En Cocker Spaniel er en energisk og intelligent følgesvend. 


Den bruges ofte til jagt.

 

På trods af sit gode jagtinstinkt, er en Cocker Spaniel også et fantastisk familiemedlem. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Cocker Spaniel sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Cocker Spaniel

Aktivitet
Daglig motion
 • Størrelse
  Størrelse
 • Pelspleje
  Pelspleje
 • Træning
  Førstegangsejer
 • Fældning
  Fælder
 • Gøen
  Gøer hunden
 • Børnevenlighed
  Børnevenlig
 • Lydighed
  Lydighed
 • Vagthund
  Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Cocker Spaniel

  Engelsk cocker spaniel hvalpe Søde, tillidsfulde Cocker hvalpe, fra blide og godmodige familie hunde Hvalpene er - chippet - vaccineret - dyrelæge checket - 3 x ormekur De vokser op på landet...

  Alder 8 uger
  7430 Ikast
  Image
  Renracerne Engelsk Cocker Spaniel , hvalpe, 8 uger , salgklar Nu

  Kun Drenge til salgs! Lizzy fødte syv smukke, og sunde hvalpene. sjældne. farver, meget gode og sunde gener. Jeg ser tilbage på 15 succesfulde års avlserfaring og en livslang hunderfaring. Jeg elske...

  Alder
  7760 Hurup Thy

  En Cocker Spaniel kaldes også: Cocker, Cockeren, Merry Cocker - ja kært barn har mange navne. De mange kælenavne, skyldes muligvis at det er en af de mest populære hunderacer, verdenen over.

  
Ønsker du at vide mere om denne fantastiske race, så læs med længere nede på siden og lær alt om racen Cocker Spaniel.

  Kort og godt om racen Cocker Spaniel

  • En Cocker Spaniel passer ind i de fleste familier
  • Den kræver en del træning og stimulering

  • Racen er meget intelligent og yderst aktiv

  • Fungerer godt i en familie med børn og andre kæledyr

  • Da den er meget kærlig og trofast af sind
  • Cocker spaniel er den perfekte jagt - og sporhund

  • Lever typisk 12-15 år 

  • Hunnerne vejer 12-15 kilo - hannerne 13-16 kilo

  • Hunner er mellem 36 - 41 cm høj og hannerne 38 - 43 cm


  Cocker Spaniels sind

  Den velafbalancerede Cocker Spaniel har et mildt temperament. Den er kærlig, sød og elsker at deltage i familieaktiviteter. Den er legende, opmærksom, aktiv og nyder enhver aktivitet - alt fra en rask tur til at gå på jagt.

  Cocker er kendt for at være en meget følsom hund, mentalt og fysisk. Den har en "blød" personlighed og reagerer ikke godt på for hård en behandling, nogle vil knurre eller snapper, hvis den er i smerte eller bange.

  Tidlig socialisering og træning er afgørende for at din Cocker Spaniel bliver en velafbalanceret voksen hund. Den skal håndteres omhyggeligt og blidt for at bringe det bedste ud i dens personlighed.

  En Cocker Spaniel arbejder typisk meget ivrigt og ihærdigt, og den har et ukompliceret forhold til andre hunde.

  Den er derudover meget intelligent. Behandles den med respekt og bliver den tilstrækkeligt stimuleret, vil en Cocker Spaniel typisk være en nem hund at holde. 

  Det er dog vigtigt, at den opdrages med konsekvent hånd, da den ellers vil overtage styringen og blive problematisk. Dette er dog ikke unikt for Cocker Spaniels.

  Generelt er det en hunderace, som er fuld af livsglæde og energi. Den er blid og hengiven over for alle i familien - ligesom den er venlig overfor fremmede. Der gemmer sig dog også en beslutsom og selvstændig jagthund i den, som kræver meget aktivering.

  Cocker Spaniels venlige natur gør dem til forfærdelige vagthunde. De har været velsignet med en dejlig portion tålmodighed, men alligevel et beskyttende temperament, der gør dem til meget gode familiehunde. 

  Cocker spaniels kræver mindst en times aktiv motion om dagen, der vil involvere både fysisk og mentalt træning.

  Ejere, der ikke kan eller vil bruge tilstrækkelig tid med deres Cocker Spaniel, bør ikke overveje denne race som et kæledyr. Manglende motion kan føre til destruktiv adfærd og aggression i Cocker Spaniels, præcist som alle hunderacer, tidlig socialisering med børn, andre mennesker og kæledyr fra tidlig alder er vejen til succes.

