En Papillon er en energisk og kærlig følgesvend
der, den passer ind i de fleste familier

. Den lille hund er nem at falde for, da den er utrolig hengiven. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Papillon sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Papillon

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Papillon, hund, 2 år , salgklar Nu

  Tricolor Tæve, to år til maj. Ddh stamtavle. Meget meget nusse- og putteglad, ønsker et liv hvor hun må sove i seng. Også glad for leg, skal aktiveres. Har nogle udfordringer, bliver nemt presset/stre...

  Alder 2 år
  9000 Aalborg
  Image
  Papillon

  To dejlige hanner med dkk stamtavle 1 Bertil aftegninger på halen og hoveder kroppen hvid 2 Terry aftegninger på hovedet og krop

  Alder 1 uge
  4040 Jyllinge

  Racen Papillon er kendetegnet ved deres smukke øre. Navnet Papillon kommer fra det franske ord for sommerfugl.

  Den skønne hund, har ændret sig noget i udseende gennem årene, men den er stadig den samme vidunderlige følgesvend, der ledsagede konger for mange år siden.

  Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede på siden og lær alt om racen Papillon.

  Kort og godt om racen Papillon

  • En Papillon passer ind i de fleste familier.
  • Den lille hund er glad for børn og andre kæledyr
  • Fungerer godt i en familie med børn og andre kæledyr
  • Da den er meget kærlig og trofast af sind.
  • Papillon er en nysgerrig og aktiv hund

  • Racen er intelligent og nem at træne
  • Så den vil ikke altid blot sidde på dit skød

  • Lever typisk 12-16 år 
  • Hunnerne vejer 3,2 - 4,1 kilo - hannerne 3,6 - 4,5 kilo
  • Hunner og hanner er mellem 20 - 28 cm høj

  Papillon sind

  Racen Papillon er glad, opmærksom og venlig. Racen bør aldrig være genert eller aggressiv, da det ikke ligger til hunden.

  En Papillon er en lille hund der godt kan lide at tage føringen, og kræver et moderat til intensivt aktivitetsniveau. Den smukke hund er meget intelligent og nem at træne. En Papillon er et godt valg, hvis du vil deltage i hundesport såsom agility.

  Racen beskrives bedst som en hund der kan lide at “arbejde”, ikke en sofa hund der blot vil putte. 

  Hvis du vil have en hund som vil nyde at sidde på dit skød, mens du ser fjernsyn, er en Papillon nok ikke det bedste valg. 

  Racen er mere tilbøjelig til at trippe rundt og lede efter noget at lave, en Papillon vil med glæde trisse rundt i dit hjem og have, for at lede efter små dyr den kan jage væk.

  Selvom en Papillon er en lille hund, tager den sin opgave som følgeven og vagthund meget alvorligt, den lille hund forstår nemlig ikke hvor lille den er og netop den egenskab, at en Papillon tror at den er en stor hund, gør den til en fantastisk vagthund da den ønsker at beskytte dig. 

  Det er dog dit job at sørge for at din Papillon ikke gaber over for meget, for der er ingen chance for at en Papillon indser at den altså kun vejer 3-4 kg.

  Selvom det kunne lyde som om at en Papillon kunne være en anelse aggressiv, er det altså ikke tilfældet. Den elsker at være sammen med folk, de fleste af dine gæster skal være mere bange for at blive druknet i kys end at blive bidt af din Papillon.

  En Papillon har som enhver anden hunderace behov for tidlig socialisering - den bør udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge. Socialisering hjælper med at sikre, at din Papillon-hvalp vokser op til at blive en velafbalanceret hund.

  En Papillons temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. 

  Du bør altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

  Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Papillon hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan hvalpen vil være, når den vokser op.


  En Papillons forhold til børn og andre kæledyr  Papilloner elsker børn, men kombinationen af en lille hund og et lille barn kan være en opskrift på katastrofe. En Papillon kan springe ud af et barns hænder og komme til at skade sig selv. 

  Hvis barnet ikke holder hunden korrekt, og ubevidst kommer til at skade den, vil din Papillon ikke tøve med at forsvare sig, hvis den bliver mishandlet ved at blive trukket i halen, ørerne eller andet som et lille barn måske ikke ville tænke på konsekvensen af. 

  Mange opdrættere vil ikke sælge hvalpe til familier med småbørn, af frygt for at hunden bliver skadet.

