Japansk Spids er en meget kærlig og hengiven hund.

Racen er følsom og skal opdrages med en blød hånd.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Japansk Spids racen.

Karaktertræk for Japansk Spids

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Japansk spids, hvalpe, 4 uger

  Leder i efter skønneske familiehund. Som er positiv og glad for alle. Vores tæve har fået sit kuld, og passer dem til UG. De er opvokset med kvalitetsfoder, og er sunde og raske. Passet med ormekurv, ...

  Alder
  8464 Galten
  Image
  Japansk Spids, hvalpe, 4 uger

  Vores Skønneste Maggie og Charlie blev. den 13. April forældre til 5 vidunderlige og lækre Bamser. 1 Dreng og 4 piger Dreng: Cosmo Pige: Chanel Pige: Chloe Pige: Chelsea. Hvalpene er klar til at fly...

  Alder
  9640 Farsø

  Hvad er en japansk Spids?

   
  Den Japanske Spids (spitz) er en mindre familiehund, men med en stor vagthunds hjerte.

  Denne race kan til forveksling ligne en række andre hunde såsom: Amerikanske Eskimohunde, hvide Pomeranianer eller små Samoyeder, men Japanske Spids hunde, har deres egne rødder i Japan, som du måske allerede havde gættet.

  Den japanske Spids er meget intelligente, lette at træne, kræver ikke meget af dig som ejer og har det dejligt med børn. 

  Hvis du vil have en hund, der vil være et dedikeret familiemedlem og som med garanti vil charmere sig ind på alle i hjemmet, er den japanske spids muligvis et godt valg for dig.

  Kort og godt om racen Japansk Spids

  • Racen er kærlig og meget loyal 

  • Dog med et følsomt sind 

  • Japansk Spids er intelligente og nemme at træne

  • Yderst vagtsomme over for fremmede

  • Trods den flotte pels, kræver japansk spids ikke meget pleje.

  • Japansk Spids bliver 10-16 år 

  • Hanner vejer mellem 8 og 12 kg. og tæver 5-9 kg. 

  • Hanner måler 30-38 cm. og tæver 25-35 cm.

  Hvordan er en Japansk Spids sind?

  Den Japanske Spids er yderst værdsatte for deres vidunderlige temperamenter, de skulle næsten have en medalje. 

  De er et oplagt valg til en familie og der gemmer sig et kæmpe legebarn i den japanske spids.

  Japansk Spids elsker opmærksomhed, hvis alt kunne handle om dem ville det være bedst. 

  De reagerer bestemt ikke godt på at blive ignoreret eller efterladt alene i lange perioder.

  Deres energiniveau er forholdsvis gennemsnitlige. 

  En god gåtur om dagen skulle passe fint til en Japansk Spids, men de vil bestemt også sætte pris på at få snoren af, så de kan brænde noget energi af. 

  Japanske Spids er kendt for deres mod og beskyttende væsen. 

  De gør overraskende højt af fremmede, der kommer ind på deres territorium, men de vil hurtigt falde ned igen, hvis deres mennesker beroliger dem. 

  De skal introduceres til fremmede under komfortable forhold.

  En Japansk Spids' forhold til børn og andre kæledyr

  Japansk Spids er som tidligere nævnt fremragende familiemedlemmer, med deres legende og blid væsen er japanske spids hunde dejlige med børn. 

  Deres lille størrelse betyder også, at det er usandsynligt, at de ved et uheld vil komme til at vælte børnene eller lege for voldsomt. En Japansk Spids vil være en kærlig, beskyttende legekammerat for de fleste børn.

  OBS! Når du har med en Japansk Spids, eller hvilken som helst anden hunderace, skal du lærer børn, hvordan man begår sig over for en hund, og du bør altid overvåge eventuelle interaktioner mellem hund og små børn, for at for forhindre at hverken din Japanske Spids eller et barn, kommer til at overskride hinandens grænser. 

  Det er hverken godt for hunden eller barnet. 

