Der findes kinesiske afbildninger, af hunde lignende en Shih Tzu, helt tilbage fra 600 tallet. 

Racens oprindelse er tvivlsom, men det antages at den stammer fra Tibet. 


Deraf et af racens tilnavne “den tibetanske puddel”.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Shih Tzus sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Shih Tzu

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Shih Tzu , hvalpe, 3 uger , salgklar 23/4-23

  Disse 2 skønne hvalpe søger deres kommende, blivende hjem, de er begge 2 søde hunner. Da deres mor desværre ikke klarede fødslen, har jeg opflasket dem, fra de kom til verden, de er derfor vant til a...

  Alder 3 uger
  4250 Fuglebjerg
  Image
  Shih tzu, hvalpe, 7 år , salgklar 20/5-23

  Søde hvalpe søger nyt hjem. Både drenge og piger som er salgsklar i maj måned. Skriv gerne privat for billeder:) Søde og kælende hvalpe som er vant til børn og en masse nus. Hvalpene får pas, første ...

  Alder 7 år
  2730 Herlev

  Racen Shih Tzu er i Danmark en af de mest populære hunderacer, men det kan næppe undre dig, for denne lille hund rummer en masse fantastiske egenskaber.
   

  Kort og godt om Shih Tzu

  • En Shih Tzu er kendetegnet ved sin lange flotte pels
  • Er meget intelligent og elsker at lære
  • Hunden er opdrættet som selskabshund
  • Egner sig fint til at bo i lejlighed, da den ikke kræver meget motion.
  • Shih Tzuen egner sig bestemt ikke som udehund, da den helst vil ligge i sengen og slappe af.
  • Trods den flotte pels, fælder en Shih Tzu ikke særlig meget.

  • En Shih Tzu kan leve op til 17 år
  • Vejer 4-8 kg
  • Og er alt mellem 20 - 28 cm høj.

   
  En Shih Tzus sind

  Som alle andre hunderacer er en Shih Tzu også skabt for at tjene et formål. Historisk set var formålet med Shih Tzuen at være en følgesvend - og det er egentlig bare det, en Shih Tzu ønsker at være. 

  Din Shih Tzu vil nemlig helst være sammen med dig alle døgnets 24 timer, og hengivenhed er et af de største karaktertræk hos denne lille hund. 

  Så forvent ikke at din Shih Tzu ønsker at gå på jagt eller lege vagthund, det er ikke en racens stil.

  Shih Tzuen er mest glad, når den er sammen med sin familie hvor den enten søger din opmærksomhed, eller meget gerne vil give dig sin. Når det er sagt, er en Shih Tzu ikke udelukkende en sofahund, en Shih Tzu er ofte opmærksom, livlig og kan gø når der kommer besøgende. 

  Du skal dog ikke bekymre dig, en Shih Tzu vil nemlig rigtig gerne være gode venner med alle gæster der kommer ind af din hoveddør, så det er udelukkende for opmærksomhedens skyld hvis din Shih Tzu giver lyd fra sig.


  En Shih Tzus forhold til børn og andre kæledyr

  Det er korrekt, at der er visse hunderacer, der er bedre med børn end andre. Så hvordan er racen Shih Tzu i denne henseende?

  Før vi dykker ind i detaljerne om, hvordan denne nuttede legetøjs race har det med børn i forskellige aldre, er vi først nødt til at gøre et vigtigt skelnen mellem en hvalp og en voksen Shih Tzu.

  Racen Shih Tzu kan være en smule jaloux, når det kommer til nye medlemmer af familien, især når det nye medlem er en som alle i husstanden giver sin fulde opmærksomhed. Det kan derfor være en god ide, at begynde at lave ændringerne i hjemmet før et barn melder sin ankomst.

  To elementer, der synes at påvirke mange hunde i forbindelse med familieforøgelse, er lyde og dufte. Af denne grund kan det hjælpe at smøre baby lotion på et babytæppe. Derefter skal du placere tæppet på et værelse, som din Shih Tzu nyder at slappe af i som f.eks. stuen, så din Shih Tzu kan blive vant til duften.

  Shih Tzu hvalpe er fysisk mere skrøbelige, følelsesmæssigt mere sårbare over for drilleri og anden opførsel, som et barn kan have. En hvalp er i sine første måneder ved at opsøge viden og læring, der er yderst vigtigt for hele dens liv, det gælder altså socialiseringen i hjemmet, med andre hunde og overordnet generel adfærd.

  Hvis børn lærer hvordan de skal håndtere, behandle og interagere med en Shih Tzu, vil denne race have det fint med børn i alle aldre. 

  Det er altså nøglen til succes, at børnene i familien bliver fortalt om vigtigheden af deres opførsel, i forhold til Shih Tzuen (eller enhver hund for den sags skyld). Barnets handlinger vil nemlig have indflydelse på mange aspekter.

  Det er nogle gange svært at forestille sig, at en sød lille Shih Tzu styres af medfødte hunde instinkter. 

  Ofte når en person hører om "Alpha hunde" og instinkt, tænker man mere på en større race, måske en der mere ligner en ulv (såsom en Husky eller schæfer). 

  Men på trods af en Shih Tzuens størrelse og den "søde faktor", er det vigtigt at huske på, at selvom generationer af avl i størrelse og kvaliteter, vil det aldrig tage hunden ud af hunden!

  En Shih Tzu vil nemlig altid enten tænke på børn, som dens kammerater eller den vil betragte dem som en del af dens "Alphas" (mennesker i huset som er dens "ledere" og derfor vil den lytte til kommandoer, opføre sig godt for at modtage ros osv.).

  Sjældent ses det, at en Shih Tzu opfatter et barn som en "Beta" (placering lavere end hunden og skaber et forfærdeligt hierarki, hvor hunden forsøger at herske over barnet).

  For en glad og fredelig husstand, ønsker du helt sikkert at eliminere enhver chance for, at børn ses som betas. Hvis en Shih Tzu, der viser sig på en kærlig og mild måde, lærer at et barn af en hvilken som helst alder faktisk er en alfa, vil din hvalp eller voksne hund opføre sig sådan. 