  En Cocker Spaniels temperament påvirkes af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og socialisering. Hvalpe med et godt temperament er nysgerrige, legende og villige til at nærme sig mennesker og blive holdt af dem. 

  Du bør altid møde mindst en af forældrene - normalt er moderen den, der er tilgængelig - for at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med.

  Har du mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med din den Cocker Spaniel hvalp du overvejer at købe, hjælper dette også til at vurdere, hvordan en hvalp vil være, når den vokser op.

  En Cocker Spaniels forhold til børn og andre kæledyr  En af grundene til, at racen Cocker Spaniel er så populær, er at det er en fantastisk familiehund. Den kommer godt ud af det med børn - så længe den er vokset op med dem, børnene er venlige og respektfulde overfor dyr. 

  Men fordi Cocker Spaniels er følsomme væsner, skal alle interaktioner mellem en Cocker Spaniel og børn overvåges af en ansvarlig voksen. 

  Du bør altid lære dine børn - eller andre børn, der ønsker at nærme sig din Cocker Spaniel - hvordan man begår sig over for en hund.

  Cocker Spaniel kommer også godt ud af det sammen med andre familie kæledyr (givet korrekt træning og introduktioner), herunder hunde, katte og små dyr.

  
Det er vigtigt at børn i husstanden, lærer aldrig at nærme sig din Cocker Spaniel, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover. 

  De må heller ikke prøve, at tage hundens mad fra den, det vil ingen hund reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn. 
  Det kræver en Cocker Spaniel af motion og stimulering

  En Cocker Spaniel er velegnet til at bo i en lejlighed - men selvfølgelig vil den nuttede hund da elske at bo i et hus med tilhørende have. 

  Selvom racen ikke har brug for meget plads til at udfolde sig i hjemmet, har den brug for daglig aktivitet.

  En Cocker Spaniel bør som minimum aktiveres en time om dagen, men kan sagtens bruge det meste af dagen ude sammen med dig. 

  Racen er ikke glad for at være alene ude for længe af gangen, den kan reagere ved at grave eller gø for at holde sig underholdt. 

  Den er altså mest tilfreds, når han er sammen med sin familie og deltager i aktiviteterne i hjemmet.

  Trods en Cocker Spaniels smukke og milde udseende er den en sand jæger i hjertet. Derudover er racen dygtig til mange hunde sportsgrene, især agility og lydighed konkurrencer, jagt, flyball eller sporing. 

  Cocker spaniels er ligesom de fleste hunde mere lydige, når de er fysisk og mentalt stimuleret, end når de keder sig. 

  Kedsomhed kan føre til adfærdsproblemer, som du gerne vil undgå hvis du har dit hjem kært (eller naboer, hvis du bor i lejlighed).


  Sådan opdrager du din Cocker Spaniel

  Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre.

 

  Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund.
 

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  At gå til hvalpetræning med din Cocker Spaniel, er en god start. Du kan med fordel også invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade, hvor du lader din Cocker Spaniel møde andre hunde og mennesker. Alt dette vil hjælpe hunden med sine sociale færdigheder.

  
Cocker Spaniels er som tidligere nævnt en intelligent race, men nu skal du høre hvor intelligent racen i virkeligheden her. 

  Racen bruges faktisk til at hjælpe forskere i undersøgelsen af kræft, ved at snuse cancer proteiner fra forskellige prøver. Deres små og kompakte størrelse samt venlige karakter, gør også Cocker Spaniels perfekt til at være service- og terapihund.

  Så mon ikke din Cocker Spaniel har færdighederne til at lære de kommandoer I har brug for i dagligdagen, hvad enten du ønsker at bruge den som familie, - jagt eller show hund?


  Ved opdragelse af en Cocker Spaniel , bør du i stedet arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent  Kendte sygdomme hos racen Cocker Spaniel

  Racen Cocker Spaniel er overordnet set en sund og rask race, men som alle andre hunderacer, så er der bestemte sundhedsmæssige problemer som racen er mere udsat overfor.   Før du får en ny hvalp, er det anbefalelsesværdigt at bede om at se papir på test af arvelige sygdomme, som hvalpens forældre kunne have givet videre.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

  • Øjenproblemer
  • Autoimmun hæmolytisk anæmi (AIHA)
  • Hypothyroidisme
  • Primær seboré

  • Idiopatisk epilepsi
  • Patellar luxation

  Ansvarlige opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

  En Cocker Spaniels gennemsnitsalder

  En Cocker Spaniel bliver oftest mellem 12 - 15 år.


