Tilbage til alle hunderacer

Old english sheepdog

Old english sheepdog. Ikke en hund for alle og enhver. Kræver fast hånd og kærlighed.

Karaktertræk for Old english sheepdog

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Old English Sheepdog også forkortet til OES er en engelsk hyrdehund og stammer oprindeligt fra sydvest England. 

  OESen blev oprindeligt som hyrdehund for får og kvæg. Den drev dem effektiv til marked i de større byer. 

  I dag ses den mest i Danmark som en familie- og lydighedshund. OESen er en meget kærlig og rolig hund, der knytter sig med til sin familie. Den er viljestærk og behøver derfor en kærlig, men fast opdragelse, man siger dog at den på sin underfundig og søde måde alligevel i sin voksenalder, overtager ledelsen i familien. 

  Størrelse: Hanner: 61 eller derover Tæver: 56 eller derover 

  Pels: Smuk, overvældende let bølget og strid pels. Vandafvisende underuld. Der er mere pels på bagpartiet end på forpartiet. 

  Farve: Grå, gråsprængt eller blå. Krop og bagparti med eller uden hvide sokker. Hoved, hals, bug og forparti skal være hvid med eller uden aftegninger. 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Old english sheepdog?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Old english sheepdog til salg

  Log ind for at kommentere
  1 kommentarer
  skrev d. 26-marts-2011 #1

  En ualmindelig dejlig race , sjov og glad og en smule larmende , men ikke noget man ikke kan holde til. Pelsen er jo et kapitel for sig og noget man kraftigt bør tage med i betragtning når man vælger denne race. Er som oftest ret omgængelig med andre hunde og mennesker og er grundet sine gener i hyrdehundefaget, stadig en hund der selvom man ikke bruger den til at hyrde , så har den instinkterne i sig. Pelsen kræver en del arbejde , især hvis man gerne vil udstille og en god ide er at deltage i børsteaftener som OES klubben afholder nogen gange om året så man får lært hvordan man skal rede den rigtigt, Fortjener at blive holdt da en filtreret pels er synd for hunden og trist at kigge på. Oes er en svær førstegangshund , men bestemt ikke umulig og med god hjælp fra kennelen er det til at have med at gøre ... De er som regel glade for alle former for aktiviteter , som agility og spille bold og man bør starte og vedblive at træne dem helt fra små. En OES er en hund man bliver i godt humør af at være sammen med og kigge på og en tro følgesvend, da den altid vil være der hvor man er , hvad enten det er foran komfuret når man laver mad , foran vasken når man vasker op eller oppe i sengen når man vil sove..... OES er en glædesbringer og en rigtig dejlig hund som fortjener opmærksomheden den får og nyder den.....