  Den vil derfor ikke nappe eller gø af barnet, men i stedet gå ved siden af og forsigtigt beskytte, lege og respektere barnet.

  Det kræver en Shih Tzu af motion og stimulering

  En Shih Tzu er helt sikkert en indendørs hund, der menes at stamme fra Tibet hvor den ledsagede de royale.

  Selvom en Shih Tzu ikke behøver at bo i hus med en tilhørende have, er det altså vigtigt at den lille hund kommer ud og får noget motion. Derfor bør du på daglig basis som minimum kunne tilbyde din Shih Tzu 3 gåture om dagen, af minimum 20 minutters varighed pr. tur.

  Undersøgelser har nemlig vist, at hvis en Shih Tzu ikke kommer ud på flere daglige gåture, er der større chance for adfærdsmæssige problemer, såsom overdreven gøen.

  Fysisk stimulering er afgørende for din Shih Tzus overordnede sundhed, både fysisk men i den grad også følelsesmæssigt. 

  Stimuleres din Shih Tzu, vil det bidrage til at din hund lever længere.

  Din shih tzu vil elske at gå ture langs stranden eller løbe gennem marker, som afveksling til de dage i går rundt i nabolaget.

  Mange Shih Tzu ejere, nyder også at spille bold med den lille hund, der altså elsker at løbe efter bolde og bringe dem tilbage til dig, på den måde får din Shih Tzu en masse motion, og det styrker også jeres forhold.

  Når vejret er enten for koldt eller for varmt, er det vigtigt at stimulere din Shih Tzu indendørs. Det behøver ikke at være ved konstant leg, men at lege med din Shih Tzu i ca. 1/2 time til 45 minutter vil være tilstrækkeligt. 

  Der er mange lege, som du kan lege med din Shih Tzu, om i gør brug af et aktivitetsbræt, eller i leger gemmeleg med din hunds legetøj derhjemme, er blot to muligheder men der findes næsten ingen grænser.


  Sådan opdrager du din Shih Tzu

  En Shih Tzu er meget selvsikker og kan have en anelse for meget selvtillid, hvilket kun kan forventes med dens kejserlige baggrund. Den lille hund kan være stædig, men det er næppe kendetegnende for racen.

  Din Shih Tzu vil dog nok ikke prioritere træning så højt som du gør, derfor kan det godt tage noget ekstra tid fra din side af, for at få opdraget din lille diva. Du skal ikke tage fejl af den lille hund, en Shih Tzu er bestemt ikke dum og den kan faktisk være mester til agility, så den kan helt sikkert også lære at følge de kommandoer du lærer den.

  Du kan opleve at din Shih Tzu tygger for meget i dine ting, hopper op af folk og kan snappe. Det skyldes at din Shih Tzu forsøger at være stor og beskyttende, du kan opleve at den knurrer, for at beskytte sin mad og legetøj hvis ikke du opdrager den fra en tidlig alder.

  Næsten alle hunde har tendens til at spise enten egen eller andre dyrs afføring, særligt imens de er hvalpe, men en Shih Tzu er altså mere tilbøjelig til denne adfærd, du skal derfor være særligt opmærksom på dette, så du kan afvænne dig Shih Tzu fra denne adfærd, udover at det er ulækkert kan hunden nemlig også blive syg.

  Ved opdragelse af en Shih Tzu, bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed
  • Fastholdelse
  • Belønning
  • Konsekvent

   
  Kendte sygdomme hos en Shih Tzu

  Alle hunderacer kan potentielt udvikle genetiske sundhedsproblemer, ligesom alle mennesker kan have arvet en bestemt sygdom. Du bør gå en stor bue udenom opdrættere, der ikke tilbyder sundhedsgaranti på hvalpe, og som fortæller dig at racen er 100% sund og der ikke er nogle sygdomme i opdrættet, og som ikke kan fremvise tests.

  Du bør også holde dig langt fra opdrættere, der holder hvalpe isoleret fra resten af husstanden af sundhedsmæssige årsager. En ordentlig opdrætter vil være ærlig om sundhedsproblemer i racen og om der findes nogle i dennes opdræt.

  Shih Tzu lider nemlig af mange af de sundhedsmæssige problemer, der er fælles for små hunde og racen har også nogle få særlige sundhedsproblemer af sig selv.

  Shih Tzuer kan have skæve eller manglende tænder, fordi racen har en lille mund betyder det, at der kan være for mange tænder i munden til at der er plads til dem alle. Shih Tzuer er også tilbøjelige til at lide af periodontal sygdom, som også almindeligvis kaldes en tygge sygdom, dette betyder at racen kræver regelmæssig tandeftersyn og du bør derfor børste din Shih Tzus tænder dagligt.

  Ligesom mange andre små hunde, kan deres knæskaller nemt komme ud af led - den almindelige tilstand er også kendt som luxerende patellas.

  Så er der nyredysplasi, dette er en arvelig tilstand, hvor hundens nyrer ikke udvikler sig normalt. Det er noget en hvalp arver fra sine forældre, så køb kun hvalpe fra opdrættere, som tester alle deres hunde for denne sygdom. Du skal forlange at se dokumentation på, at begge forældres nyrefunktion er normal.

  Desværre kan ikke engang normale nyrebiopsier hos begge forældre sikre, at hvalpe ikke udvikler nyredysplasi. Som Shih Tzu-ejer skal se efter tegn på om hvalpen har en overdreven tørst, ikke tager på i vægt eller tegn på, at de generelt ikke trives.

  Shih Tzu er tilbøjelig til flere arvede øjenlidelser, herunder katarakter og progressiv retinalt atrofi (PRA). Grå stær påvirker hundens syn, sygdommen kan variere fra mindre synsnedsættelse til blindhed.

