Rottweilere er store, kraftfulde hunde og kræver omfattende socialisering og træning fra tidlig hvalpe alder. 

Det er en intelligent og yderst trænbar hund, hvis du er bestemt og konsekvent. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Rottweilerens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Rottweiler

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Rottweiler, hvalpe, 7 mdr.

  Sød kærlig og livlig tæve på 7 mdr. sælges pga ændrede arbejdstider. Jeg ser mig desværre nødsaget til, at sælge min skønne hund, da jeg har fået markant ændrede arbejdstider og hun nu er alt for meg...

  Alder 7 mdr.
  7430 Ikast
  Image
  Rottweiler , hund, 3 år

  Vi. er med blødende hjerter nødsaget til at sælge vores dejlige hund . Da vi er. flyttet til lejlighed. Han er 3 år. sund og rask meget blid . Han er ikke kastreret God som dagen er lang, for mere inf...

  Alder 3 år
  4400 Kalundborg

  Rottweileren blev oprindeligt avlet til at drive kvæget til markedet. Senere blev den brugt til at trække vognen for slagteren. 

  Den blev brugt som en af de første politihunde, og arbejder stadig med succes og ære i militæret. 

  Vigtigst af alt, er den familiens vogter og ven.

  Ligesom den græske helt Herkules, er en Rottweiler stærk og oprigtig, med et kærligt hjerte. 

  Racen med det kærlige tilnavn ”Rotte” opstod I Tyskland, hvor den blev avlet til at drive kvæg, og trække vogne for landmænd og slagtere. 

  Denne arv ses på Rotten’s brede brystkasse og muskuløse krop. 


  Kort og godt om Rottweileren

  • Rottweileren vil teste dig og se om du mener hvad du siger - Vær derfor tydelig med hvad du beder om 
  • Efterlad ingen smuthuller der kan efterforskes
  • Rottweileren har en dobbelt pels, og fælder meget forår og efterår, og mere moderat resten af året

  • Mange Rottweilere snorker
  • Rottweileren har behov for nogle 10-20 minutters gåture eller leg dagligt

  • En Rottweiler er ca. 56 til 69 cm høj
  • Hanner vejer 50-60 kg, tæver 35-48 kg


  Rottweilerens sind

  Den ideelle Rottweiler er rolig, tryg og modig – aldrig sky. Den er selvsikker og bliver ikke umiddelbart venner med fremmede, uden at se dem an først. 

  I stedet indtager hunden en “vent-og-se” attitude overfor nye mennesker eller situationer. 

  Overfor familien er Rottweileren meget kærlig, og følger dem ofte som en skygge rundt i huset. 

  Den har et nedarvet behov for at beskytte sin familie og ejendom, men må aldrig være aggressiv overfor mennesker uden grund. 

  Rottweileren er klog og egner sig til træning. Der ses nogen forskel på kønnene. 

  Hannerne er mere stille men vagtsomme, og afsøger ofte konstant deres omgivelser for godbidder. 

  Tæverne kan være nemmere at kontrollere og de er ofte mere kærlige. Begge er særdeles egnet til at træne, men kan være stædige. 

  Rottweileren behøver en bestemt, konsekvent men ikke hård opdragelse En hård kommando er ofte straf nok, hvis du har etableret et respektfuldt forhold til hunden. 

  Det er ikke en hund for folk der mangler selvsikkerhed, eller som ikke har tid til at engagere sig i at træne og arbejde med hunden. 

  At opnå en Rottweilers respekt kræver at man sætter grænser, og er konsekvent omkring reglerne. 

  Temperamentet er ofte påvirket af flere faktorer, herunder genetisk arv, træning og socialisering. 

  Hvalpe med godt temperament er legesyge og nysgerrige, og møder fremmede med et åbent sind. 

  Vælg den hvalp der viser sig som stabil og selvsikker; ikke den der har travlt med at banke sine søskende, eller den der sidder i hjørnet og gemmer sig. 