  Børn som voksne må aldrig nærme sig en hund mens den spiser eller sover, de må heller ikke prøve at tage hundens mad fra den. 

  Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn, da de oftest ikke forstår konsekvenserne ved at overskride hundens grænse.

  Japanske spids hunde, kan også lære at komme godt ud af det med andre kæledyr i huset, så længe din Japanske Spids stadigvæk føler at den er centrum. 

  De er ikke naturligt aggressive. 

  Det er dog stadigvæk vigtigt at følge med og overvære samværet mellem hund og et andet kæledyr, for at sikre sig at de forbliver komfortable i selskab med andre dyr.

  Japansk Spids - motion og stimulering

  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du har at gøre med en hund der bestemt ikke kræver meget af dig. 

  Den Japanske Spids blev nemlig opdrættet til at være en lille følgesvend, der er sød, loyal, venlig og smart. 

  Selvom den Japanske Spids ikke specifikt er avlet til at være vagthunde, er de modige af natur og har et medfødt ønske om at beskytte deres familier, hvorfor deres gøen er ret høj taget dere størrelse i betragtning.

  Selvom det er en relativt ny race, bliver Japanske Spids hunde mere og mere populære på grund af deres behagelige temperament, deres evne til at komme godt ud af det med andre hunde og børn og deres forholdsvist lave behov.

  Japanske Spids hunde vil have det helt fint med at bo i lejlighed, da den har et lavt til moderat energiniveau. 

  Som udgangspunkt kan en gåtur om dagen holde dem glade og forhindre kedsomhed, og de destruktive resultater det ses hos hunde af næsten enhver race, når de keder sig for længe uden fysisk og mental træning.

  Hvordan opdrager jeg en Japansk Spids

  Selvom den charmerende Japanske Spids, kan have et frisk glimt i øjet og et frækt smil på læben, skal du ikke tage fejl af denne hund. 

  Du har nemlig at gøre med en hund, der er meget følsom, og for hård en behandling vil såre dens følelser.

  Du kan være sikker og vist på at en Japansk Spids vil føle sig meget utilstrækkelig, hvis ikke den kan imødekomme dine ønsker, det kan resultere i at den bliver deprimeret hvis du generelt er for hård, og den vil bestemt ikke være motiveret til at træne med dig.

  I stedet for at være udafreagerende og råbe af din Japanske Spids, når den gør i haven eller foran hoveddøren, skal du i stedet forsøge at anerkende den for dens opmærksomme personlighed "Tak, fordi fortalte mig at naboen gik ud med skraldet, skal vi gå ud og sige hej?".

  Generelt reagerer den Japanske Spids, som alle andre racer bedst på positiv forstærkning som ros, leg og mad belønning (hvem gør ikke det).

  De oplevelser de første 4 måneder af en Japansk Spids liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. 

  Denne process kaldes for socialisering.

  Når du træner med en Japansk Spids, bør du holde træningen sjov og interessant. En japansk spids kan let kede sig, husk på det store legebarn der gemmer sig i den hvide uldtot. 

  Som ejer bør du forblive tålmodig og tag opdragelsen meget seriøs. Mærk efter på din japanske spids humør, og bliv kun ved så længe den viser interesse og er fokuseret. 

  Straf ALDRIG en Japansk Spids (eller hvilken som helst anden hund) for ikke at have mere tålmodighed, eller fordi den ikke forstår dig, husk på det er dit job at gøre dig forståelig, du kan være sikker på at din japanske spids vil gøre sit bedste for at lære.

  Du bør arbejde ud fra følgende principper:

  • Regler
  • Rutiner
  • Tålmodighed 
  • Konsekvent

  Hvilke genetiske sygdomme kan findes i en Japansk Spids?

  Den Japanske Spids er kendt for at være temmelig sund og rask race, men få (eller ingen) af de genetiske tilstande, der påvirker andre rene racer.

  De kan dog være tilbøjelige til at have løse knæskaller patellas - en tilstand, hvor knæskallerne altså som ordet antyder siddere løst.

