Tilbage til alle hunderacer

Staffordshire Bull Terrier

Racen blev i 1800-tallet skabt som kamphund, men den tid er forlængst forbi. 

Heldigvis. Staffordshire Bull Terrieren er nemlig i dag, en fantastisk familiehund. Den er kendt for sit mod og intelligens og ikke mindst dens kæmpe kærlighed til børn. 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Staffordshire Bull Terrierens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Staffordshire Bull Terrier

Daglig motion
  • Størrelse
  • Pelspleje
  • Førstegangsejer
  • Fælder
  • Gøer hunden
  • Børnevenlig
  • Lydighed
  • Vagthund

  • Udvalgte annoncer

    Image
    Engelsk staffordshire bullterrier , hvalpe, 10 uger

    Lille manden her er den sidste tilbage i kuldet som mangler sit nye hjem. Han er en dejlig krudtugle med massere af gåpåmod. Han har været med den store pige i børnehave, mødt fremmede hunde, vant ti...

    Alder
    9493 Saltum
    Image
    Staffordshire Bull terrier Blanding, hvalpe, 7 mdr. , salgklar 1 maj

    Disse skønne hvalpe søger deres kommende 5* hjem. De er født og opvokset i vores stue og er vant til dagligdagens lyde. De er glade og legesyge og kommer ud af to forældre med verdens bedste sind, so...

    Alder
    9320 Hjallerup

    Du skal ikke lade dig skræmme, af racen Staffordshire Bull Terrier.

    Det kan godt være, at denne hund ligner en muskuløs kamphund - men du kan være helt rolig. 

    Det er bare en en forklædning :-) For bag facaden, gemmer sig nemlig det kærligste væsen.

    Kort og godt om Staffordshire Bull Terrieren

    • Staffordshire Bull Terrieren ligner en kamphund
    • Men er en fantastisk familiehund
    • Egner sig perfekt til børnefamilier og / eller aktive ejere.
       
    • En Staffordshire Bull Terrier kan være reserveret overfor fremmede hunde - det er derfor vigtigt, at den bliver socialiseret fra hvalp af
    • Hold godt øje med din Staffordshire Bull Terrier - den er nemlig både frygtløs og impulsiv og kommer derfor nemt til skade.
       
    • En Staffordshire Bull Terrier kan sagtens bo i en lejlighed, hvis den får rigeligt med motion
    • Den er dog ikke glad for at være alene hjemme for længe af gangen.
       
    • En Staffordshire Bull Terrier kan leve op til 16 år
    • Vejer 11 - 15,4 kilo
    • Er alt mellem 35,5 - 40,5 cm høj.

     
    Staffordshire Bull Terrierens sind

    Staffordshire Bull Terrieren bliver også kaldt Staffy, Staff, Nanny-hunden - ja kært barn har mange navne.
    Den forveksles ofte med den amerikanske Staffordshire Terrier. Men det er helt forkert.

    Selvom racen Staffordshire Bull Terrier ligner en kampklar muskelhund, så er det bare en forklædning, et kostume, eller hvad du har lyst til at kalde det :-)

    Dens største ønske er på ingen måde at kæmpe mod andre hunde, men derimod at tilbringe tid sammen med dens ejer / ejere - ligegyldigt om det er på sofaen, i haven, på tur, til træning, på arbejde m.v. - bare den kan nyde families selskab, så er den glad.

    Staffordshire Bull Terrier er dermed en ægte familie hund, med gode sociale egenskaber.

    Racen er kendt for at være utrolig venlig, følsom, intelligent, loyal, charmerende, elsker at lege og at være sammen med familien - især børn.

    Den er energisk og begejstret i alt hvad den laver. For den er livet et glædeligt eventyr som den lever fuldt ud - dog til tider lidt for frygtløst. Ikke fordi, at den ønsker at gøre skade på den selv eller andre.