  Progressiv retinal atrofi (PRA) er en arvelig sygdom, der fører til blindhed. Shih Tzuer er også tilbøjelige til tørre øjne også kaldt keratoconjunctivitis sicca - en tilstand, hvor utilstrækkelig tåreproduktion fører til hornhinde tørhed, smerte og andre komplikationer.

  En Shih Tzu kan have respiratoriske problemer på grund af formen af deres hoved, ansigt og luftveje. Nogle Shih Tzu hunde har en obstruktion i deres øvre luftveje, der gør det svært for den lille hund at trække vejret. Hvis du har en Shih Tzu med respiratoriske problemer, kan dette behandles kirurgisk.
   

  En Shih Tzu gennemsnitsalder

  En Shih Tzu bliver oftest mellem 12 - 17 år.
   

  Hvordan ser en Shih Tzu ud?

  En Shih Tzu er en smuk lille asiatisk hunderace med lang pels og en opadvendt næse, små ben og en relativt lang krop. Den fine pels kræver regelmæssig pleje.

  Shih tzuen vejer 4-8 kg og er 20-28 cm høj.
   

  En Shih Tzus farver

  Hvis du er på udkig efter en Shih Tzu, vil du naturligvis også overveje hvilken farve du ønsker og i denne proces vil du støde på opdrættere, der har mange forskellige navne på farver, men ikke alle farver er anerkendt af de store kennelklubber. De anerkendte farver er:

  • Sort
  • Hvidt
  • Sølv
  • Rød
  • Guld
  • Brindle
  • Lever
  • Blå

   
  Der er syv varianter der indeholder to kombinationer - en hvid kombineret med en anden farve:

  • Sort og hvid
  • Blå og hvid
  • Sølv og hvid
  • Rød og hvid
  • Guld og hvid
  • Brindle og hvid
  • Lever og hvid

   
  Pleje af en Shih Tzu

  Den lange silkeagtige pels en Shih Tzu har, kommer som tidligere nævnt i mange farver, og uanset hvilken farve, er det krævende at holde en shih tzus pels smuk. Det kræver daglig børstning for at forhindre knuder i pelsen, og din Shih Tzu skal også ofte bades, det kan være nødvendigt at bade din Shih Tzu en gang om ugen.

  Faktisk er pelsen så krævende for nogle Shih Tzu ejere, at de vælger at sende deres hund til en professionel hundefrisør, for at få styr på de lange lokker. 

  Du kan måske mene, at noget af Shih Tzuens skønhed forsvinder når du vælger at klippe den korthåret, men det samme gør de daglige pligter altså også. Hvis du vælger at trimme din Shih Tzu, og ønsker at holde pelsen kort, skal din hund trimmes hver sjette til ottende uge.

  Vælger du selv at kaste dig i krig med at lære at trimme din Shih Tzu, er det vigtigt at du gør det til så behagelig en oplevelse som muligt og I skal helst begynde når din Shih Tzu er hvalp.

  Vælger du i stedet at børste din Shih Tzu, skal du være sikker på at du børster helt ned til huden, ellers får du altså ikke taget alle knuderne. Du kan med fordel lære din Shih Tzu at ligge på siden, mens du deler pelsen ind i sektioner, det gør det lettere at børste den og samtidig mere behageligt for hunden.

  Når din Shih Tzu er 10 til 12 måneder gammel, forandre pelsen sig fra hvalpepels til en silkeagtig voksenpels. I denne periode vil du sandsynligvis opleve at pelsen fælder mere end normalt, men bare rolig denne periode er kun midlertidig og varer i ca. 3 måneder.

  Efterfølgende når den voksne pels er kommet fuldt ud, bliver børstningen lettere. Din Shih Tzus negle skal klippes en gang om måneden, og på ugentlig basis skal ørene kontrolleres for snavs, rødme eller dårlig lugt (kan betyde at der er en infektion). Rens ørene med vat, og en ørerens for at forhindre problemer. 

  Der vokser hår inde i en Shih Tzus ører og det er nødvendigt at de bliver plukket med jævne mellemrum hvis din hund får øre infektioner.

  En Shih Tzus ansigt er ligesom et barneansigt, det har altså brug for at du tørrer madrester af efter den har spist, såvel som andre ting der sætter sig. Du bør tørre ansigtet på en Shih Tzu regelmæssigt, med en blød klud der er fugtet med varmt vand.
   

  Historien om racen Shih Tzu

  Det er faktisk ikke meget man ved om Shih Tzuens oprindelse, dog har genetisk tests vist at det er en af de mest antikke hunderacer der findes. 

  Denne undersøgelse viser at Shih Tzuen er en af de 14 ældste hunderacer, og hundens knogler der er fundet i Kina har bevist, at hunden var til stede så tidligt som 8.000 f.k.

  Det antages at den lille hund stammer fra Tibet, opdrættet af tibetanske Lamaer til at være en lille kopi af en løve, der er forbundet med den Buddhistiske mytologi, Shih Tzuen tjente som ledsager og vagthund til munke. 

  Der er mange myter forbundet med en Shih Tzu, der er nogle der mente at de var en inkarnation af onde husstandguder, en anden myte er at Shih Tzuen bar de Lamers sorg over at de ikke havde opnået nirvana.

  Lamaerne præsenterede hundene som hyldest til kinesiske herskere, og det var i det kinesiske kejserrige at de fik navnet Shih Tzu, der betyder "lille løve" eller "løvehund." 

  Kineserne gav også Shih Tzu et andet navn - krysantemum hund - fordi håret på ansigtet vokser i alle retninger.

  Efter afslutningen af kejserstyret i Kina, kunne racen Shih Tzu nemt være gået tabt, men heldigvis var nogle af dem blevet præsenteret for udlændinge, især General Douglas og Lady Brownrigg, de og andre tog nogle af hundene til England. 

  Alle moderne Shih Tzuer stammer fra kun fjorten hunde.

  Anden Verdenskrig afbrød racens udvikling i England, men den overlevede og derefter blev den især mere udbredt i 1950'erne og 1960'erne. 

