Berner Sennen er en rigtig dejlig bamsehund. Stor, stærk og glad hund der oprindeligt blev brugt til at trække tunge læs. Berner sennen til salg.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Berner sennen

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Berner sennen er en bjerghund fra Schweiz. Der er i alt 4 typer af bjerghundene. Alle 4 racer har samme historik, og alle har 3 farver i pelsen. Dog er Berner sennen den eneste der har lang pels. 

  Det er snart 300 år siden at de første fra Rom kom frem med hundene. 

  Racen er stærk som hyrdehund og blev også brugt meget som hund på gården. 

  Racen er stærk, og blev brugt til at trække tunge læs på trævogne, men blev også en ihærdig hund til at drive kvæg. 

  I Berner Senne finder du en trofast ven for livet, som er unik sammen med børn. Den er stor, men rolig i sine bevægelser og gør ikke noget overilet. 


  Størrelse:
  Hanner: 64 - 70 cm Tæver: 58 - 66 cm 


  Pels:
  Kraftig og lang. Bølget eller glat. Pelsen kræver en jævnlig gennembørstning. 


  Farve:
  Sort grundfarve med brunrøde aftegninger på kinderne og over kinderne, på alle fire ben og på brystet. Hvid blis, der udvider sig og danner næsepartiets hvide aftegninger. Hvide poter og hale er ønskeligt.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Berner sennen?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Berner sennen til salg

  Log ind for at kommentere
  26 kommentarer
  birthe nielsen skrev d. 19-maj-2015 #1

  hejsa vi har købt en berner sennen hvalp den er nu 3 md og verdens dejligste hund løber frit i vores have og leger han er barer vores lille bamse

  Benedikte skrev d. 10-september-2014 #2

  Hejsa.. Da vi gerne vil have en Berner sennen så har jeg spurgt flere der har dem og med vidt forskellige svar ;-( Er det rigtigt at dem der har rander under øjnene er arveligt da jeg ikke ønsker en hund der har det ...så hvis forældrene har skal jeg finde en hvalp et andet sted eller hvornår kan man se på hvalpen den har / får det ? Jeg vil gerne have en der gider at lege ,er det forskelligt eller er de bare dovne ?? HD og Kræft er det de meste gængse sygdomme ved dem ?? Mvh Dikte

  juliane Vangsgaard skrev d. 13-juli-2014 #3

  Jeg har verdens dejligste berner sennen bl. Hun er den bedste hund jeg nogen sinde har haft. Kærlig, elsker at gå tur, har været let at opdrage, hurtig at gøre renlig. Hun er en rigtig familie hund, som elsker børn, vi er blevet skilt og hun bor hos min eksmand nu, og det har hun ikke været så glad for, Det betyder meget for den slags hunde, at familien er samlet,

  skrev d. 03-september-2012 #4

  Vi har været de heldige ejere af en dejlig Berner, en skøn familiehund der der var trofast og kærlig overfor vores børnebørn (lige fra de blev født) og vores tre katte og anden hund. Ingen problemer med savl, men fældede jævnt året rundt. De sidste 5 år har jeg klippet ham en`gang hver sommer, da han døjede meget på de varme dage. Vi måtte desværre tage afsked med ham efter 10 et-halvt år, men Otto var en stor kærlig bamse, der vist selv mente han bare var en lille hvalp lige til det sidste.

  skrev d. 29-maj-2012 #5

  Hej Hunden fælder 2 gang om året, resten af året fælder den næsten ikke. Berner har haft problemer med kræft, men gennem målrettet avl får man sunde hunde med en forvented højer levealder. Det er derfor meget vigtig at man køber hvalpen af en DKK/DBSK avlsgodkendte opdretter. Hvalpene er noget dyrere end hos en ikke godkendt hund, men kun her kan du være sikker på at man får en god, sund hvalpe. Andre ulemper findes der ikke for en Berner, den skal bare have en god opdragelse som alle andre hunde

  skrev d. 06-april-2012 #6

  Hej alle Berner senner ejere. Jeg overvejer stærkt at skaffe mig denne flotte hund, men der er et par ting som får mig til at tvivle. Håber i kan hjælpe : 1.Hvor meget fælder den ? skal man støvsuge hver dag ? skal man børste den hver dag? 2. Bliver denne race i gennemsnit virkelig kun 5-6 år 3. Er der andre ulemper man skal tage højde for ved denne race.