    Men får den øje på noget interessant ude i horisonten, så springer den gerne ud over altanen, svømmer ud hvor den ikke kan bunde, eller går gennem glasskår, for at nå det som ligger den for øje. Som Staffordshire Bull Terrier ejer, er det derfor vigtigt, at holde godt øje med hvad den laver.

    Udover dens hårde udseende, er den på ingen måde en velegnet vagthund, i forhold til at beskytte hjemmet. Den kan godt gø, men det er udelukkende fordi, at den er så opmærksom og interesseret i mennesker, at den vil fortælle dig, at der er besøgende på jeres grund.


    Staffordshire Bull Terriers forhold til børn og andre kæledyr

    Som du nok har fået en forståelse af, så rummer en Staffordshire Bull Terrier en helt bestemt  tålmodighed over for børn.

    Men på trods af, at den har fået kælenavnet nanny-hunden, bør den ikke udnyttes til det job uden opsyn fra en voksen. En Staffordshire Bull Terrier er jo nemlig en robust lille fætter, og kan derfor nemt ved et uheld komme til at vælte et mindre barn. 

    Det sker helt sikkert af ren kærlighed, men det gør ikke mindre ondt på barnet af den grund. :-)

    De fleste Staffordshire Bull Terrier kan også godt sammen med andre hunde og katte, men det er ikke altid med det samme åbne sind, som den har over for børn.

    Husk, at racen oprindeligt blev opdrættet for at være aggressiv og bekæmpe andre hunde, og de fleste har bibeholdt den fjendtlighed overfor fremmede hunde.

    Derfor fungerer denne race klart bedst sammen med dem, som den er vokset op sammen med.
    Bliver en Staffordshire Bull Terrier først introduceret til et nyt kæledyr i familien som fuldvoksen, skal du være forberedt på en længere tilpasningsperiode, før din Staffy bryder sig om families nye medlem.

    For at sikre det bedst mulige forhold mellem din Staffordshire Bull Terrier og dens nye bror eller søster, kan du fx vælge en hund af det modsatte køn, og holde de første introduktionsmøder i et neutralt område, væk fra din Staffordshire Bull Terriers hjem.

     

    Det kræver en Staffordshire Bull Terrier af motion og stimulering

    Staffordshire Bull Terriers trives rigtig godt i hus med adgang til have, men kan også sagtens fungere godt i en lejlighed.

    Bor du I hus med have? Så vil det være en rigtig god ide, med et hegn som er solidt plantet i jorden.
    Som enhver anden terrier elsker en Staffordshire Bull Terrier nemlig at grave, og uden et hegn, som er sikret mod underjordiske tunneller, med udgang til den forkerte side af hegnet - ja så kan du få dig noget af en udbryderkonge.

    Har du pool i haven? Så hold ekstra godt øje med din Staffordshire Bull Terrier, eller sæt et hegn op om poolen - den er nemlig ikke god til at svømme.

    Motion, det kræver den i højere grad, for at trives både psykisk og fysisk. Gåture på en halv til en hel time, 2 - 3 gange om dagen er ikke for meget for en Staffordshire Bull Terrier. 

    Du kan også sagtens cykle eller løbe med den uden problemer. Daglig legetid med boldkast, træningssessioner, eller andre sjove aktiviteter for en staffy kan også anbefales. 

    Den vil elske det. Men pas på din firbenede Staff, på varme dage - den er ikke god til varme og fugtigt vejr, så hjælp den med at holde ekstra pauser på disse dage og giv den godt med vand. 

    Tag evt. en drikkedunk til den med på tur.

    På trods af at den er i god fysisk form og nemt kan holde trit med en atletisk ejer, så nyder den også at komme hjem og ligge sig godt til rette på sofaen sammen med dig :-) 

    En Staff  er en social hund, så bliver den ensom går den efter princippet; dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksom, i dens forsøg på at underholde dig, eller få din opmærksomhed - så glem den aldrig - det er en følsom lille ven. 

    Af den årsag, er det heller ikke en hund som vil trives med at være udehund - altså at bo udendørs. 

