Tilbage til alle hunderacer

Nova scotia duck tolling retriever

Nova scotia duck tolling retriever. Denne race stammer fra Canada, og blev brugt til at jage ænder. I dag en stolt og flot familiehund.

Karaktertræk for Nova scotia duck tolling retriever

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Nova scotia duck tolling retriever er i dag kendt under navnet Tolleren og stammer fra halvøen Nova Scotia i det østlige Canada. 

  Tolleren bliver brugt til andejagt, den lokker ænderne tæt på jægerne ved at springe legende rundt i vandkanten. Når jægerne har skudt ænderne, henter Trollen dem i vandet. 

  Tolleren er en hund med et højt energiniveua og elsker at arbejde og er man en aktiv familie vil dette være den perfekte hund. 

  Størrelse: Hanner: 48 - 51 cm Tæver: 45 - 48 cm 

  Pels: Mellemlang, blød dækpels. Tæt underuld. 

  Farve: Rød eller orange med hvide aftegninger.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Nova scotia duck tolling retriever?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Nova scotia duck tolling retriever til salg

  Log ind for at kommentere
  18 kommentarer
  skrev d. 18-februar-2013 #1

  Sandheden er, at det er bedst at skaffe sig en hund hos, eller konsultere, en der har en nogenlunde idé om, hvilken en hund der kunne passe til ens i temperament og som har interesse i hvem man er som potentiel hundeejer. Jeg og min kæreste har besluttet os for en Toller, fordi vi har et højt aktivitetsniveau, vi skal bruge en arbejdshund, og vi matcher dens miljømæssige/ racemæssige behov mm. Vi har brugt utrolig meget tid på research, hvilket jeg tror er vigtigt, med alle hunderacer. Vi valgte ikke kun Tolleren fordi den virkede som en god hund for os, men også fordi vi følte vi matchede dens krav til en potentiel flok. Det hele skal hænge sammen, både jeres og dens krav. Det går begge veje) Bortset fra det har jeg kun hørt at det er en fantastisk alsidig hund:) Men jeg har også hørt om nogen der har fået mere end de kan tygge over;) Men som ham der fra tv siger, så er det først hunden i hunden der skal nurses, så racens egenskaber og til sidst det mennesket tror den har behov for.

  skrev d. 31-januar-2013 #2

  Hej, Vi planlægger at anskaffe os hund i sommeren/2014, og overvejer seriøst en Toller.. For at blive klogere har jeg læst de forskellige kommentarer her, men hold da op jeg er forvirret ;) - der er jo vidt forskellige opfattelser af racen.. Vi vil selvfølgelig træne med hunden, men ingen jagt, og så skal han sørme også være en del af vores familie.. Vores plan er at besøge nogle opdræt, så bliver vi forhåbentlig meget klogere :)

  skrev d. 27-februar-2012 #3

  Vi har haft toller i lidt over fire år nu og det er den dejligste hund, hun bliver ikke brugt til jagt, det havde ikke rigtig hendes interesse, hun ville heller hygge ved farmands ben.. :-) Hvis man er til en skøn rolig hund når man er inde og en aktiv hund når man er ude, så er tollerne et godt valg. Og så vælger man jo selv hvordan man vil aktivere den. Vi håber at vi får hvalpe omkring d 24 april, det bliver rigtig spændende at prøve. I er velkommen til at kikke på vores hjemmeside. www.123hjemmeside.dk/heramm Håber alle vil opdage hvor skøn en toller er... :-)

  skrev d. 23-januar-2012 #4

  hej Charlotte : vrøvl vrøvl en toller præger man selv og man behøver ikke at gå på jagt med den. Hvis det er lydighed og agility træning man vil så er det det man gør !!!! har haft toller i 13 år og hun har aldrig været på jagt.!!! Og det er den bedste familiehund vi nogen sinde har haft. Er meget nem at træne der skal bare være godbidder nok. Så køb du bare en toller du vil aldrig fortryde det.Måske du skal købe hos en som ikke er jæger.!!!!! for den behøver ikke nødvenddigvis jagt, så holder den måske også et par år mere !! held og lykke med det.