  De kan også have øjne der løber i vand fra tid til anden, og deres hud kan blive tør, hvis de bades for ofte, hvorfor det er vigtigt at kun bade en japansk spids, når det er nødvendigt.

  Som ejer bør du være opmærksom på disse ting og regelmæssigt besøge dyrlægen, hver 6-12 måned, så i tidligt kan finde og behandle eventuelle sundhedsmæssige problemer.

  Ansvarlige opdrættere har fokus på, at holde racen så fri som muligt, for genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  Gode Japanske Spids hvalpe

  Har du besluttet dig for at det er en japansk spids, som familien skal udvides med? Så er det vigtigste redskab du kan bevæbne dig med på jagten efter en hvalp, din mavefornemmelse. 

  Du bør til hver en tid gå en stor bue uden om avlere der ikke er villige til at snakke med dig om genetiske helbredsproblemer, samt hvilke ting de har gjort for at sikre sunde og raske hvalpe.

  Inden du vælger en hvalp, bør du som udgangspunkt altid møde mindst en af forældrene til den hvalp du påtænker at tage med hjem, og igen - følge din mavefornemmelse! 

  Virker til at den japanske spids hvalp kommer fra et godt hjem? 

  Eller hvalpene sælges blot med profit for øje. 

  Er sidstnævnte tilfældet, risikerer du at anskaffe en syg hund og støtte hvalpefabrikker.

  Hvor gammel bliver en Japansk Spids?

  Den søde og energiske hund bliver mellem 10 og 16 år.

  Hvordan ser en Japansk Spids ud

  Japanske spids hunde har en flot snehvid tyk pels. 

  Ved første øjekast tænker du måske:” Åh gud, den må kræve meget pleje så flot den er”.  

  Men selvom det ser ud som om de har høje plejebehov, er det faktisk ikke tilfældet. 

  Deres pels har en struktur, der normalt afviser det mest skidt og snavs og holder sig relativt fin. 

  Hvordan plejer jeg en Japansk Spids pels ?

  Når det er sagt, er den Japanske Spids pels tyk og de skal børstes for at forhindre knuder.

  Japanske Spids hunde bør derfor børstes mindst to gange om ugen med en børste, der når helt ind til underulden. 

  Dette vil fjerne nogle af de løse hår og også reducere behovet for at støvsuge når din japanske spids har fældet.

  Deres pels har en tendens til at være en anelse tør sammenlignet med andre racer, hvorfor den Japanske Spids kun bør komme en tur i bad efter behov. 

  Hyppig badning vil fjerne noget af den naturlige olie og fugt fra håret, hvilket kan forårsage kløe. Generelt er plejebehovet hos den japanske spids relativt lavt sammenlignet med mange andre racer.

  Øvrig pleje af en Japansk Spids

  For at holde neglene korte og ordentlige, bør du klippe dem en til to gange om måneden. 

  En fingerregel siger, at hvis du kan høre dem klikke på gulvet, så er de altså for lange.

  Korte negle holder poterne i god stand og forhindre smerter i din japanske spids poter. 

  Et ekstra plus er at korte negle beskytter dine skinneben mod at blive revet, når din søde og energiske Japanske Spids springer op for at hilse på dig.

  Ligesom hos dig selv, er tandhygiejne er også meget vigtig når det kommer til din hund. Børst din japanske spids tænder mindst to gange om ugen både for at holde dens ånde frisk, men også for at forhindre ophobning af tandsten og andre sygdomme. 

  Daglig børstning er selvfølgelig endnu bedre, og din Japanske Spids kan med sit legende sind, sagtens lære at synes det er sjovt at få børstet bisserne. 

  Du bør med fordel begynde at træne din Japanske Spids til at blive børstet og undersøgt, når den er en hvalp. Håndter gerne poterne ofte - hunde er følsomme omkring deres fødder. 

  Gør pleje til så positiv en oplevelse som muligt, fyldt med ros og belønninger, og det vil kun blive lettere og hyggeligere med tiden. 

  Når du foretager dine ugentlige tjek, bør du også kontrollere din Japanske Spids ører. Se efter rødme eller dårlig lugt, hvilket kan indikere en infektion. 

