Racen Pomeranian, blev i 1800-tallet en kendt selskabshund med rødder fra Island. 

Pomeranian er kendt for at være en lille vagtsom hund, der er yderst intelligent og med en stor personlighed. 
 

Men denne lille bamse, er langt mere end blot end selskabshund, 
det er en slædehund i en formindsket version. 

På trods af det nuttede ansigt, bør du sætte dig godt ind i denne race. 
Hvis altså du også gerne vil kunne bruge din hørelse om 1 år.

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Pomeranians sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Pomeranian

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Pomeranian, hund, 9 mdr.

  Søde Pomeranian tæve Olivia. Olivia er fra den 15/08-22. Olivia er stadig en hvalp/ junior tæve. En smuk orange Pomeranian efter FCI standart, flot lang korrekt dobbeltpels ( undeuld og dækpels), højd...

  Alder
  7600 Struer
  Image
  4 Søde små Pomeranians leder efter Gode Hjem

  Hej her er 3 søde bløde og sunde hvalpe der er ekstremt menneske glade & børnevenlige blandingshunde af Pomeranian og chiwauwa, derudover har de noget labradoren fra deres bedstemor som er en l...

  Alder 7 uger
  2000 Frederiksberg

  På trods af at du højst sandsynligt blive mødt af en Pomeranian, der bestemt har noget på hjerte, skal du ikke lade dig skræmme.

  Denne lille pelstot, er blot yderst vagtsom. Det siges faktisk, at den person der opfandt dørklokken, ikke kendte til en Pomeranian. For denne lille selvsikre hund, skal nok klare jobbet til U.G.

  Men en Pomeranian er langt meget mere, end blot et gøende bæst. En Pomeranian er nemlig en meget loyal og intelligent hund. Hvis altså du formår at opdrage den, inden den opdrager dig.

  Kort og godt om Pomeranianen

  • En Pomeranian ligner en lille bamse
  • Men er yderst intelligent og har en kæmpe personlighed
    
  • Hunden egner sig som selskabshund, men passer godt ind i en aktiv familie uden små børn
  • En Pomeranian er vagtsom, kræver respekt fra sine mennesker og andre hunde - der bør derfor sættes stærkt ind, for at din Pomeranian bliver socialiseret fra hvalp af
  • Kan blive meget lydig, hvis du er en tålmodig hundeejer
    
  • Egner sig kun til at bo i lejlighed, hvis den er godt opdraget, ellers får du hurtigt sure naboer
  • Trives ikke godt med meget alenetid.
    
  • En Pomeranian kan leve op til 16 år
  • Vejer 2-4 kg og dette gør den til det mindste medlem af spids familien
  • Og er alt mellem 18 - 30 cm høj

   
  En Pomeranians sind

  En Pomeranian bliver også kaldt for pom, pom poms, pommy og bamsehund - ja den lille uldtot har mange navne.

  Pomeranianen er det mindste medlem af spids familien. En Pomeranian stammer nemlig fra Island, hvor den blev brugt som slædehund og dette kommer til udtryk i dens personlighed.

  En Pomeranian elsker sin familie højere end noget andet, hvilket er noget af det mest fantastiske ved dette lille væsen. Det er også noget af det, der gør denne race til en meget populær hund, den er nemlig meget kærlig og loyal.

  En Pomeranian vil helst være sammen med dig 24/7, hvilket både er en god men også dårlig ting.

  Mange Pomeranier lider nemlig af separationsangst - ja, du hørte rigtigt. Præcist som børn kan blive angst, når forældre efterlader dem i børnehaven.

  En anden dejlig ting ved en Pomeranian er, at hvis den er socialiseret fra hvalp af, kommer de meget godt ud af det med andre hunde såvel som andre dyr.

  En Pomeranian er meget aktiv, nogle vil faktisk argumentere for at de har ualmindeligt meget krudt i rumpetten, de elsker at lege så længe du eller andre hunde vil være med.

  Der er blot en undtagelse, børn, en Pomeranian bryder sig ikke specielt meget om dem. De kan blive defensive hvis de føler sig truet, og vil derfor snappe ud.

  For sikkerhedens skyld, bør du overveje en anden race, hvis du har små børn i hjemmet, en Pomeranian egner sig langt bedre til familier med store børn (eller slet ingen).
   