  Mød altid mindst den ene af forældrene – normalvis er det moderen der er tilgængelig – for at sikre at de har et godt temperament, som du føler dig tryg ved. 

  At møde søskende eller andre relaterede til forældre dyrene, er også en god måde at danne sig et indtryk af temperamentet i familien. 

  Som alle andre hunde, skal en Rottweiler socialiseres fra tidlig hvalpe alder. Det betyder at hvalpen skal udsættes for så mange forskellige mennesker, lyde og situationer som muligt, mens den er helt unge. 

  Grundig socialisering er medvirkende til at din Rottweiler kan vokse op og blive en stabil og velfungerende hund. Sørg for at melde til hvalpetræning, og invitere gæster på besøg hjemme regelmæssigt. 

  Tag hvalpen med I byer eller parker og besøg butikker hvor de tillader hunde. På den måde lærer du hvalpen at begå sig i den verden, den skal leve i som voksen. 

  Når en Rottweiler bevæger sig, udstråler det styrke og udholdenhed, men når du ser ind I de varme, mørkebrune øjne, ser du et blødt, intelligent, vagtsomt og frygtløst udtryk. 

  En godt opdrættet Rottweiler er rolig og selvsikker. Den er typisk vagtsom overfor fremmede, men aldrig sky eller frygtsom. Rottweileren udstråler en “vent og se” attitude når den konfronteres med nye mennesker eller situationer. 

  Når disse karakteristika spiller sammen som de skal, er Rottweileren en naturlig vagthund med en blød side, som fungerer perfekt både som politihund, militærhund men også som familiens ven og vogter.

  Rottweilerens forhold til børn og andre kæledyr

  Rottweileren er typisk glad for børn, især hvis de er vokset op sammen. Men overvåg altid samvær med børn, da den store og stærke hund nemt kan vælte mindre børn ved et uheld. 

  Med dens baggrund som kvægdriver, kan Rottweileren have tendens til at hyrde, og kan læne og skubbe på børnene for at få dem til at flytte sig. 

  Rottweileren er nok bedst egnet til et hjem med større børn, der kan forstå hvordan man omgås hunden. 

  Det er vigtigt at overvåge hunden når dine børn har legekammerater på besøg, da Rottweileren kan opfatte højrøstet eller fysisk leg som noget den skal tage hånd om, i den tro at flokkens medlemmer er i fare. Hunden kan også finde på at jagte børn der løber. 

  Lær altid børnene hvordan de nærmer sig og rører ved hunden, og overvåg altid samværet for at undgå at ingen af parterne driller, eller på anden måde chikanerer hinanden. 

  Lær dine børn at de aldrig skal nærme sig en hund der sover eller spiser, og de skal aldrig forsøge at tage hundens mad eller kødben. Ingen hund skal efterlades uden opsyn sammen med børn. 

  Når Rottweileren er opvokset med andre hunde eller katte, kommer de generelt godt ud af det med dem. 

  Den kan have problemer med fremmede hunde eller voksne hunde der introduceres til hjemmet, især af samme køn. Med træning og vejledning, bør hunden kunne acceptere nye dyr på en rolig måde. 

  Hold din Rottweiler I snor I offentligheden, for at undgå aggressioner overfor andre hunde. En Rottweiler er ikke den oplagte kandidat hvis du elsker at komme i hundeskove.

  Det kræver Rottweileren af motion og stimulering

  Det er vigtigt for Rottweileren at bo indendøre med sin familie. Hvis den efterlades I en baggård alene hele tiden, kan den blive destruktiv og aggressiv. 

  Selvom det er en stor hund, er den ofte ret inaktiv når den er indenfor. 

  En Rottweiler elsker sit hjem, men det er vigtigt med en indhegnet grund, ikke bare for at beskytte hunden fra forbipasserende trafik, men også fordi den kan være aggressiv overfor fremmede mennesker og hunde der kommer ind på dens territorie. 

  Rottweilerens energiniveau rangerer fra sofasurfer til hvirvelvind, så sørg for at fortælle opdrætteren hvilket temperament der passer til din smag, så han/hun kan hjælpe dig med at vælge den hvalp der passer bedst. 

