Tilbage til alle hunderacer

Shetland sheepdog

Shetland sheepdog er en kendt race, men hvor er den fra? Det er en fremragende hyrdehund, som vil kræve noget motion.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Shetland sheepdog

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • hunden Shetland sheepdog Man kender ikke Shetland sheepdogen oprindelse, men man mener at shetlandsøerens oprindelige hunde blev bragt med på de skandinaviske skibe. Disse hunde mindede om nutidens buhund. På et tidspunkt importerede man hyrdehunde fra skotland og disse collielignende hunde blve blandet med de lokale hunde. Den adræt og hurtig og er en fremragende hyrdehund. Den kræver meget motion og bør have et aktivt liv. Det er en munter og intelligent hund, der er glad for børn og elsker og lege. Den knytter sig tæt til sin familie, men er reserveret overfor fremmede. Shetland sheepdogen er ofte blandt de bedste i lydigheds- og agility konkurrencer.
  Størrelse
  : Hanner: 37 cm Tæver: 35,5 cm
  Pels
  : Lange, lige, stride dækhår. Blød kort underuld. Fyldig manke og brystpels. Pelsen kræver ikke megen pleje.
  Farve
  : Lys gylden til mørk mahogni, trefarvet, blue merle, sort/hvid og black and tan.
  Ønsker du at købe eller sælge en Shetland sheepdog?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Shetland sheepdog til salg

  Log ind for at kommentere
  Anne skrev d. 10-august-2014

  Hvad er prisen ca? :)

  skrev d. 21-marts-2011

  jeg tænker på at købe en sheltie, kender i nogle gode opdrættere? eller andre jeg kan hendvende mig til?

  skrev d. 20-september-2010

  Jeg har fået en Sheltie han som nu er 15 uger. Han er utrolig dejlig og har det dejligste sind. Der er mange der fortæller at sheltien er meget reserveret over for fremmede, men min skal nå at hilse og kæle med alle han ser før vi går videre :) Jeg vil sige at det er forskelligt fra sheltie til sheltie.

  skrev d. 08-januar-2010

  Shetland sheepdog. Kommentar til Annemie Larsen. CEA giver ikke i værste fald blindhed. Dette er PRA eller Colobom

  skrev d. 08-januar-2010

  Shetland sheepdog En lækker lille, sød, meget kvik og lærenem hund. Den knytter sig hurtigt til sin familie, og ellers vælger den kontakt til andre med omhu - den kan hurtigt se hvem den kan imponere/knytte bånd til, og hvem den ikke behøver at blive gode venner med "alt for hurtigt" - men den er hurtig til at blive "blød som smør", dette er sjovt at iagttage. Sheltien er ikke en "arrig" hund, den er faktisk (stort set) altid på bølgelængde med andre artsfæller, den elsker at være sammen med andre hunde og mennesker, den kan føle sig noget "majestæstisk" når den skal vise sig frem.. smukt og sjovt syn! Sheltien elsker at være beskæftiget, man skal huske motion og "hjerne"- stimulus, som den elsker at fornøje sig med! Den omstiller sig dog let, hvis dette ikke altid er muligt. Sheltien er og bliver en god hund.. Mht. børn; god til børn så længe at børnene også lære hvor den har frihed og hvornår! Vi har selv to små børn, og vores sheltier kan godt lide dem, de skal bare respektere dem. Min erfaring med pels; Børst den hver 14 dag igennem, og husk altid ved ører og under ben oftere da dette filter mere. Men det tager ikke mange minutter! Vi har meget fornøjelse, og glæde for vores sheltier.

  skrev d. 21-november-2008

  "Shetland sheepdog:" En Shetland Sheepdog er en skøn og intelligent hund, som er meget lydhør, og nem at opdrage. De ønsker at behage deres ejer og kan lynhurtigt lære en masse ting. De er derfor skønne at arbejde med, fordi de responderer så godt. På trods af deres flotte langhårede pels, så kræver de slet ikke så meget pelspleje som man skulle tro. En gang om måneden er nok, hvis man ikke ligefrem er til udstilling og den slags. Mht. motion så kræver de det samme som en "standard" hund. Hverken mere eller mindre. De er meget efterspurgte, og det forstår man godt, når man først har prøvet at have en. De er så dejligt hengivne overfor deres familie, og nemme at have med, når man skal nogen steder (både pga. den lille størrelse men også pga. at de er så lærenemme). Heldigt at de små racer bliver ældre end de større, fordi man får så varm og givende en relation til sin Shetland Sheepdog, at det næsten ikke er til at bære at må sige farvel igen.

  skrev d. 09-november-2008

  Hvor meget motion kræver den. (I timer cirka) M.V.H Emma Holm

  skrev d. 30-oktober-2008

  Race karakteristik: En Shetland Sheepdog er en utrolig smuk, intelligent og loyal hund, som ønsker at behage sin herre. Den er utrolig hengivende og elsker når familien er samlet. Dog er sheltien noget reserveret overfor fremmed. Den er meget efterspurgt både til lydighed og agility. Lyden af en sheltie, vil du kunne høre når der kommer nogen, ellers er de ikke ret støjende. De fælder ikke mere end alle andre hunde, hvis man eller børster dem, som man skal.

  skrev d. 08-oktober-2008

  Racen har tendens til CEA, som er en arvelig øjenlidelse der i værste fald fører til blindhed. Det anbefales derfor altid at købe øjenlyste hvalpe efter øjenlyste forældre. Den bedste alder for CEA-tjek er 7-9 uger da lidelsen kan "skjules" når hunden vokser, så det passer fint med at det ordnes af opdrætter inden salg. De har også en tendens til gøen, men i kraft af deres intelligens og lærevillighed kan det trænes hvis man er opmærksom fra start. De kræver konsekvens da de lærer dårlige vaner lige så hurtigt som gode, men også forståelse da det er en blød hund der ikke aktivt søger konflikt. Tæver "blæser" (fælder kraftigt) pelsen efter løbetider, hanner fælder en gang årligt - tidspunktet varierer for den enkelte. Der er ikke stor temperamentmæssig forskel på kønnene, men fælles for dem alle er deres skønhed, ynde og intelligens.