  En Pomeranians forhold til børn og andre kæledyr

  Som beskrevet ovenfor, så er en Pomeranian ikke det rette valg til en børnefamilie, heller ikke selvom den er kendt for at ligne en bamse. Små børn er for unge til at forstå og respektere end Pomeranians krav, hvis et barn overskrider hundens grænser, kan det ske at den enten vil snappe ud efter barnet eller bide.

  Larmende børn kan også risikere at skræmme en Pomeranian, og den lille hund vil ikke opbygge et bånd til et barn der har skræmt den, og måske tage endnu større afstand til børn generelt.

  Hvis du er den heldige ejer af en Pomeranian, bør du kun lade børn komme tæt på din hund, hvis du overvåger situationen og kan stoppe børnene hvis du kan se at de er ved at overtræde din hunds grænser.

  Hvis din Pomeranian er rolig blandt børn, bør du alligevel informere børnene om ikke at bære din hund, de kan nemlig komme til at holde den forkert eller tabe den, hvilket kan resultere i et brækket ben eller andre alvorlige skader.

  Så selvom en Pomeranian er et fantastisk familiemedlem, bør du altså ikke anskaffe dig en hvis du har børn under 10 år, det er hverken i din eller hunden interesse.

   
  Det kræver en Pomeranian af motion og stimulering

  Du vil nok blive overrasket over at den lille hund, kan have så meget energi. Med en Pomeranian i dit liv, vil du altså have en meget aktiv sambo, for at sikre et godt psykisk helbred for det lille pus, er du nødt til at kunne tilbyde den nogle gode gåture, på daglig basis.

  Med det sagt, er det vigtigt at finde den rette mængde motion for din Pomeranian. En Pomeranian kræver nemlig ikke meget motion, et par gåture med en varighed af 20-30 minutter pr tur, kan sagtens være nok.

  Dog betyder det ikke at den lille pelstot ikke kan gå længere. En Pomeranian vil elske at komme på timelange gåture i skoven, hvor den med et smil på læben vil udforske verdenen. Man skal ikke tage fejl, en Pomeranian var engang en slædehund og kan holde til meget mere end man lige umiddelbart skulle tro.

  Dog er det meget vigtigt du ikke overtræner din Pomeranian, især hvis det er en hvalp.

  Det gælder alle aldre, at for meget motion kan tære på den lille krop og eksempelvis påvirke knæ og hofter, så hvis du er ude 7-8 timer om dagen, hvor din Pomeranian skal kunne følge med, er det altså ikke den rette hund til dig.

  Mental stimulering er også meget vigtigt når du anskaffer dig en Pomeranian. Det er nemlig en utrolig klog hund og har især gode egenskaber indenfor agility, da en Pomeranian er yderst ivrig efter at lære. Derfor kan du med fordel gå til agility træning med din Pomeranian, men du kan også lave udfordringer og sjove aktiviteter derhjemme for at stimulere din hund.

   
  Sådan opdrager du din Pomeranian

  Som alle andre hunde, er de første 4 måneder af en Pomeranians liv ekstremt vigtige, for hvordan den vil se på verdenen resten af dens liv.

  Du skal derfor som hvalpeejer til en Pomeranian sørge for, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, ellers får du højest sandsynligt ikke en velafbalanceret voksen hund, men derimod en stresset en af slagsen.

  Denne proces kaldes for socialisering.

  På trods af dens lille størrelse, er en Pomeranian, som tidligere nævnt, en meget dristig og modig hund. Dette gør dem meget sjove at interagere med, men kan også føre til "Small Dog Syndrome."

  Med små hunde har vi mennesker en tendens til at tillade en masse dårligt opførsel, som vi aldrig ville tillade en større hund.

  Hvis du tillader din Pomeranian at opføre sig dårligt, blot fordi den er lille, tror den lille hund at den kan styre showet og slippe afsted med hvad som helst.

  Derfor skal du som ansvarlig hundeejer til en Pomeranian, fra start sætte grænser for den lille hund.
   

  Ved opdragelse af en Pomeranian, bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed
  • Fastholdelse
  • Belønning
  • Konsekvent

   
  Kendte sygdomme hos en Pomeranian

  Som udgangspunkt er en Pomeranian en sund og rask hunderace, men på grund af at der er blevet avlet så meget på racen således at den har forandret sig meget, er der nogle ting du som hundeejer skal være opmærksom på i forhold til din Pomeranians helbred.

