievers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op. 

  Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden. 

  De store, tykke hængeører skaber et varmt og godt miljø for bakterier og svampe at vokse i. Tjek derfor ugentligt ørerne for rødme eller andre tegn på infektioner.

  Når du soignerer din Golden Retriever, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud samt andre tegn på infektioner.

  Øjnene skal være klare uden tegn på udflåd eller rødme. 

  Din ugentlige gennemgang vil sikre at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Golden Retriever i topform.


  Historien om Golden Retrieveren

  I mange år mente man at Golden Retrievere var efterkommere af Russiske Cirkus hunde, men faktum er at racen blev udviklet I Skotland af Sir Dudley Majoribanks, senere kendt som Lord Tweedmouth.

  Tweedmouth, avlede som så mange andre på hans tid mange forskellige dyr, i forsøget på at forbedre forskellige racer. Tweedmouth's avls optegnelser fra 1835 til 1890 viser hvad han forsøgte at opnå med Golden Retrieveren: 

  En talentfuld apportør — Tweedmouth selv, var en ivrig jæger af vandfugle — med en uovertruffen næse, som var mere opmærksom på sin menneskelige jagtmakker end de settere og spaniels hans ellers brugte som apportører.

  Han ønskede også en loyal og afbalanceret hund I hjemmet.

  Der findes således ingen optegnelser der nævner Russiske Cirkushunde, men i stedet er det klart at racens oprindelse er bygget på Nous, som var en den eneste gule hvalp i et ellers sort kuld Wavycoated Retrievere. 

  I 1868 blev Belle, en Tweed Water Spaniel (nu uddød race) parret med Nous, og dette kuld resulterede i flere gule hvalpe og der udgjorde grundstammen til de golden retrievere vi kender i dag.

  Efterkommere af Nous og Belle blev kombineret med Wavy- og Flat-coated retrievere, endnu en Tweed Water Spaniel, og en rød setter. Tweedmouth beholdte fortrinsvis de gule hvalpe til at fortsætte sit avlsprogram, mens de øvrige hvalpe blev foræret til venner og familie.

  Ikke overraskende, tiltrak Tweedmouth's race opmærksomhed for sine færdigheder på jagtmarkerne. En af de mest kendte var Don of Gerwyn, en brun efterkommer til en af Tweedmouth's hunde, der vandt The International Gundog League trial i 1904.

  Den Engelske Kennel Klub anerkendte officielt Golden Retrievere som en selvstændig race i 1911. På det tidspunkt blev racen klassificeret som Retriever — Gul eller Gylden.

  I 1920 blev racens navn officielt ændret til Golden Retriever.


  Er du og Golden Retrieveren et godt match?

  En Golden Retriever anbefales til ejere, som gider at investere deres kærlighed og engagement til Golden Retrieverens behov.

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at anskaffe dig en Golden Retriever:

  1. Nyder du at få varmet dine fødder af din hund?
  2. Er du indstillet på en vis mængde hundehår?
  3. Er du klar på en del motion og mental stimulering af hunden såsom agility og lydighedstræning?
    

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne familiehund.


  Da Golden Retrieveren er en populær race, findes der en del opdrættere, som tænker mere på profit end at avle sunde, mentalt stabile familiehunde. 

  Se dig derfor godt om efter en ansvarlig opdrætter, der sundhedstester forældredyrene og gør et grundlæggende godt arbejde med at socialisere hvalpene.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Golden Retriever?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Golden Retriever til salg

  Golden Retriever 11.000. kr.

  Golden retriever, hvalpe, 1 uge , salgklar 27.07.23

  OBS. VI HAR TRE HANNER TILBAGE. Tæverne er solgt, og vi har desværre ikke tid til at besvare henvendelser på disse. Golden retriever hvalpe født 01.06. Vores Bailey har fået otte skønne hvalpe, som er...

  Alder
  4000 Roskilde

  Golden Retriever 12000 kr.

  Golden Retriever

  Vi har været så heldig at få 3 skønne drenge. De er rene Golden med hvid mor og gylden far. Både mor og far hat stamtavle men hvalpene har ikke stamtavle. Mor har fungeret som Service hund og komme...

  Alder 3 uger
  6710 Esbjerg V

  Golden Retriever 10.000. kr.

  Golden retriever, hvalpe, 3 uger , salgklar Uge 28

  Verdens bedste Happy har fået 4 lækre hvalpe, alle hanhunde. Happy er en lækker mørk karamel farvet golden retriever på 2 år, som har fået sit første kuld hvalpe. Happy har lavet de lækreste hvalpe m...

