Tilbage til alle hunderacer

Podengo Portugues

Podengo Portugues, fuld beskrivelse af hunden.

Karaktertræk for Podengo Portugues

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Podengo Portugues menes at stamme fra de racer der blev bragt til Spanien og Portugal af det føniske handelsfolk for 3000 år siden. Podengo Portugues findes i tre størrelsesvarianter og to pelsvarianter - disse varianter opstod da man tilod indkrysning med de lokale hunde. Podengo Portugues Pequeno kaldes for verdens mindste jagthund og har været anvendt til kaninjagt og rottehund på de portugisiske gårde. Podengo Portugues grande minder mest om de myndeligende forfædre. Denne variant er næsten uddød. Podengo Portugues medio, er den mest populære af varianterne hos de portugisiske jægere idag. Alle tre Podengo Portugues varianter er livlige og venlige. De er gode vagthund og kræver meget motion. Størrelse: Pequeno: begge køn: 20-30 cm Medio: begge køn: 40 - 55 cm Grande: Begge køn: 55 - 70 cm Pels: Kort, glat og tætliggende. Ru og krafig. Farve: Gul, fauve, sort og hvid med aftegninger.
  Ønsker du at købe eller sælge en Podengo Portugues?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Podengo Portugues til salg

  Log ind for at kommentere
  4 kommentarer
  skrev d. 14-oktober-2012 #1

  Jeg var i Finland og hente min dejlige medio for godt to måneder siden. Der er ikke rigtig nogle opdrættere i DK andet end et lille opdræt på fyn tror jeg (mener det er Pequeno). Lige pt skal man desværre til Finland, Norge, Sverige eller Portugal for at hente en Podengo Portugues :( Jeg har dog i tænker om at min skal bruges til avl, hvis han lever op til standarden, men vi mangler stadig en tæve i DK som kan gøre det muligt at få kuldet i Danmark, ellers tror jeg at de fleste af hans kommende kuld vil blive i Finland. Podengoen er en helt fantastisk hund! En del anderledes i sindet end så mange andre racer, men det hele værd! Flere af dem til DK tak :D

  skrev d. 10-august-2012 #2

  For knap 2 år siden hentede jeg min Podengo tæve ( ruhåret dværg ) i Portugal. Ikke et sekund har jeg fortrudt det, hun er den dejligste, sjoveste, kærligste lille hund. Hun er aktiv ( men render ikke på væggene ) hun elsker hendes lange ture i skoven, på marken eller ved vandet. Racen kan være reserveret overfor fremmede, det ved min så ikke.............hun er yderst social :o)

  skrev d. 24-juni-2012 #3

  er der nogen der ved hvor man overhovedet kan køben sådan en hund adr tlf med mere ønskes hvis i kan hjælpe.. leder og leder. :)

  skrev d. 24-juni-2012 #4

  hvor kan jeg købe en her i dk