Kooikerhondje er en Hollandsk hund, som blev brugt til andejagt.

Karaktertræk for Kooikerhondje

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Kooikerhondje

  1 skøn kooiker dreng Woody søger nyt blivende hjem. Fra stueopdræt, vandt til hverdagens lyde og larm ovs Woody 3lsker at arbejde, frisk på lidt af hvert og klar til nye eventyr..

  Alder
  3300 Frederiksværk

  Kooikerhondje betyder lokkejægernes hund. Kooikerhondjen stammer fra Holland og blev brugt til at lokke ænder frem. Kooikerhondjen var på et tidspunkt ved at uddø, men baronesse van Hardenbroek van Ammerstol besluttede at redde racen. 

  Kooikerhondjen er i dag en meget populær race i Holland og er ved at vinde stor indpas i Danmark. 

  Kooikerhondjen er en glad og kærlig hund. Den kræver meget motion for at kunne trives, men får den det, er den en dejlig familiehund. 

  Den kan være noget reserveret overfor fremmede. 

  Størrelse: Begge køn: 35- 40 cm 

  Pels: Middellang, let bølget eller lige. 

  Farve: Hvid med orangerøde aftegninger.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Kooikerhondje?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Kooikerhondje til salg

  Log ind for at kommentere
  2 kommentarer
  skrev d. 29-august-2012 #1

  En fantastisk hund for den rette ejer. Mange steder læser man at kooikeren er reserveret over for fremmede og i langt de fleste situationer er det også tilfældet. Det hører dog med til historien at den tør op efter lidt tid og når en kooiker først har taget dig ind kan du forvente fantastiske modtagelser i fremtiden. Min kooiker har for vane at blive så lykkelig når den ser venner/familie af huset, at den løber 2-3 runter i haven hvorefter den smider sig på ryggen foran gæsterne og vil kæles. Personligt syntes jeg kooikerens naturlige, reserverede tilgang til fremmede er fin (minder egentlig meget om fremmede mennesker mødes på: vi ser hinanden an før vi deler en masse af os selv). Dog vil jeg understrege, at mange positive oplevelser med mennesker og ikke mindst andre hunde er nødvendigt. Sørg for at hjælpe hvalpen med at få mange sejre og styrket sin selvtillid. Dette kan eksempelvis gøres ved at lade den vinde i trække-lege. Kooikeren er meget følsom, særligt over for stemmeføring. Det er en hund hvor en lille ændring i stemmen er nok til at den forstår beskeden, altså absolut ingen grund til at hæve stemmen. Netop derfor er den ikke egnet til familier med små børn. Har du ældre børn kan du sagtens have kooiker, dog er det vigtigt at børnene ikke leger "slåskamp" med hunden hvor den bliver holdt eller trukket i, det ødelægger selvtilliden. Kooikeren er en meget intelligent og adræt hund. Den har brug for motion, både mental og fysisk. De er super i agility og har en god størrelse, da de ofte vil være blandt de store i mellemklassen. Lydighed er de også gode til, men det er en hund der ikke gider gentage den samme øvelse mere end et par gange. Når den har vist at den kan må I finde på noget andet :-) Dog er der ingen grænser for hvad du kan lære den, så længe du bruger positiv træning.

  skrev d. 10-februar-2012 #2

  Har en der er meget reserveret over for fremmed mennesker, men har taget 2 katte til sig som voksen (5 år), hun er meget glad for katten og hendter den ind om aftenen.