    Racen er en familiehund med stort F, som vil være hvor dens menneskefamilie er.

     

    Sådan opdrager du din Staffordshire Bull Terrier

    Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen, når den bliver ældre. 

    Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. En hundetræner kalder denne process for socialisering.

    For en Staffordshire Bull Terrier er det især socialisering med andre hunde som er vigtig, da dens fortid som hidsig kamphund kan komme op i den, når den møder fremmede hunde. 

    Racen skal derfor trænes til at kunne kontrollere dens temperament, hvilket gør det endnu mere afgørende, at en Staff-hvalp fra starten får en klar og konsekvent socialiserings træning. 

    De skal ikke kun lære reglerne, men også acceptere, at de altid skal følge dem, da de instinktivt er avlet til det modsatte.

    Derudover skal den selvfølgelig udsættes for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser som hvalp - som muligt. Du kan eksempelvis starte til hvalpetræning, invitere gæster hjem regelmæssigt, gå lange ture, hvor du ved i møder andre mennesker og dyr på jeres vej - alt det hjælper din Staff med at finpudse dens dannelse som hund.

    Lydighedstræning med din Staffordshire Bull Terrier, skal også starte fra dag 1 af. Som hvalp skal den have en kærlig men konsekvent opdragelse. Har den fået det, så er den derefter nem at have med at gøre.

    Racen er møg intelligent og lærer derfor hurtigt, så du vil derfor hurtigt se resultaterne af den daglige træning. Men glem alt om at være streng eller formel i træningen, det vil ikke virke på en Staffordshire Bull Terrier. Den er for det første alt for stædig, men også følsom - så det kan gøre hammer ondt på dens selvtillid.

    Ved opdragelse af en Staffordshire Bull Terrier, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

    • Tålmodighed
    • Fastholdelse
    • Belønning
    • Konsekvent

     

    De bedste resultater får du ved at være tålmodig, fast og konsekvent - med den form for opdragelse knytter du et stærkt bånd til din firbenede muskel ven.

    Husk at være opmærksom på dens impulsivitet. En Staffordshire Bull Terrier har et stærkt jager gen, og den kan nemt blive fanget af noget i horisonten - sker det, ja, så er den løbet :-)
    Hvis den altså ikke er opdraget til at blive.

    Og glem ikke at den kan kræfter! Mange kræfter! Så ‘’gå pænt med snor på træning’’ må være et must, ellers ender du med at flyve efter den på jeres gåture.

    Vedrørende renlighedstræning, så kan det siges, at en Staffordshire Bull Terrier er rimelig nem, som de fleste andre hunderacer. Så længe at du sørger for, at den kommer ud ofte efter en nogenlunde fast tidsplan.

    Eksempel: Så snart den vågner om morgenen, efter hvert måltid, efter lur, efter lege og lige før sengetid. That’s it.

    Begynd også allerede fra helt lille af, at introducere din Staffordshire Bull Terrier for pleje, såsom at blive børstet, komme i bad, få klippet negle m.v. Gør det til en positiv oplevelse - det vil give jer et tæt bånd når din hund som voksen bliver plejet, så er det noget i har sammen.
    Med passende træning og socialisering er Staff en vidunderlig race, der beskytter og elsker sin ejer ubetinget.
     

    Kendte sygdomme hos Staffordshire Bull Terriere

    Staffordshire Bull Terriere er generelt sunde og raske.

    Men det skal nævnes, at racen har nogle genetiske problemer, som den kan blive ramt af.  
    Ikke sagt, at alle Staffordshire Bull Terrier får en genetisk sygdom - du skal blot være informeret om muligheden, hvis du har eller overvejer denne race. Staffordshire Bull Terrier opdrættere har dog fokus på, at holde racen så fri som muligt, for disse genetiske helbredsproblemer, ved hjælp af genetisk screening af avlsmateriale.

