Tilbage til alle hunderacer

Nova scotia duck tolling retriever

Karaktertræk for Nova scotia duck tolling retriever

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Nova scotia duck tolling retriever er i dag kendt under navnet Tolleren og stammer fra halvøen Nova Scotia i det østlige Canada. 

  Tolleren bliver brugt til andejagt, den lokker ænderne tæt på jægerne ved at springe legende rundt i vandkanten. Når jægerne har skudt ænderne, henter Trollen dem i vandet. 

  Tolleren er en hund med et højt energiniveua og elsker at arbejde og er man en aktiv familie vil dette være den perfekte hund. 

  Størrelse: Hanner: 48 - 51 cm Tæver: 45 - 48 cm 

  Pels: Mellemlang, blød dækpels. Tæt underuld. 

  Farve: Rød eller orange med hvide aftegninger.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Nova scotia duck tolling retriever?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Nova scotia duck tolling retriever til salg

  Log ind for at kommentere
  6 kommentarer
  skrev d. 04-juni-2009 #1

  Birgitta har ret i sin beskrivelse af tolleren. Tolleren er ikke som de fleste andre retriever racer, de er mere følsomme og stressbare, og kræver at man sætter sig godt ind i hundeadfærd, inden man anskaffer sig en, men det gør alle racer.

  skrev d. 20-maj-2009 #2

  Det må være en misforståelse af tolleren, hvis man skriver tolleren ikke forventer noget af en. Det må være en speciel toller:-); Tolleren er en meget intelligent og arbejdsivrig hund. Ivrigt og kvik til problemløsning, kommunikation og kontakt. Du skal være parat til at investere i et aktivt hundeliv med en toller i huset. Mental stimulation er vigtig og lange gåture ikke nok. Træning kan være brugshundetræning, lydighedstræning, klickertræning, jagttræning, tricks, agility. Tolleren er ret alsidig hund hvad træning angår. Racen er en god familiehund, men man skal være parat til at investere min. 2 timer dagligt (skal man iøvrigt med alle hunde)i den og det kan efter min mening knibe lidt, hvis man er en familie med små børn. Mine børn var 7 og 11 år, da vi anskaffede en toller og det var perfekt. Der har været en del tollere i omplacering de sidste par år, og det tror jeg skyldes, at man ikke er parat til at investere den fornødne tid og kræfter i at have en toller. Husk på at tolleren jo i bund og grund er en jagthund og ikke et sofastykke.

  skrev d. 12-marts-2009 #3

  Tolleren er en intelligent og lærenem hund, som skal behandles med respekt og forståelse. Der er stor forskel på tollere, nogle er mere rolige end andre ,men som udgangspunkt er det en hund som skal og vil ud og arbejde og have mentale udfordringer, for at trives.

  skrev d. 12-marts-2009 #4

  Tollern er en god familiehund til den aktive familie! Livlig og arbejdsivrig. Ved at vise Tolleren kærlighed, tålmodighed, ærlighed og konsekvens kan man komme langt ved al slags træning. Tollerne er intelligente og de vil lade sig styre af en glad, venlig og konsekvent leder. Man opnår intet ved at være hård ved en Toller, tværtimod kan man risikere at opnå det stik modsatte af, hvad man ønsker. Tolleren er en energifyldt hund som har brug for motion både fysisk og mentalt. Det er en lille livlig retriever! Men helt igennem en dejlig og god hund.

  skrev d. 13-januar-2009 #5

  Det er den roligste hund, man kan få, den forventer ikke noget af en, man kan lade vær med at gå med den i flere dage, hvis man ville det. Det er også den eneste hund jeg kender, der virkeligsnakker med en, med alle de der lyde!,, kort sagt: DET ER EN PERFEKT FAMILIEHUND

  skrev d. 29-oktober-2008 #6

  Det her er racen, du kan vælge forkert, hvis du ikke har sat dig godt ind i opdrætters valg af materiale og håndtering af hvalpene. Der er hunde inden for racen, der har let til stress og destruktiv adfærd. Det er derfor vigtig, at du overvejer, om du gider at gå ude i alt slags vejr for at arbejde med/lufte din hund. Det er ikke en hund, der trives med for meget ferie. Når det så er sagt, så er det heller ikke racen, der skal køres træt med jagtlege(løb/cykling før eft. 2. år. og da kun i moderate mængder). Ellers får du bare en total uuholdelig, næsten hysterisk hund, der ikke selv kan finde ro. Leg er - også her - effektiv som belønning for gennemførte øvelser. Tolleren har mange lyde. Den kan være skinger i sin piben - og bruger det gerne til at få dig ud af fjerene. Derfor skal du være sikker på, hvormeget du gider adlyde det:-) Vær konsekvent og ignorere det! Det samme gælder for knurre lyde. Er det med en genstand i munden eller i leg, så læg ikke mere i det end det er. Indenfor racen har tæverne ry for at være meget sensitive. Min erfaring er, at der er alle variationer. Både indenfor tæver og hanner - men under alle omstændigheder er det vigtigt, at racen behandles med respekt for det individ, den er.