Tilbage til alle hunderacer

Thai Bangkaew Hund

Karaktertræk for Thai Bangkaew Hund

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Thai Bangkaew Hund - FCI Standard nr. 358 (foreløbig); Gruppe 5: Spidshunde og racer af oprindelig type Afsnit 5: Asiatiske spidshunde og beslægtede racer Uden brugsprøve Oprindelse: Thailand højde: Hanner: 46-55 cm Tæver: 41-46 cm Den thailandske Bangkaew Hund er et foreløbigt anerkendt af FCI racen fra Thailand (Gruppe 5, § 5, standard nummer 358).
  Oprindelse og historie
  De historiske rødder ligger formodentlig i Bangkaew landsby, der ligger i bydelen Bang Rakam Phitsanulok provinsen. Legenden siger, at den tredje abbed af Wat Bangkaew Temple, den respekterede Luang Pu Metharee Mak, der var kendt for medfølelse og bekymring for alle levende. En gammel landsbybeboer med navnet Tah Nim gav abbeden en stor tæve med lang sort pels, som skulle være gravid med en sjakal. De langhårede hvalpe var i sorte og mørke brune farver. Efter fødslen beholdt abbeden de fire tæve hvalpe. I Racestandarten fremgår det, at racen oprindelse stammer fra en krydsning mellem en sort og hvid tæve ejet af en lokal buddhistisk munk og en nu uddød vild hund. I 1957 begyndte den systematiske avl, hvorfra dagens race stammer fra. Fra Phitsanulok spredte racen sig til hele Thailand og den 14 April 2011, anerkendte FCI foreløbigt racen.
  Beskrivelse
  Den thailandske Bangkaew Hund er kompakt og kvadratisk af bygning (skulderhøjde er lig med længden). Højden er med en tolerance på ± 2,5 cm fra 43 til 53 cm, hunnerne er mindre end hannerne. Pelsen, består af "dobbelt pels" med en kort underuld og længere ydre hår i alle nuancer af rød, grå, brun og sort i en bred vifte af aftegninger. Pelsen omkring nakke og skuldre danner form som en løves manke, og er mere udtalt hos hanner end tæver. Den tæt pelsbesatte hale bæres enten opretstående som en sabel eller hen over ryggen. Den thailandske Bangkaew Dog er beskrevet i standarden som opmærksom, intelligent, loyal, vagtsom og lydig. Den ønsker at beskytte hjemmet og familien, og er lærenem. Tekst og billede ophavsret Dorthe Skovborg
  Ønsker du at købe eller sælge en Thai Bangkaew Hund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Thai Bangkaew Hund til salg

  Log ind for at kommentere
  0 kommentarer