    Følgende genetiske sygdomsproblemer kan opstå i racen:

    • Albue og hofte dysplasi
    • Patellar luxation
    • Hyperplastisk primærglas (PHPV)
    • Posterior polar subkapsulære katarakter (PPSC)
    • Grå stær.


    Mindre alvorligt, er luft i maven som kan give nogle fantastiske lugtende prutter :-) Dejligt, ikke?

    Derudover er Staffs kendt for at udvikle flere former for hudallergi, hvoraf nogle kan være genetiske. Fx atopisk dermatitis, som er en kløende tilstand, der kan ses hos nogle Staffs. 

    Det er ikke usædvanligt, at den ramte hund lider hårtab eller udvikler ømme pletter på huden. Problemet kompliceres ofte af bakterielle infektioner. 

    Aggressiv loppe kontrol samt behandling kan hjælpe og du kan supplere kosten med omega-3 fedtsyrer, som dem der findes i fiskeolie.

    Bemærk! I og med at den i tidernes morgen er avlet som kamphund, har den en høj smertetærskel.

    Bliver den såret, er det ikke sikkert at den viser tegn udadtil, så vær ekstra OBS på din Staff, hvis den har været ude med snuden.

    Staffordshire Bull Terrier gennemsnitsalder

    En Staffordshire Bull Terrier bliver oftest mellem 10 - 16 år.

    Hvordan ser en Staffordshire Bull Terrier ud?

    Staffordshire Bull Terrieren er af engelsk oprindelse og skal ikke forveksles med den amerikanske Staffordshire Terrier, som den ofte bliver.

    For der en del forskel på disse to racer, på trods af at navnet ligger tæt på hinanden og at de begge ligner to protein bøffer, der er blevet født i fitnesscenteret.

    Staffordshire bull terrieren er for det første mindre.
    Begge køn er cirka 35,5 - 40,5 cm i ryggen
    Hannerne vejer 12,7 - 17 kg mens tæverne vejer 11 -15,4 kg.

    Det som gør Staffordshire Bull Terrieren helt unikt er dens imponerende stærke muskuløse krop, intense øjne og kraftige holdning, som gør at den ligner en hård banan - men bare har det mildeste og mest fantastisk sind.

    Hovedet er kort med et bredt kranium. Kæben er stærk. Snuden er sort. Øjnene er middelstore og mørke. 

    Ørerne er små og er oftest lettere bøjet. Forbenene er lige og korte. Halen er middellang og sidder lavt.

    Pelsen er kort, glat, tæt og fås i flere forskellige farver:

    • Rød
    • Fawn
    • Hvid
    • Sort
    • Blå
    • Kan have hvide aftegninger

     
    Pleje af en Staffordshire Bull Terrier

    Det kræver ikke meget arbejde at holde en Staffordshire Bull Terrier top lækker.

    Pelspleje på den er minimal. Den skal blot børstes mindst én gang om for at fjerne løse hår.
    Den fælder generelt ikke særlig meget, og lugter heller ikke voldsomt - så bad er blot efter behov.

    Tandpleje er selvfølgelig en nødvendighed. Du bør børste din staffs tænder og købe godbidder som er designet til dens tandhygiejne, som kan hjælpe til en sundere mund. 

    Start når din Staffordshire Bull Terrier er ung, så den bliver vant til det, og gør det gerne to eller tre gange om ugen, hvis du ikke har tid til det dagligt.

    Undgå at lade neglene vokse sig for lange, da det kan ende med at blive ret smertefuldt for din staff. Klip dem gerne en gang om måneden, så burde de være i orden.

    Sidst men ikke mindst skal du rengøre dens øre regelmæssigt for at fjerne overskydende voks og snavs, så der ikke udvikles en øreinfektion.

    Historien om Staffordshire Bull Terrieren

    Staffordshire Bull Terrieren stammer oprindeligt fra England. Den er opkaldt efter det område, hvor den blev fremavlet.