  Den amerikanske Kennel Club anerkendte racen i 1969. I dag er Shih Tzuen populær for sin loyale, blide og muntre holdning.
   

  Er du og racen Shih Tzu et godt match?

  En Shih Tzu er en meget fantastisk hund, der kan passe godt ind i de fleste hjem. Du bør dog alligevel sætte dig godt ind i racen, inden du vælger at anskaffe dig en Shih Tzu, hvalp såvel som voksen. 

  Shih Tzuen er en stolt hund og samtidig intelligent, så du skal kunne tilbyde denne lille hund de rette forhold.
   

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Shih Tzu:

  1. Har du den fornødne tid til at have en Shih Tzu, velvidende at det er en meget social hund?
  2. Er dine børn vant til hunde, eller er de store nok til at lære at omgås en Shih Tzu?
  3. Har du tid til at pleje din lille pelstot flere gange om ugen?

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

   

  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Shih Tzu?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Shih Tzu til salg

  Shih Tzu 10.000. kr.

  Shih tzu, flere hvalpe, 3 uger , m. stamtavle, salgsklar 20/4

  Dejlige små Shih Tzu hvalpe sælges. De er ægte men uden stamtavle. Vi har mor, far og mormor her også som kan ses. Der er 4 drenge. Alle er 3 farvet. Forældrene er tjekket for PL og er o/o. Hvalpene e...

  Alder 3 uger
  4130 Viby Sjælland

  Shih Tzu 10.000. kr.

  Shih Tzu , hvalpe, 5 uger , salgklar 01-04-2023

  Vores familiehund har fået 5 søde Shih Tzu hvalpe (3 brune piger, 1 hvid pige og 1 hvid dreng) den 4. februar 2023. De er klar til at flytte hjemmefra den 1. april. Hvalpenes mor og far er af racen Sh...

  Alder 5 uger
  9000 Aalborg

  Shih Tzu 12.000. kr.

  Shih Tzu, hvalpe, 6 uger , salgklar 22/3

  Ronja og Dino har fået 4 lækre, nuttede og smukke hvalpe. Hvalpene er ægte men dog uden stamtavle (begge forældre haves). Hvalpene er vokset op i køkkenet og er derfor i megen kontakt med børn og voks...

  Alder 6 uger
  4295 Stenlille

  Shih Tzu 10000 kr.

  Shih Tzu

  Vores skønne hunde Bella og Balou har 17 januar fået 3 skønne hvalpe, 1 dreng og 2 piger. De er klar til at flytte hjemmefra 14 marts, men i er velkommen til at komme og se, samt reservere jeres hvalp...

  Alder 7 uger
  7540 Haderup

  Log ind for at kommentere
  56 kommentarer
  Kirsten Bang Schultz skrev d. 14-maj-2021 #1

  Vi søger en Shih tzu hvalp, så vi vil blive rigtig glade for at få mulighed for at købe en hvalp. Vi er et ægtepar I 50erne der mangler en at kæle for

  Mette Mosbæk skrev d. 05-marts-2018 #2

  Vi har en Shih tzu han i sort, og han fælder en del kan han være en blandnings race selvom vi har købt ham som ren Shih tzu. Han er 9mdr nu, og vi er rigtig glade for ham men han fælder godt nok selvom han ikke burde.

  skrev d. 23-august-2012 #3

  Hej Vi har lige fået vores første shih tzu og bare denne ene dag vi har haft hende har hun kun overrasket os, hun er så dejlig, rolig og nem. er helt vild med os og vores datter :) opdater om nogle mdr når hun er blevet lidt størrer :)

  skrev d. 13-juni-2011 #4

  hej:-) jeg er en pige som har allergi, og jeg vil meget gerne overtale min mor og far til at få en shih ztu. jeg har næsten fået overtalt min mor og har lovet jeg vil gøre alt for den! men hvis der er nogen der har nogen råd så ville jeg være rigtig glad for at høre dem. jeg har ønsket mig en hund i mange år og er der næsten:-) så på forhånd tak;-)

  skrev d. 11-april-2011 #5

  Til Birgit Therkelsen Prøv at blande lidt hvalpe forder i maden, det er jo det rene guf !! Hilsen Lise Til Birgit Kjerside Har 4 Shih Tzuér, de jkan heller ikke læse, men sige en hel masse........gøen, det er jo en hund, hellere at de gør, end at stå og sige Mijav :-) De siger nok ikke så meget som hvalp, men det hjælper når de bliver voksne, og har deres mening om livet. Har 4 opdræt af hvalpe... Hilsen Lise

  skrev d. 26-marts-2011 #6

  For ca 11 år siden købte jeg min første shih tzu. Det var en tøve og da hun var to år fik jeg hende parret ,så vi fik 4 skønne hvalpe. De har det dejligste sind og er bare så omgængelige. Der står når man læser om racen at de ikke gør særlig meget, men vil dog lige kommentere at hunde jo ikke kan læse... gg... så det blæser min Chilli Mor på..hun gør helt vildt . Hvalpene gør dog ikke særlig meget så de ligner no mest faderen som også er en stille hund. Der er en del pelspleje, men jeg har nu valgt at klippe mine hunde og de er stadig søde - og de elsker det når de har været ved frisøren. Birgit

  skrev d. 12-marts-2011 #7

  Jeg har en dejlig shih tzu blanding, ved ikke hvad der er mere i ham, men han er den skønneste hund jeg har haft. Min niece på knap 3 år kan gøre ALT ved ham. Han er nu 11 mdr og vejer 7,3 kg, vores dyrlæge siger, at han godt må tage et par kilo på. Nogen der kan give et par råd til, hvordan man får en aktiv hund til at tage på???? På forhånd tak. Mvh Birgit

  skrev d. 06-marts-2011 #8

  Shih Tzu fælder slet ikke. Vedr. klipning kan der søges på youtube, der er videoer som viser hvordan de kan klippes.