  Den moderat aktive Rottweiler, vil være fint tilfredse med et par 10-20 minutters gåture om dagen. 

  Den elsker også at lege eller komme med på længere vandreture. Den mere energiske Rottweiler kan have behov for mere motion, og mere strukturerede aktiviteter. 

  Rottweileren er atletisk, intelligent og yderst trænbar, hvilket gør den egnet til agility og lydigheds arbejde, såsom sporarbejde, assistance som terapi hund eller dens oprindelige funktion med at trække en vogn, vil også være discipliner Rottweileren er velegnet til. 

  Når du træner din Rottweiler, skal du huske at den trives med mental stimulering. Den elsker at lære nye ting, og er ivrig efter at glæde dig. 

  Rottweileren kan være meget viljestærk til tider, og kan have en “vis mig hvad det er værd” attitude. Vær altid rimelig, konsekvent og bestemt, så vil din Rottweiler belønne dig med sin evne til at lære hurtigt. 

  Din Rottweiler burde ikke være svær at få renlig, hvis du gør en indsats og gør dit for at der ikke er mange muligheder for at have uheld indendørs, og ved at forstærke rigtig adfærd udendørs.

  Sådan opdrager du din Rottweiler

  Hunden har et naturligt instinkt for at beskytte dens familie og kan være grusom i dens forsvar. 

  Det er afgørende at socialisere racen tidligt, samt træne målrettet på en bestemt, konsekvent og målrettet måde for at undgå at det bliver en ukontrollerbar bølle, i stedet for den behagelige vogter det er meningen det skal være. 

  En Rottweiler går på en tynd line imellem beskyttelse og aggressivitet. 

  Hvis den ikke er bevidst avlet til et rolig, intelligent temperament og grundigt socialiseret og trænet, kan den blive overbeskyttende. 

  Det kunne umiddelbart lyde som noget du ønsker, men en Rottweiler der ikke er i stand til at diskriminere situationerne, vil udgøre en fare for alle fremmede – ikke bare bøllerne. 

  Du må være i stand til at være den leder og ven som hunden kan stole på og respektere uden brug af vold, magt eller vrede. 

  Hvis du ikke kan det, vil hunden tage sagen i egen pote, og med en så intelligent og stærk hund som en Rottweiler, er det opskriften på ren katastrofe. 

  Uanset hvad du måske har hørt, så er en Rottweiler ikke temperamentsmæssig usund eller arveligt betinget ondskabsfuld. 

  En godt opdrættet, vel socialiseret Rottweiler er en legesyg, blid og kærlig familie hund. Den er let at træne hvis du behandler den med respekt, og er en fantastisk følgesvend. Hvor utrolig skøn en Rottweiler end lyder, så er det ikke en hund for alle og enhver. 

  Du skal ikke bare være dedikeret til at træne og socialisere din Rottweiler, du skal også være indstillet på at håndtere alle de mennesker der ikke forstår racen, og derfor dømmer den på forhånd. 

  Det er ikke fair at skære alle over en kam, men det er noget du bliver nødt til at indstille dig på at skulle håndtere hvis du får en Rottweiler. 

  Du kan gøre din del for at genetablere racens omdømme, ved at træne og socialisere din Rotte til at være en omgængelig og velopdragen følgesvend. 

  Hvis du viser vejen ved at give den struktur og vejledning der er nødvendig, vil du blive belønnet med en af de bedste følgesvende i verden.

  Foder til Rottweileren

  Hvor meget foder din hund skal have, afhænger selvsagt af den størrelse, alder, bygning, metabolisme og aktivitetsniveau. 

  Hunde er lige så individuelle som vi, og ikke alle skal have den samme mængde foder. Det siger naturligvis sig selv, at den superaktive hund skal have mere at spise end den meget inaktive sofasurfer. 

  Foderets kvalitet spiller også en rolle – jo bedre foder, des bedre næringsindhold og derfor er en mindre mængde nødvendig.