  Som en del andre små hunderace, har Pomeranianen tendens til at have tilbageholdte mælketænder, det vil sige at en Pomeranian ikke altid taber sine mælketænder naturligt, og dermed giver plads til de nye tænder der skal vokse ud.

  Du bør derfor være opmærksom på dette, normalt taber en hvalp sine mælketænder i alderen 3-7 måneder. Taber din Pomeranian ikke sine mælketænderne, skal disse fjernes hos dyrlægen, således at der ikke dannes en dobbeltrække af tænder.

  Allergier: Nogle Pomeranier kan lide af en række allergier, lige fra kontaktallergier og fødevareallergier. Hvis din Pomeranian slikker sine poter eller gnider ansigtet meget, bør du få hunden kontrolleret af din dyrlæge.

  Epilepsi: Nogle Pomeranier udvikler epilepsi og har anfald. Hvis din Pomeranian har anfald, så tag den til dyrlægen for at finde ud af  hvilken behandling der er passende.

  Øjenproblemer: Pomeranians er tilbøjelige til forskellige øjenproblemer, herunder katarakter, tørt øje (keratoconjunctivitis sicca) (tørhed i hornhinden og bindehinden) og tårekanal problemer. Disse problemer forekomme oftest hos unge hunde og kan føre til blindhed, hvis de ikke behandles. Kontakt din dyrlæge hvis du oplever rødme, ardannelse eller overdreven riven.

  Hoftedysplasi: Hoftedysplasi forekommer lejlighedsvist hos Pomeranier. Mange faktorer, herunder genetik, miljø og kost, menes at bidrage til denne deformation af hofteleddet. De fleste Pomeranier er normalt i stand til at leve normale og sunde liv, i modsætning til nogle af de store racer.

  Legg-Perthes sygdom: Dette er en anden sygdom, der involverer hofteleddet. Hvis din Pomeranian har Legg-Perthes, bliver blodtilførslen til lårbenet reduceret, og knoglen, som forbinder bæklen, begynder at opløse. Normalt forekommer de første tegn på Legg-Perthes, når hvalpe er 4 til 6 måneder gamle. Kvalificerede dyrlæger kan udføre en operation for at fjerne det syge lårben, og din Pomeranian hvalp er normalt smertefri bagefter.

  Patellar Luxation: Dette er et meget almindeligt problem for Pomeranier. Patella er knæskallen. Luxation betyder dislokation af en anatomisk del patellar luxation er, når knæleddet (ofte et bagben) glider ind og ud af sted, hvilket forårsager smerte dog lever mange hunde et relativt normale liv på trods af denne tilstand.


  En Pomeranians gennemsnitsalder

  En Pomeranian bliver oftest mellem 12 - 16 år.


  Hvordan ser en Pomeranian ud?

  En Pomeranian er kendetegnet ved at ligne en lille omvandrende bamse, hunden har en karakteristisk pels, og et kækt smil. Begge køn er cirka 18 - 30 cm i ryggen. Både hanner og hunner vejer typisk 2-3 kg.

  Pelsens findes i flere forskellige farver:

  • Sort
  • brun
  • hvid
  • orange
  • ulvegrå
  • creme
  • creme-zobel
  • orange-zobel
  • black and tan
  • broget

   
  Pleje af en Pomeranian

  En Pomeranian er kendetegnet med en stor flot pels med underuld, derfor kræver en Pomeranian altså en del pelspleje. Dette er noget af det du bør overveje inden anskaffelsen af en Pomeranian, da den flotte pels bestemt ikke holder sig selv, du bør som minimum børste din Pomeranian 2 gange om ugen.

  På trods af den store flotte pels, kræver en Pomeranian ikke meget andet pleje, og den pelsen skal sjældent vaskes. En Pomeranian lugter sjældent af hund, som det ellers ofte ses hos andre racer. Du kan med fordel starte pelsplejen af din Pomeranian fra en tidlig alder, og gerne ofte. På den måde, kan du gøre det til en hyggelig stund for både din Pomeranian og dig. Det er meget vigtigt, at du ikke giver din Pomeranian dårlige eller smertefulde oplevelser under børstningen, men del hellere totterne op i mindre bidder. Du bør rose, kæle og belønne din Pomeranian når den skal tilvænnes pelspleje.