  skrev d. 03-januar-2012 #5

  Charlotte Ejlersen. Jeg vil foreslå dig at kontakte Tollerklubbens hvalpe anviser og snakke med hende:) Der ud over vil jeg tilråde dig at besøge flere kenler og gerne tage til Tollertræning (der er forskellige steder i Danmark hvor der trænes special træning for tollere) Men: Hvis ikke du vil lave jagt relateret arbejde med din Toller vil jeg selvom det lyder underligt opfordre dig til at finde en anden race. Dette siger jeg mest af alt fordi jeg har set Tollere der bliver fuldstendig tossede hvis ikke de får lov at arbejde. Man kan selvfølgelig være heldig at finde en der kan være familie hund, og trives med det, men den vil altid være en jagt hund, og kræve en masse motion og mental stimmulering.

  skrev d. 03-januar-2012 #6

  Tolleren er IKKE en Familie hund. Tolleren er en JAGT hund. Tror ikke det kan siges mere direkte. Tolleren bør være reseveret, det står i dens standart. Ja socialisering er en god ting, men det ændre ikke på at den bør være som jeg beskrev længere oppe. Mentalitet: Tolleren er en reserveret men på intet tidspunkt en sky retriever. Den vil gerne lige se tingene og menneskerne an inden den angagerer sig. Tolleren er særdeles intiligent og arbejds ivrig jagthund, der står på spring til at lave noget hele tiden. Aktivitets niveau: Tolleren er en glad hund med et meget højt energi niveau og den trives bedst i sit rette element, Jagt mere præcis vand apportering. Det vigtigste er dog at den bliver arbejdet med. Opfylder man dens høj aktive arbejds niveau, magter Tolleren også at være en god familie hund.

  skrev d. 21-december-2011 #7

  Vi skal have hund til foråret. Kan man købe en Toller som første gangs hund? Har læst rigtig mange hunde bøger. Det er jo som dengang man fik sit første barn ;). Bortset fra at man jo altid ved lidt om børn i forvejen. Her er vi startet fra bar bund. Og vi glæder os helt vildt.Planen er at vi selvfølgelig skal gå til træning, og senere agility. Den kommer ikke på jagt, men kan vel leve uden, hvis vi laver andre sjove ting. Har læst om Tolleren, men kan forstå her på siden, at den sagtens kan bruges som familiehund.

  skrev d. 20-december-2011 #8

  Kim Lybech skriver Mentalitet: Tolleren er en reserveret men på intet tidspunkt en sky retriever. Min Toller er på ingen måde reseveret over for fremmede, den vil gerne hilse på alle fremmede den møder på sin vej. Jeg tror også det har lidt at, gøre med hvor dygtig og flittig man har været med Socialisering af sin hund. Tolleren elsker at lege og, arbejde og har brug for aktivering, det behøver ikke nødvendigvis at være jagt. Tolleren kan bruges til mange ting. Hverdagsting kunne feks. være at, lave søge opgaver efter mad, legetøj. m.m Leg med andre hunde. lydighedstræning. Er meget madglad og, god til at stjæle mad hvis man er uopmærksom og har efterladt noget mad :-) Tolleren er en meget godmodig og glad familie hund. Skal selvfølgelig opdrages og, kende sin plads i flokken.

  skrev d. 20-december-2011 #9

  Mentalitet: Tolleren er en reserveret men på intet tidspunkt en sky retriever. Den vil gerne lige se tingene og menneskerne an inden den angagerer sig. Tolleren er særdeles intiligent og arbejds ivrig jagthund, der står på spring til at lave noget hele tiden. Aktivitets niveau: Tolleren er en glad hund med et meget højt energi niveau og den trives bedst i sit rette element, Jagt mere præcis vand apportering. Det vigtigste er dog at den bliver arbejdet med. Opfylder man dens høj aktive arbejds niveau, magter Tolleren også at være en god familie hund.