  skrev d. 14-januar-2011 #9

  Til Heidi...............parring Jeg har en lille han, som vejer 4.9 kg. Vægtmæssigt ville det være fint, hvis det er det som du søger. 8 kg, alt kan vel lade sig gøre Hilsen Lise Petersen

  skrev d. 10-januar-2011 #10

  *Hej:) Jeg har læst meget om racen, og den passer lige til mig! Men jeg har et lille spørgsmål, Hvor meget fælder en shih tzu? Har nemlig en veninde med en Labrador som fælder helt forfærdeligt meget, der er sorte hår alle vegne, og hun har lyst trægulv i næsten hele huset, så der ser skrækkeligt ud. Og jeg vil helst ikke have at der er hundehår over alt. Selvfølgelig fælder en hund, sådan er det jo. Men jeg vil helst ikke have at den fælder alt for meget. Jeg er nemlig ikke interesset i at støvsuge hele tiden.. :D På forhånd tak;)

  skrev d. 07-januar-2011 #11

  Min lille tæve på 3,2 kg som fylder 2 år til sommer søger en han til parring. Min dyrlæge siger, at han max. må være 4,5 kg men nu er der flere der oplyser, at de har en han på 8,5 kg der flere gange har parret en tæve på 3 kg og det er gået godt. Er der nogen herinde der har erfaring med dette??

  skrev d. 06-januar-2011 #12

  HEJ TIL DEM MED PROBLEMER OMKRING ØJNENE (HÅR) KW HAR LAVET ET PRODUKT SOM HEDDER "ØJEBAD" DET ER MEGET EFFEKTIVT, JEG HAR SELV 5 SHIH TZU`ER, DEN ENE HAR TIT VÅDT SKÆG, DA JEG BRUGTE DET TIL AT STARTE MED VASKEDE JEG HENDE 4 DAGE I TRÆK OG SÅ CIRKA HVER ANDEN DAG, OG EFTER ET PAR UGER KAN MAN NØJES MED AT BRUGE DET EN GANG OM UGEN, DET ER SOM OM AT ØJNENE NÆSTEN STOPPER MED AT LØBE..C",) DET MÅ GODT KOMME I ØJNENE OGSÅ, JEG HÆLDER DET UD VED ØJENKROGEN SÅ LØBER DET AUTOMATISK NED AF SKÆGET OG SÅ TØRRE JEG MED EN VAT RONDEL.. JEG HAR PRØVET MEGET FORSKELLIGT, MEN HAR HAFT STØRST GLÆDE AF DETTE MÆRKE..

  skrev d. 05-december-2010 #13

  Til Kirsten Jensen Prøv at gå ind på denne side og læs lidt om det. http://netdyredoktor.dk/sw7079.asp Vh. Leila

  skrev d. 28-november-2010 #14

  Hej alle shih-tzu hunde-ejere Jeg har købt min første shih-tzu og han er nu et halvt år, vi er bare så glade for ham, han var renlig på under en uge og han sover hele natten. Da vi var hos vores dyrlæge med ham blev han rost for så fin han var/er, og vi har nu bestemt at vi vil havde en shih-tzu mere, vi har købt ham på midtsjælland hos Tina: shih-tzu-hvalpe.dk og eftersom vi vil havde endnu en han og altså ikke skal avle, så kan vi jo godt købe der hvor vi er blevet behandlet godt og kender til. Vi har bestildt en han og glæder os til januar hvor han skulle blive født, han har smme far men moren er en anden, så det bliver en halvbror. Jeg/vi har haft hunde og mange forskellige racer, men shih-tzu`en overgår dem alle, det er den nemmeste og dejligeste hund.Og som Tina siger: Livet er for kort til kun en shih-tzu.

  skrev d. 20-august-2010 #15

  hej kirsten . vores har osse lugtet grimt vi fandt ud af at han havde øjenbetændelse. måske det kan være det. hej fra jette

  skrev d. 19-august-2010 #16

  Hej. Er der nogen af jer shih-tzu ejere som har et godt råd mod den ubehagelige lugt, som der kan være i overskægget. Selvom jeg tørrer øjnene hver dag med vat med kamillete og børster overskægget, er lugten der stadig. Min hund er næsten altid mere eller mindre våd i skægget. Håber I har et godt råd mod den lugt.

  skrev d. 16-august-2010 #17

  hej elisabeth det vil jeg prøve tak for rådet. er der nogen som har et godt råd til hvad man skal gøre når ens shih tzu gør helt vildt og trækker når den ser andre hunde. på forhånd tak fra jette

  skrev d. 03-august-2010 #18

  Hej Jette Birkholm, jeg kan se du har spurgt om hvad man skal gøre ved pelsen under øjnene. Hvis du ikke skal bruge den til udstilling, så prøv at klippe hen over næseryggen, og hvis du kan se der er hår der er for tæt på øjnene så klip dem, jeg gør det selv og har ikke så mange problemer.

  skrev d. 22-juli-2010 #19

  Hej Eva Dyrberg Har du fundet en lille dejlig hvalp? Hvis ikke har jeg 2 stk. en dreng og en pige der er klar til at flytte hjemmefra den 18. august. De er rent stueopdræt, og superdejlige, og det er muligt at hilse på begge forældredyrene

  skrev d. 30-juni-2010 #20

  Hej Hvis det er om sommertræffet på Gipote, så er det mig som har holdt det. Men det er privat træf, for dem som jeg kender. Men det kunne da være, at der også er plads til flere. Ingen regler om stamtavler eller andet..... bare en Shih Tzu. Men du kan skrive tilbage her på siden, og hvis det er noget, kan vi jo finde en måde at kommunikere på Men det var hyggeligt med så mange Shih Tzuér samlet, og jeg holder det igen. Hilsen Lise

  skrev d. 23-juni-2010 #21

  Hej jeg er den lykklig ejer af shih tzu han på 6 månder og jeg kan læse min til at der er traf for denne hund race skal hund ha stamtavle for at deltag? min er egte men ude stamtavle da jeg ikke skal bruge ham til udstiling eller avle... Helle

