Whippet har været kendt som en effektiv kanin dræber. Det er en hurtigt hund som har vundet mange løb.

Karaktertræk for Whippet

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Whippet betyder på engelsk, en hurtig bevægende hund og navnet passer derfor meget godt til den lynende hurtige og adrætte race Whippet. 

  Whippet blev kendt som race pga. sin evne til at dræbe kaniner, senere er den blevet en populær væddeløbshund. 

  På trods af dens sarte ydre, er en Whippet en stærk og selvsikker hund. 

  Som familiehund er den en blid og venlig, men den kan dog være en smule reserveret overfor udefrakommende. 

  Størrelse: Hanner: 47 - 51 cm Tæve: 44 - 47 cm 

  Pelsen: Nem at holde - fint, kort og tæt. 

  Farver: Alle farver og kombinationer 

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Whippet?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Whippet til salg

  Log ind for at kommentere
  5 kommentarer
  skrev d. 06-december-2011 #1

  Whippets er den ideelle hund hvis man vil have en væddeløbshund, sofahund, kælehund, vagthund (bider ikke, men er meget opmærksom) og en hund der normalt bliver 112-15 år. Vi har 3, som alle bliver brugt til væddeløb.Den ældste er 10 år, og har lige stoppet sin aktive karierre. De kærlige over for børn, og hvis ungerne bliver for meget, gåår de bare til deres ´helle` der kan de være lidt i fred, og når det passer deltager de aktivt igen. De kræver ikke meget motion, de får afløb for jagt-og løbetrang på væddeløbsbanen,og ellers et par gåture om dagen. ibborg

  skrev d. 04-december-2011 #2

  Ja, fuldkommen ret. Min whippet er lige fyldt 11 i september. Vi ejer en café og min far er dyrlæge (tager hende nogengange med på abejde) men hun er ALDRIG reserveret hun byder folk velkommen om så det er et gammelt ægtepar eller en børneflok på 20!? Hun jagter alt vildt vis vi siger hun må, men ellers har vi 12 forskellige fugle, 2 marsvin, frie tamkaniner i haven og heste. Hun jagter dem aldrig. Dog har hun dræbt egern, hare, mus og rotter. Hun er så elskelig og vil altid gerne med ind under dynen og aftenen. Nogen gange vågner man og opdager hun fylder hele ens seng.. Jeg kan ikke forstå hvorfor de ikke er særlig populære i danmark. Jeg bor på samsø med 4000 inbyggere. Vi er de eneste der ejer en så vidt jeg ved! Fordi det er virkelig en så skøn race, og det med meget motion. Det passer ikke. Selvfølgelig vis man bor i en lille lejlighed bliver man nød til at tage dem ud i det fri nogen 15 minutter om dagen så de kan strække benene. -georgie

  skrev d. 09-juni-2011 #3

  jeg giver jer ret

  skrev d. 07-oktober-2009 #4

  Jeg har min whippet nr. 4 nu og kender racen gennem flere årtier og må give Helle ret, den kræver ikke meget motion. En whippet er en sprinter, og den elsker at jage og lege fangeleg med andre hunde. Og den kan brande alt sit krudt af på 20-30 min. Og resten af tiden befinder den sig bedst ved bare at afmærke sit territorie, og vandte omgivelser. Selv om mine whippets har været meget forskellige i deres "personlighed" har jeg aldrig oplevet at de skulle være reserveret overfor mennesker, mine whippets har altid troet at gæster var til ære for dem, og glædeligt budt dem velkommen. De kan dog være reserveret over for andre hunde ved første øjekast, men det er hurtigt overstået og så går den vilde fangeleg. Whippets har 2 hastigheder, fuld springt udendørs, og i sofaen eller sengen indendørs. Det er en skrøne at denne race altid er aktiv. Og så har de et meget nært og beskyttende forhold til deres familie. Det er en fantastisk familie hund, som egner sig rigtig godt til familier med børn, men også ældre mennesker som vil have den bedst tænkelige ven for livet. En whippet bliver under optimale omstændigheder fra 10-16 år. Mine har blev alle mellem 13 1/2 og 14 1/2 år gamle.

  skrev d. 27-maj-2009 #5

  En whippet kræver altså ikke særligt meget motion. Men den skal have lov til at strække ud en gang om dagen. Og den er venlig overfor alle, så at den skulle være reserveret overfor fremmede det kender vi ikke til. Det er altså forkert!