Samojedhunden er flot og stærk. Blev brugt til hårdt arbejde i Sibirien. I dag en familiehund som elsker børn.

Tryk for at læse mere

Karaktertræk for Samojedhund

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • hunden Samojedhund Samojedhunden er opkaldt efter en nomadestamme fra det barske område i nord Sibirien. De blev brugt til arbejdshund, træk slæderne, jagede med stammens folk, drev rensdyrene og varmede menneskene om natten. Samojedhunden er en meget kærlig hund, der elsker børn og trives godt med alle mennesker og er derfor ikke egnet som vagthund. Det er en hund med stor intelligens og et højt energiniveau og behøver derfor meget motion og aktivering for at kunne trives optimalt.
  Størrelse
  : Hanner: ca. 57 cm. Tæver: ca. 53 cm
  Pels
  : Lang, grov og lige dækpels. Kort, blød og tæt underuld.
  Farve
  : Rent hvid, creme eller hvid med få biscuitfarvede aftegninger. Må ikke være lysebrun.
  Ønsker du at købe eller sælge en Samojedhund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Samojedhund til salg

  Log ind for at kommentere
  Vibe A. skrev d. 06-september-2015

  Hej! Hvor meget, har I erfaret med Jeres Samojeder, at racen mere præcist skal have af motion for at kunne trives godt? :) Og kan en Samojede godt holde til, at gå op ad trapper, hvis man bor i lejlighed? Også når den er hvalp? Eller skal man bære den op, indtil den bliver gammel nok? :) Og er det en god race, til "førstegangshundeejere"? :) Tak! <3

  Kim Poulsen skrev d. 24-april-2015

  Kan sagtens være i lejlighed, ofte betyder det, at man rører sig mere, både hund og menneske, end dem der bor i have, hvor den ofte er ude at lufte i haven, har en lækker tæve, lige blevet 2 år.

  skrev d. 28-marts-2015

  Hej! En samojede skal ha en have at være i ...de elsker at være ud, men om sommeren er de inde på fliserne, hvor der er køligt ;-) det er en skøn, kærlig hund!!!!

  Trine Holm skrev d. 23-maj-2014

  De er så smukke :) Desværre må vi ikke have hund hvor vi bor lige nu. Men når vi må, så skal vi have en Samojedhund

  skrev d. 28-april-2012

  Vores "lejlighed" er på to etager og med fin have, kun en trappe (dog lidt lang og smal) ned til vores lille entre, hvor man, når man åbner døren kommer videre ud i en fælles opgang, som vi deler med naboer, og så er der vores dør ud til haven i venstre side, og den ud til fælles parkeringsplads og haver i højre side. Vi har god plads - vores "lejlighed" er lidt større en et normalt rækkehus. Tror I det ville være et problem for en Samojede?

  skrev d. 11-april-2012

  Vi overvejer meget at købe en Samojedhund, men har brug for lidt hjælp. Vi har normalt en arbejdsdag på 8 timer, hvor hunden så kommer til at være alene. Er det et problem for denne race? Mvh. Thomas

  skrev d. 30-december-2011

  min er knap 7 máneder dejlig hund, fin familje hund den bliver hurtig varm. men der er en løsning, køb et hunde hus min kann nogle dage ligge ude i haven flere timer og så begynder det at regne og vil ind men hvis man har et hunde hus kann den ligge ude lige til den bliver sulten elsker at ligge i sofaer. og når man kommer op af sengen får man et ordentligt god morgen kysser og gør. og er helt rundt på gulvet det er et af det sødeste jeg har set. elsker ham! mvh LAIKA

  skrev d. 07-december-2011

  Hej til alle jer der godt kunne tænke jer en super skøn hund...... så er der et valg, nemlig en Samojede. Vi fik vores han fra en skilsmisse familie, og han er den nemmeste hund vi nogensinde har haft. Vi hører ham aldrig gø og han er altid glad og venlig, den bedste race jeg kan anbefale til jer der aldrig har haft hund før Aldrig har vi haft så´nem en race, den sætter sine egne behov efter vores. Han er meget kærlig overfor alle, især børn kan tumle med ham og han elsker det. Du vil opleve en meget selvsikker hund der til trods adlyder dig. Det er en meget blid race, som ikke bider men elsker alt og alle ubetinget. Vores ligger har valgt at ligge ude pga den tætte pels og det har vi jo prøvet at lave lidt om på, men han kan ikke være så´meget inde, nok også pga vi har varme i gulvet Det er så lige en ting man skal have med i sine overvejelser, når man vælger sådan en race, der har underuld. Vi elsker ham meget højt og kan kun give de varmeste anbefalinger med I øvrigt er han lige blevet far og hans hvalpe er til salg nu i Holbæk.