    På trods af, at den ikke kan sammenlignes med den Amerikanske Staffordshire Terrier som den ofte bliver, så deler de en fælles forf - nemlig bulldoggen som også findes i den Amerikanske Pit Bull Terrier og Bull Terrier.

    Racen blev skabt i ønsket om en mindre og hurtigere kamphund, som stadig var blid og venlig mod mennesker.

    Derfor krydsede man Old English Bulldog med lokale Terrierracer. Senere indblandede man Manchester Terrieren, English White Terrieren og Black-and-tan Terrieren og det er i sidste ende blevet til den lækre Staffordshire Bull Terrier, som vi kender i dag.

     

    Er du og racen Staffordshire Bull Terrier et godt match?

    En Staffordshire Bull Terrier anbefales ikke til førstegangsejere. Denne race har brug for en selvsikker træner, der er konsekvent og fast, men også kærlig.
     

    3 spørgsmål, du bør stille dig selv inden du vælger at afskaffe en Staffordshire Bull Terrier:

    1. Er du et erfarent hundemenneske, der kender til lydighedstræning og socialisering?
    2. Har du den fornødne tid til at udvide familien med en Staff? Racen er som tidligere nævnt meget tæt knyttet med dens familie.
    3. Er du en aktiv hundeejer?

    Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne lille charmetrold.

    Held og lykke!

     

    Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

    Powered by Froala Editor


    Ønsker du at købe eller sælge en Staffordshire Bull Terrier?
    Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

    Staffordshire Bull Terrier til salg

    Staffordshire Bull Terrier 15000 kr.

    Staffordshire Bull Terrier

    Vores søde polly har fået 7 dejlig hvalpe d 25 april søger kærlig hjem. 20 juni Vi har 3 grå haner og 1 grå tæve 2 sorte tæver og 1 sort han Begge forældre er der stamtavle på. Faren er næste...

    Alder 4 uger
    9320 Hjallerup

    Staffordshire Bull Terrier 10.000. kr.

    Staffordshire bull terrier , hvalpe, 10 år , salgklar 28/6-2023

    Store smukke. robuste Staff Hvalpe sælges 3 Hanner 3 tæver. Har Mor og Mormor som kan ses. Mor stor flot muskuløs tæve med super godt temperament. Hun laver sunde hvalpe og aldrig lavet en syg hvalp....

    Alder
    4400 Kalundborg

    Staffordshire Bull Terrier 8900 kr.

    Engelsk staffordshire bull terrier, hvalpe, 6 uger , salgklar 28 maj. 2023

    6 super skønne staffordshire bull terrier hvalpe søger deres nye hjem. Billede 1 & 2 - hanner Billede 3,4,5 & 6 - tæver. Både mor og far vil man kunne få billeder af og begge sunde og raske. De sælg...

    Alder
    4400 Kalundborg

    Staffordshire Bull Terrier 11.000. kr.

    Staffordshire Bull Terrier, hvalpe, 7 uger , salgklar 22/05

    Engelsk Staffordshire Bull Terrier. Vi har én tæve hvalp tilbage, som mangler et for evigt hjem!??. Astrid som vi kalder hende her, er en energisk lille vaps. Kærlig som dagen er lang og meget kontakt...

