Finsk lapphund er ikke mere en hyrdehund, men en selskabshund som er meget populær i Finland og begynder også at vinde indtog i andre lande.

Karaktertræk for Finsk lapphund

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Finsk lapphund er en ælggammel race. Den har i århundreder hjulpet samerne i det nordlige skandinavien med deres renflokke. 

  Finsk lapphund var meget værdsat og helt uundværlige for deres ejere. Pga. den tætte kontakt med mennesket, er Finsk lapphund en meget udadvendt og venlig hund, der er loyal overfor alle familiemedlemmer. 

  Finsk lapphund er ikke mere en hyrdehund, men en selskabshund som er meget populær i Finland og begynder også at vinde indtog i andre lande. 

  Finsk lapphund er en meget venlig glad hund, der elsker selskab og børn. 

  Den er en selvstædig hund, der kræver noget tålmodighed i træningen af den. 

  Størrelse: Hanner: 49 cm Tæver: 44 cm 

  Pels: Dækples lang, lige og grov. Pelsen er kortere på hoved og forside af ben. Blød og tæt underuld. Pelsen er let at holde. 

  Farve: Alle farver er tilladt.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Finsk lapphund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Finsk lapphund til salg

  Log ind for at kommentere
  14 kommentarer
  skrev d. 07-april-2012 #1

  Jeg er HELT VILD med racen! Min matematiklærer fra gymnasiet havde en, som han ved sjældne lejligheder tog med på arbejde, og jeg forelskede med det samme :D Hvor er det dog en smuk hund.

  skrev d. 31-marts-2012 #2

  Mette: Vores tæver fælder ca én gang om året, men jeg synes det er relativt nemt at håndtere, når bare de bliver børstet lidt mere i fældningsperioden. Ellers børster vi dem bare når vi synes de trænger :) Jeg tror mange vil være enig med mig, når jeg siger at Lapphunden har et fantastisk sind! Det er en intelligent hund, der elsker at bruge sin hjerne! Og som Lykke skriver: Den kan, hvad man træner den til.. Spor, agility og rally-lydighed er bare nogle af de ting, jeg har set dem udmærke sig i! Mht. sygdom så er det en meget robust og sund race, og vores tøser har aldrig været syge - ikke engang kennelhoste har vi haft! Lapphunden er en meget alsidig hund, som tilpasser sig til dens mennesker.. Den vil som sagt gerne lave noget, og elsker at være ude - men samtidig kan den godt klare en dag på sofaen. De fleste elsker kontakt - men hundene varierer ligeså meget i sind, som i udseende. Dårlige sider? ja, det er jo en spidshund så man slipper ikke udenom at den gør: De siger til, hvis "der er noget"(også hvis de bare tror der er noget), og de fortæller familien hvis der kommer nogen. Håber det giver dig lidt mere svar på den finske lapphund, ellers er du velkommen til at skrive på [email protected] , så vil vi gerne svare på spørgsmål! :)

  skrev d. 27-marts-2012 #3

  Jeg er i gang med at finde en ny hunde race jeg godt kunne tænke mig. Jeg har i øjetblikket to hunde. En Shetland Sheepdog Bia på 10 år, og en blaning af en collie og en Shetland Sheepdog Buller på 12 år. (skønne hunde) Jeg er vild med Shetland Sheepdogs sind men jeg syntes den er lidt for lille, Buller er på str. med en Finsk lapphund, jeg er helt vild med Buller´s str. Jeg kunne godt tænke mig at vide noget mere om en finsk lapphund for folk der har erfaring med dem. Som fælder de meget. Hvordan er deres sind. bliver de nemt syge, ovs. hvad der er der af dårlige ting ved dem og gode. Håber i kan hjælpe :)

  skrev d. 22-september-2011 #4

  hvis du træner den til den jan den det du vil have den til ;-) men det er jo en spidshund så den kan være sin egen

  skrev d. 05-september-2011 #5

  Er der nogen som har erfaringer med at bruge lapphunden til at gå spor? Er den god til det? Og kan de godt gå uden snor uden at stikke af?

  skrev d. 21-november-2010 #6

  ja den kan sagtens være alene hjemme i 5 timer, hvis den er trænet til det og den ellers bliver passet med motion, kærlighed og udfordringer.. den finske lapphund er en perfekt hund,næsten da.. den har en eneste ulempe, de fleste af dem gør en del og det gør den af den simple årsag at den er en hyrdehund og passer på sin flok, men det kan være et problem alt efter hvor man bor, så det er noget man skal tage med i sin overvejelse når man påtænker at købe sådan en race, da det er så synd for hunden hvis den må sendes videre pga evt klager fra naboer

  skrev d. 14-november-2010 #7

  jeg er SÅ FORELSKET i den finske lapphund men er der nogle der ved om den kan være 5 timer alene hjemme

  skrev d. 20-august-2009 #8

  Er der nogle kennler i DK hvor man kan få sådan en hund. eller evt. en sted i sverige?

  skrev d. 23-maj-2009 #9

  Har ledt stortset overalt på nettet, men uden held, er der nogle der kan fortælle mig hvor man kan købe denne fantastiske hund? Der er ingen annoncer nogle steder - eller også er det bare mig der er uheldig.

  skrev d. 31-marts-2009 #10

  hvondan reger den på katte?

  skrev d. 07-november-2008 #11

  smuk,skøn,livlig,livsglad og bare fantastisk, mere kan men ikke sige om den begagesyge og dejelige finskelapphund

  skrev d. 04-november-2008 #12

  Ok, mange tak ;D

  skrev d. 01-november-2008 #13

  Vores Finske lapphund er en utrolig glad og venlig hund,. Han er en meget social hund der er glad for alle, både børn, voksne og andre hunde, han elsker at få gæster, og mener afgjort at alle kommer for at kæle og snakke med ham. En lapphund er glad for at gå ture, men om det er små ture eller flere kilometer er ligegyldigt bare man er med. En lapphund elsker alle i familien, og som hyrdehund har man det bedst når der er samling på flokken, han er en lynende intelligent hund som elsker at træne og bruge hovedet. Nogle lapphunde elsker at bade, nogle dypper fusserne, og nogle kigger bare på. En lapphund er en pudsig størrelse som ikke bare blindt adlyder en, men er sommetider lidt sin egen, hvilket kun gør at vi elsker ham endnu mere. Man kan godt have en lapphund som første gangs hund, hvis man er villig til at sætte sig ind i racen, det eneste vi kan se som et problem er at, man aldrig vil komme til at få andre racer, og risikoen er også at man ender med at købe mere end en hund, vores nr. 2 flytter ind efter jul.

  skrev d. 23-oktober-2008 #14

  Er det en god hund til første hundeejere?? ..