  skrev d. 14-juni-2010 #22

  Hej:) Jeg skal til at have min første Shih tzu, og jeg har fundet ud af, at der findes mini Shih tzu'er. Det er svært at finde informationer om deres væsen/adfærd. Min spørgsmål er, om der er forskel på en Shih tzu og en mini Shih tzu? Eventuelle arvelige sygdomme eller forskel i adfærd osv. Jeg håber, at nogle kan svare på mit spørgsmål:) Venlig Hilsen Lise

  skrev d. 13-juni-2010 #23

  Hej. Det bliver svært at finde en hvalp hvor du er 100% sikker på at den ikke kommer over de 3 kg. Det er nemlig kun halvdelen af hvad en Shih Tzu skal veje. Så en Shih Tzu på 3 kg ville jeg kalde dværgvækst (har opdrættet i mange år)og med det vil der med stor sandsynlighed følge komplikationer med. F.eks. for slapt ganespejl som det du beskriver. Eller problemer med skæve lemmer ses også af og til. En Shih Tzu bør som det mindste veje 5.6 kg. Alle mine vejer over og jeg kender faktisk ikke nogle seriøse opdrættere der laver hvalpe som ikke kan opnå standardens mindste vægt. Mht din egen shih tzu tror jeg faktisk godt den kan opereres. Men det koster!! Og det er slet ikke en nem operation heller ikke for hunden, men jeg kender flere der har fået det gjort på både Mops og Pekingeser, Kavalier King Charles Spaniels osv.

  skrev d. 12-juni-2010 #24

  Hej. Jeg har den skønneste tæve på 1 år og hun vejer nu 3100 g. Hun snorker også meget og har tendenser til at svælget falder tilbage og det lyder bestemt ikke rart, dog siger min dyrlæge, at så længe hun er frisk og livlig skal der ikke gøres noget. Der er forsket i operation, men han siger at det ikke virker.... Såfremt jeg skal have endnu en hund, er der så nogen der ved hvad jeg skal kigge efter, for at være sikker på, at den næste hund også kommer til at veje omkring de 3 kg som voksen?? Endvidere vil jeg gerne spørge jer, om der er nogen der kender til klippe kurser til Shih Tzu i Aalborg eller fyns området?? Heidi Lykkeby

  skrev d. 04-juni-2010 #25

  Hej Øv, trist med en operation. Prøv evt. at spørge en dyrlæge nr. 2 Vi har også en der snorker, men det er charmerende, at høre på. Han skal ikke opereres. Når det er koldt udenfor, frost f.eks, er det særligt slemt, med gryntelyde :-) Lise

  skrev d. 31-maj-2010 #26

  hej vores læge mener at vores shth tzu skal have en operation i næsen så han bedre kan trække vejret er der nogen som har erfaring med det????? han er ellers sund og rask. har hørt at de snorker meget så det finder vi ikke unormalt at han gør. på forhånd tak fra jette

  skrev d. 24-maj-2010 #27

  Hej Eva! Kan se, du søger en lille Shih Tzuhvalp til sommer! Jeg har nogle skønne drenge, der er klar fra uge 25....du kan se dem på shih-tzu-dyreborg.dk - ligesom jeg har annonce her på Gi Pote! Den skønneste race der findes... Har 4 piger selv - samt hvalpene nu - og de giver så mange fornøjelser allesammen hver eneste dag! Mange hilsner Lene Dyreborg

  skrev d. 22-maj-2010 #28

  Hej Marianne Jammen stort tillykke, med dem alle. Sikke glad jeg blev, da jeg lige har læst dette. Smadder godt at det lykkedes :-) Og han er jo bare super god ham hundefaderen. Hvor mange fik hun så ? Ja, de er bare søde, ved deres små hundebørn. Vi skal se en del af vores i juni, til Shih Tzu træf, det bliver dejligt, at se dem igen. Har tænkt meget på jer, og hvis jeg havde dit nr. ville jeg have ringet og hørt til om hvordan det hele var gået. Vi forventer også hvalpe med Mingh og Mao i år. Hun har været en super hundemormor, så nu får hun det sidste kuld hvalpe, hun er en perfekt moder Men det var dejligt at læse på Gipote, at der bare er lykkedes :-) Hils dine forældre og sig endnu en gang tillykke med begivenheden. Mange hilsner Lise & Mao PS. send en mail, hvis du får tid :-)

  skrev d. 18-maj-2010 #29

  Det er bare alletiders dejlige race, min mor har en hunhund, og hun elsker børn- og børn elsker hende. Trisse har lige fået hvalpe ( jep Lise det lykkedes med Fandango ) så nu skal jeg snart have en lille hvalp - Diva- Da jeg besøgte mine forældre første gang efter fødslen kom Trisse ud i gangen til mig ...drønede ind til sine hvalpe og var ved at slæbe en ud til mig så jeg kunne se hendes vidundere og dette har været fast rutine hver gang der er kommet en som ikke har set hvalpene endnu...utroligt at hun kan huske hvem der har set hvalpene og hvem der ikke har ... så søøødt. En lille stolt og efterhånden træt hunde mor. Men nu er der kun 4-5 uger igen så har hun kun een tilbage hjemme og så éen hun kan besøge hos os. De sidste to hvalpe skal sælges... puh det synes min mor godt nok er hårdt !!! Og mere forskellige hvalpe sind skal man lede længe efter ...de er underholdende !!! Den skønneste race ( troede egentlig jeg skulle have en større race men nej det er helt passé ) ;0))

