Det kræver mere af dig at adoptere en gadehund - eller du skal være opmærksom på andre parametre end hvis du anskaffer dig en hund fra privat hundeejer.

Her kan du få et overblik over nogle af de ting du skal være opmærksom på ved anskaffelsen af en gadehund.

Se annoncer for gadehunde længere nede på siden:


Udvalgte annoncer

Image
Jackie - hundehvalp på cirka 7-8 måneder

Vi søger den helt rigtige familie til vores dejlige Jackie. Jackie er en ca. 7-8 mdr gammel hanhund - et gadekryds, som levede sine første måneder på gaden i Rumænien. Måske han er en blanding imel...

Alder 7 mdr.
2100 København
Image
Gadehund

Luna 2 år mor til Leo på 7 mdr . Luna har boet hos en familie i Egypten men blev smidt på gaden da familien rejste til en anden bydel . På gaden blev Luna gravid og fødte 7 hvalpe der en efter en døde...

Alder 7 mdr.
8300 Odder

Gadehund - hvordan adopterer jeg en gadehund

Går du med tankerne om at adoptere en gadehund?
Så klap dig selv på skulderen, for at gøre en rigtig god gerning.

Men inden da, så gør dig klar på, at læse hele denne artikel - til ende :-)

For, har du ikke den fornødne viden, vil du højst sandsynligt blive ramt af kedelige overraskelser undervejs.

Og du risikerer at tage din nye gadehund med i faldet.
Please don’t.

Der er nemlig stor forskel på at adoptere en gadehund, frem for en hund fra:

  • En hundeopdrætter
  • Et dyreinternat
  • En privat hundeejer, der af en eller anden årsag ikke kan have sin hund mere.

    
God læselyst.

 

Adoption af gadehund

Har du fundet en gadehund i udlandet, som du ønsker at tage med hjem til Danmark? Så er der nogle ting du bør sætte dig grundigt ind i, inden du tropper op i lufthavnen med gadehunden. Ellers risikerer du at hverken dig eller hunden, kommer med flyet hjem til Danmark.

 

Adoption af gadehund fra gaden

Det er en længere process at adoptere en gadehund direkte fra gaden.

Hunden skal nemlig til dyrlægen og undersøges grundigt for diverse sygdomme, før at der kan udstedes et sundhedsbevis og pas til hunden. Men det er ikke nok med det.

Inden at hunden er helt rejseklar, skal den også være vaccineret. En af de største problemer du kan støde ind i, i den forbindelse, er at gadehunden først efter 30 dage fra den er vaccineret må rejse til Danmark. Så det kræver at du kan blive i landet med hunden.


Adoption af gadehund via et bureau

Er du faldet pladask for en gadehund, som du ønsker at adoptere gennem et bureau? Så er processen noget nemmere.

Her er det nemlig som udgangspunkt bureauet, der står for dyrlæge besøg og at alle papirerne på gadehunden, er som de skal være - du skal blot godkendes af bureauet.

Processen for godkendelsen af bureauet er meget forskelligt.

Den typiske måde er: Først og fremmest en ansøgning, efterfulgt af et skypemøde eller et  personligt møde.

Bureauet stræber efter, at finde det helt rette hjem til hver enkelte gadehund, så hunden ikke ender som kastebold.

 

Problemer ved adoption af gadehunde

De personer, som typisk falder for en gadehund, er oftest fuld af medlidenhed, omsorgsfulde kærlige mennesker, med et stort hjerte.

Det lyder smukt, ikke?
Desværre er det bare ikke altid en dans på røde roser, at adoptere en hund fra gaden.

Det typiske scenarie er, at en familie under deres ferieophold bliver spontant smask forelsket i en gadehund, som de så ikke vil rejse væk fra igen.

Det er super sødt, men adoptionen ender som regel ikke godt, hvis familien ikke har den rette viden og er velinformeret om, hvad det faktisk vil sige at tage en gadehund hjem.

Derfor vil vi gerne klæde dig lidt på i artiklen her, inden du kaster dig ud i adoption af en gadehund.