  skrev d. 22-september-2010 #10

  Efter min mening har I alle ret på hver jeres måde, jeg tror vi er ude i noget med ”det er øj-nene” der ser. Birgitta skriver at det er en misforståelse at Tolleren ikke forventer noget af en og at Emilies Toller må være en speciel Toller. Min erfaring er at en Toller ”indordner” sig efter forholdene. Jeg har haft min Toller med på arbejdet uden problemer – efter et rutinetjek hos dyrlægen tog jeg Tolleren med på arbejdet for at undgå kørsel frem og tilbage. Det foregik fuldstæn-digt uden problemer, der blev sovet igennem og passet på, - man skulle ikke komme brasen-de ind på kontoret – så blev der givet hals. Jeg har haft Tolleren med til familiefødselsdage, hvor hun bare lå og ventede på der skulle ske noget spændende (alle kender blikket fra en bedende Toller), men den tigger ikke eller rasere huset, men venter pænt – det har også lidt med opdragelse at gøre. Hvis man tonser af sted på lange gåture med sin hvalp (2 – 3 km), bliver den vænnet til tu-rene og når den så vokser til skal distancen forlænges i takt hermed størrelsen. Man kan sige at Tolleren ”hopper med på vognen”, vores Toller blev luftet 2 – 3 gange om dagen og var tilfreds med det og den frihed hun havde i haven, men når jeg tog løbesko på strøg hun ud i bryggerset og klistrede sig op af døren, sikker på at komme med. En anden sjov ting, - vi fik for vane at gå en ekstra lang tur i weekenden, med det resultat at jeg tit blev vækket lørdag morgen af nogle indeklemte Toller hyl og nogle poteslag fra en spændt Toller, der ikke kunne vendte med at komme i skoven. Til hverdag kom hun næsten aldrig ind i soveværelset, kun i weekenderne. Der er ingen tvivl om at, Tolleren er en meget intelligent, lærevillig og arbejdsivrig hund, den skal stimuleres, men ikke nødvendigvis med lange vandre- eller løbeture. Sporetræning og leg er efter min mening ligeså godt. En Toller er som Britta skriver ivrigt, kvik til problemløs-ning, kommunikation og kontakt, men også hengiven, kærlig, opmærksom, vagtsom og frem for alt en kanon familie hund. Vores Toller passede så meget på sin familie, at hvis jeg (over-hunden) legede ”voldsomt” med vores drenge blev der ”skældt ud” det var ikke i orden. Det lyder så skræmmende når man skriver ”du skal være parat til at investere i et aktivt hun-deliv med en Toller i huset”. Javel ja, - man kunne også vende den om ” du skal være parat til at investere i et aktivt familieliv med en baby i huset”. Da vi tog en Toller til os var det som et fuldgyldigt medlem af familien. Vores Toller havde samme ”rettigheder”, sygekasse, forsikring og fik tildelt samme opmærksomhed som alle an-dre i familien. Vi gik selvfølgelig også i skole med hende (lydighedstræning og agility), lige-som vi gør med vores børn. Generelt skal man være opmærksom på, at tager man et nyt familiemedlem (baby eller hund) ind vil det betyde en forandring af ens dagligdag, men man behøver altså ikke køre en skræmmekampagne, - så svært eller krævende er en Toller altså ikke. Racen er en god familiehund, som nævnt opmærksom, kærlig og hengivende. Jeg ved ikke om Tolleren er mere følsom end andre hunde, men hun kunne blive så frygtelig ked af det hvis hun troede hun havde gjort noget galt eller faktisk havde gjort noget galt – en tisse tår et forkert sted kunne slå hende totalt ud. Jeg tilslutter mig Mariannes indlæg og istemmer at vores Toller så bestemt var af den rolige type, som ikke krævede det vilde af os, men hvis man tilbød hende mere tog hun gerne imod. Vores Toller havde også et godt sovehjerte (undtagen lørdag), og jeg tror som Marian-ne det er meget forskelligt hvor "heldig" man er, der vil jo altid være forskel på hunde, selv-om det er samme race.

  skrev d. 20-juli-2010 #11

  Vores toller er også en rolig hun hund. Den kommer på stranden 2-3 gange om ugen og på gaden ca. 2-3 gange om dagen den leger dagligt med børnene (3 og 8år)i haven, om sommeren har den mulighed for at gå ud hele dagen men ligger altid og sover inden i huset når vi kommer hjem fra arb. Den elsker at gå til træning (så det kommer den i perioder), men trives også fint uden, vores Sisi er verdens bedste familie hund. Linda

  skrev d. 21-juni-2010 #12

  vores Toller er bestemt også den rolige type. den kræver ikke det vilde af os.. 2 gåture om dage og lidt leg i haven, så er hun ganske tilfreds. hun er stille og rolig og så har hun det bedste sovehjerte ever. hun står bestemt ikke tidlig op og kræver der sker noget, tværtimod :) men jeg tror da at det er meget forskelligt hvor "heldig" man er, for de fleste Tollere kræver jo en del. men der vil jo altid være forskel på hunde, selvom det er samme race.

