Selvom Beaglen er kærlig og mild, kan den have meget selvstændig og stædig træk.

Beaglen blev oprindelig avlet som sporhund opspore småvildt som kaniner og harer. Den bruges stadig med dette formål I mange lande.

Beaglen en en aktiv følgesvend for både børn og voksne.

Læs mere om Beaglen i Gipotes hundeleksikon

Karaktertræk for Beagle

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Beagle

  Ny hvalpe på vej. Det kommer 12 july. Send besked for at reservere.

  Alder
  6900 Skjern
  Image
  Beagle, hvalpe, 8 mdr.

  Ny hvalpe på vej. Det kommer 12 july. Send besked for at reservere. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  6900 Skjern

  Det er svært at modstå en Beagles nøddebrune øjne, med dens milde, bedende udtryk. 

  Det er en glad, udadvendt og kærlig hund med en stor og beslutsom drift for at finde mad. 

  Det er ikke en hund der “snakker” meget, men den har 3 karakteristiske vokaliseringer – et gø/hylen, et drivende hyl, og et halv-drivende hyl som er mere en blanding af et gø og hyl. 

  Eftersom det er en flokhund, kan den som regel med de fleste andre kæledyr og deres mennesker – og tror at alle er potentielle nye bedste venner.

  En Beagle er munter og elsker sjov I gaden, men kan også være stædig, hvilket kræver tålmodighed og kreative trænings teknikker.


  Kort og godt om Beaglen


  • Kan være svær/længe om at blive renlig
  • Dens næse styrer hjernen – finder den et spor skald et følges
  • Den er kærlig og mild med selvstændige og stædige træk
  • Yderst madglad – vil overæde hvis den får muligheden
  • En sporhund men ingen vagthund

  • Lever typisk 12-15 år
  • En Beagle vejer  9-11 kg 
  • Beaglen er ca 33-40 cm


  Beaglens sind

  En Beagle er en mild, sød og sjov hund. 

  Den vil få dig til at grine, når du ikke græder på grund af dens ofte uopdragne opførsel. 

  Beagle ejere burger meget tid på at forsøge at komme deres hunde I forkøbet, og de må ofte benytte lokkemad, for at opnå bare en midlertidig tilstand af lydighed.

  Som alle andre hunde, skal en Beagle socialiseres fra tidlig hvalpe alder. 

  Det betyder at hvalpen skal udsættes for så mange forskellige mennesker, lyde og situationer som muligt, mens de er helt unge. 

  Grundig socialisering er medvirkende til at din Beagle kan vokse op og blive en stabil og velfungerende hund.

  Det vigtigste at vide om en Beagle er, at det er en sporhund. Næsen er den vigtigste del af dens anatomi, og næsen er altid i jorden, i søgen efter interessante spor der kan følges. 

  En Beagle har ca 220 millioner duft receptorer, sammenlignet med de sølle ca 5 millioner vi mennesker har, og det gør den helt fantastisk god til at opfange dufte.

  Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. 

  Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben. Ingen hund – uanset hvor venlig den er - skal efterlades uden opsyn sammen med børn.


  Beaglens forhold til børn og andre kæledyr

  En Beagle knytter sig til alle familiens medlemmer, og især børn. Den kan godt være lidt voldsom når den leger, så det er vigtigt at socialisere og overvåge samvær med helt små børn. 

  Beaglen kan også have tendens til at “bide” en del I ting, herunder dit barns hænder. Det er udelukkende ment som leg, og den kan trænes til ikke at gøre det.

  Som med enhver anden race, bør du lære børnene hvordan de omgås hunde, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller eller på anden måde chikanerer hinanden. 

  Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben. Ingen hund – uanset hvor venlig den er - skal efterlades uden opsyn sammen med børn.

  På grund af Beaglens arv som flokhund, vil den værdsætte selskab, og bryder sig ikke om at blive ladt alene. 

  En anden hund eller kat kan klare opgaven, og fungere som det nødvendige selskab.  Det kræver en Beagle af motion og stimulering

  En grundigt indhegnet have er en nødvendighed, hvis man har en sporhund som Beagle. 

  Man bør altid holde en Beagle I snor, da det er en hund som hurtigt vandrer afsted, og glemmer alt andet når der er en interessant duft at følge.

  Ligesom alle andre hunde, vil en Beagle have gavn af lydigheds træning. Positiv forstærkning virker bedst med en Beagle, da de fleste Beagler ganske simpelt vil lukke af, hvis du behandler den hårdt. 