  Historien om racen Pomeranian

  Pomeranian er en af de hunderacer der kan spores længst tilbage i tiden. Dengange var de kendt som ulvehunde og senerehen spidshunde. Racen stammer fra den middelstore spidshund som blev indført til Pommern i Tyskland, men dengang var det en betydelig anden hund.

  En Pomeranian var meget større end dem der ses i dag, og vejede omkring 15 kg. Hunden blev brugt til slædekørsel, som hyrdehund samt til at bevogte hjemmet.

  I 1767 blev nogle spidshunde importeret til England af dronning Charlotte, men hunden faldt ikke i god jord, da den ikke egnede sig til jagt og på trods af at hunden havde et stort hjerte, var livlig og intelligent var racen for stor som selskabshund.

  100 år senere blev hunden dog datidens mest populære selskabshund, dronning Victoria af England valgte nemlig at tage nogle af hundene med hjem fra en ferie i Italien, hvor hun derefter begyndte at avle på de mindste af dem. Senere udstillede hun dem, og de blev derfor populære blandt de velhavende europæiske familier.

  I 1870 blev Pomeranian anerkendt af den engelske kennel klub, den første udstilling for spidshunde under 5 kg. blev holdt i 1888 i England.


  Er du og racen Pomeranian et godt match?

  En Pomeranian er en fantastisk hund, men du bør sætte dig godt ind i racens behov før anskaffelsen. Da en Pomeranian er så intelligent kræver det altså en selvsikker og konsekvent hundeejer, ellers vil den lille uldtot hurtigt have sat dagsordenen derhjemme.


  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Pomeranian:

  1. Har du den fornødne tid til at opdrage din Pomeranian og socialisere den fra tidlig alder?
  2. Er alle i husstanden over 10 år?
  3. Har du tid til at pleje din lille pelstot flere gange om ugen?
    

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

   

  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Pomeranian?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Pomeranian til salg

  Pomeranian 14.000. kr.

  pomeranian, hvalpe, 12 uger , salgklar nu

  En. charmerende pige søger kærlig familie ! Bjørnetype ,lille, baby face, masse masse af pels, zobel. farve. Hun har pas ,vaccine og har fåret ormekur x 3 Kan leveres i hele Danmark efter aftale. Vid...

  Alder
  7323 Give

  Pomeranian 15.000. kr.

  Pomeranian, hund, 3 år

  Vores skønne pomeranian han søger desværre nyt hjem grundet ændret boligsituation. Han er en meget kærlig og sjov dreng, der elsker opmærksomhed og samvær med hans familie. Kan være alene. hjemme en a...

  Alder
  8700 Horsens

  Pomeranian 14000 kr.

  Pomeranian

  De her 2 skønne damer venter hvalpe i midt juli. Hvalpebillederne er fra vores sidste kuld. Så kan du tilbyde et 5 stjernet hjem så ring eller skriv

  Alder
  4000 Roskilde

  Pomeranian 15.000. kr.

  Pomeranian/shih tzu, hvalpe, 7 uger , salgklar 28.5.23

  Bamse alert !. Søde pomtzu hvalpe til salg. De er en blanding af shih tzu. og pomeranian. Super bamset, kæmpe pels og kort snude. Billede 1- 2:tæve med lyst ansigt og poter. Billede 3-4: karamel pige...

  Alder
  5792 Ã…rslev

  Log ind for at kommentere
  23 kommentarer
  skrev d. 26-september-2010 #1

  Hej Jeg har i over 1 år, været meget interesseret i en Pomeranianhund. Jeg har brugt meget tid på at læse om racen, og føler den passer til min personlighed. Men det eneste der har holdt mig tilbage var tiden. Jeg arbejder lang væk. Så mit spørgsmål er hvor lang tid synes I det er okay for en Pomeranian, at være alene hjemme? Selvom vunderet at man går en lang tur med leg når man kommer hjem. På forhånd tak