  Gør det til en regel, at små børn kun kan holde eller kæle din Papillon, hvis de sidder på gulvet. Altid lære børn hvordan man nærmer sig og rør en hund og du bør altid overvåge eventuelle interaktioner mellem hunde og småbørn, for at forhindre at der sker uheld hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

  Papilloner kommer godt ud af det med andre kæledyr i familien, herunder katte, hvis de introduceres i en ung alder. Den frygtløse Papillon vil ofte hundse rundt om hunde der er meget større end den selv, og det kan måske forårsage problemer, men det er ikke usædvanligt, at den mindste hund er den der bestemmer.

  Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Papillon, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn. 
  Det kræver en Papillon af motion og stimulering

  Papilloner er familiehunde og er ikke egnet til at leve udendørs. De er imidlertid aktive og vil nyde at bo på en gård, hvor de kan løbe og være vilde muligvis i hurtige cirkler. Hvis det ikke er muligt, vil de dog få det bedste ud af det de har ved at styrte rundt i dit hjem og hoppe fra møbel til møbel. 

  Faktisk beskrives Papilloner ofte som bjerggeder, så vær ikke overrasket, hvis du finder din oppe på køkkenbordet, vindueskarmen eller et andet højt sted.

  Voksne Papilloner har som minimum brug for 3 gåture af 20- til 30 minutters varighed om dagen, men de vil sætte pris på mere. Hvalpe bør du gå med 3 gange om dagen, men kun i 10 til 15 minutters af gangen, hvor du gradvist øger tid og afstand. 

  Om du har en hvalp eller voksen hund, så skal den nok fortælle dig hvis den bliver træt, det vil den gøre ved at stoppe eller sætte sig.

  Selvom en voksen Papillon er relativt robust, er Papillon hvalpe mere skrøbelige. De kan nemt slå et ben ved at hoppe ned fra sofaen eller ud af sengen, eller på anden måde ved at være for modig, så prøv at undgå sådanne situationer ved enten at lære dem at bruge trin til at op og ned i møblerne, eller vente indtil du løfter dem.


  Sådan opdrager du din Papillon

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

 Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Alle Papillon ejere bør deltage i lydighedstræning, så de ikke ender med at have overforkælet deres lille charmerende følgesvend, det kan nemlig godt gå hen og give bagslag. Papilloner kan blive meget stædige, hvis ikke de lærer fra en tidlig alder, at en sådan adfærd ikke tolereres. 

  Racens vilje til at behage, og stræben efter at lykkes gør dem gode til at lære tricks eller hvad en kreativ person måtte have lyst til at lære den. Papilloner kan endda lære at trække en lille vogn og vil stolt trække den til parader.

  Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Papillon møde andre hunde og mennesker. 

  Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

  Husk på at en Papillon er en intelligent hund, så den kan uden problemer lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, du skal bare være lidt tålmodig.

  Ved opdragelse af en Papillon , bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed
  • Fastholdelse
  • Belønning
  • Konsekvent

  Kendte sygdomme hos racen Papillon

  Racen Papillon er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer, som racen er mere udsat overfor.   Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Patellar luxation
  • Hypoglykæmi
  • Tracheal Collapse 
  • Progressiv Retina Atrofi (PRA) 
  • Åben Fontanel

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  En Papillon gennemsnitsalder

  En Papillon bliver oftest mellem 12 - 16 år.

  En Papillon udseende og krav til pleje

  En Papillon har en smuk lange pels der er meget fin og silkeagtig uden underuld. 

  Det karakteristiske ved den fantastiske hund er de store smukke sommerfuglelignende ører der nærmest ligner der hænger frynser af hår på, og indersiden er dækket af mellemlang silkehår.

  Pelsen bør børstes en eller to gange om ugen, for at fordele de naturlige hudolier og holde håret og huden sund. Papillon har ikke en hunde lugt, så bad den kun efter behov. 

  Trim negle to til tre gange om måneden eller efter behov. Hvis du kan høre dem klikke på gulvet, er de for lange. 

  Små hunde er tilbøjelige til tandproblemer, så start tandpleje tidligt, så vil den voksne Papillon være mere medgørlig. Børste din Papillons tænder to eller tre gange om ugen - daglig om muligt - det vil hjælpe dem med at holde tænderne rene og forebygge tandproblemer.
 

  En Papillons farver er typisk: Hvid med nuancer i sort/brun/grå, mange foretrækker dog hvid med mørke aftegninger.

  Papillon er altid mixet i farven af hvid med pletter af enhver farve. På hovedet dækker enhver anden farve end hvid begge ører.