  En Cocker Spaniels udseende og krav til pleje

  Nogle vil men at der kun er få racer, så smukke som en velplejet Cocker Spaniel. Den tykke pels der til tider er bølget, er kort på hovedet og rykket men længere på ørerne, brystet, maven og benene.

  Pelsplejen på en Cocker Spaniel er intens og kan være dyr. De fleste ejere vælger at have en professionel hundefrisør til at ordne den smukke pels hver 6-8 uge og priserne er som regel høje da det tager sin tid at ordne pelsen på en cocker spaniel.

  Du bør børste hunden derhjemme på daglig basis, også selvom den går til frisøren hver 6-8 uge, daglig børstning holder nemlig pelsen fri for knuder. 

  Hvis du er i tvivl om du har overskud til at ligge så meget arbejde i pelspleje, så er en Cocker Spaniel nok ikke det rette valg for dig.

  Nogle ejere vælger at klippe pelsen kort, for at mindske arbejdet du bør dog være opmærksom på at trimning og badning hver 6-8 uge altså stadigvæk er en nødvendighed for at holde en Cocker Spaniel ren og pelsen kort.

  Du bør introducere din Cocker Spaniel for pelspleje i en tidlig alder, dermed vil den vokse op med at pelspleje er en normal del af dens liv. 

  På grund af racens følsomme personlighed, er det nødvendigt at introducere det i en tidlig alder, således at hunden lærer at processen hvorpå den bliver håndteret, børstet og larmen fra den elektriske klipper altså er en helt almindelig ting.

  Racen Cocker Spaniel har hos mange dyrlæger og hundefrisører, et ry for at være alt andet end samarbejdsvillige. 

  Den ærgerlige attitude fra hunden, stammer normalt fra manglende træning i hjemmet, hvor behagelige oplevelser for hunden ville gøre arbejdet nemmere for frisøren og samtidig være mere behageligt for den.   En Cocker Spaniels negle skal klippes en gang om måneden (eller når den er til frisøren), ørerne skal kontrolleres en gang om ugen for snavs, rødme eller dårlig lugt som kan indikere infektion.

  Cocker Spaniel er tilbøjelige til øre infektioner, så det er vigtigt at du er omhyggelig. Tør hundens ører hver uge med en vatrondel, der er fugtet med en mild pH-afbalanceret ørerens for at forhindre problemer.

  Du kan med fordel bruge dybe smalle skåle til Cocker Spaniels mad og vand, på den måde kan hunden spise og drikke uden at ørerne bliver hverken fugtige eller snavset. 

  Nogle ejere bruger et hårnet når hunden spiser for ekstra ører beskyttelse. 

  
En Cocker Spaniel fås i forskellige farver så som:

  • Sort
  • Brun
  • Gylden  Mix:

  • Sort/hvid
  • Orange/hvid
  • Lever/hvid   Trefarvede:

  • Sort/hvid/tan

  • Roan (broget)


  Historien om racen Cocker Spaniel

  Den moderne Cocker Spaniel stammer fra spaniel familien. Ordet spaniel betyder "spansk hund", og det er generelt antaget, at de rent faktisk stammer fra Spanien. 

  Ved 1800 tallet blev spanierne opdelt i to grupper: “Legetøjs hunde” (primært ledsagere) og store jagthunde. Jagthunde blev yderligere opdelt i land- og vand spaniel.

  Cocker Spaniel blev navngivet ud fra deres ekspertise i at jage scolopax (fugle).

  I slutningen af 1870'erne begyndte amerikanere at importere engelsk Cocker Spaniels til USA. En lever/hvid Cocker Spaniel ved navn Captain blev registreret i den første stambog i National American Kennel Club (senere kaldet American Kennel Club).

  I 1885 blev en sort Cocker Spaniel ved navn Brush II registreret. Denne hund blev også importeret fra England af Commings Cocker Spaniel Kennel of New Hampshire.

  Lige omkring den tid, i 1881, dannede Clinton Wilmerding og James Watson den amerikanske spaniel klub. Den ældste raceklub i Amerika, den omfattede oprindeligt mange typer spanier. 