  skrev d. 05-april-2010 #30

  Hej Eva Køb af hvalp er sikkert meget svært, da de alle er bare så søde og kære.................. men jeg ville købe en hvalp med stamtavle, for at være 100 % sikker på at den ikke er indavlet. Det er den eneste måde, man som køber at sikre sig på, at man køber en hvalp, som er ok. Det er også dyere, men så skulle tingene jo også være iorden. Har selv hunde med stamtavler og har også et lille stue opdræt, og sælger kun hvalpe med stamtavle på. Det er også en god garanti for køberen, for måske senere at kunne bruge sin tæve / han til avl. Og stue opdræt er helt sikkert det bedste, da de jo er under kontrol hele tiden, og de er i hjemlige omgivelser helt fra starten. Pelspleje, ja der er da pelsarbejde, men det er jo også hyggeligt, at børste sin hund, men helt klart nemmere, at få den klippet ca, hver 4 måned. Håber du finder en dejlig hvalp :-)

  skrev d. 27-marts-2010 #31

  Hej Jette. Jeg vil også helst have en hund fra stueopdræt, og har kontakt med en sådan opdrætter. Hun har desværre først hvalpe til jul og jeg ville meget gerne have en til sommer. Hvor købte du din? mvh Eva

  skrev d. 23-marts-2010 #32

  hej eva. jeg vil sige at vi har købt vores hos nogle som har stueopdræt. det vigtigste for os var om de havde både far og mor til hvalpen det havde de og vi har fået en rigtig fin han hund som er dejlig sund og rask . han kostede 4700 kr.de skal klippes 2 gange om året hvis du holder pelsen godt reder hver dag. man skal også huske at rense ved øjnene og ører hver dag, men det tager ikke lang tid.held og lykke fra jette. p.s en klipning med vask koster typisk 5-600 kr

  skrev d. 15-marts-2010 #33

  Hej. Vi er nu så klar til at købe en Shih tzu, men hvor køber man bedst én? Vi har fået anbefalet en person, men han er ikke medlem af DKK - hvor meget betyder det? Og pelspleje - hvis man ikke vil have den langhåret, hvor tit skal den så klippes? Mvh Eva

  skrev d. 11-marts-2010 #34

  Hej Sikke noget, har fundet noget på nettet, prøv at kikke på dette link http://netdyredoktor.dk/sw7079.asp Ellers er Karlslunde dyreklinik i Greve, gode til øjne http://www.karlslundedyreklinik.dk/ Hilsen Lise Og held og lykke, håber du finder en god løsning

  skrev d. 11-marts-2010 #35

  Hej Sisse! Hvor er det synd for jer og jeres lille guldklump. Der står rigtig meget om sygdommen på nettet. Har bl.a. læst, at der findes en salve som kan hjælpe men prøv at søge på nettet. Held og lykke!!! Gitte Foss

  skrev d. 10-marts-2010 #36

  HJÆLP........ Jeg har for 2 uger siden købt min første Shih Tzu, og er bare fuldstændig vild med ham, men, men, men, nu har jeg lige været til dyrelæge med ham, og han mener at han med 99 procent sikkerhed har øjensygdommen KCS. Han mener at det bedste vil være at skille os af med (aflive) ham, men det kan vi da ikke!! Jeg syntes jeg har læst alt om racen både inden og efter købet, men jeg er ikke stødt på den sygdom før. Er der nogen der har nogen erfaring med den???? Hilsen Sisse

  skrev d. 02-marts-2010 #37

  Hej Jette Jeg syntes da bare at du skal fortsætte med din lille madplan, og en gulerod er ji ikke af vejen. Hvis man starter på at give dem andet end tørkost, kan man nemt rende ud i at de ikke vil have det mere......... Og hvis din Shih Tzu er tilfreds, så er der jo ikke nogen grund til andet. Du kan jo altid se på afførringen om den har det godt :-)Og Royal Shih Tzu forder er supert ! Lise

  skrev d. 24-februar-2010 #38

  tusin tak lise det prøver jeg. han får kun royal kanin shih tzu foder er det nok el skal han have noget andet også. han får nogle gange en gullerod det elsker han. men da han er meget madglad ku jeg godt tænke mig at han nogle gange får noget andet også men vil jo ikke ødelægge hans mave. hej fra jette

  skrev d. 22-februar-2010 #39

  Hej Du skal vaske øjenen hver dag, med vand eller kamillethe og bruge en meget lille børste / lusekam, så hjælper det ! Men vær flittig med det, så skal du se mirakler ! Ja, det kan godt blive meget stift. De kan sagtens grynte, har temmelig sikkert noget med de smalle næsebor at gøre, har selv en som snorker utroligt højt :-)

  skrev d. 19-februar-2010 #40

  hej jeg er en lykkelig ejer af en skøn shih tzu . vil høre hvad andre gør vedr. det stive pels som konstant kommer under øjnene han har ikke betændelse men har fået at vide at det hører til racen da de har de udstående øjne. syns os han siger mange grynte lyde og snorker ret højt er det normalt eller har jeg været uheldig og få en med alt for snævre næsebor. håber at få svar hej fra jette

  skrev d. 19-januar-2010 #41

  Hej Ved du hvad hundemor og hundefar vejer, måske kan du finde ud af det på den måde..... Men jeg vil da skyde den til omkring 6 kg. Har selv 4 stk, og med forskellige vægt på dem Hilsen Lise

  skrev d. 10-januar-2010 #42

  Hej! Jeg har lige en ny lile shih Tzu hvalp, Cosmo. Han er nu knap 12 uger. han vejede ved fødslen 170g og 2 uger 440g 6 uger 1230g 9 uger 1850g og nu omkring 2000g. Er der som vil gætte på hvad han kommer til at veje som voksen? Min første shih tzu vejede 3 kg og den sidste jeg havde vejede 7 kg så der er stor forskel på deres vægt. Men deres blide sind og væsen er ens..... næsten:-) ham jeg har nu er en lille bisse ind i mellem men meget charmerende. En skøn skøn race som også kan trives i små boliger. Jeg bor i lejlighed og min hvalp har lært at bruge hvalpetoilet og det går rigtig fint. Kan helt sikkert anbefales.