    Alder
    8300 Odder

    Log ind for at kommentere
    22 kommentarer
    skrev d. 26-juli-2014 #1

    Jeg har den skønneste staff. Og jeg kan i den grad stå inde for at den beskytter det hjem den bor i og den "flok". For godt et halvandet år siden blev jeg hjemme foran min lejlighed passet op af en ung mand som af en eller anden grund mente jeg havde været sammen med hans kæreste. Marley og jeg var lige komme hjem fra vores tur i skoven da den unge mand kun kørende med hjulspind ind på parkeringspladsen farede ud af bilen og kom meget truende og aggressivt hen imod mig. Han kom helt tæt på ag råbte mig op i ansigtet ud at Marley gjorde noget videre. Først da manden hævede næven, som om han skulle til at slå mig, trådte Marley i karakter. Ligeså charmerende som staff'ns ser ud og den gøen lyder, ligeså frygtindgydende kan den se ud og lyde hvis den "mærker" at dens elskede ejer bliver truet. Et andet godt eksempel var da han var godt 8 måneder. Min kammerat som var oppe hos mig for første gang efter jeg havde fået ham, Skulle lige ned i bilen og hente noget. Og skal lige sige at min kammerat er en stor mand og sjælendt bange af sig. Da han kom op igen "væltede" han bare ind ah døren. Ligeså så hurtig han kom ind af døren. Lige så hurtigt løb han ud igen. Marley brøllede som en løve medens han løb ud mod entreen, hvilket resulterede i at min kammerat vendte 180 grader og smuttede ud igen. Skal ikke kunne sige om han ville hilse en evt. indbrudstyv velkommen eller jage ham på flugt. Men umiddlebart ville jeg, som tyv IKKE vove mig ind på hans territorium hvis han var alene hjem.

    skrev d. 18-juli-2011 #2

    Hej nye staff ejerer Hvis i går i tankerne om at anskaffe jer en engelsk "staff", vil i så ikke godt køben den igennem en anerkendt kennel, så der følger en stamtavle med. Det er så vigtigt for os staff ejerer, at vores hunde bliver ved med, at blive accepteret som ikke forbudte hunde, du kan ikke være helt sikker på hvad race du køber, hvis ikke der findes en stamtavle. Pas på derude, der er nogle der sælger deres hvalpe som staffordshire bull terrier, og det kan være svært at se forskel på en staff og en amstaf, især når de er hvalpe. lov mig og min staff, at i køber kun hos anderkendt kenneler, det er meget vigtigt,Husk altid at have din staff i snor,og vis hensyn overfor andre hundejerer.

    skrev d. 02-juli-2011 #3

    vogteregenskaber: Jeg har aldrig set min hund udvise tegn på aggressivitet eller lign. mod dyr eller mennesker. Men da jeg kom hjem fra byen den ene aften lidt "glad";-) Må jeg have lydt anderledes en normalt for der kom tænder frem i mørket. Jeg sagde bare hej og så sluttede det der, men tror beskytter måske er et bedre udtryk end vogter. Hvis du står i en situation hvor den kan mærke du begynder at blive nervøs/utryg tror jeg bestemt den vil "vogte" dig. Det er også derfor det er vigtigt med en tydelig fører/leder person. Du bestemmer og ved hvad der er farligt og hvad der er i orden. Jeg har altid taget den tid det tager for ham at gå hen til ting da han var lille, bare lokket og ventet når vi mødte noget han var utryg ved. aldrig tvunget ham og idag har han et stabilt og godt temperament. Det skal lige siges at jeg samtidig tror på at hvad du kommer i hunden kommer ud igen, ikke nødvendigvis mod dig selv men det kommer ud. Så vær så blid som mulig også ved irettesættelser, så slipper du også for at gøre meget mere end at hæve stemmen hvis den er ved at gøre noget den ikke må.

    skrev d. 29-april-2011 #4

    Hej, Jeg har lige fået en tæve (10 uger) som bliver ved at nappe og småbide i ankler og bukser, hænder osv. Det er ikke hårdt men det gør ondt på både mig og mine børn pga. de skarpe tænder. Vi har prøvet i 2 uger at vende den af med det men det virker som om at den bare ikke kan lade være hver gang den ser os. Er det helt normalt i en vis periode? og hvad er den bedste metode til at få den til at lade være? Jeg har de sidste to dage prøvet en hårdere linje end bare at sige fy, så jeg tager fat i nakken og siger fy, men ved ikke hvor hårdt man må gå til den, jeg vil jo heller ikke være for hård.