  De fleste Beagler er mere end villige til at gøre hvad som helst for en lækker godbid. En Beagle teenager har masser af energi, og har brug for masser af mulighed for at brænde krudtet af.

  Den elsker at gå lange ture med sin familie, og vil elske at løbe med dig – men vent indtil den er over 18 måneder, så den er fuldt udviklet og du undgår skader på knogler og led.

  Nå den er fuldt udvokset, kan en Beagle godt blive rimelig doven, og vil elske at ligge og dase dagen lang og kun stå op når der er mad i farvandet, eller for måske lige for at klø sig på øret. 

  Eftersom racen har nemt til at blive overvægtig, er det vigtigt ikke at lade dette ske.


  Foder til en Beagle

  En Beagle er den største mad tyv. Den vil afsøge dit køkken eller skraldespanden dagligt, hvis den får muligheden. Den spiser gladeligt indtil den revner.

  Hold din Beagle I god form, og afmål de daglige foderrationer I forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. 

  Hvis du er I tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

  Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. 

  Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

  Du bør også forsøge at rationere godbidderne. Din Beagle vil sætte lige så stor pris på en lille godbid, som en stor kiks.


  Sådan opdrager du din Beagle

  Selvom den har bredt sig ud til andre områder, så er Beaglen en fantastisk jæger af småvildt. Og på grund af den fantastiske næse, er den oplagt hvis du ønsker at være aktiv med diverse opsøgnings-, eftersøgs-, og sporarbejde. 

  En Beagle kan også anvendes til lydighed eller agility, men det kræver en indsats og man er i konstant konkurrence mod fristende dufte.

  På grund af dens størrelse og milde temperament, er Beaglen et udmærket valg hvis du bor I lejlighed, men det kræver flere gåture dagligt I snor, uanset vejret. 

  Den har brug for rigelig motion, og gerne mindst en time dagligt hvis muligt. Hvis den efterlades alene, og uden opsyn, kan den blive destruktiv.


  Kendte sygdomme hos Beaglen

  Beaglen er generelt en sund race, men som alle andre racer, kan de være disponerede for nogle helbredsmæssige problemer. 

  Ikke alle Beagler får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem hvis du overvejer denne race. 

  Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. 

  Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.


  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå hos Beaglen

  • Hofteledsdysplasi (HD)
  • Cherry eye
  • Glaucoma
  • Progressive Retinal Atrophy (PRA)
  • Epilepsi
  • Hypothyroidisme
  • Intervertebral Disk Disease (discus prolaps)
  • Distichiasis
  • Beagle dværgvækst
  • Chinese Beagle Syndrome (CBS)
  • Patella Luxation (løse knæskaller)


  Beaglens gennemsnitsalder

  Beaglens gennemsnitlig levealder er 12 til 15 år


  Hvordan ser Beaglen ud?

  Race standarden for Beagle siger “enhver hound farve” er tilladt. 

  Den mest almindelige farve er trefarvet, med en sort saddel (området over ryggen), hvide ben, bryst, mave og halespids. Brune markeringer på hovedet og rundt om sadlen. 

  Den næstmest almindelige farve er rød og hvid, med markeringer på ansigt, nakke, ben og halespids. 

  Uanset hvilken farve, er det typisk for Beaglen at have en hvid halespids, så jægeren kan se den, når de jager i højt græs.

  Beagle har en glat, tæt dobbelt pels som er vandafvisende. Den bør børstes en gang ugentligt, for at løsne eller fjerne løse hår, og sikre ny hårvækst. 

  En Beagle fælder, men fordi dens pels er kort, er det ikke så synligt. Dens pels har tendens til at blive tykkere om vinteren, så den fælder mere i foråret. 

  Det er en ren hund, og behøver generelt ikke et jævnligt bad – medmindre den har fundet noget ulækkert at rulle sig i.


  Pleje af Beaglen

  Væn din Beagle til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.

  Da beaglen har store, tykke hængeører, kommer der ikke meget luft ind til øret, hvilket skaber et varmt og godt miljø for bakterier og svampe at vokse i. 

  Tjek derfor ugentligt ørene for rødme eller andre tegn på infektioner. 

  Tjek dem også, hvis du bemærker at din Beagle ryster på hovedet, eller klør sig ofte i ørene. Lad aldrig vand eller olie komme ind i ørerne.