  skrev d. 20-juni-2011

  Hej Jeg har haft den skønneste Samojede man kan tænke sig.Hun blev desværre kun 7 år fik galoperende sukkersyge og var ikke til at redde.Jeg savner hende hverdag,det er den bedste hund jeg har haft,men tør nok ikke få en ny da jeg er blevet knæ opereret og vil ikke kunne give hende den motion hum kræver. Det er nu 2 år siden og jeg er på udkig efter en anden hund, men bliver ved med at gå tilbage til Samojeden.Verdens bedste hund og den elsker børn,Har man først haft en Samojede er det svært at vælge en anden race

  skrev d. 21-april-2011

  Hvor er den dejlig! :-)

  skrev d. 25-marts-2011

  jeg kan kun istemme de andre. Har stort set altid haft katte og Fie er min første samojede. Vi fik hende da hun var 13 mdr. idag er hun 2 1/2 og lige blevet mor. Rigtig dejlig sød hund og til trods for at jeg ikke er erfaren hundeejer, har det ikke været svært. Kan varmt anbefale racen.

  skrev d. 19-januar-2011

  jeg ejer selv en samojodhund, og må nok sige at han både er sød og venlig, de har sørme ret med at han ikke egner sig til at være en vagt hund!

  skrev d. 20-december-2010

  et godt tip til samojede ejere/kommende ejere: *KØB EN KASTE ARM, til at kaste en tennis bold langt med.* god og nem motion metode (pas dog på når det er sommer og for varmt for dem)!

  skrev d. 20-december-2010

  Nej denne race vil jeg mene SKAL have adgang til en have! alt andet ville være synd. jeg gav 10.000 kr for min Nemo med DKK papirer - og det er alle pengene værd for en ordentlig hund. super super sind - alletiders stille og rolig familiehund giver man hunden den nødvendige gode stimulering og motion, er den til gengæld dejlig, kærlig og rolig i huset. herlig race. men ja det vigtigt at man husker at det er en hund som kræver tid, penge til en masse foder, og PLADS/EN HAVE Mvh Nanna

  skrev d. 10-august-2010

  Heej :D Jeg ville bare høre om en Samojede god kan bo i lejlighed? Hilsen fie

  skrev d. 13-juli-2010

  Heii(: Er Samojede en god førstegangshund?(: Kunne nemlig godt tænke mig sådan en:) Hvad ligger priserne ca. i?(: Og hver månede ca.?(:

  skrev d. 13-juli-2010

  Heii(: Er en Samojede en god førstegangshund?:) Kunne nemlig godt tænke mig sådan en(: Og hvad ligger priserne i ca.?:) Hvad koster de ca. i hver månede?(: Hilsen Line(:

  skrev d. 14-juni-2010

  Hej. Ja, en samojedhund fælder 2 gange årligt... og det temmelig meget. Det er underulden som skiftes og den ryger af i store totter, som til gengæld er ret nemme at støvsuge op eller fjerne fra møbler, bil, tøj m.m. med en velourklædebørste. I fældeperioden er det fordel at gennembørste hunden dagligt og herimellem mindst en gang ugentligt. Så har man altid en pæn hund. @Daisy Friis: Nu skriver du ikke hvor gammel din hund er, men den skulle da gerne have rejst ørerne inden den er 4 mdr. omend det dog er set at dette først sker senere. Er den meget ældre tror jeg ikke ørerne rejser sig helt på den. Det er dog uden betydning, hvis du ikke vil udstille eller bruge hunden i avl. Og angående næsen, det er helt normalt at den svinger mellem at være våd og tør, så ingen grund til bekymring. @Ditte Rosager: En hvalp skal ikke have ret megen motion. Når den bliver en 8-9 mdr. kan du motionere den alt det du orker... tro mig du bliver træt læææænge før den. Det dejlige ved en samojedhund og motion er dog, at selv om de elsker at lave noget bliver de ikke kuleskøre af ikke at blive motioneret hårdt. De tilpasser sig bare. Men selvfølgelig skal den ud. Det bedste du kan gøre er, at sørge for at lege med din hund og stimulere den mentalt og motionere den moderat.... gerne med en god gåtur, en tur på stranden hvor den kan spæne rundt eller en cykeltur. Mht. intensiv opdragelse/træning er det en udpræget misforståelse at en samojedhund skal opdrages eller trænes sådan. En samojedhund er en glad hund, som meget gerne vil lave noget. Men den skal altid opdrages kærligt, men bestemt men ALDRIG hårdt. Der er fine eksempler på gode lydighedshunde og sågar førerhunde indenfor racen. Men have i mende hvad racen oprindeligt blev skabt til og sørg for at det du nu træner den til er sjovt for både den og dig. Så har du altid en hund som er frisk og har mod på at træne og gøre det du vil have den til.