  Historien om racen Papillon

  Papilloner blev oprindeligt opdrættet som charmerende og opmærksomme ledsagere for adelskvinder, og i hundredvis af år var disse fantastiske hunde en af favoritterne i Europa.

  Papilloner er at finde på mange portrætter af dronninger og prinsesser, der er malet af Europas mest berømte kunstnere. Rubens, Rembrandt, Goya og Toulouse-Lautrec er blandt de kunstnere, der inkluderede Papilloner i deres malerier. 

  Papilloner blev fremavlet i renæssance ved at krydse eksisterende “legetøjs racer” med Spaniels (racens forfædre også kendt som "dværgspaniels") i overensstemmelse med tidens trend blandt adelen, hvor man fremavlede miniature versioner af deres yndlings racer. 

  Det sportslige spaniel blod i Papillonen kan forklare, hvorfor disse dejlige hunde er blandt de mere atletiske og medgørlige i hunde-riget hvad angår legetøjs racer. Med beundrere som Madame de Pompadour, Louis XIV og Marie Antoinette. 

  Racens franske forbindelse er stærk. Men det var i de tidlige avlscentre i Italien og Spanien, at Papilloner blev raffineret og populariseret. Den amerikanske kennel klub (AKC) registrerede deres første Papillon i 1915.

  Er du og racen Papillon et godt match?

  En Papillon er en klog hund, da den passer ind i de fleste familier. Racen passer til dig, der ønsker en nem lille hund, der er intelligent og aktiv.

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Papillon:


  1. Vil du elske en lille aktiv hund i hjemmet? 
  2. Kan du se bort fra en Papillons størrelse, og være hård i opdragelsen? 
  3. Er du fuld af kærlighed, som du vil elske at kaste over den smukke hund? 


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Papillon?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Papillon til salg

  Papillon 3000 kr.

  Stor hvalp/ung Papillon søges

  Da vores gamle dejlige papillon er gået bort søger vi en ny. Vi vil meget gerne have en der er klar i uge 28, da vi på det tidspunkt har ferie og derfor har god til den nye Vuf 😊 Vi er to voksne med ...

  Alder
  2610 Rødovre

  Papillon 12345 kr.

  Papillon

  papillon tæve max 5 år købes til pensjonist på landet med stor lukket have og hus

  Alder

  Papillon kr.

  Sød prinsesse på 6 år søger en lækker fyr til parring. Chila er en blanding mellem papillon og phalene, og er hvid/brun. Hun har et godt sind, er sund og rask og elsker at lege ved stranden og bade....

  Alder 6 år
  9300

  Log ind for at kommentere
  31 kommentarer
  skrev d. 03-januar-2013 #1

  Hej jeg søger viden om papillon, der er kun en ting som jeg ikke kan finde svar på og det er om de er allergi venlige ?

  skrev d. 27-juni-2012 #2

  Hei Vi leder efter en lille hund som vi kan have med når vi skal nogle steder, men den skal helst ikke gø så meget, for det kan jo ikke ungåes at den ikke gør. Men den skal ikke begynde at snappe ud efter en hvergang vi rejser os op og går (havde en Pomeranian som snappede ud efter en og gøede konstant) så ville lige gerne vide om en papillon også kan have sådan en tendens?

  skrev d. 27-marts-2012 #3

  Hej alle sammen det med at en papillon gør ja og nej de hilser og når folk er kommet ind i haven eller huset og når folk anderkender dem og siger hej stopper de også med det samme jeg bor selv i tæt bygget område og har en hjørne grund mine 4 hunde gøede ret tit af folk men jeg valgte at tage kampen op med dem og sagde NEJ ELLER STOP det tog mig 2 dage hvor jeg gik efter dem og det var det de prøver selvfølig grænsen et par gange men der må man bare være vedholden og sige NEJ ELLER STOP 1 - 2 GANGE igen det har hjulpet men igen det er vigtigt at holde fast i at stoppe dem så holder de op de gi´r op i den sidste ende og indseer at det er dig som bestemmer og ikke dem. og med hensyn til børn er det de bedste legekammerater også til de helt små børn jeg har selv 6 børn i alderen 1-12 år og der har aldrig været noget som helst de har aldrig snappet ud efter dem eller noget i den rettning jeg har så også altid sørged for at mine hunde er meget sammen med mine og andres børn i alle aldre de er specielt meget omsorgsfulde overfor spædbørn og små børn jeg har kunne gå fra mine små børn på gulvet og de sidder eller ligger ved siden af dem til jeg kommer tilbage så jeg synes at det er rigtigt synd at der er nogen som skriver herinde at de ikke` egner sig til småbørn` fordi dem oplevelse har jeg aldrig haft med racen. håber at det er nogle råd som i kan bruge? Jeg elsker mine hunde for dem de er men de skal påmindes om at det er dig som er boss og ikke dem når først de har fundet ud af det går det hele let som en leg. Mvh Kristin