  Til sidst blev opdrættere splittet op i forskellige organisationer, da forskellene mellem Spaniel racerne blev raffineret.

  Cocker Spaniels blev hurtigt populære både blandt opdrættere og offentligheden. Efterhånden begyndte nogle opdrættere at favorisere en mindre type Cocker Spaniel med en lidt anderledes form end den originale engelske Cocker. 

  Disse mindre hunde var specielt populære til shows.

  I 1936 dannede en gruppe engelske Cocker Spaniel-opdrættere en specialklub kendt som den engelske “Cocker Spaniel Club of America”, og de fik anerkendelse fra AKC for en engelsk type Cocker Spaniel.

  To år senere fik klubben indført, for at styrke deres position, at engelske Cocker Spaniel ikke skulle opdrættes til amerikansk Cocker Spaniels.

  I 1939 vandt en Cocker Spaniel ved navn CH My Own Brucie en pris ved det prestigefyldte Westminster Dog Show.

  Brucies succes i showringen førte til en spektakulær stigning i Cocker Spaniels popularitet. Det opfordrede også amerikanske opdrættere til at koncentrere sig mere om opdræt til shows end til jagt, der gjorde kløften mellem amerikanske og engelske Cockers endnu større. 

  I 1946 anerkendte den amerikanske kennelklub den amerikanske Cocker Spaniel og den engelske cocker spaniel som to forskellige racer.


  Er du og racen Cocker Spaniel et godt match?

  En Cocker Spaniel er en fantastisk hund for dig, der ønsker at investere tid i den kloge hund, samtidig med at gøre den til en del af familien.

  3 spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Cocker Spaniel:

  1. Har du tid til at aktivere en Cocker Spaniel?

  2. Vil du elske at bruge tid på pelspleje?

  3. Har du massere af kærlighed at tilbyde den følsomme hund?


  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne skønne hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Cocker Spaniel?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Cocker Spaniel til salg

  Cocker Spaniel 10.000. kr.

  FT Cocker spaniel, hvalpe, 8 uger , salgklar 011024

  Vores skønne FT cocker spaniel skal have hvalpe ca 5 aug. Både mor og far er med stamtavle, men kommende hvalpe bliver uden. Alba er sort Alfred brun og hvid. Alle hvalpe har været ved dyrelæge inden ...

  Alder
  7323 Give

  Cocker Spaniel 123. kr.

  Cocker Spaniel, hvalpe, 2 uger , salgklar 20-08-24

  Lækker han Cocker er klar til at flytte hjemmefra til august. De sidste billeder er af forældrene. <b>Oplysninger:</b>

  Alder
  6200 Aabenraa

  Cocker Spaniel 6.000. kr.

  FT springer spaniel/ FT cocker spaniel, hvalpe, 6 uger , salgklar d 19/7

  Dejlige blandingshunde af mor (FT. springer spaniel) og far (FT cocker spaniel - sort). Stuevante, ernergiske og nysgerrige hvalpe, der er vant til alm. lyde fra husapparater. Pris hanner: 6000 kr P...

  Alder
  7830 Vinderup

  Cocker Spaniel 14.000. kr.

  Engelsk Cocker Spaniel, hvalpe, 8 uger , salgklar 02.07.2024

  3 Cocker Spaniel hanner med stamtavle søger nyt hjem. Det er en fantastisk mulighed for dig, som søger en alsidig hund med både fremragende jagtegenskaber og en skøn familiehund. Hvalpene kommer fra e...

  Alder
  6400 Sønderborg

  Log ind for at kommentere
  12 kommentarer
  skrev d. 05-oktober-2009 #1

  Hej Nickolaj Nej, desværre - min Oscar har ikke været i Lemvig, i sit lille liv. Heller ikke på ferie med bedsteforældre. Oscar er kun 11 måneder nu. Desuden bor vi øst på, laaaangt fra Lemvig. Har faktisk aldrig været der! Pudsigt sammentræf dog! Men Oscar er jo et populært hundenavn, så der må jo være en genganger derude i det ganske danske land. :)