  skrev d. 08-januar-2010 #43

  Jeg er allergisk overfor hunde; men har to Shih Tzu´er og absolut ingen tegn på allergi :-) Skøn skøn skøn race.....én er ikke nok....smiler

  skrev d. 18-november-2009 #44

  Ja den er allergivenlig. Har selv 2 :)

  skrev d. 10-november-2009 #45

  Hej. Er der en der kan fortælle mig om dette er en allergivenlig race? På forhånd tak. Smil

  skrev d. 26-august-2009 #46

  ja shih tzuen er bare noget af det dejligste, den er sjov, kælen legesyg, og mine 3 elsker børn, tisser nærmest af glæde når de kommer, en god familiehund. til udstillingerne er der meget forskel på de 3 jeg har, den ene nærmest danser når hun skal ind. og hannen gør alt havd jeg siger, og så er der hende der bare tror at hun er den fineste. jo en skøn og dejlig hund uden at være for lille.

  skrev d. 20-juli-2009 #47

  Det har du fuldstændig ret i, begge vores kuld er opdrættet i vores køkken, og med fin udsigt til stuen. Vi ryder vores spisestue, og der får de så lov til at være, så de er iblandt os. De er simpelthen opvokset med diverse lyde fra et hjem, med opvaskemaskine, vaskemaskine, støvsuger, og radio / tv..........hunde gøen og hvad der foregår, for mig er det bestemt også det bedste, at man kan sætte sig ind til dem, og snakke med dem/ røre ved dem, så de dermed er vant til rigtig meget, når de skal " hjem " til deres nye bolig.Super dejligt med stue/køkken opdræt, så oplever man dem også rigtig meget selv.......... Søde hunde du har Lise

  skrev d. 20-juli-2009 #48

  Jeg tror at vægt og højde er forskellige fra kuld til kuld , jeg har selv haft et hold hvalpe og de alle ligger imellem 6-8 kilo et år efter selvom ingen af mine egne shih tzuèr er over 6 kilo selv, så tror ikke rigtig der er en retningsligne på racen, man skal bare huske at skal man købe denne race skal man kigge opdrætteren ordenligt af fordi der er mange hvor det kun er ren forretning, og indimellem er det nok bedre at købe sin hund hos et lille stueopdræt fordi der bliver der virkelig kælet for hundene,og hvis man kun skal have en kælehund så betyder det jo ikke noget...hvis man alså kan se begge forældre og se hjemmet hvor de kommer fra..Mvh Heidi

  skrev d. 10-juli-2009 #49

  Hej Jeg syntes, at det er en meget børne venlig race, og kan sagtes trives i blandt børn. Men husk, at det ikke er et stykke legetøj for børn. Det er lige så vigtigt, at børn lære at respektere en hund, som hunden også skal respekter børn. Lise

  skrev d. 10-juli-2009 #50

  Jeg har en Shih tzu som elsker alt og alle og er en stor børneven. Dog må man beskytte den mod alt for livlige små børn, men det er jo tilfældet med alle hunde og børn. Barn og hund skal lære at omgås hinanden...

  skrev d. 08-juli-2009 #51

  Hej Jeg vil gerne vide om det er en god familie hund hvis der er mindre børn.? Da jeg enormt gerne vil have sådan en race men har søgt om at blive dagplejemor. hilsen Betina

  skrev d. 08-juli-2009 #52

  Hej ,jeg har et smule kendskab til denne race,mine shih tzuer er mellem 4,5 - 8,5 kg, men hvalpene ,som voksne vejede omkring 4-5 kg,men jeg havde 1 stor hvalp som viste sig at blev en af de over 8 kg. jeg tror at farven og vægten hos shih tzuer kan gentage sig i hver anden generation.Jeg ved også at det findes to størelser af shih tzu:lille på vægt omkring 3,5kg til 5kg, og fra 5,5kg op til 9,5kg.har I observeret hvalpenes tænder vækst? En shih tzu hvalp på 15 uger har tænder som en hvalp på 10 uger. Hilsen..;)

  skrev d. 30-marts-2009 #53

  Hej jeg kan kun svare for os selv. Her er det hannen som er størst,godt 10 kg, men de sidder fast i knogler og muskler. Moderen vejer 5.5 kg, og den første hvalp vi beholdte vejer 6.2 kg og den lille han vi beholdte vejer godt 5 kg, så han er en lille en og et år gammel nu. Jeg tror at det er helt tilfældigt, som de kommer til at veje, alt efter forældrene. Jeg kender flere Shih Tzuér som er oppe på omkring de 9- 10 kg, igen i knogler og muskler. Men som regel er det hannen som er størst, og alligevel har vi en han som er mindre en en tæve ?? Så jeg tror ikke helt at man kan gå efter et skema. Det eneste som jeg selv har erfaring er vægten fra fødslerne, hvor jeg har vejet dem 2 gange daglig, og dermed næsten kunne sige hvem der blev den mindste og hvem der blev den største........ Vægten på de nyfødte hvalpe kan også svinge 30 - 40 gram, hvad jeg syntes egentlig er meget, men vare de har det godt, og er stærke, så betyder det jo nok mest. Det er hvad jeg har oplevet med vores kuld............. Hilsen Lise

  skrev d. 26-marts-2009 #54

  Hej Jeg har et spørgsmål. Bliver hannen eller hunnen størst når det kommer til Shih Tzuracen? Er det normalt at de kommer op på de anviste 7,3 kg, eller har i erfaringer med lettere hunde. på forhånd tak for hjælpen :-) Christina.

  skrev d. 26-januar-2009 #55

  Hej Ja, det er en super sød hund. Vi startede bare med en tæve, så købte vi en han til hende et år efter. Så fik de jo hvalpe, og vi beholdte en hvalp, en tæve. Så fik hun hvalpe igen i marts 2008, så beholdte vi en lille han, så nu er der 4 af slagsen. Jeg kalder dem vores Shih Tzu´familie. En mor og far en datter og en søn..............

  skrev d. 17-januar-2009 #56

  vi ville ikke have hunde mere efter at have haft rotveiler blandinger i mange år, meeen så læste jeg om shih tzuen, så var vi solgt, det er velnok en dejlig kærlig hund