Racebeskrivelse for Japansk spids. Rigtig spidshund af sind, men lille af struktur. En smuk og rar racehund.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Japansk spids

Er den nabovenlig?

 • Japansk spids

  hunden Den Japansk spids.

  Det er en typisk spidshund, men i en lille udgave. Man kender ikke dens oprindelse, men enten stammen den fra den store tyske spids eller den fra samojeder, der blev bragt til Japan i 1900-tallet. Racen er meget populær i Japan, men har også efterhånden mange tilhængere verden over.

  Jagtinstinktet er nedtonet til det minimale, hvorimod en Japansk Spids er en god vagthund.

  En Japansk Spids er en fysisk og psykisk sund hund. Den elsker at være udendørs i al slags vejr, også i sne og frost. Den voksne hund fryser aldrig, derimod er den, grundet sin tykke pels, hurtig til at søge skygge på varme sommerdage.

  Den Japanske Spids er meget kærlig og hengiven overfor sine mennesker, og den fjerner sig sjældent ret langt fra sin ejer på fremmede steder, selvom den går uden snor. Den kommer fremmede - også børn - venligt og tillidsfuldt i møde og er aldrig skarp. Men en Japansk Spids er også i besiddelse af stor selvstændighed, og den lærer derfor sagtens at klare sig nogle timer om dagen alene. Temperamentet er roligt, og hunden virker psykisk afbalanceret - der er intet hidsigt eller iltert i dens måde at være på.

  Størrelse:
  Hanner: 30 - 38 cm
  Tæver: en smule mindre

  Pels:
  Lige og udstående dækpels, underuld kort blød og tæt. Pelsen kræver daglig gennembørstning i fældningsperioden, men er ellers nem at holde.

  Farve:
  Ren hvid.

  Se også Dansk Spids


  Ønsker du at købe eller sælge en Japansk spids?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Japansk spids til salg

  Koster de mange? skrev d. 28-januar-2015

  Hvad plejer en han spidshund at koste?

  skrev d. 18-juli-2011

  jeg har har lige får en lillehund hvalp af den racen men når man tag den og koen den og køre og bide den efter mig er det nomalt

  skrev d. 08-juni-2009

  Et lille minde om min lille Fie som desværre kun blev 9 mdr gammel. hun var en dejlig glad og tillidsfuld hund, som elskede at lære nye ting. hendes ynglingsleg var fodbold i haven.