  skrev d. 07-juni-2010

  Lige et par spørgsmål fra en meget interesseret kommende hundeejer.. Hvor meget motion skal den have og hvad indebærer det (fx agility?)?? og hvad menes der med intinsiv opdragelse/træning, er den svær at opdrage??? <3

  skrev d. 08-april-2010

  hej ja samojeden er en dejlig race og vi har haft samojed i næsten 25 år... hertil sidst havde vi to men har lige mistet den ene... den blev 10,5 år og den der er tilbage er på vej til 15 år.... den første blev 11,5 år..... det er helt sikkert vi skal have samojede igen... de er meget gode overfor børn.. jeg kan fortælle en lille sjov historie og det var da vi havde fået vores datter der var vores første hund et år og vi fik en udstationeret fra kennelen hvor vi havde købt vores der lå vores datter på gulvet og hundene lå på hver side af hende og da jeg ville tage hende op lagde begge hundene hovederne ind over hende for som at sige jeg ikke måtte tage hende.... selv den som var udstationeret gjorde det selvom den ikke var vant til børn så det siger lidt om hvor glæde de er for børn.. de sidste vi har/havde har hellere ikke været vant til børn men da vores barnebarn kom til verden var de ellevilde og den der døde var enormt glad for hende selvom hun kun er 1,5 år og ikke rigtigt forstår hvordan man behandler dyr.... kan varmt anbefale en samojede da de også er nemme til at omstille sig... de to sidste var henholdsvis 9 mdr og ca halvanden år da vi købte dem og vi har kun haft positive oplevelser med dem...

  skrev d. 23-marts-2010

  Jeg er den heldige ejer af en skøn Samojed tæve på snart 5 år . Jeg leder efter en han til hende da vi gerne vil have hvalpe på hende ( hun har ingen stam tavle ) er der mon nogen der er interesseret , så skriv til mig [email protected] vi bor i Højbjerg ved Aarhus.

  skrev d. 16-januar-2010

  Hjælp... vi er et par der lige har købe verdens dejligste samojede, men vi kan ikke læse os frm til hvornår den rejser sine øre, den har ligesom et knæk på dem... er der nogle der ved mere om det ??? vi har også obs at hans næse svinger meget fra våd til tør er det normalt....?? mvh de lykkelige ejere af en samojede...

  skrev d. 11-november-2009

  Elsker denne race <3<3<3 Jo man skal da en xtra gang med støvsugeren MEN hvad det gør da ikke spor :DD Har Lotus på 1år God kærlig dejlig hund Jeg har kun alt godt at sige om denne race :)

  skrev d. 15-september-2009

  Til jurht uehre :D Ja samojedhunden fælder en del meget i efteråret og foråret men SAMOJEDHUNDEN er det vær at man støvsuger en ekstra gang:D Jeg har malthe på 2 år......

  skrev d. 13-september-2009

  Hej , har spørgsmål angående Samojedhund. Har tænkt mig at købe sådan en, men fælder den meget af sit pels ? vil jeg gerne have noget af vide .

  skrev d. 03-september-2009

  Dejlig familiehund.! ;) Bedste ven<3

  skrev d. 09-juni-2009

  Samojeden er en super dejlig familiehund. Man kan altid sige en masse dejligt om de forskellige racer, men det er også vigtigt man med en samojede er indstillet på: en ekstra tur med støvsugeren, intensiv lydighedstræning, meget motion og de fleste skal også have et solidt hegn, da denne race er kendt for godt at kunne lide en løbetur uden tilladelse. Min elsker i hvert fald hvis hun ser sit snit til at stikke af. Men hun er så hengiven og kærlig - Hvis man er familie med småbørn, er en samojede klart et af de bedste valg!

  skrev d. 12-maj-2009

  YES det er den race jeg vil hà men må ik formin mor og pap far :(