  skrev d. 23-september-2010 #2

  Hej! Jeg overvejer at købe en pomeranian, men har lige et par spørgsmål: - Hvor store bliver de ca.? (Jeg går efter en hunhund og har en idé om at hunhunde er lidt mindre end hanhunde?) - Jeg har hørt at pomeranier gøer meget, er det sandt? - Er de gode til at være alene et par timer hver dag? (Jeg går på gymnasiet) - Har de nogle specielle behov, som andre hunde ikke har? Med venlig hilsen Cecilie

  skrev d. 16-september-2010 #3

  Jeg er selv førstegangs hundeejer, og valgte en Pomeranian. Og har på ingen måder fortrudt at jeg valgte den race. Han er så sød, kærlig, legesyg og fyldt med en dejlig personlighed. Han er jordensstørste tøsedreng til tider, men kan være ligeså frygtløs. Han er en rigtig lille konge tror han selv, men har været utrolig nem at opdrage på. Han gøer ikke medmindre han passer på os, og hører efter alt hvad jeg siger. Jeg har opdraget ham som en stor hund, hvilket betyder at jeg ikke bare har tænkt at det var synd at skælde ham ud, når han nu var så lille, Han elsker at putte i mine arme og skal også nok tage sin plads i sengen. Han elsker dyner og tæpper. Jø mere puffet og blødt, jo bedre. Og det med sneen er helt rigtigt. Min hund er helt tosset med sne. Sneen sidder dog fast i pelsen, hvilket kan genere ham. Men så bliver han bare tøet op med et håndklæde når vi kommer hjem. HVILKET han elsker. Min hund har ikke haft problemer med sine mælketænder, så det er ikke altid et problem. Og vil da klart anbefale hunden til alle. Alle med børn over 8 år, da de kan forstå at det er en lille hund, som ikke kan holde til for voldsomme bevægelser når den er helt lille hvalp. Men skøn skøn hund

  skrev d. 11-september-2010 #4

  Når jeg skriver det ikke er en god førstegangs hund burde jeg have uddybet at det jeg mener er at den efterhånden er blevet en modehund og mange alt for unge mennesker falder for denne og køber den uden at vide hvad arbejde der er med den. Der skal være tid til en pomeranian da det er en aktiv, intelligent lille hund som skal beskæftiges og have opgaver den kan løse. Vi har set for mange der har købt sådan en race og så er de tilsalg igen 1 år efter fordi man ikke har sat sig ind i racen. Det er selvfølgelig vigtigt at sætte sig ind i den race man er interesseret i. Der kan være meget forskel på racen alt efter hvor man køber den og hvilke linier så et godt råd er altid at købe denne race med stamtavle. På den måde har man et godt redskab til at kunne undersøge tilbage vedrørende evt. sygdomme. Så vil jeg lige påpege angående åben fontanel så er der mig bekendt ingen kenneler under DKK der har haft pomeranians der nogensinde er fundet syge eller døde af dette, Det er som med alle racer at man skal bruge sin sunde fornuft når man er ude og købe hvalp. Man skal kunne se forældredyrene - i alt fald moderen til hvalpen, man skal spørge om alt det man kan og evt. har læst om, og et godt råd er at man aldrig bør købe hund hos en opdrætter der har travlt med at tale nedsættende om andre opdrættere. Til Maja. At få en hund hjem fra USA er en meget svær og dyr prodecure og det må være dine forældre der skal være med i den beslutning. De kan læse om det hele på Dansk kennel klubs hjemmeside, men pas på der findes også useriøse avlere udenlands så man skal være meget sikker før man importerer en hund. Charlotte

  skrev d. 29-august-2010 #5

  Hej allesammen. Mit navn er Maja og jeg er 13år. Min familie og jeg har besluttet os for at få en pomeranian. Jeg har kigget meget på hunde på nettet og har forelsket mig i den sødeste pomeranian!, men den er fra USA så jeg ville spørge jer om i ved om man kan få den til Danmark på en eller anden måde? og hvor lang tid det vil tage hvis man kan? :)

  skrev d. 17-august-2010 #6

  min lækre vaps....