  skrev d. 14-september-2009 #2

  Hej Louise. Syntes din lille Oscarhund lyder så bekendt, tror jeg har mødt den og din dreng i Lemvig engang for et års tid siden, Tror i lige havde fået den, du var vidst ikke med, men et ældre ægtepar - måske bedsteforældre til den lille dreng? Kan det passe for mig ? Kan huske episoden fordi jeg dengang havde min vidunderlige Cocker Spaniel "Ida" på 2 år, med i sommerhus og da vi var ude at gå i gågaden i Lemvig mødte vi så en hundehvalp der hed oscar som var fuldstændig magen til min orangeroan Ida :)

  skrev d. 04-september-2009 #3

  Hej Jannie En cocker er ikke en hund, som let bliver træt ved fysisk arbejde. Min erfaring er, at cockeren er udholdende og følger dig helst over alt, både i hjemmet og i naturen, hvis du har lært den det fra hvalp af. Som mange andre jagthunderacer, har den brug for mental stimulering for at blive rigtig træt. De har en fortrinelig næse, så de er rigtig gode til spor; og det er derfor en rigtig god måde, at gøre hunden træt på. De elsker en lang tur i det fri, så man kan sagtens løbe med dem. Selvfølglig ikke 8-10 km. det første år, og de skal jo (lige som os mennesker) trænes op til at kunne løbe så lang en distance. Cockeren er ikke en sart hund, men den er lige som så mange andre racer disponibel over for hofteledsdysplasi, lige som nogle har problmer med de lange ører og nogle med cherrieeye... Pelsen kræver en del pleje, især hvis man har været i skoven eller andre steder, hvor grene osv kan sætte sig fast i den bløde pels. Pelsen, alt efter typen (fx orangeroan er ikke så lang og tyk, og kræver derfor ikke lige så meget trimning og børstning), skal trimmes et par gange årligt. Det er vigtigt at have med i overvejelserne, at det er en meget aktiv hund, som godt kan lide at bruge hovedet og ikke altid falder helt til ro bare ved at få en luftetur. Derudover er det vigtigt at gøre op med sig selv, om man har lyst til pelsplejen, som er nødvendig. Udover det, så er det en dejlig familiehund, som elsker at være med og opleve noget. Min Oscar på 10 måneder elsker børn som voksne og alle hunde betragter han som legekammerater. Og til dig spørgsmål om at løbe, så er de robuste nok til lange løbeture, hvis man træner dem til det så kroppen ikke belastes for hårdt på en gang. God jagt på en ny hund:); Venligst Louise

  skrev d. 25-august-2009 #4

  Hej Cocker ejere. jeg har lige et spørgsmål, da vi over hvilken hunderace vi skal have. vi har haft dalmatiner i 12 år og er ved at komme os over sorgen over at måtte sige farvel til ham, en pragtfuld hund. mit spørgsmål går på om en cocker er robust nok til at være følgesvend på en løbetur på 8-10 km? MVH en hundeven.

  skrev d. 02-juli-2009 #5

  Hej! Jeg har en dejlig Cocker-dreng på 8 måneder. Han er orangeroan, meget smuk og en rigtig dejlig dreng. Oscar, som han hedder, er meget aktiv og kræver en del aktivering ellers finder han selv på noget sjovt. Af samme grund går jeg til lydighedstræning med ham, og det er rigtig godt - han er ret god og hurtig til at lære. Han blev hurtigt renlig og lærte hurtigt at være alene hjemme, han gør sjældent, men kan da komme med lidt brummelyde, hvis han virkelig anstrenger sig. Jeg har aldrig haft så glad og logrende en hund, som altid synes det er spændende at følge med i, hvad familien laver. Derfor er han tit med når vi skal nogle steder, og for ham betyder det at der sker noget ekstra sjovt. Cockeren er gennerelt glad for alt og alle. Jeg har endnu ikke mødt en hund eller et menneske Oscar ikke kunne lide. Min søn på 3,5 år og Oscar leger meget sammen; forleden dag byggede min søn hule og insisterede på, at Oscar skulle være med, så han kaldte på ham: "kom her og læg dig ned", så det gjorde hunden da:); Jeg vil sige til alle demder overvejer at skaffe sig en Cocker Spaniel, at I skal huske på hvor meget aktivering den kræver for at være tilpas. Den er god til spor og kan lære rigtig mange ting. Desuden har den en plejekrævende pels, som man skal være instillet på ar børste jævnligt, samt trimme (alt efter farve og hårtype; min kræver ikke nær så meget, da pelsen er relativ kort i forhold til fx en helt rød Cocker). Hvis du mener, at du kan klare alt det - så TILLYKKE! For Cockeren er en fantastisk følgesvend:-)

