Tilbage til alle hunderacer

Rhodesian ridgeback

Rhodesian ridgeback har nedlagt løver og andet vildt. I dag passer den til den aktive familie. Motion og udfordringer er nøgleord.

Karaktertræk for Rhodesian ridgeback

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Rhodesian Ridgebacks hvalpe

  Lækre Rhodesian Ridgebacks hvalpe med stambog til salg. 2 Smukke rødhvede gylden sortmaskede tæver uden ridge mangler en dejlig familie. Er du til en god, stabil, sund, super smuk, evt en løbemakker ...

  Alder 1 uge
  2980 Kokkedal

  Rhodesian Ridgebacken stammer fra det sydlige Afrika og var før bedre kendt som "løvehunden", idet den blev brugt til storvildtjagt, bl.a. efter løver. I flok (ca. 4-6 stk.) opsporede hundene storvildt, og holdt det i skak med skinangreb, indtil jægeren nåede så tæt på, at han kunne skyde dyret. 

  Rhodesian Ridgebackens afrikanske forfædre var dygtige jagthunde, og de blev også brugt til at holde vagt om natten mod de vilde dyr i de indfødtes lejre. 

  Ridgebacken af i dag har da også en medfødt evne til at være en god vagthund. 

  Rhodesian Ridgebacken er en venlig, rolig og selvstændig hund. Den skal have afløb for sin energi og vil derfor passe bedst til den aktive familie. Hvalpe- og unghundetræning er en selvfølge, og lydighed, agility, lurecoursing, væddeløb, spor og schweiss er aktiviteter som er med til at gøre Rhodesian Ridgebacken en harmonisk, sund og glad hund. 

  Rhodesian Ridgebacken anbefales normalt ikke til førstegangshundeejere 

  Størrelse: Hanner: 63 - 69 cm (ca. 36 kg) Tæver: 61 - 66 cm (ca. 32 kg) 

  Pels: Kort, tæt og glansfuld. Pelsen kræver minimal pleje. 

  Farve: Lys hvedefarvet til rød hvedefarvet. Lidt hvidt på brystet og tæer er tilladt 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Rhodesian ridgeback?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Rhodesian ridgeback til salg

  Log ind for at kommentere
  2 kommentarer
  skrev d. 26-marts-2011 #1

  RR er den fedeste race. Vi har Murphy som er 20 mdr. gammel i dag. Han er super dejlig, imødekommende, kærlig og lynende intelligent.. og vagtsom, men uden gøen. Han går godt i spænd med vores ældre dame, schæfer-lab blanding, og jo, det passer med beskrivelsen og Henrik Pedersens indlæg: Det er IKKE en tysker at opdrage. Det kræver langt mere intens træning og ikke mindst tålmodighed. Det nytter på ingen måde at skælde ud eller blive sur, det preller af på Murphy. Han går to gode ture hver dag, men har et meget veludviklet jagtinstinkt, så han stikker tit af når han bliver sluppet løs. Det er helt klart en fordel at have lidt erfaring med hunde inden man får sig en RR, men med masser af gå-på-mod og tålmodighed kan man sikkert godt lykkes som 1.gangsejer. Vi elsker Murphy (og selvfølgelig også vores gamle blanding ;) og skal helt klart have flere RR's. They're the best!! :D

  skrev d. 07-december-2009 #2

  Vi har en RR. som hedder Mandela og jeg kan bekræfte sidens beskrivelse. Er man en gang faldet for rasen så fanger bordet. Er man til hyrdehunde,schæfer,eller andre hunde som udelukkende agerer ved hjælp af kommandoer og øjenkontakt så bør man ikke vælge RR. men er man selv mere fri og forventer at hunden selv forvalter det som man har lært den, så vil man til stadighed blive slået af beundring for deres intelligens og atletiske formågen. Vi er første gangs hundeejere og kan bekræfte at jeg nogle gange de første 2 år ønskede at jeg havde haft lidt mere erfaring men jeg gik 6-10 km med ham hver dag og trænede lydighed med ham på turene. Nu har vi en næsten 3 år gammel RR. og han er værdens dejligste hund, meget lydig holder sig inden for de rammer som vi har sat, går aldrig ud på fortovet, han er god til at læse afgrænsninger som hække, læhegn, veje, så stopper han og afventer om han må passere, går vi over vejen og han er fri så sidder han tilbage og kikker ulykkelig efter os gørr lidt i forventning om at vi skal komme tilbage og give ham snor på så han også kan gå over vejen. Vi har værdens bedste hund lige som jer med schæfer,labrador,gårdhund,og mange andre raser som passer netop til jer.