  Hold din Rottweiler i god form, og afmål de daglige foderrationer i forhold til alder, aktivitetsniveau og kondition. Hvis du er i tvivl, så kast et kritisk blik på hunden og mærk efter om du synes der sidder lidt rigeligt på ribbenene.

  Du skal kunne se en talje. Hvis du placerer hænderne på ryggen af hunden, med tommelfingrene ved rygraden og spreder fingrene nedad, skal du kunne mærke men ikke se ribbenene. 

  Hvis du ikke kan mærke ribbenene, er det et tegn på at hunden skal have mindre foder og mere motion.

  Kendte sygdomme hos Rottweiler

  Ikke alle Rottweilere får alle eller nogen af disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem hvis du overvejer denne race. 

  Hvis du køber en hvalp, så find en ansvarlig opdrætter, der vil vise dig certifikater for sundheds undersøgelser foretaget på begge hvalpens forældre. 

  Certifikater for foretagne sundheds tests viser at hunden er blevet testet og fundet fri for en konkret lidelse.

  Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå hos Rottweiler

  • Hofteledsdysplasi (HD)
  • Albueleds-dysplasi (AD)
  • Allergi, Gastric Dilatation-Volvulus (Mavedrejning)
  • Hypothyroidisme 
  • Osteosarkom
  • Aortic Stenosis/Sub-aortic Stenosis (AS/SAS)
  • Panosteitis (Vokseværk)


  Rottweilerens gennemsnitsalder

  En Rottweilers gennemsnitlig levealder er 8 til 11 år.

  Hvordan ser Rotweileren ud?

  Rottweilere har en kort dobbelt pels, som er glat og strid. Yderpelsen er medium I længden, kortere på hovedet, ørerne og benene. Underpelsen findes typisk på nakke og lår. 

  Mængden af underpels afhænger af det klima din Rottweiler lever i. 

  En Rottweiler er altid sort med markeringer der er fra rust til mahogni i farven. Markeringerne findes over øjnene, på kinderne, på hver side af næsepartiet, på bryst, ben og på undersiden af halen. 

  Der findes også fint markerede sorte linjer på tærerene, der ligner blyantstreger.

  Pleje af Rottweiler

  Børst din Rottweiler ugentligt med en god børste, for at fjerne de døde hår og fordele hudens olier. 

  En Rottweiler fælder to gange om året, og i denne perioder vil du nok ønske at børste hunden oftere, for at få lidt kontrol over de mange løse hår. Giv hunden et bad efter behov. 

  Daglig tandbørstning er den optimale måde at forebygge tandsygdomme og dårlig ånde. Børst din Rottweilers tænder 2-3 gange om ugen for at forhindre tandsten I at bygges op. 

  Klip eller trim negle en eller to gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem naturligt selv. Korte, velpassede negle holder hundens poter I topform. 

  Hvis du er usikker på opgaven, så søg hjælp ved en professionel, så du undgår dårlige oplevelser for både dig og hunden.

  Væn din Rottweiler til at blive soigneret og undersøgt allerede fra den er hvalp, og gør det til en positiv og hyggelig oplevelse med masser af ros og belønninger, så du får lagt et godt fundament for fremtidige dyrlægebesøg og anden håndtering når hunden bliver voksen.

  Historien om Rottweiler

  Rottweilere nedstammer fra Molosser, en Mastiff-agtig hund. 

  Deres forfædre vandrede til Tyskland med Romerne, og drev kvæget der tjente som føde, mens de erobrede den kendte verden. 

  Som hæren kom frem, parrede de store hunde sig med de indfødte hunde I de områder der blev passeret, og på den måde blev grundlaget for nye racer skabt. 

  Et af de områder Romerne erobrede, var i det sydlige Tyskland, som var egnet til landbrugsdrift. De byggede villaer med røde tegltage. 

  Mere end 600 år senere, da man var i gang med at bygge en ny kirke, opdagede man en af disse villaer. 