  skrev d. 16-april-2011 #7

  Hej. Jeg har både boet på en gård med min Berner og i en lejlighed på 1. sal i en boligblok. Jeg vil sige at hun faktisk trivedes begge steder. Forskellen, var at på gården kom hun meget ud alene. I lejligheden var jeg jo med hver gang hun skulle luftes, og det er lige før jeg føler at hun faktisk synes bedst om at bo i lejligheden! :-) Det er overhovedet intet problem at have en Berner i en lejlighed, fordi de er så rolige.. Det er deres store force, og det gør at du kan have dem næsten hvor som helst, selvfølgelig under forudsætning af at man går tur med hunden min 3 gange daglig! :-) Den vil bare gerne være hvor du er- det er en hund der knytter sig meget til sin ejer!Vi bor nu i Rækkehus på 73 kvm med lille have. Det er faktisk helt perfekt for mig og min Berner. :-) Men husk at man skal passe på leddene på så store hunderacer! Får i en hvalp må man max gå det antal tid i minutter,ad gangen, som hvalpen er i uger. Dvs. er den 10 uger= 10 min. God tommelfingerregel. og ingen trapper så længe den er hvalp og i kan løfte den :-) Skriv endelig hvis flere spørgsmål. Mvh Charlotte

  skrev d. 06-april-2011 #8

  Berner i lejlighed? Min kæreste og jeg har altid elsket Bernere og overvejer at at få en på et tidspunkt - men vi bor i lejlighed på 1. sal. Vi har læst at Bernere ikke kræver helt så meget motion som andre hyrderacer/arbejdshunde, men er i tvivl om det rimelige i at have en Berner i en lejlighed - altså ud over det med størrelsen. Vi har tidligere haft bl.a. Schæfere og de har klaret sig med 2 x 5 KM gåture + 2 korte "tisseture" om dagen, og det burde være nok til en Berner Sennen? Vi er meget interessere i at høre eksisterende ejeres mening om Bernerens krav til motion og om de kan trives i en lejlighed.

  skrev d. 23-januar-2011 #9

  jette paulsen en dejlig hund har selv en han er jordens dejligste hund, men må desværre ar med ham,da jeg ikke kan have ham med. Så benny hvis du læse dette har jeg en til salg , han er 1år og 9 mdr

  skrev d. 23-januar-2011 #10

  hej jeg har en dejlig Berner senne han til salg han er bare det dejligste,god ved børn ,katte og andre hunde. Er meget kærlig,. Der er intet ondt i ham.

  skrev d. 24-november-2010 #11

  Alle hunde kan finde på at bide hvis de er aggressive fordi de er trænet til eller de er syge. Ellers bider de jo normalt ikke. Det er ikke en Berners natur at bide andet end når den napper fårene i haserne for at få dem til at følge flokken. En Berner er en rigtig dejlig familie hund. Den elsker alle de børn som render ud og ind i vores hjem. Selv de børn som før var bange for hunde har overvundet skrækken efter mødet med vores bamse. Hun er nem at opdrage og elsker når der kommer gæster. Der er ikke meget vagt hund i hende. Hun gør faktisk aldrig. Skulle jeg have hun igen, blev det helt sikkert en Berner igen. Ja ulempen ved hende er selvfølgelig at der skal gøres noget oftere rent, men det gælder vist for alle store hunde oglanghårede hunde uanset størrelse.

  skrev d. 04-september-2010 #12

  Jeg har endnu ikke hørt om en bidsk Berner sennen hund.. Jeg har 2 tæver og en han, som bare er verdens dejligste hunde, som jeg tror aldrig kunne finde på at gøre en kat fortræd, eller mennesker for den sags skyld.. Det er alletiders familie hund.. Der er her på siden et kuld hvalpe til salg, som er børnebørn til min den ene tæve og min hanhund..det er annoncen fra Hjallerup..(Charlotte Langeland)hvis nogle er interesseret i en dejlig hvalp..der er kun hanner tilbage..

  skrev d. 14-august-2010 #13

  Vi overvejer pt en Berner sennen. Har en gammel labrador, som bare er den skønneste hund Vi bor på landet, har masser af plads, 5 børn, katte osv. Og vi er nogle der har forelsket os i berner sennen;o) Men men men......Jeg ved at en sckt bernards hund (sikkert stavet forkert) har eksempler på bidskhed. De kan være lidt lumske idet, og kan pludselig finde på at bide hårdt og meget. Er der eksempler på at Berner sennen også kan finde på dette? Det er jo ligesom lidt nemmere at få sig gjort fri af feks en gravhund end så stor en hund som berner sennen jo er. Jeg vil gerne være 100% sikker på at de ikke har nogen form for aggresivitet i dem! Kunne nemlig rigtig godt tænke mig sådan en lille bamse:o)

  skrev d. 12-august-2010 #14

  Hej Til Benny Storgaard Vi er de lykkelige ejere af To Bernere en han på 60 kg og en hun på 48 kg. DE SAVLER IKKE mere end andre som retrivere osv, ok med en engelk bøf 30 cm fra næsen så savler de, men hvem gør ikke det. De færdes sammen med op til ca 10 børn i alderen fra 2 til 14, alle elsker hundene og de får mange krammere, som de gladeligt tager imod jo mere jo bedre, de er meget hengivne overfor børn, men vagtsomme overfor fremmede voksne. Vi har også tre katte(hellige birmaer), de syntes at hundene er verdens bedste legetøj, og de finder sig i utroligt meget, fra kattenes side. Bare en lækker race der kan bruges til næsten alt,apportere er ikke lige deres felt, smid en pind to gange så kan du søreme selv hente den igen.en gang må være nok syntes de.