 

Det skal du være opmærksom på, når du adopterer en gadehund:

Tænk sig først og fremmest godt om. Ja, den er sikkert pisse sød den gadehund, men er du sikker på at du kan og vil tage dig af den - også om 4-8 år?

Erfaringer viser, at spontane adoptioner ikke er gennemtænkt, og konsekvensen for gadehunden bliver ofte, at den ender med at blive aflivet eller afleveret til et dyreinternat.

Simpelthen fordi, at personen / familien, som har adopteret gadehunden, har handlet spontant eller ikke har studeret hvad det vil sige at eje en hund fra gaden.

Som hjælp kan du stille dig selv spørgsmålene:

  • Hvilke ændringer vil en hund medføre i min hverdag? Fx i forhold til arbejde, gåture i alt slags vejr, økonomi m.v.
     
  • Kan mine venner og / eller familie passe min hund? Det skal nævnes, at en gadehund kan være meget krævende, og det er slet ikke sikkert at du kan overlade den til andre, mens du er ude at rejse, er på kursus m.v.
     
  • Har du styr på opdragelse af en gadehund? Der er stor forskel på, hvordan en gadehund er opdraget kontra andre hunde. Du vil oftest skulle starte helt forfra, som var den en hvalp. Fx ved den ikke, hvad ordet renlighed betyder, og den kan have andre vaner som, skal afvænnes.

 

Hvis din gadehund er ældre end 4 måneder

Er gadehunden mere end 4 måneder, skal du også stille dig selv spørgsmålet:

  • Kan du magte at støtte din gadehund, når den evt. reagerer på den misrøgt eller manglede socialisering, den har oplevet som hvalp?

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 
En hundetræner kalder denne proces for socialisering.
Det har du ikke på samme måde mulighed for som hundeejer til en gadehund.

Og gadehunde har oftest været udsat for en del hårde oplevelser i deres opvækst, som selvfølgelig sætter sig som psykiske spor i hunden.

Hunde som ikke er blevet socialiseret korrekt fra hvalp, og som samtidig har været misrøgtet vil klart reagere på det fra tid til anden.

Som ejer skal du kunne forstå din gadehund og støtte den i reaktionen, på en ansvarlig måde - og det kræver altså en vis erfaring.

 

Erfaringer med gadehunde fra Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

Du vil kunne støde på gadehunde mange steder i hele verdenen.

Fx Grækenland, Spanien, Portugal, Kroatien, Italien, Thailand m.v.

I Europa er de fleste gadehunde fra Grækenland og Spanien

Især på Rohdos i Grækenland, forbarmer mange danskere sig over en gadehund, og ender derfor med at tage et nyt familiemedlem, med hjem til Danmark.

Men også Thailand er et land, hvor der bliver adopteret en del gadehunde, på trods af den meget lange afsted mellem Danmark og Thailand.

Årsagen til at der overhoved findes gadehunde, er ofte minimal lovgivning om det at holde kæledyr, eller også er myndigheden i det pågældende land simpelthen ligeglade med at føre tilsyn. It’s sad but true.  

Vælger du at adoptere en gadehund, skal du huske på, at den oftest kommer fra et helt andet miljø end Danmarks. For gadehunden kan det være lidt at et kulturchok med nye lyde, lugte, føde m.v.

Powered by Froala Editor


Ønsker du at købe eller sælge en Gadehund?
Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

Gadehund til salg

Gadehund 1500 kr.

Panda, Den sødeste hyrdehund fra Bosnien

Mød Panda. Hun er 3 år. Hun er en gadehund fra Bosnien. Jeg har gættet mig frem til at hun er lidt af en fårehund/hyrdehund. Panda er en meget intelligent hund og kræver dagligt mental og fysisk stimu...

Alder 3 år
8240 RIsskov

Gadehund 2000 kr.

Gadehund

Søde Ecco søger hjem. Han er en 10 måneder gammel græsk blanding, der blev fundet sammen med 40 andre hunde i et forladt område. Han er blevet angrebet af andre hanhunde og har synlige bidmærker. Han ...

Alder 10 mdr.
2650 Hvidovre

Log ind for at kommentere
0 kommentarer