  Opdagelsen inspirerede til et nyt navn for byen: das Rote Wil (De røde tegl). Over årene blomstrede byen som et marked for kvæg, og efterkommerne til de romerske Molosser hunde drev kvæget til byen. 

  Kvægdriverne bandt deres penge i punge om halsen af hundene, for at holde dem sikre fra tyveknægte. Slagterne i området brugte også hundene til at trække vogne. 

  Efterhånden blev transporten af kvæget overtaget af jernbanen. Rottweileren uddøde næsten som følge af dette. 

  På en udstilling i Heilbronn, Tyskland, i 1882, blev der kun udstillet en enkelt Rottweiler. Situationen begyndte at ændre sig i 1901, da Rottweiler og Leonberger Klubben blev grundlagt, og den første racestandard for Rottweileren blev skrevet. 

  Beskrivelsen af Rottweilerens udseende og karakter har ændret sig ganske lidt siden da. 

  Man begyndte at bruge Rottweilere I politiarbejde, hvilket de var særdeles egnet til. 

  Flere Rottweiler race klubber er siden kommet til, men det er dog stadig Allgemeiner Deutscher Rottweiler Klub (ADRK), som blev grundlagt i 1921, der har det overordnede ansvar for racen. ADRK overlevede 2.verdenskrig, og har fortsat sit arbejde med at fremme gode avlsprogrammer både i Tyskland og i resten af verden. Klubben er dedikeret til at bevare arbejdsevnen hos Rottweileren. 

  Man mener den første Rottweiler kom til USA med en Tysk immigrant i slutningen af 20’erne. Det første kuld blev født i 1930, og den første hund der blev registreret i den Amerikanske Kennel Klub var Stina v Felsenmeer i 1931. Efter 2.verdenskrig, blev racen mere populær. På det tidspunkt var racen primært kendt som en god lydigheds hund. Den første Rottweiler i Danmark blev indkøbt af Københavns Politi i 1911 og fungerede som tjenestehund.

  Er du og Rottweileren et godt match?

  En Rottweiler er bestemt ikke, det mest oplagte valg i enhver familie. 

  Racen passer til dig, der har meget erfaring med hunde, gåpåmod og holder af en selvstændig hund.

  3 spørgsmål du bør stille dig selv, inden du vælger at anskaffe en Rottweiler:

  1. Har du meget erfaring med hundeopdragelse?
  2. Er du vedholdende og tålmodig? 
  3. Har du den fornødne tid til en Rottweiler, både hvad angår aktivering, stimulering?

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Rottweiler?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Rottweiler til salg

  Rottweiler 7000 kr.

  Rottweiler

  Rottweiler tæve sælges Hun er 6mdr Hun er Chip og vacc Super sød og kærlig tæve søger nyt hjem Hun kan med andre hunde Hun elsker børn fra Allen 10år og op efter Hun er en meget aktiv og ...

  Alder 6 mdr.
  2300 Kbh

  Rottweiler 14.000. kr.

  Rottweiler, tæve, hvalp, 10 uger , m. stamtavle, salgsklar 05/10

  Rottweiler hvalpe, m. stamtavle, 2 tæver, salgsklare nu, de fyldt 10 uger. Begge forældre har vi hos os selv, så de kan ses og mødes. De er af den "Gamle type". Og med super godt temperament og mental...

  Alder 10 uger
  6430 Nordborg

  Rottweiler 12.000. kr.

  Rottweiler, hanhund, hvalp, 5 uger , m. stamtavle, salgsklar 26 oktober

  Skønne smukke og livlige hvalpe. Med DKK stamtavle, chippet, 3 g. ormekur, vaccineret med medfølgende sundhedsbog. Og ellers passet med ALT. Mor:Athena HD A, AD 0, OCD FRI og JLPP FRI, UHM. (Emy vom S...

  Alder 5 uger
  8680 Ry

  Rottweiler 14.000. kr.