  skrev d. 13-juli-2010 #15

  Vi har en skøn Berner Sennen tæve på snart 2 år, desværre fik hun fjernet livmoderen pga. betændelse og må indrømme vi og ungerne havde glædet os til at få en flok dejlige "bjørneunger" Vi overvejer at få en legekammerat til hende, så vi leder pt. efter en tæve (som så må klare hvalpe tjansen en enkelt gang) Dog ved vi ikke om det skal være en Berner Sennen igen, men hvis nogen står med en voksen, børnevenlig,velopdragen tæve med stamtavle de ikke længere kan have, hører vi da gerne fra dem. Vi bor i hus kmed indhegnet have, så vores hund kan selv gå ind og ud.

  skrev d. 04-juli-2010 #16

  Hej Benny og familie.!!!!!! I vil få verden bedste familie hund. Den er trofast og kærlig, men fast og kærlig opdragelse betyder alt. Nej en Berner Sennen savler ikke. Kun lidt når den sveder meget. Vi bor på landet og har en tæve, Zakia, på 2 år samt 4 katte. Vores tæve er "misse mor" for de små. Kattene bliver vasket når det passer Mutti. Også 3 børnebørn i alderen 1 - 4 år. Zakia gør sig "mindre" for ikke at gøre børnene bange. Du vil nok altid kunne få en "Berner" blandig til billigere penge, men du skal tænke dig rigtig godt om. Det er meget vigtigt at du ser begge forældre,(også for at undgå nøgterne hundehandlere, vi har én gang selv været uheldige) og har mulighed for at komme på besøg (uanmeldt) flere gange inden du tager hvalpen med hjem. Husk at der er mange brådne kar. Med venlig hilsen og Vov Vov fra Dorthe.

  skrev d. 24-juni-2010 #17

  Dejlig hund. Kan være reserveret over for fremmede. Nogle "snakker" meget (min gør ihvertfald). Han savler ikke, han kan nemlig ikke lide at have noget hængende, så han slikker sig meget om munden for at undgå det. I sommerperioden fælder han meget. Nogle er ikke så glade for vand.

  skrev d. 28-april-2010 #18

  Hvis du er intereseret i at købe en bernersennen blanding så nedkommer vores dejlige bernersenne/new foundlænder tæve om ca 3 dage hun er parret med en sort labrador. jeg kan kontaktes på tlf 22410608

  skrev d. 28-april-2010 #19

  og så er hun 110% børnevenlig ! !

  skrev d. 28-april-2010 #20

  Vores Berner savler ikke - hun er bare verdens dejligste hund på 1 år.Hun gør kun når hun ser en lille puddel og kun fordi hun ÆÆLSKER små hunde :-) Uden stambog - tja....

  skrev d. 07-april-2010 #21

  Hej. Vi overvejer kraftigt, at få en Berner sennen. Vi har i forvejen en puddel, der "kører" på 10.år+, og vores tidligere puddel blev 9 år. Vi bor i hus med en kæmpe baghave, derudover bor i lige ved siden af skoven og blot et par kilometer fra Liseleje Strand. Familien består af mor, far, dreng på 4 år, puddel på 10+, 2 katte på 2 års tid( en han og en hun). Nu kommer det store spørgsmål til en million:? Savler Berner Sennen? Hvor meget børnevenlig er den? Kan de købes billigere uden stambog? Og evt. hos hvem? Hilsen N.Storgaard

  skrev d. 26-februar-2010 #22

  hej,jeg to berner,de er virkelig dejligt min ene täve er nästen

  skrev d. 25-april-2009 #23

  Berner sennen er en meget hengiven familiehund. Den elsker sin familie ubetinget. Den er forbeholden over for fremmede, derfor er den en fantastisk vagthund. Den er meget knyttet til hjemmet og familien. Den har det bedst hvis alle er samlet. Utrolig kærlig, vil gerne have "knus". Kærlig og god ved andre dyr der også bor i huset. Den er nem at træne med, men er det varmt bliver den doven. Man har en fantastisk komtakt med sin berner. Den vil gerne have opgaver og udfordres Ulemper: Den slæber en del skidt med ind, og i fælde-tiden har man brug for støvsugeren hver dag.

  skrev d. 24-marts-2009 #24

  En skøn hund men desværre har racen store problemer med kræft. 40 % af dem dør af det og den gen. levealder er kun 6,2 år. Har lige måttet aflive vores pragfulde berner. Han blev 6 år og 10 dage.

  skrev d. 05-februar-2009 #25

  En fantastisk og elskelig race. Perfekt familie hund.

  skrev d. 25-januar-2009 #26

  Sød men meget stor. racen bliver meget stor og stærk