  skrev d. 04-juni-2009 #13

  Birgitta har ret i sin beskrivelse af tolleren. Tolleren er ikke som de fleste andre retriever racer, de er mere følsomme og stressbare, og kræver at man sætter sig godt ind i hundeadfærd, inden man anskaffer sig en, men det gør alle racer.

  skrev d. 20-maj-2009 #14

  Det må være en misforståelse af tolleren, hvis man skriver tolleren ikke forventer noget af en. Det må være en speciel toller:-) Tolleren er en meget intelligent og arbejdsivrig hund. Ivrigt og kvik til problemløsning, kommunikation og kontakt. Du skal være parat til at investere i et aktivt hundeliv med en toller i huset. Mental stimulation er vigtig og lange gåture ikke nok. Træning kan være brugshundetræning, lydighedstræning, klickertræning, jagttræning, tricks, agility. Tolleren er ret alsidig hund hvad træning angår. Racen er en god familiehund, men man skal være parat til at investere min. 2 timer dagligt (skal man iøvrigt med alle hunde)i den og det kan efter min mening knibe lidt, hvis man er en familie med små børn. Mine børn var 7 og 11 år, da vi anskaffede en toller og det var perfekt. Der har været en del tollere i omplacering de sidste par år, og det tror jeg skyldes, at man ikke er parat til at investere den fornødne tid og kræfter i at have en toller. Husk på at tolleren jo i bund og grund er en jagthund og ikke et sofastykke.

  skrev d. 12-marts-2009 #15

  Tolleren er en intelligent og lærenem hund, som skal behandles med respekt og forståelse. Der er stor forskel på tollere, nogle er mere rolige end andre ,men som udgangspunkt er det en hund som skal og vil ud og arbejde og have mentale udfordringer, for at trives.

  skrev d. 12-marts-2009 #16

  Tollern er en god familiehund til den aktive familie! Livlig og arbejdsivrig. Ved at vise Tolleren kærlighed, tålmodighed, ærlighed og konsekvens kan man komme langt ved al slags træning. Tollerne er intelligente og de vil lade sig styre af en glad, venlig og konsekvent leder. Man opnår intet ved at være hård ved en Toller, tværtimod kan man risikere at opnå det stik modsatte af, hvad man ønsker. Tolleren er en energifyldt hund som har brug for motion både fysisk og mentalt. Det er en lille livlig retriever! Men helt igennem en dejlig og god hund.

  skrev d. 13-januar-2009 #17

  Det er den roligste hund, man kan få, den forventer ikke noget af en, man kan lade vær med at gå med den i flere dage, hvis man ville det. Det er også den eneste hund jeg kender, der virkeligsnakker med en, med alle de der lyde!,, kort sagt: DET ER EN PERFEKT FAMILIEHUND

  skrev d. 29-oktober-2008 #18

  Det her er racen, du kan vælge forkert, hvis du ikke har sat dig godt ind i opdrætters valg af materiale og håndtering af hvalpene. Der er hunde inden for racen, der har let til stress og destruktiv adfærd. Det er derfor vigtig, at du overvejer, om du gider at gå ude i alt slags vejr for at arbejde med/lufte din hund. Det er ikke en hund, der trives med for meget ferie. Når det så er sagt, så er det heller ikke racen, der skal køres træt med jagtlege(løb/cykling før eft. 2. år. og da kun i moderate mængder). Ellers får du bare en total uuholdelig, næsten hysterisk hund, der ikke selv kan finde ro. Leg er - også her - effektiv som belønning for gennemførte øvelser. Tolleren har mange lyde. Den kan være skinger i sin piben - og bruger det gerne til at få dig ud af fjerene. Derfor skal du være sikker på, hvormeget du gider adlyde det:-) Vær konsekvent og ignorere det! Det samme gælder for knurre lyde. Er det med en genstand i munden eller i leg, så læg ikke mere i det end det er. Indenfor racen har tæverne ry for at være meget sensitive. Min erfaring er, at der er alle variationer. Både indenfor tæver og hanner - men under alle omstændigheder er det vigtigt, at racen behandles med respekt for det individ, den er.