  Rottweiler, hund, 10 mdr. , salgklar 23-9-2021

  Hej, jeg har denne dejlige hanhund Lucky, på 10 måneder som vi søger et kærligt blivende hjem til på grund af min mindste bonus dreng har fået slem allergi. Som desværre betyder at Lucky skal have et ...

  Alder 10 mdr.
  9740 Jerslev J

  Log ind for at kommentere
  16 kommentarer
  Sanne Lund skrev d. 16-maj-2015 #1

  Elsk jeres Rottweiler. Klap, kram og kys lige den du har. Jeg måtte aflive min dejlige han i mandags. Leverkræft og gulsot til følge. Jeg græder stadig. Og vil ønske et døgn mere med ham. Bare et! Kigger mig om efter en ny dreng. Men det er jo ikke en ny....det er ham jeg savner. Det var min nummer 2 af slagsen. Og der findes ikke bedre hund.

  skrev d. 15-oktober-2012 #2

  Jeg har en den dejligste Rottweiler på hele 76 kg. ren muskelbundt som er den største klump men den dejligste klump der kan gå på 4 ben :) har aldrig haft en hund der er så opmærksomhedssøgene som ham jeg har. Han er utrolig lydig og var set som den bedst lydige hund til hundetræningerne. man får en hund der er loyal, venlig og som tror den er en skødehund :D hunden er fantastisk go med børn. dog skal man tænke på en hund som denne har et instinkt som vogter og det er en utrolig god vagthund så derfor tænk over hvis der kommer besøgende som hunden ikke kender. dette er tros alt af min erfaring min hund skal have sin tid til at acceptere nye mennesker det er self. også forskelligt fra hund til hund men jeg skal gerne holde min hund og gå hen til mennesker sammen med den det gælder dog kun for mænd.. misforstå mig ikke jeg giver alle ret i at Rottweileren ikke er en kamphund / voldig hund men der er forskel på hunde ligesom der er på mennesker hunden vil beskytte familien for enhver pris så føler den sig truet på nogen måde markere de det også det er en meget dominerende hund. Men igen jeg giver alle ret i at det er en rolig hund og ikke en der tænker fremmed ham skal jeg hen og bide!!!

  skrev d. 23-april-2012 #3

  Rottweileren er den bedste hund den er utrolig kraftfuld og magtfuld med den rette traening for du en hund som er nr 1. ikke engang de frygtede pitbulls kan stille noget op over for en rottweiler jeg har begge racer og rottweileren er den starkeste samtigtig er rottweileren din bedste ven og en meget elsket hund den bedste familie hund du kan stole pa den altid.,

  skrev d. 22-oktober-2011 #4

  Jeg har haft 2 Rottweilere. (2 tæver) De er deværre døde nu. Rottweilere er det jeg kalder rigtige hunde :P En Rottweiler har ikke ligeså grov pels, som fx en labrador. Det er en hund mange misforstår. som Tina siger er det ikke hunden, der er farlig men ejeren der gør den farlig. Jeg kender selv nogen som siger at Rottweileren er en dårlig hund fordi den er "kamphund" men nej det er en brugshund ligesom en Schæferhund og Hovarwarten. De to hunde er der jo ingen der siger noget til. vel? :) Men vores den første Rottweiler lavede vi lydighed med. hun blev nr. 1 til DM. og Den anden Rottweiler eleskede at bide i den der arm. ligesom mig selv. jeg elsker at få brugt al min vrede/energi af når jeg er til judo. Rottweileren er den mest kærlige familie hund ever! Vi fik vores første Rottweiler da jeg var 1/2 år gammel. så de er kanon gode til børn.