  Alder
  8800 Viborg

  Golden Retriever 12.000. kr.

  Goldendoodle, hvalpe, 7 uger , salgklar 9/6-2023

  Hej nu er vores hvalpe klar til et nyt hjem på fredag og syntes de skal opleves, da de er kærlige og meget socialiseret individer! De er født d. 14/4-2023. Lily er en 3 årig renracet Golden Retriever ...

  Alder
  8850 Bjerringbro

  Log ind for at kommentere
  13 kommentarer
  skrev d. 29-april-2015 #1

  Min elskede Sakie er 8 år og har gigt Kan ikke klare tanken om at miste hende Dejlig Golden retriver

  skrev d. 24-september-2013 #2

  Hej Amalie Du kan godt have en Golden retriever i din lejlighed. Vi har vores med i campingvogn, så det går nok. Men den skal kunne gå omkring, så du hvis du har mange møbler, kan det være svært for den at komme rundt. Turen til 2. sal, giver jo motion, og går du med den 3 gange om dagen ½ time af gangen, men når du kan og har fri, (weekend), er det en god ide at gå længere ture med den. Ude ved vandet eller i skoven, elsker de at være. Hundeskove kan også bruges, fordi her kan man lukke dem løs, og så kommer der fart på. En Golden Retriever retter sig ind efter sine mennesker, den følger dagens gang. Min hund går ind og sover til middag, fordi det plejer jeg at gøre, hvis jeg ikke gør det, så gør han det selv. Det er en rigtig god hund og vi elsker vores over alt på jorden.

  skrev d. 28-maj-2013 #3

  Kære alle erfarne Golden Retriever-ejere! Jeg elsker denne race og vil SÅ gerne anskaffe mig en snarest muligt. Men vil I mene, at den vil kunne trives i en 65 kvadratmeter lejlighed på 2. sal? Har den meget brug for plads at være på, eller er det mere motionen uden for hjemmet, der er i fokus?

  skrev d. 18-november-2011 #4

  Har i 25år opdrættet Golden retrievers ,og er meget opmærksom på hvad der bliver sammensat af afstamning .Således at både det fysiske og psykiske er afpasset,Det må være det optimale i alt avl ,Så det med at den ene slags *Jagt eller Fam*. hunden bliver foretrukket er jo individuelt,Bare vi husker at informere vores hvalpe købere om hvad det er vi står for .

  skrev d. 16-juni-2011 #5

  Kun få har tænkt over, hvad en stambog egentlig er. Og mange synes i første omgang, at det er lige meget med stambogen, for de har ikke tænkt sig, at de skal på udstilling eller at deres hund skal have hvalpe. Men en stambog er det redskab, der har hjulpet opdrætterne med at lave de dejlige og meget forskellige hunde, vi har i dag – f.eks. super gode jagthunde eller effektive politihunde eller velfungerende selskabs- og familiehunde. En stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens ”stamtræ”, så man kan følge med i avlen og få en ret klar fornemmelse af, hvordan ens kommende hvalp kan forventes at udvikle sig. Selve stambogen koster under kr. 300, så dét, der nogle gange gør en stambogsført hvalp dyrere, ER ALTSÅ IKKE PRISEN PÅ STAMBOGEN, men den indsats med at finde GODE avlsdyr, udstille, træne, mental teste samt bestå brugsprøve, kvalifikations prøve, markprøver m.m. undersøge for flere forskellige arvelige sygdomme som hofteleds og albue dysplasi arvelige øjenlidelser og den slags, som ligger bag ved stambogsføringen. Det siger selv, at stambogen kun har værdi, hvis man kan stole på de oplysninger, som står i den. Hvem som helst med en PC kan jo lave en hjemmelavet stambog og selv opdigte, hvem der er forældre og bedsteforældre til din kommende hvalp. Der er sågar privatpersoner, der har oprettet forretning på nettet, hvor hvem som helst – mod betaling naturligvis – kan oprette en stambog med de oplysninger, man nu selv har lyst til. Så værdien af en stambog står og falder med, at man kan stole på de oplysninger, der står om hvalpens afstamning. Dansk Kennel Klub udsteder – som den eneste FCI-anerkendte organisation i Danmark – stambøger i overensstemmelse med FCI’s internationale bestemmelser. Vær bl.a. på vagt, hvis du møder forkortelsen fra en spansk piratorganisation F.C.I. (altså med punktummer), som også kan findes på danske stambøger fra organisationer uden for DKK.