  Når du tjekker din hunds ører, kan du med fordel starte med at rense dem med en vatrondel, der er fugtet med en mild, pH-afbalanceret ørerens for at hjælpe med at forhindre infektioner. 

  Du må under ingen omstændigheder putte noget ind i øret på hunden, bare rengør det ydre øre.

  Det sidste ved undersøgelsen af din Japanske Spids, er at kontrollere for sår, udslæt eller tegn på infektion såsom: 

  Rødme, ømhed eller betændelse i huden, i næsen, munden og øjnene og på fødderne, finder du noget alarmerende bør du altid tage kontakt til en dyrlæge.

  Historien om racen Japansk Spids 

  Den Japanske Spids debuterede på en hundeudstilling i Tokyo, Japan i 1921. 

  De første hunde af racen stammer fra flere hvide tyske spids hunde, der blev bragt til Japan fra Kina. 

  I løbet af de næste par år blev mange andre hvide spids hunde importeret fra hele verden, og de blev krydset for at fremavle de ønskede træk som i dag findes i den japanske spids.

  I 1950'erne blev den japanske spids eksporteret til Sverige, derefter England og derefter rundt omkring i hele verden. 

  Til sidst anerkendte nationale kennelklubber over hele verden den japanske spids, selvom mange af disse kennelklubber stadig varierer i deres racestandarder, især når det kommer til hvilken størrelse disse hunde skal være.

  Den amerikanske kennelklub er en undtagelse, da den ikke anerkender den japanske spids som en separat race, mest på grund af den stærke lighed med den amerikanske eskimohund. 

  Racen fortsætter med at vokse i popularitet overalt i verden.

  Er du og racen Japansk Spids et godt match? 

  Er du på udkig efter en vaskeægte charmetrold, der blindt vil følge dig som din skygge, men som samtidig ikke kræver meget af dig? 

  Så har du muligvis fundet den helt rette hund, men stil alligevel dig selv følgende spørgsmål før du anskaffer dig en japansk spids.

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Japansk Spids. 

  1. Leder du efter en hund, der vil knuselske dig og din familie? 

  2. Har du mod på en hund, der har et yderst følsomt sind? 

  3. Er du meget hjemme, eller har du mulighed for at tage din japanske spids med dig? 

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne dejlige hund. 

  Held og lykke!


  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Japansk Spids?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Japansk Spids til salg

  Japansk Spids 8000 kr.

  Japansk Spids

  Søde frække japanske spids hvalpe. 3 hanner og 1 tæve tilbage. De går ud og ind som de vil. Har både mor og far. De er vaccineret, chippet, ormekur og dyrlægetjekket.

  Alder
  9440 Aabybro

  Japansk Spids 1000 kr.

  Japansk Spids

  Milo, vores elskede Milo. Grundet en masse personlige årsager og livsændringer er vi desværre nødt til at give slip på vores elskede hund, Milo, så kan han få et dejligt og fantastisk hundeliv, som ...

  Alder 3 år
  4000 Roskilde

  Japansk Spids 3000 kr.

  Japansk Spids

  Sød og kærlig hund. Lærenem. Reagerer på de mest almindelige kommandoer. Elsker at gå tur og at løbe rigtigt stærkt. Har alle vaccinationer og sundhedstjek.

  Alder
  4220 Korsør

  Japansk Spids 6500 kr.

  Vores tæve fik d 1/4 4 dejlige hvalpe 3 drenge og 1 pige så ønsker du at følge din hvalp fra start så er muligheden her . Vi har begge forældre . De vil være chippet og vaccineret og have fået 2 x orm...

  Alder 4 uger
  6800 Hejnsvig

  Log ind for at kommentere
  1 kommentarer
  skrev d. 08-juni-2009 #1

  Et lille minde om min lille Fie som desværre kun blev 9 mdr gammel. hun var en dejlig glad og tillidsfuld hund, som elskede at lære nye ting. hendes ynglingsleg var fodbold i haven.