  skrev d. 12-august-2010 #7

  Jeg er førstegangs ejer af en hund, og valgte den helt rigtige pomeranian, han er SÅ lækker. Vil bare lige sige at det er en god race til førstegangs ejere, den er børne venlig og nem at passe, gider man ikke gå en dag eller to, så er det bare en tur i haven. Og gider man gå, ja så går hunden gerne med. Den er ikke krævende at holde med mad, og den er meget nem at holde pelsen på. Tror mange har misforstået at den skal børstes dagligt, det er ikke nødvendigt efter min mening, jeg gør det en gang om ugen, og han filter ikke. Han er meget rolig når han er i bad ca. en gang om måneden. Han er meget glad for vores katte, og mine 3 unger er meget glad for ham. Så kan altså varmt anbefale en pomeranian i hjemmet.

  skrev d. 05-august-2010 #8

  hvordan ved man om hunden kan have det med knæet.. det er sikkert ikke noget men har en hvalp på 16 uger som halter lidt.. har ikke set der er sket noget og det er kun en gang imellem.. kan det være det?? og hvordan finder man ud af det så man kan tage til dyrlægen og kan dyrlægen gøre noget ved det?? hvis det altså gør ondt på hunden? venlig hilsen sara :)

  skrev d. 03-august-2010 #9

  Jeg har haft racen fra 1985 ,og jeg er bestemt ikke enig med Charlotte Andersen, som mener at Pomeranian ikke er en første gangs hund. Racen er meget nem at træne og tilpasser sig alle miljøer.Jeg har solgt mange hvalpe til første gangsejere uden de mindste problemer. Opdrætteren skal bare give en god mundtlig og skriftlig vejledning med.Det er der desværre nogen som "glemmer", og så kan der opstå problemer med adfærden og pelsplejen. Pelsplejen består af en ugentlig børstning, og en gang om måneden skal neglene klippes.Den fælder 1-2 gange om året. Jeg synes det ser forfærdeligt ud ,når en Pomeranian ikke er klippet. Den skal ikke klippes ned i ulden, men klipningen skal kun fremhæve hundens silhuette. En god seriøs opdrætter vil have den service, at klipning er en livslang service for hunden. Dens pels er smuds- og vandafvisende, så den kan nemt grave i haven, for så at ryste sig bagefter, så al snavs er væk. Den bør vaskes 3-4 gange om året. En Pomeranian lugter ikke af hund efter en tur ude i regnvejr, som mange andre racer gør. Den elsker snevejr, hvor den helst opholder sig ude hele dagen. Den skal have hjælpe til at få trukket mælketænder i 6-8 mdr alderen, ellers kan den få skævt bid, og paradentose, fordi den har en dobbelt række tænder. Det er en sund race, men den kan have problemer, ligesom alle andre racer. I DKK skal alle Pomeranier undersøges for Patella Luksation fra 1. januar 2010, og der kan allerede nu ses undersøgelsesresultaterne på Hundeweb. Det er en god ide at tjekke disse undersøgelsesresultater inden et hvalpekøb. Generelt set har racen i DKK meget få individer med Patella Luksation. Angående åben fontanel begrænser denne lidelse sig til en kennel, så problemet er på nuværende tidspunkt ikke stort, hvis der ikke avles på de individer, der har lidelsen. Jeg ønsker også at fontanelstatusen kommer på hundeweb, så racen kan undgå flere tilfælde via denne vej. Angående BSD er den svær at komme til livs, fordi hundene og ofte først får lidelsen i en alder af 3-5 år, og på dette tidspunkt har de måske fået det første kuld. Man kan ikke teste hundene for denne lidelse endnu. Den er meget sjælden i racen, men avles der videre på smittebærene, kan det blive et problem. Af andre lidelser ,som er ekstrem sjældne er der luftrørssammenfald og hjerte fejl.

  skrev d. 05-juli-2010 #10

  Hej Charlotte. Hvorfor mener du at en Pomeranian ikke er nogen god første gangs hund??!

  skrev d. 23-maj-2010 #11

  Hej Lisette Nej det gør den faktisk ikke. Dvs. den fælder jo et par gange om året, men det er ikke sådan du kan finde totter i hele huset. En pomeranian er kendt for at have en tyk underuld der - når den børstes rigtigt op, gør at den får det "bamsede" look. Når en pomeranian fælder så vil man opleve underulden vil komme af i store "kager" når man børster den. Charlotte

  skrev d. 17-maj-2010 #12

  Hej Jeg vil lige høre, fælder en Pomeranian meget?