  skrev d. 29-marts-2011 #6

  Vi har Golden Retriever af jagtlinier. Vi har haft racen i 40 år. I øjeblikket har vi 7 i alderen 12 -1 år. Det er en pragtfuld race som elsker at arbejde og gerne vil gøre dig tilpas. Hvis man kun vil have hunden som familiehund, tror jeg det er bedst at vælge en af udstillingslinie, da de ikke er så krævende med aktivering. Men hvis man gerne vil arbejde med hunden og opnå gode resultater, så har man mest fornøjelse af at vælge en af jagtlinie.

  skrev d. 26-marts-2011 #7

  Golden retriver er en fantastisk familie hund. nogle har dog tendens til at få "Hot Spots" som er sår/røde pletter som heldigvis er nemt at behandle, min hund får det om foråret...

  skrev d. 26-marts-2011 #8

  Golden retriever er fantastiske familie hunde. dog har mange Golden retriever en tendens til at få "Hot spots" som er sår/røde pletter som man skal holde udkik efter de kommer hos min hund om foråret, heldigvis er det nemt at behandle...

  skrev d. 23-marts-2011 #9

  Golden retriever er den mest fantastiske familiehund :)

  skrev d. 23-januar-2011 #10

  Jeg har selv en formel 1 hun, Mille på snart 1½ år, og selvom hun er 'jagthund' er hun en fantastisk dejlig og smuk hund. Nogle stopper os endda på gaden, og siger, at hun har en flot gang. En golden retriever er en fantastisk hund, som er utrolig lærenem. Mille købte vi da hun var 7 måneder gammel, og da kunne hun "sit" og "bliv". Nu har vi (vi er førstegangsejere) lært hende så meget, at hun nu kan 7 kommandoer (sit, bliv, kom, stop, vent, læg dig, gi' pote). Det er dejligt med en hund, som er lærenem!! Jeg vil klart andbefale en golden til førstegangsejere!(:

  skrev d. 29-august-2010 #11

  Golden Retriever er en glad hund der er venlig overfor andre. Den er rolig og meget lærenem og kan blive meget lydig. Den er mild og blid (sådan bør en Golden være). Den elsker hvis den kan komme i vandet - bare det ikke er under bruser - men det kan den vendes til. Den er perfekt til børn og andre dyr. Vi har f.eks. en kanin som får lov at kravle op på hundens mave i medens den ligger på ryggen! Den sætter stor pris på vand, i hvilket den godt kan lide at apportere ting fra. Er altid klar på en opgave og vil gøre alt for sin ejer bare den føler sig tryg. Pelsen skal børstes/redes med kam ca. 1 gang om ugen. Ellers kan den godt fælde en del men det kan de fleste vel nok kompensere for, hvis de har en god, kærlig og lydig hund der er til at stole på!

  skrev d. 09-januar-2010 #12

  Jeg har selv en golden retriever han på snart 3 år, og jeg kan gladeligt anbefale racen til dem, som godt kan lide at bruge kvalitetstid på sin hund og få en masse sjov og underholdning. Golden retrieveren er altid overdrevent glad, og man skal ikke være bange for at den kommer op at slås med andre. Tværtimod er den glad for alle som vil lege med den, og især for dem, der giver en ekstra godbid med på vejen. De kan godt virke lidt halvdumme nogle gange, men de er så kærlige, så man ikke kan undgå andet end at holde af dem. En hund, der altid sætter stor pris på at få en klapper og nogle glade ord med på vejen (:

  skrev d. 30-oktober-2008 #13

  Golden retrieveren er en dejlig lalleglad hund med et rigtig godt sind. Den vil gøre alt for at gøre sine mennesker godt tilfredse, for blot et kærlig klap eller en godbid. Det er ikke en hund som man skal være hård ved, men konsikvens og blid opdragelse. Så har man en dejlig hund for livet... Golden har en pels som skal plejes og passes for at den ser godt ud og ikke mindst at man ik har en helt urskov af pels i hele hjemmet... Dertil findes der godt foder med omega 3 og 6 i som giver en pæn blank pels, samt mindre fælden... Det er en hund som skal ha en del bevægelse og bruge næsen for at føle sig godt tilpas... Men når man har aktiveret hunden med gåture og godbider søgen eller andre opgaver hvor hunden skal bruge hovedet til at tænke, så er den mættet og laver ikke underligheder... :-)