  Daglig tandbørstning er den optimale måde at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Beagles tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op.

  Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. 

  Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.

  Når du soignerer din Beagle, er det vigtigt at tage dig tid til at se efter sår, hudskrammer, bare pletter, ru eller skællende hud samt andre tegn på infektioner. 

  Øjnene skal være klare uden tegn på udflåd eller rødme. 

  Din ugentlige gennemgang vil sikre at du fanger evt tegn på sygdom i et tidligt stadie, og vil holde din Beagle i topform.


  Historie om Beaglen

  Oprindelsen af ordet “Beagle” er ukendt. Man mener det stammer fra de franske ord “begueule”, som betyder hals, eller fra det gamle Engelske ord ”beag”, som betyder lille. 

  Andre mener det kommer af det franske ord “beugler”, som betyder at hyle eller gø, eller det tyske ord ”begele”, som betyder at skælde ud.

  Racens historie er ligeledes lidt uklar, fordi racer som vi kender dem i dag, ikke rigtigt blev udviklet før det 19.århundrede. 

  Græske dokumenter fra 400 f.kr. beskriver nogle Beagle lignende hunde, og Romerne kan have medbragt små kanin jagtende hounds med dem til England, og parret dem med de lokale hounds.

  William Erobreren skulle efter sigende have medbragt Talbot hounds (som i dag er en uddød race) til England under den Normanniske erobring i 1066. 

  Disse hunde menes at være forfædre til Beagle og Foxhound.

  Beagle blev en populær race i England meget tidligt I dens historie. Under regeringen af Edward II (1307 - 1327) og Henry VII (1485 - 1509), blev en ekstremt lille beagle, kaldet Glove (handske) Beagle, meget populær. 

  Den skulle efter sigende være lille nok, til at kunne holdes i en behandsket hånd. Der er også optegnelser af Singing (syngende) Beagle, som er opkaldt efter dens storslåede stemme.

  Elizabeth I (1533 - 1603) havde store flokke af såkaldte Pocket (lomme) Beagler, som var ca 23 cm høje. Disse små hunde, er gengivet på malerier som kortbenede og spidssnudede. 

  De blev brugt til jagt, men blev hurtigt opgivet igen, fordi de ikke var særlig hurtige.

  I 1700 tallet, blev rævejagt meget populært i England, og man mistede interessen for Beagle til fordel for den større Foxhound. 

  Hvis det ikke var for de engelske bønder i England, Irland og Wales som fortsat holdt flokke af Beagler til at jagte kaniner og harer, kunne racen have været uddød på dette tidspunkt.

  I midten af 1800 tallet etablerede Pastor Phillip Honeywood en flok af Beagler i Essex, England. 

  Disse hunde menes at være forfædre til den modern Beagle. Pastor Honeywood avlede efter jagtegenskaber, ikke udseende. 

  Thomas Johnson, en anden Englænder, var ansvarlig for at der blev opdrættet Beagler som både var kønne og samtidig gode jægere.

  I 1900 tallet blev hundesport mere populært, og en reel standard blev skrevet for Beaglen.


  Er du og Beaglen et godt match?

  En beagle er en dejlig hund for dig, der ønsker at investere tid I den I sporhund med selvstændige træk

  3 punkter, som du bør overveje, inden du vælger at anskaffe dig en Beagle:

  1. Træning hvor godbidder er vigtig som belønning
  2. Forbered naboerne på en hylekoncert fra haven hvis den er alene derude
  3. Du er klar til gode lange gåture hver dag


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for den meget selvstændige hund.

   

  Held og lykke!
  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Beagle?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Beagle til salg

  Beagle 4000 kr.

  Beagle

  Vi er nød til at sælge vores Bruno ! Han er 11 måneder gammel og vil gerne lege meget . Han er vaccineret og meget sund .

  Alder 11 mdr.
  7260 Sdr omme

  Beagle 9.000. kr.

  Aussiemix, hvalpe, 1 uge , salgklar 6 aug

  Gude skønne Aussie hvalpe ( med en enkelt beagle blanding som Oldemor) søger deres kommende hjem. I /du kan forvente en livlig, glad, intelligent . og loyal hund der elsker at foretage sig noget med ...

  Alder
  5683 Haarby

  Beagle 10.000. kr.

