Tilbage til alle hunderacer

Amerikansk staffordshire terrier

Karaktertræk for Amerikansk staffordshire terrier

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Amerikansk staffordshire terrier er blevet udviklet af den engelske staffordshire bull terriere i USA. 

  Det er en race der er blevet videreudviklet gennem årene til frygtindgydende kamphund. Heldigvis blev det forbudt med hundekamp og derefter begyndte man at avle efter andre parametre og endte op med den rolige og venlige hund vi kender fra nutiden. 

  Størrelse: Hanner op til 48 cm, Tæver op til 46 cm 

  Pels: Kort, hård og tætliggende. 

  Farve: Alle farver er tilladte (farven Black an tan og hvid er ikke velsete) 

  PR. 1-7-2010 ER DET FORBUDT AT FORMIDLE HUNDE AF DENNE RACE ELLER BLANDINGER HERAF. 

  DERFOR ER DET IKKE LÆNGERE MULIGT AT ANNONCERE FOR DENNE RACE ELLER BLANDINGER HERAF PÅ GIPOTE.DK

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Amerikansk staffordshire terrier ?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Amerikansk staffordshire terrier til salg

  Log ind for at kommentere
  8 kommentarer
  skrev d. 13-november-2009 #1

  Hejsa der,,, Allaerførst vil jeg sige tak til de folk som roser deres amstaff.Jeg har kun posetive ting at sige om racen,jeg er er ejer af den smukkeste amstaff og han er bare så dejlig og kærlig,han kan dog på sin egen vis godt fortælle hvem han tilhøre og vil lystre.Min forlovede prøver at kommendere med ham,men han kigger på mig lige som om han vil sige skal jeg virkelig gøre som han siger.Jeg startede med at havde ham alene og han er et år nu,han er så beskyttende og vagtsom over for mig og min forlovedes børn hvor han til tider kan virke ligeglad med min forlovede.Kan kun sige varme ord om racen og familier der vælger netop den race,det er kun et få tal her i dk der vælger at opdrage dem som kamphunde.Men det er min opfattelse af det kun skal være deres potensforlængere,det er ca tre procent der opdrager dem som kamphunde.Resten er gode og kærlige familie hunde og har et meget kærligt sind... På forhånd tak Jeanette og Allan Jensen

  skrev d. 30-oktober-2009 #2

  Denne race er meget velkommen på nythjemtildyr.dk her har vi ikke fordomme fra medierne!

  skrev d. 06-august-2009 #3

  synes det er TOTALT forkasteligt at gipote kun forbyder salg at amstaff, når de seneste over fald har været amerikansk bulldog og staffordshire bull terrier... har selv en amerikansk staffordshire terrier, og har ikke mødt en mere rolig hund over for vores datter og venner, han skal selvfølgelig se andre hunde an, men det skal alle hunde jo.

  skrev d. 22-juni-2009 #4

  Der er ingen tvivl om, at "amstaffen" er en utrolig dejlig familiehund, men det har heller aldrig været temaet. Problemet er ofte ejernes manglende viden i forhold til at undgå lege der stresser hunden, samt hundens til tider store dominans i forhold til andre hunde og racer. Specielt muskelhunde racerne har en stresstærskel der ikke gerne skal overskrides, da den når "point of no return", eller sagt på en anden måde; er totalt uden for pædagogisk rækkevidde og kontrol, og så forvandles til en dræbermaskine i forhold til andre hunde. Sagt på en anden måde; så længe splitten bliver i håndgranaten, er den ikke farlig, men når man fjerner den... Desværre er der nogle mennesker med så lavt selvværd og ekstremt nedsat hjerneaktivitet, der ikke forstår dette, men ligefrem fremelsker dette af "potensmæssige" årsager. Et andet problem i hele denne debat er så, at fokus hele tiden ligger på ejerne, og ikke på sælgerne. Der er desværre nogle brådne kar, der sælger ukritisk og kun for med fortjeneste for øje. Det er sgu nogen af de farligste i denne debat. De bringer racen ud af kontrol. Med hensyn til ejerne mener jeg, at debatten omkring "hundekørekort" er yderst aktuel, men ikke kun for denne type hunde. Et længere forløb der sikrer at den rigtige hund vælges samt en indsigt i hundenes psyke og adfærd, vil nok ofte skille fårene fra bukkene, og samtidig undgå de mange impulskøb som man ser på diverse sommermarkeder. Jeg savner muskelhunde ejernes deltagelse i debatten i form af konkrete forslag til løsning af det ønske der i store dele af Danmark er om, at forbyde racerne her i landet. Jeg ville ønske, at mange ejere ikke hele tiden forsøger at bruge hundens egenskab som en utrolig kærlig familiehund i denne debat. Det er det den er avlet til... Problemet er ikke mennesker, men som tidligere nævnt forholdet til andre hunde!