  skrev d. 01-juli-2009 #6

  Dorrit Kragh Vi har en dejlig cocker spaniel han på 10 mdr. er alletiders familiehund, som elsker når børnebørne kommer på besøg, kan i det hele taget godt lide at havde gæster og vil gerne med i byen, den er stille og rolig, kommer der katte og fugle på grunden bliver de jaget væk, kan sagtens være alene 6-8 timer daglig, den kræver ikke megem motion

  skrev d. 26-juni-2009 #7

  Vi har en engelsk Cocker, meget lille og splejs, simpelthen bedårende. Hun er meget klog, meget opmærksom, og kan charmerer sig til det hun vil, som ingen af de andre hunde vi har haft. Elsker at løbe efter fugl, og er god til at underholde sig selv med sine legetøj. Pelsen... ja, det kræver en del!

  skrev d. 26-juni-2009 #8

  Hej, Vi har 4 dejlige engelske cocker spaniels. Det var vist endda os der fandt hovedbeskrivelsen til Gi'Pote, i sin tid, da den hovedbeskrivelse de havde, handlede mest om cockerens jagtegenskaber ;-); Og cockeren er jo udover at være en fantastisk jagthund, også den elskeligste familiehund. Den vil gerne sidde på skødet hele livet hvis den får lov, og den vil knuselskes og bekræftes, og være med hele dagen. Den er glad for børn, og finder sig i meget, men kan dog sige fra. Vores 4 cockere har hvert sit forskellige sind, men er alle glade hunde, gerne lalleglade og legesyge. De kan "snakke", når de vil gøre opmærksom på sig selv. De har masser af krudt, og hvis man ikke er til pelspleje, skal man ikke vælge cocker.Pelsen vokser hurtigt, dog findes de i forskellige hårtyper og man kan være heldig at finde en, hvor håret ikke gror helt så stærkt. Vores cockere elsker deres flok som består af de 4 cockere, en bassett Artesienne og en ClumberSpaniel. De hygger og leger, og vores ene cocker pige er perleveninde med vores clumber på 11 mdr. De kan dog "skændes" som alle andre søskende, men det går hurtigt over igen. De nyder en lang tur ved skov eller strand, så de kan bruge deres snude, men også bare det at få lov at søge hundekiks i haven, kan gøre dem rigtig glade. Nogen er rigtig gode til Agility ;-); Venlig hilsen Connie Bendtsen

  skrev d. 19-december-2008 #9

  Jeg har også en fantastisk engelsk cocker på 8 mdr. Ikke nok med hun er smuk, men hun er også en meget hengiven og evigglad hund, som er glad for alle hunde og mennesker.Hun følger med i alt hvad vi laver og elsker at være med hvor der sker noget. Det er passende størrelse, kan være med overalt og hvis den skulle snige sig op i sengen er der ingen der ligger mærke til det;); Det er rigtig at en sådan race skal aktiveres/trænes. Den er klog nok til at lære en masse og hvis du kan li at gå i skoven vil din hund elske dig for det. Bagefter kan den til gengæld sove i mange timer (og snorke); Pelsen kræver en del pleje og vælg ikke denne hund hvis du er sart mht jord og rester af pinde på dit gulv. Vælg heller ikke denne race hvis du vil ha´en hund der skal passe sig selv.

  skrev d. 10-december-2008 #10

  hej allesammen, vi har en skøn cocker, hun er simpelthen en perle, og vi elsker hende mere end noget, andet hun elsker at være med overalt, og er meget opmærksomheds søgende, men lige en lille advarsel, til dem der overvejer at købe sådan en skøn hund, de kræver utolig meget opmærksomhed, kærlighed og masser af motion virkelig masser motion...

  skrev d. 25-november-2008 #11

  Har en deeejlig (Engelsk) Cocker Spaniel, Siggi=) En glad, aktiv hund.. Som efter en laang tur i skoven, ligger tilfreds i sofaen og snorker (!) Hihi, er der andre med snorkende cocker spaniels..? Gerne Engelsk..=)=); Mvh. Siggi og Cecilia..=)

  skrev d. 20-november-2008 #12

  Har haft en cocker, en dejlig hund, skal aktiveres noget, og trænes. Elsker at "finde" sin mad ude i haven. Fantastisk familiehund som alle har glæde af. Kan kun anbefales.