  skrev d. 12-december-2011 #4

  Hej alle de lovord dog - NU skal I høre hvad der osse kan ske : jeg overtog en 18mds hvalp og efter to uger viste hendes mørke sider sig. Nu efter to måneder er jeg blevet så meget klogere på hendes misforståede fortid, at jeg tør kalde det Napoleon syndrom, som kommer af mangel på grænser for en lille hund, der har fået lov at bestemme. Yep! De er søde og kloge MEN hvis din rothvejler ikke må det så må din Papillon det heller ikke - udemærket regel at have med i bagagen. se iøvrigt på google under Small Dog Syndrome eller som nævnt Napoleon complex. tjek f.eks Cæsar Milan: http://www.squidoo.com/cesar-millan-and-small-dog-syndrome Jeg tror Bella og jeg kommer ud af det bedre og gladere men AK der skal ikke kun puttenuttes med en lille hund!!! Bare en "denk mal"!

  skrev d. 25-november-2011 #5

  Ppillonner er den bedste og nemmeste hund i verden. Den er dog meget aktiv og kræver man har meget tid til ture og træning. Den er super selskablig og har det bedst ved nogens side. Trives ikke hvis den er meget alene. Skal på skovture og møde andre hunde og gå til træning da den er blandt de klogeste hunderacer. Super nem pels kan ikke lugte, som den eneste race, fælder stort set ikke, og har en nem silkepels som bare skal reddes ud. Den bedste hund i verden.......... :-)

  skrev d. 10-august-2011 #6

  Hej Johanne Vores dreng havde samme problem da vi skulle gøre ham renlig, da han var hos opdretter tissede han på gulvmåtten når han fik lov til at gå rundt med sine søskene (var stueopdrettet). Vi fjernede simpelthen vores tæppe og siden da har vi ikke haft problemet han har altid gået ud til døren gjort opmærksom på han skal ud... Du kan evt prøve med rodalon til at rense gulvtæppet med da det fjerner tislugten så din pige ikke kan lugte sit eget tis. Da hun kan lugte sit eget tis tror hun at det er i orden at tisse der... :) håber mit råd kan hjælpe dig

  skrev d. 02-august-2011 #7

  hej jeg har en smuk papillon pige, på et år. Hun kan ikke lade være, med at tisse på gulvtæpperne. Så er der nogen der har erfaring, med det?

  skrev d. 22-juni-2011 #8

  Hej jeg har en dejlig lille dreng på 6 mdr nu, han er en blanding mellem en chihuahua og en papillion, han er utrolig legesyg og han giver ikke rigtigt op når man siger nej, han kan lege i timer hvis han får lov, det er som om han ikke kan finde ud af at lege selv. Jeg overvejer om jeg skal købe en hund som kan blive en del af vores lille familie, så han ikke keder sig for meget i hverdagen. Er der nogen der har erfaring for om dette er en god eller dårlig ide?

  skrev d. 19-juni-2011 #9

  Ved i hvor man kan købe papilloner til billige priser, og hvor man ved de har stamtavle?

  skrev d. 02-maj-2011 #10

  Gør en Papillon?

  skrev d. 13-april-2011 #11

  hej jeg har papilon nr to, syntes det er den skønneste hund, den er nem at have med alle vejne, den er lege syg og en meget glad hund, kan varmt anbefale hunden til familie hund