  skrev d. 27-marts-2011 #5

  Jeg kan kun give alle ret i at Rottweileren er en dejlig hund min søn har 2 tæver og de er kælene begge to og går man til træning med dem og socialere dem er de alletiders de er også en dejlig familie hund og de to min søn har er rigtig glade for børn han har lige uddanet sig som hundetræner der har han lært meget de er rigtig dygtige og lærenemme han har haft rottveiler i 11 år og han har gået til træning i alle årene har lært en masse om hundesprog så alle burde måske lære om hundesprog for det er ikke hundene der er noget galt med det er lige så meget den i den anden af snoren så bare politikerne ville inse det og så hører hvad adfærdsforskerne siger i stedet bare at sætte og lave love som skal forbyde hunderacer Lene Nielsen

  skrev d. 26-oktober-2010 #6

  Har selv en rott , super dejlig hund ;-)

  skrev d. 05-maj-2010 #7

  Syntes ikke man skal vælge en rottweiler for hver en pris. Hvis man ikke kan gi racen det som den fortjener eller er skabt til, så skal man finde en anden race. Jeg har haft kennel med rottweiler i mange år, og det vil altid være den race jeg har det bedst med. Har set mange rottweiler som desværre er blevet misforstået af dens ejer, hvilket har kostet hunden livet i sidste ende. Så inden man køber en rottweiler, så bør man læse alt om racen, og få gode råd af de folk som kender til racen. Det skylder vi denne dejlige race.

  skrev d. 26-januar-2010 #8

  Jeg genkender langt det meste, der står her. Jeg har selv en kastreret hanhund, hvor der også er ca.25% rottweiler i. Han er også meget putteglad og elsker at blive kælet for. Men det også en meget muskuløs hund, men bestemt ikke en kamphund. Men de store muskler gør, at den har brug for megen motion- som alle andre, har den brug for at få brugt sine kræfter. Så ja cykling er en meget god ting, mange sporopgaver, da begge racer har en meget god lugtesans og opgaver hvor hunden kan bruge sin høje intelligens til noget, er et absolut must. Ligesom det gælder for Doberman, der er meget stærk, trods sine "kun" ca. 25-40 kg. Det samme gælder for schæfer. Der er også 25% schæfer i min hund. Desuden har jeg læst engang i Gyldendals Leksikon med ca. 300 hunderacer i, at rottweilere har brug for en helt konsekvent opdragelse for at blive lydige, samt har meget behov for at vide, præcis hvem de skal være vagtsomme overfor da, de eller har stor risiko for at blive over-vagtsomme. Noget jeg genkender meget! Min hanhund gør af alt, simpelthen alt der er nyt og ukendt, selv en stor sæk, plastik, mænd i farvestrålende håndværkertøj, hvor jeg så siger fra overfor, med nogle kommandoer, så han stopper, ellers bliver han jo ved... Sådan er det iøvrigt med alle racer, at man skal huske og gide at sige fra, så undgår man at få en problemhund. Samt masser af mental og fysisk motion, ja!

  skrev d. 18-januar-2010 #9

  JEG HAR HAFT ROTTWEILER I 12

  skrev d. 06-november-2009 #10

  Jeg har verdens dejligste rottweiler tæve. Hun er født helt uden hale så man skal kende signalerne da der ikke kan logres:) Hun elsker at bære på ting hvilket kan være en del belanstende da hun puffer til hånden indtil hun får noget at slæbe på. Og ja hun er en putte hund men er alle rottweilere ikke det? Der ikke en snert af "kamphund" i hende. Min farmor på 82 år synes hun er det skønneste væsen og hun er da osse med hjemme på besøg tit.

  skrev d. 26-september-2009 #11

  Hej.. Vi er også utrolig glade og stolte ejere af en Rottweiler (hanhund) på 11 måneder og 50 kilo, ved navn Aico. Han er en stor hund, og fylder meget både på den ene og anden måde :) Han er utrolig rar og imødekommende og tilpas vagtsom, men det er mest om natten. Han har i de første måneder været meget lærenem, men er faldet lidt af på den på det sidste, da han jo lige er i den trodsige alder, så skoene skal man ikke lade ligge hist og her ;) .. Han er et kæmpe puttedyr, og elsker opmærksomhed, og får han det ikke med det samme skal han nok buffel sig til det. Han er utrolig god med andre hunde, store som små, og også andre dyr, endda også geder, sådan en har vi nemlig til at gå også, og de leget rigtig meget sammen :) Vi har bestemt ikke fortrudt valget af en rottweiler, og det kan varmt anbefales. Men skulle hilse og sige at det altså ikke kun er de hunde med flade tryner der snorker meget og højt :O !! Den eneste ulempe jeg kan finde ved en rottweiler er at den bliver så stor man ikke bare kan tage den op og kramme den helt vildt som man altid har lyst til ;) .. Line.