    skrev d. 28-marts-2011 #5

    Jeg går og venter på min første SBT, og jeg glæder mig som et lille barn.. Ventetiden går med at læse ALT hvad jeg kan komme i nærheden af, om Staff'en. Jeg tillader mig derfor lige at tilføje at under beskrivelsen står der at den er en effektiv vagthund. Dette er stik imod alt hvad jeg ellers har tilegnet mig af viden (og hvad der står om racen i SBTdanmark). Staff'en er så menneskeglad at den absolut ingen vogteregenskaber har. Kommer der uvedkomne gæster vil Staff'en elske selskabet. Eneste "vogteregenskaber" den kan tilskrives er dens udseende, som sikkert vil afholde en indbrudstyv der ikke kender racen fra at gå ind..

    skrev d. 03-januar-2011 #6

    Mit navn er Jan-Erik Laursen ansvarshavende racerepræsentant under racen Staffordshire Bull Terrier. Jeg kan se der er mange velmenende råd og vejledning angående Staffordshire Bull Terrier, men vil lige påpege at for at det kan være en Staffordshire Bull Terrier SKAL den have en godkendt stamtavle hvis hunden IKKE har en godkendt stamtavle er hunden at betragte som en blandings hund og IKKE en ægte Staffordshire Bull Terrier. Er der yderligere spørgsmål er i velkommen til at kontakte mig på [email protected] eller søge Info på www.dansk-terrier-klub.dk eller www.bull-image-gruppen.dk

    skrev d. 08-oktober-2010 #7

    Hej, Min kone og jeg overvejer at anskaffe os en Staffy, da vi finder denne race utrolig charmerende og virkelig flot. Men vi er begge førstegangs hundeejere, og er i tvivl om bl.a.: ...hvordan denne race vil hænge sammen med nyfødt barn? ...og kan I komme med et eksempel til den konsekvente opdragelse? På forhånd tak.

    skrev d. 21-maj-2010 #8

    Nogen der har nogle gode idéer til hvordan man overtaler kæresten til at ville have staffen frem for schæfer eller anden halv-store, pelsede hunde? :)

    skrev d. 23-april-2010 #9

    Hvad er forskellen på Amerikansk staffordshire terrier og Staffordshire Bull terrier?

    skrev d. 07-marts-2010 #10

    når man læser om hunde racen i bøger og sådan, kan der stå (at iser hanhundene ikke kan med andre hunde og iser ikke dens ejet køn) er der nogen der kan fortælle om det passer, eller om der er forskel på tæverne og hanerne når de omgåes andre hunde?

    skrev d. 11-december-2009 #11

    Jeg er den stolte ejer af en staff hvalp på 5 mrd. Det er simpelhen den dejligste hund i hele verden. Hvis staffen bliver opdraget kærligt men konsekvent får du en herlig hund. Min lille staff elsker at bruge flere timer på at lege med andre hunde, og det bedste den ved er små børn, der findes ikke noget bedre for hende :o) Vil klart anbefale den engelske staffordshire bull terrie til alle der vil have en meget kærlig og omsorgsfuld hund! Ville ikke være min foruden :o)

    skrev d. 07-december-2009 #12

    Staffien skal, som alle andre hunde, socialiseres fra de er helt små og i rigelige mængder! Alligevel gider nogle af dem ikke rigtig andre hunde når de bliver kønsmodne, men hvis de inden denne periode er ordenligt socialiseret, ignorerer de som regel andre hunde fremfor at blive aggressive.. Der hvor jeg mødes til det daglige hundetræf kommer der adskillige voksne staffier, ingen af dem udviser aggression over for de andre hunde, men oftest foretrækker de at stå og bide i en gren mens de andre løber rundt og leger, når de andre hunde så kommer hen til dem, hilser og slikker de, men vender så oftest tilbage til grenen :) Det vigtigste er vel, som så ofte med hunde, at man bruger den tid det kræver og så at man når de kommer i 7-10 måneders alderen bliver ekstra opmærksom på deres adfærd og attitude under møde med andre hunde.. Under alle omstændigheder er staffien ikke en hund til førstegangs hundeejere, men har man lidt erfaring får man en exceptionel hund hvis man vælger en staffie!! (mange tror i øvrigt også at man skal bruge hårde teknikker og dominans for at opdrage denne race - kæmpe misforståelse!! de fleste staffier er skrøbelige af sind når det gælder afrettelse, og de skal opdrages med samme positive og bekræftende teknikker som alle andre familiehunde!!)