  skrev d. 23-marts-2011 #12

  Har haft papillon siden 1989, min første var en hanhund og han valgte mig, jeg havde ikke planer om at skulle have hund. Jeg valgte så senere at blive opdrætter, det er dejligt med en sund race, hvor der sjældent er komplikationer. Fik i dag aflivet en hanhund fra mit første kuld, han blev 17 år og var frisk til det sidste, hvor han fik en kræftsvulst i munden og ikke kunne spise. Hans mor blev 16 år og sov stille ind. Det er en sund og livsbekræftende race. Prægningen er vigtig, og hvis man ofrer tid på at gå på et hvalpehold, hvor man møder andre racer, så undgår man at de bliver hysteriske, når de møder fremmede hunde. Mine hunde gør når der kommer gæster, men er stille igen når gæsterne sidder i sofaen. Har tidligere boet i lejlighed, ifølge naboen gøede de kun når jeg var hjemme, når de var alene var der ro. Kasteration kan ikke anbefales, de får underuld og pelsen er svær at holde, vægten er også svær at styre og en fed papillon er ikke noget kønt syn. De er nemme at træne og elsker udfordringer. Jeg går også på udstillinger, det er sjovt selvom man ikke vinder, man får gode hundevenner og hygger sig. Jeg har i dag syv af slagsen og kan kun advare har man først fået en papillon, så får man hurtigt en mere. En papillon skal i følge standarden være omkring 28 cm i højden og veje 3 -5 kg, de forekommer dog både større og mindre.

  skrev d. 22-marts-2011 #13

  Hej jeg skal have en hund næste år, og jeg overvejer at få en papillon, (jeg har læst meget om den) men jeg vil helst ikke have en hund som kræver meget pels pleje. jeg ville spørge nogen om hvor meget en Papillon kræver?

  skrev d. 02-november-2010 #14

  Er der nogen der kan hjælpe mig, med at fortælle hvor høje sådan nogle dejlige hunde bliver. Jeg skal op og hente min første papillon på torsdag. En lille tæve på 8 uger. Jubii.

  skrev d. 12-maj-2010 #15

  Hej Jeg overvejer at købe en papillon. Er der nogle som kan svare på om den er lejlighedsvenlig og evt. bymiljø venlig? Og om den sagtens kan være alene mens man er på arbejde?

  skrev d. 22-april-2010 #16

  *Sidsel Nørgaard:* Hej, jeg er selv en pige på 13, som super-gerne vil have en hund. Papilloner er super søde, og jeg har også forelsket mig i racen. Du må finde ud af hvorfor din far ikke vil have en hund. Mine forældre vil ikke have en fordi de tror de ender med alt arbejdet. Det gør de sikkert også, men forhåbenligt ikke. Og vis de gjorde er jeg sikker på at de ville syntes at det ville være fedt. Vis han ikke tror du kan tage ansvaret (hvilket mange voksene siger) så må du bare forklare ham at du godt kan. Jeg kender mange piger på vores alder som har taget ansvar for en hund - alene (Ja, eller næsten da, for hunden skulle jo ikke kun knytte sig til en). Men ja, find ud af hvorfor, er mit svar. :) - Venlig hilsen Lea

  skrev d. 18-april-2010 #17

  Hej jeg er en pige på 13 år. Og jeg er helt forelsket i racen papillon! Den er så sød, og jeg har læst en del om den. Men problemet er at min far ikke gider at have en hund. Så er her nogle der måske har en idé til hvordan jeg kan overtale ham til at sige ja? :) - Hilsen Sidsel.

  skrev d. 08-januar-2010 #18

  Hej Pernille Min første papillon var enehund i de første 4 år jeg havde ham og det gik vældigt fint og uden problemer, men "problemet" med racen er, at man som regel gerne vil have en mere. Jeg har i dag 6 pragtfulde papilloner. Hilsen Jeanne

  skrev d. 03-januar-2010 #19

  Hej jeg har læst en del om racen og er sikker på at det er hunden for mig. Men er det en race der har brug for selvskab af anden hund, eller kan de godt være alene mens man er på arbejde??? mange tak hilsen pernille

  skrev d. 16-december-2009 #20

  Hej lise. Tak, for hjælpe det er blevet meget bedre med ham :D

  skrev d. 03-december-2009 #21

  Jeg har den skønneste Papillon tæve. Hun er bare så kærlig og en rigtig lille puttegøj. Vi er bare faldet totalt for denne skønne intelligente race. I kan se mere på vores hjemmeside om smukke Chili. smukkechili.dk

  skrev d. 18-november-2009 #22

  Hej ang. at din hund tisser op ad alting, så går jeg ud fra, at det er en hanhund. Den er smækfyldt med testeteron hormoner lige nu. Den er lige blevet kønsmoden, og har behov for, at markere sit territorium af. Grib den på fersk gerneing, og tag den med udenfor. Det er en svær tid for hunden, da den er i puperteten, og det har vi alle prøvet. Hvis det ikke er bedre inden hunden er et år gammel, så tal med dyrlægen, der findes kemisk kastration, som kan være en løsning i en overgangsperiode, og en bedre løsning end kirurgisk kastration der kan ændre hundens personlighed og adfærd permanent så den bliver doven. Det er også godt med mange gåture, hvor hunden kommer ud og markere, husk at rose for god adfærd. Held og lykke. Ilse

  skrev d. 07-oktober-2009 #23

  Det er vist typisk for de små hanhunde at strinte allevegne når de bliver kønsmodne. Kastraktion er nok eneste udvej. Desværre.