  Franskbulldog Beagle Mops Gravhund, hvalpe, 5 uger

  Så der hvalpe de sødeste bullerbassere uden lige . Mor er 50% gammeldagsmops resten gravhund,chihauha . Far er 50% fransk bulldog og 50% beagle . Vi er en lille familie på en voksen et barn to dejlig...

  Alder
  4660 Store Heddinge

  Beagle 2.500. kr.

  Beagle, hund, 7 år

  Kærligste Tinka leder efter sit sidste hjem. Smukke Tinka på syv år, er en skøn Beagle, med alt hvad det indebærer - hun elsker at bruge sin fine snude og kan også være egenrådig. Tinka er en meget el...

  Alder
  4944 Fejø

  Log ind for at kommentere
  4 kommentarer
  skrev d. 21-oktober-2009 #1

  Kan kun give jer ret i at Beaglen er en super familie hund; Da vi købte vore tæve havde vi hørt mange "Skræk historier" omkring racen. Feks. at den var umulig at opdrage, ikke kunne gå frit, samt at den ikke kunne lydighedstrænes.. Dette må jeg sige IKKE er hele sandheden.. Vi bor på en gård hvor vores går frit ude om dagen når vi er på job; har ingen problemer med at den smutter på besøg hos naboen eller andre.. Hun kan gå frit på stranden når vi er i sommerhus og kan hendes komandoer.. men selvfølgelig er hun ligesom alle andre beagler hvis hun får færden af vildt... "-INGEN

  skrev d. 23-januar-2009 #2

  Følgende artikel er hentet fra min hjemmeside www.hoslykkegaard.dk Faktum om beagler. *1 Man siger at Når beagler får fært af noget, så "tændes næsen" og alle andre sanser slukkes eller kører i lavere gear. En beagle er avlet til primært drivende jagt. Det er en såkaldt støver, som støver vildtet op for jægeren. Beaglen skal derfor kunne klare at gå gennem "ild og vand" (skov, krat, bebuskning og vand) for at forfølge et spor. Den må ikke udvise usikkerhed, når den er alene. Beaglen er derfor ustyret med både selvstændighed og stædighed. Når sporet følges kan man råbe, kalde uden at den tager ret meget notist af det. En beagle kan derfor kun sjældnet, vænnes til at gå uden snor og haven skal være indhegnet, så der absolut ingen flugt muligheder er. (Vores egen have er indhegnet med et 1½ meter højt hegn, udenpå det er der en hæk. gitter og fliser er gravet ½ meter ned i jorden, og ud mod vores mest befærdede vej, har vi et 2 meter højt stakit, hvor der ligeledes er gravet fliser ned i en ½ meters dybde) En beagle er ikke nogen "flugtkonge". Men da næsen styrer meget, vil alt det spændende på den anden side af hegnet have hundens opmærksomhed. 2 Man kan alt med godbidder i hånden. Beaglens stærke sind betyder at opdragelse skal foregå som posetiv indlæring eller sagt med andre ord "hvis du giver mig noget, så får du noget igen". Man må aldrig være hård i sin opdragelse, for så vender beaglen dig ryggen eller spiller op til spillopper. En beagle har ikke noget behov for at behage dig og kan derfor ikke "væltes af pinden! psykisk. Som beagle og menneske har man et samarbejde, da beaglen aldrig arbejder for dig. 3 Lydighed. En pølsemad på bordet. Telefonen ringer. Man rejser sig og efterlader pølsemaden. Sådan en situation er en oplagt mulighed omkring lydighed. Selvom beaglen mange, mange gange har fået "fortalt" at "det her må jeg ikke" så vælger den helst pølsemaden og tager skideballen med på vejen. Er der steder du ikke ønsker din beagle skal være, eks.vis. i sengen, så skal den aldrig have prøvet at være der. Her den en gang prøvet at ligge i din seng, så vil den opsøge det igen og igen. Man kan sagtnes lære den at den skal sove i sin egen seng, men på et tidspunkt vil den komme snigende i nattens mulm og mørke. Omkring mad. Giv aldrig en beagle mad ved bordet- for den vil blive ved at prøve om den kan lokke noget fra dig 4 Undervurdere aldrig en beagle Der er sagt og skrevet meget om beaglen. De er dumme. De kan ikke lære. De kan ikke høre. osv. Men beaglen er bare en selvstændig og selvbevist hund. Der er ingen tvivl om at vejen til beaglens hjerte går gennem MAD. For at kunne forstå det, skal vi igen se på hvad hunden er avlet til. Beaglen er et flokdyr. De lever og jager i flok. Når der er mad er det hele flokken som skal spise. Derfor gælder det om at rage til sig så længe der er noget. Beaglen kan blive så uspekuleret. De bedende øjne og lidt piveri, "jeg er bare ved at dø af sult". Fald ikke for det og tænk på at en tyk beagle er en grim beagle. Er ulykken sket og den har taget for meget på, er grundstammen lagt til sygdom og kortere levetid. Som flokdyr er beaglen meget ideel som familie hund. Den elsker selskab og har brug for sin familie for at kunne fungere optimalt. Beagler behøver ikke absolut at have selvskab af en beagle mere, men selvfølgelig er det en ideel løsning og de knytter sig ikke kun til deres "medbeagle" men knytter sig til hele familien. 5 At sikre En beagle spiser stort set alt. Så lad være med at have noget spiseligt liggende indenfor hundens rækkevidde. Husk også at en umotiveret beagle, selv finder ud af at aktivere sig. Blade, reklamer, fjernbetjenere, mobiltelefoner, punge m.v. fjern alt hvad beaglen kunne få fat i. Med andre ord forlad aldrig et værelse uden at det er sikret på forhånd. Sidst men ikke mindst motiver din beagle, så den bliver mentalt træt. Dette sikrer også at den ikke vil gå ombord i dit nye ugeblad. Besøg mit forum hvor beaglen og dens ejere mødes. www.beaglepack.dk -Ina