  skrev d. 10-august-2009 #12

  rottweileren er en smuk race.jeg har selv en på snart 14 måneder.han hedder bamse og tror han er en skødehund.han er meget legesyg.han meget kærlig og drillesyg.han vejer ca 45 kg. mvh.maria myrup

  skrev d. 02-august-2009 #13

  Jeg kan kun give alle ret i at det er en perfekt hund . vi har haft en dejlig stor han på 58kilo der troede han kun var skabt til at kæle og ligge i arm, god ved alle dyr som mennesker! Vi mistede ham desværre for 1mdr siden (mave vending) og han er utrolig savnet

  skrev d. 26-juni-2009 #14

  Hej Jeg har en dejlig Rotweiler på 14 mdr, den går sammen med 2 Chihuahua og 1 Chinese crested den er meget god ved dem og leger utrolig meget med dem, de kan næsten gøre alt ved den, de har en fin respekt for hinanden og kan stå og spise sammen.

  skrev d. 22-juni-2009 #15

  Hej Tina Du har helt ret. Rottweiler er en skøn hund. Vi havde en han for 20 år siden, den var super skøn og har haft flere hunde siden,( blandede racer ) har nu fået en lille dame rottweiler ( vores første hun.) den er bare alt det vi har drømt om, lydig, ønsker at lære, og har ikke ødelagt noget i hjemmet, det på trods at den har været alene hjemme mange gange, så myten om at en rottweiler er en farlig hund, er absolut kun på grund af de ejere der ikke forstår at behandle dem ordentligt, samt ikke har forstået at en så stor hund kræver skole, både for hund og ejer. Jette Petersen

  skrev d. 04-november-2008 #16

  Jeg fik min første rottwieler for ca 2½ år siden - og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Min mand har altid ønskes sig en rottweiler ( i 20 år), men jeg har været meget skepsisk, pga. alle de uheldige historier der har været i medierne og med rockerne. Jeg ville ikke have en farlig "Dræber hund". Ulepme: hun tror hun er en skødehund, og elsker at sidde sig på os med hendes 42 kg. Og hun snorker om kap med min mand. Mit syn på racen ændrede sig for nogle år siden, da min mand havde nogle arbejds kollegaer, der havde 2 rottweilere. De var de skønneste og mest kælne hunde, jeg nogensinde havde mødt. Så da deres tæve fik hvalpe, skyndte vi os at sige ja tak. Vores rottweiler har været den nemmeste hund , jeg nogensinde har haft, at opdrage. Hun elsker at træne ( lydighed og spor) . Hun nyder at være sammen med andre hunde, både små og store. Hun er en god familiehund og elsker børn. Rottweileren er en lidt misforstået hundrace - den er stemplet som værende en farlig hund. Og ja, det er en stærk hund, der har en kæbe der kan trykke med 1 ton. Man skal bare huske, det er ikke hunden i sig selv der er farlig, det er når de forkerte mennesker for fat i den. Man kan gøre en hvilken som helst hund skør i hovedet på mindre end en time. Rottweileren er utrolig tryghedssøgende, så da hun var hvalp kunne jeg nemt lære hende at gå uden snor, for hun turede ikke at fjerne sig mere end 1-2 meter fra mig.Dertil kommer, at hun tænker med maven, det er en fordel, når man vil lære sin hund nogle opgaver. Hun gør alt for mad.Hun er trofast, loyal og kærlig - en godven for livet, der vil gøre alt for at passe på sin familie. Det med at rottweileren er en en-mands hund er en myte. Det er et flokdyr,et socialt væsen, der passer på hele familien.