  skrev d. 27-september-2009 #24

  Hej. Jeg har en papillon på 9 måneder, som er begyndt at tisse indefor men det er ikke på gulvet men op af alle mulige ting det er lidt klamt er der nogen der selv har været ude for det? håber det er nogle der kan hjælpe :D

  skrev d. 29-august-2009 #25

  Hvor større blir de??

  skrev d. 23-juli-2009 #26

  Jeg har været vild med Papillonracen siden jeg fik min første i 1992 og har i dag 5 stk. Vores gøer ligesom så mange andre papilloner, nogen af dem mere end de andre. Vi boede i tæt bebyggelse og det var faktisk ikke til at holde ud af en af de gamle "Laban" gøede konstant, så jeg kontaktede en hundevisker der arbejder efter Jann Fannells principper, hun var der i ca. 4 timer og bagefter havde vi fået en helt anden hund, han gøede næsten ikke. Men vi kunne ikke hvile på laurbergerne vi var nød til at blive ved med at arbejde med de værktøjer vi havde fået. Har i dag 2 børger med Jann Fennell som jeg af og til tager frem, for holder vi ikke principperne, går vi meget hurtig tilbage til det gamle, hvor de gør rigtig meget. Jeanne

  skrev d. 11-juli-2009 #27

  Jeg er den heldige ejer af en papillon tæve på snart 6 år. Jeg er så heldig at hun aldrig har gøet ret meget, kun når det ringer på døren.Jeg forelskede mig i racen for en del år siden, og har undret mig meget over at den ikke er mere populær, nu hvor små hunde nærmest er blevet et mode fenomen. Lige for tiden går jeg bare og venter på om at den parring hun har fået, giver pote;-) Pernille

  skrev d. 29-juni-2009 #28

  Jeg har min nr. 2 Papillon og kender mange af slagsen. De er livlige, lidt vimmer og utrolig legesyge. Hvis man ikke gider lege med sin hund, er Papillon et dårligt valg. Jeg ser også en tendens til, at den kan blive for legesyg, det er mennesket, der skal styre legetiden. For at få denne race mere rolig, har jeg erfaring med at skulle være meget rolig i sine bevægelser, men det lønner sig også. De er nemme at "køre op", men fungerer godt med mindre børn (ej de helt helt små), modsat mange hj.siders beskrivelse. En utrolig hengiven hund, som gerne vil følge en overalt og som det dog endnu ikke er lykkedes mig, at få til at holde op med at gø. Alex, kom gerne med råd på siden.

  skrev d. 22-januar-2009 #29

  vær gøve du med af di ikke gø for jeg har 4 papillon som gø jeg vi blave glade vis du kun sve på det hilse fra alis

  skrev d. 19-december-2008 #30

  Jeg synes det er nemt at vænne den af med at gø. Jeg har selv 2 papillon.

  skrev d. 04-november-2008 #31

  Jeg har erfaring med papillionen gennem mere end 15 år. Jeg fik min første pap., da jeg var barn, omkring 11-12år. og min mor og jeg ville egentlig havde haft en Collie, men min far sagde nej til en hund. Men til sidst måtte han give efter også præsenterede han os for en papillion. Han mente det mindede om en Collie i mini format. Det er en dejlig nem race at opdrage og lære kunstner. Den er nem at have med sig rundt - den kan nemt være i en cykelkurv( der kan også være 2) - man kan have den med i en håndtaske i bussen. og den vælter ikke en omkuld, hvis den trækker, når man går tur. Det er en rigtig selvskabshund og ser helst sig selv i centrum hele tiden. Og ja, den elsker at komme ud og gå ture, men pas på dens poter i vådt vejr og i frost vejr. Sidst men ikke mindst så lider papillioen af Cæsar syndrommet ( som de fleste små racer)- dvs. lille hund med et kæmpe ego. Den har desværre til vane at gø af alle, der er større end den selv.