  skrev d. 27-december-2008 #3

  Jeg er 100 % enig i at beaglen er en skøn familie hund! Min søde han beagle kan gå pænt, være fræk, sitte, være vagthund, dække, stikke af og alt både godt og skidt - og det er lige præcis derfor jeg elsker ham! Det har krævet - og kræver stadig - enormt meget DEJLIGT arbejde. Vi træner i øjeblikket at komme når vi kalder, for min beagle er nemlig kræsen - JA en kræsen beagle. Ud over det, reager han jo som (næsten) alle andre beagler på en fært... snude ind - ALT andet ud :o) MEN jeg viste hvad jeg gik ind til, så i stedet for at blive irriteret på ham, øver vi hver dag og har det sjovt med det! Jeg har mange skønne venner, men ingen af dem kunne jeg finde på at anbefale at få en beagle. En beagle er en SK

  skrev d. 11-november-2008 #4

  Beaglen, en skøn familie hund. Det tog mig dog mange år før jeg turde springe ud i det. Man hører meget om hvor umulige de er at opdrage. Jeg har også selv oplevet nogle af disse eksemplarer, der stryger ud af døren og er væk så snart den ser en mulighed. Hvor enhver krumme mad på bordet er det vigtigste i dens liv og den vil gøre alt for at få fat i denne. Den trækker skuldrene af led på ejeren når den går tur. Står op når man siger dæk, og sidder ned når man siger stå. Alt dette er de skrækkelige ting man ofte får afvide når man snakker med folk om beagler. MEN MEN MEN det er ikke umuligt at opdrage en beagle. Man skal være bevidst om at den kræver mental og fysisk træning og en god portion lydighedstræning. Samt konsekvens fra hele familien. Det kan kun lade sig gøre ved positiv træning og husk nu at en beagle vil gøre alt for mad, det hjælper meget i træningen. Hvis man råber eller er hård ved en beagle, så gider den dig bare ikke, og du kan intet opnå. Hvis du har nogle regler, så skal de gælde hver gang, har den været i sengen en gang, vil den altid prøve få lov til det igen. Har du givet den mad ved bordet, vil den altid prøve igen. En indhegnet have er for mig en selvfølgelighed, men selv om min kan kravle over havelågen, gør den det kun hvis vi går ud. Indkald skal der bruges mange kræfter på at træne, og der kan opnåes om ikke 100% succes, så ihvertfald noget i nærheden af det. Men jeg mener dog at man aldrig kan være 100% sikker, for når en beaglen møder den gode fært, så dukker jagthunden frem, uanset hvor meget træning man har lagt i den. Min beagle er en skøn familiehund, der elsker at putte i sofaen helst så tæt på os så muligt. Den nyder at lege med børnene, den elsker agilitytræningen som jeg træner, den daglige leg/lydighed, de lange gåture i skov og mark, men søgning af godbider i haven er den absolutte topscorer.