Karaktertræk for Leonberger

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Leonbergeren stammer fra Tyskland og blev avlet for at skabe en hund, der skulle ligne løven på byen Leonbergers våbenskjold. De to verdenskrige gjorde et stort indhug på bestanden, men i dag er Leonbergeren en relativ almindelig race i sit hjemland. 

  Leonbergeren er en venlig, intelligent og glad hund. Den elsker vand og er en udemærket lydigheds hund. Den behøver en kærlig men konsekvent opdragelse og en tidlig socialisering. 

  Leonbergeren er, på trods af sin størrelse, en adræt hund og elsker en del motion, men kan godt nøjes med nogle gode gåture, og ture i hundeskoven i weekenden. 


  Størrelse:
  Hanner: 72 - 80 cm Tæver: 65 - 75 cm 


  Pels
  : Dækpelsen er rigelig, lang glat og tilliggende. Let bølget er tilladt. Hanner har manke på hals og bryst. 


  Farve
  : Løvegul, rød, rødbrun, sandfarvet med alle kombinationer derimellem. Altid sort manke. "

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Leonberger?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Leonberger til salg

  Log ind for at kommentere
  3 kommentarer
  skrev d. 22-juli-2009 #1

  Hej. Jeg fik ikke vedhæftet et billede af Louis, til mit indlæg. Han er forøvrigt blevet far d. 1. maj 2009, til 8 skønne hvalpe sammen med den svenske mor Garplyckan's Empress. Her er han, vores dejlige vovse i haven. mvh Ole

  skrev d. 01-juli-2009 #2

  Nedenfor er en tekst fra Dansk Leonberger Klubs hjemmeside, og jeg kan da kun være ganske enig i alle punkter der er beskrevet herunder. Har her i 2009 haft min Louis i snart 4½ år, og jeg kan kun nikke anerkendende til hvad der bliver beskrevet.Den er med overalt og vækker vild begejstring hos alle vi møder, på grund af dens rolige og afbalancerede væsen, og venlighed overfor alle. En Leonberger elsker vand og er parat til at hoppe i havet og alle vandhuller den møder på sin vej. Hvis jeg havde kendt til racen og dens fortræffeligheder tidligere, havde jeg valgt en Leonberger som min første hund. De bedste hilsner Ole Som familiehund under vore dages bolig- og levevilkår er Leonbergeren en behagelig partner, som uden problemer kan tages med overalt, og den udmærker sig ved at være særdeles venlig over for børn. Den er hverken sky eller aggressiv. Som selskabshund er den en tiltalende, lydig og frygtløs ledsager i alle livets situationer. Blandt de krav, der stilles til et fast og sikkert væsen, hører især: Selvsikkerhed og overlegen ro Middel temperament (bl.a. også lyst til at lege) Villighed til at underordne sig God evne til at lære og at huske Ufølsomhed over for støj

  skrev d. 17-juni-2009 #3

  Ikke altid sort manke....MEN altid sort maske mvh Ole