  skrev d. 14-maj-2010 #13

  Mange tak til Gi Pote for at ændre navnet til det rigtige;o) Charlotte

  skrev d. 07-maj-2010 #14

  En pomeranian - som det hedder og ikke pomeraner!! er en dejlig lille selskabshund, men ikke god til første gangs hundeejere. Pelsen skal holdes en gang om ugen og i DKK studser man pelsen. Racen er en spidshund og derfor kendt for dens underuld som der gerne skulle være hos alle og denne underuld skal man børste op så pelsen bliver den store "fluffy" pels den er kendt for. Standarden siger en højde på 20 cm +/- 2 cm og den må ALDRIG veje 5 kg som der står i beskrivelsen herinde!! En pomeranian på den rigtige størrelse vejer mellem 2 kg og 2,5 kg og er ovenstående mål. Desværre er der nogen der sidder og parrer kleinspitz på pomeranians så man får de typer der er for høje! Sygdomme for race er patella luksation - hvor knæskallen går ud af led. Åben FONTANEL, hvor de har et blødt punkt oven i hovedet. Det har alle pomeranians når de bliver født, men det kan vokse sammen helt op til 18 måneder - akkurat som hos nyfødte børn! BSD - black skin disease - som er en sygdom hvor de smider pelsen og får sort hud. Luftrørskolaps Det er en race, hvor det er klogest at købe den med stamtavle da der er gået mode i racen og alt for mange sidder og avler løs for profit og ikke for at fremme racen! Hilsen Kennel Chardame under DKK

  skrev d. 09-februar-2010 #15

  Hej. Jeg har en pomeranian på knap 4 mdr. Jeg synes ikke at hun har en stor pels, ved i hvornår den ca. kommer eller hvad man kan gøre for at pleje den så godt som muligt? Håber at i vil svare for vil gøre alt for at hun får en god pels.

  skrev d. 12-januar-2010 #16

  Hej Anne har du egentlig nogle hvalpe til salg? mail [email protected]

  skrev d. 08-januar-2010 #17

  hej jeg har familien Rødtop fra 9 år til 0 mdr. (Jessika barnebarn får hvalpe i denne måned)... de er uhyre nemme i pelspleje, snavset nærmest glider af dem børster dem med strigle ca hver fjortendes dag. Sygdom specielt for racen knælucasioner og åbne fantaneller (det sidste har jeg ikke oplevet i de 20 år jeg har haft racen)men ved det kan forekomme.hilsen familien Rødtop

  skrev d. 27-november-2009 #18

  Har racen nogle bestemte sygedomme? Hvordan passer man pelsen?

  skrev d. 27-juni-2009 #19

  fra Ane 27/6 09 jeg er den lykkelige ejer af Rødtop og hendes 2 døtre+barnebarn- sikken et fint familiesammenhold og hvalpe og voksne(og collien)leger sammen i vores hundegård- og driller i skøn forening gokke-høne. Gør når der kommer biler forbi, men ellers utolig nem race!

  skrev d. 16-maj-2009 #20

  da jeg var barn havde vi pomeraner, det var en dejlig lille hund, glad, kælen og altid villig til leg og pjat. samtidig kunne den være utrolig stille og rolig og bare gå og nusse rundt. den var meget lydig og jeg kan huske at hver eneste jul pakkede den selv sine gaver ud og gik med rundt om træet. vi er 5 børn i familien og det gjorde at den blev lidt rund i formerne, for når vi sad og spiste så gik den sin runde og fik en bid mad allevegne....men sød kærlig og utrolig dejlig, sådan vil jeg betegne pomeranere

  skrev d. 11-marts-2009 #21

  Heej, kan en pomeraner godt gå til agility?? og hvordan skal man finde telefonnummer herinde til dem der sælger hundene,, man skal jo købe et eller andet før man kan se kontaktoplysninger?

  skrev d. 16-januar-2009 #22

  det er forskelligt fra hund til hund men man hører dem tit blive 15 år jeg er den lykkelige ejer af 2 pomser med 2 meget forskellige sind den ene er en stille og rolig pusse hund som er lidt forsigtig men utrolig glad den anden er en lille modig sag der virkelig bar siger her kommer jeg og jeg bestemmer her jeg tager alle opgaver til store hunde på banen det er en dejlig race med et fantastisk humør og sind

  skrev d. 17-oktober-2008 #23

  Hvor gammel kan sådan en blive...?