    skrev d. 29-november-2009 #13

    hej jeg har læst meget om denne hunde race, og overvejer lidt at anskaffe mig en efter den hund jeg har nu, men ville lige høre hvordan jeres fx er når de er sammen med andre hunde og andre dyr, for man høre jo så meget i medierne, jeg er nemlig en ung dreng som går meget op i hunde så ville høre om det er en hund man kan slippe løs ude på en mark med andre hunde og der måske er andre dyr i nerheden uden der sker noget og hvordan ragere jeres? :)

    skrev d. 22-september-2009 #14

    *Super skønne hunde* _Jeg har selv to dejlige hunde & de betyder virkelig alt i hele verden(: , Det bare synd at disse hunde blir opkaldt som kamphunde . Det er ikke deres skyld at visse mennesker aldrig sku have hund . Om det så er en Staffordshire bull terrie eller en golden . Alle hunde kan blive gjordt ondsindet . Syns det vigtigt at vi husker på det . Det er ikke hundene´s skyld ._ *Jeg ved bare at disse hunde er nogen af de bedste hunde man kan anskaffe sig . Med dem, har man en ven for livet !*

    skrev d. 11-september-2009 #15

    Hej Sofia Røngaard. Jeg har to staffordshire bull terrier, en han og en tæve. Min hanhund har jeg haft siden han var 10 uger og nu er han 3 år, vi boede i en 1 værelses i Brøndby det første år, han har aldrig manglet noget. Jeg synes at de bare til passer sig som tingene er, min hund har altid vist at man måtte lege ude og inde skal man slappe af. Så jo man kan godt ha hund i en lejlighed i byen. smiler...

    skrev d. 25-juli-2009 #16

    Vil denne race trives i en lejlighed i byen?

    skrev d. 26-april-2009 #17

    Hej alle ! Jeg søger en Staffordshire bull terrier, som skal være klar til sidst i Juli måned. Altså er hvalpen ikke født endu. Jeg søger en *tæve* . Håber der er nogle som ved de får hvalpe der. Hvis i ved det, må i meget gerne skrive ! Tak.

    skrev d. 04-april-2009 #18

    er den til salg

    skrev d. 03-april-2009 #19

    hey er den til salg

    skrev d. 19-januar-2009 #20

    Jeg er også den lykkelige ejer af en Staffordshire bull terrier tæve på snart 2 år. Det er en helt fantastisk godmodig og skøn hund med enorme mængder af personlighed og næsten menneskelige træk på nogle områder. En hund der alt for tit bliver misforstået pga. sit udseende. Virkelig en super familie hund, dog er de lidt stride til at ødelægge ting det første års tid... men derefter kommer der ro på dem og de er selv overbeviste om, at de hører til P

    skrev d. 03-januar-2009 #21

    Jeg er den lykkelige ejer af en glad Staff på 3 1/2 år.Han er den dejligste familie hund, sød, lærenem,kærlig og charmerende. Jeg har fra han var hvalp gået til træning, og det har resulteret i at han idag er godt socialiseret og kan nyde at lege og være sammen med andre hunde.Jeg vil varmt anbefale dette.Det er en lille aktiv hund der elsker lange daglige gåture, og meget aktivering,racen kræver en synlig konsekvent leder, der foruden dette også er i stand til at give masser af kærlighed og tryghed. Jeg vil ikke anbefale denne race til førstegangs købere. Racen er ikke til dig, der ikke vil ud og gå lange ture i al slags vejr.Det kræver tid at, have en glad og tilfreds Staff.

    skrev d. 03-januar-2009 #22

    Superhund