  skrev d. 13-juni-2009 #5

  Betina Reese Kan kun sige at denne race er en meget misforståedet race, de er noget af de kærligste hunde som findes, hvis de vokser op hos de rette hundeejer. Desvære er netop denne race en efter tragtede race hos de forkert typer og disse personer er langt fra det man kan betegne som en ægte hunde ejer. Der er meget stor fokus på denne race pt. og det må undre de fleste ansvarlig hundeejer, for hvis man går ind og læser statiskerne, hvad ang. hunde bid, så ville man opdage at det er en helt anden familie hund race som man burde have fokus på.

  skrev d. 09-juni-2009 #6

  TC det er kanon dejlig hund mig og min kæreste har også en amstaff det er vores nr 2 hund og det føler vi klart er det bedste valg vi nogensinde har truffet kan virkelig IKKE nævne nogle negative ting om den race og vi kan helt klart anbefale at anskaffe sig sådan en de er virkelig så godmodige, Dejlig hund er ikke en kamphund men en muskelhund!

  skrev d. 11-maj-2009 #7

  Hej, jeg kan kun varmt anbefale Amstaff hunden, vi har nu haft vores pige i 3 1/2 år, og det er bare en rigtig god og kærlig hund som er meget børnevenlig og trofast overfor familien. Men, hvor er det synd at racen bliver omtalt som den gør i medierene, fodi det fortjener den ikke. Ib

  skrev d. 22-marts-2009 #8

  lige et rettelse til jeres historie om racen :); RACENS HISTORIE Oprindeligt nedstammer Amerikansk Staffordshire Terrier fra racen Pit Bull eller Yankee Terrier. Siden hen adskilte man SKYEWALKER / DK STAFFde 2 racer i 1936 i forbindelse med, at man ønskede optagelse i DKK´s modstykke i USA, nemlig AKC (American Kennel Club). En af grundene til det var, at nogle ikke havde nogen ønske om hundekampe og agtede ikke, at avle racen som kamphund. Det skal dog lige indskydes, i begyndelsen af optagelsen i AKC, var der stadig opdrættere, som var indskrevet i AKC, som brugte hundene, som kamphunde. Men det fik snart en ende, idet erkendelsen af, at skulle bevare racen også måtte medfører stop af hundekampe. Dels p.g.a befolkningens modvilje til brutale kampe og en anden var, nervøsiteten overfor racen. Så de gode Pit Bulls opdrættere måtte erkende, at for at bevare den stærke, smukke, smidige og atletiske race, skulle man have et andet formål for racen og det var, som den ultimative familiehund. En race, som kunne klare de forskellige krav, man har til sådan en hund. I dag synes den, at have vundet indpas i mange lande. Desværre er den også forbudt i nogle lande og dette skyldes ikke racen Amstaff, men Amstaff lignende hunde. Det være sig mix af racen, ikke stambogsførte hunde og Pit Bulls. Og ikke at forglemme, uansvarlige opdrættere og ejere.