Samojedhunden er venlige, blide og hengivne familiehunde. 

Oprindeligt avlet som en arbejdshund.

Den er derfor intelligent og arbejdsom 

Scroll længere ned på siden for at blive klogere på Samojedhundens sind, pleje og historie.

Karaktertræk for Samojedhund

Daglig motion
 • Størrelse
 • Pelspleje
 • Førstegangsejer
 • Fælder
 • Gøer hunden
 • Børnevenlig
 • Lydighed
 • Vagthund

 • Udvalgte annoncer

  Image
  Samojede, hvalpe, 9 uger

  Små bamsede somojede hvalpe søger deres forever home, hvor de kan få rette omsorg og pleje som de fortjener. Gerne nogen som enten har god erfaring med hunde eller har/haft hunde før. Vi forbeholder o...

  Alder 9 uger
  8600 Silkeborg
  Image
  samojed, hvalpe, 4 uger , salgklar 14.04.20230

  Ren race Samojed hvalpe. Der er 5 hanner og 2 tæver. Hvalpene er nu 4 uger, de er født den 14.02.2023. Salgsklar 14.04.2023. De søger nye kærlige hjem, hvor de vil være en del af familien at blive di...

  Alder 4 uger
  9610 Nørager

  Samojedhunden der oprindeligt blev opdrættet til at jage, trække slæder og vogte rensdyr, viste sig at være en værdifuld følgesvend for det nordvestlige sibirske samojed folk. 

  Samojedhunden er opkaldt efter en nomadestamme fra det barske område i nord Sibirien.

  Racens opgaver var at trække slæderne, jagede med stammens folk, drev rensdyrene og varmede menneskene om natten. 

  Samojedhunden er en arbejdsom race der er meget viljestærk, men frem for alt er de venlige, blide og hengivne familiehunde.

  Kort og godt om racen Samojedhund

  • Har en stor flot hvid pels, der med garanti kan holde dig varm om vinteren. 

  • Dermed fælder racen også en helt del. 

  • Samojedhunden er en god arbejdshund 

  • Den har derfor brug for et aktivt liv

  • Racen er nemlig blide og kærlige

  • Gode med børn som voksne

  • Lever typisk 12-14  år 

  • Vejer 23-30 kg.  

  • Hunner ca 50-56 cm. og hanner er mellem ca.54-60 cm

   

  Samojedhundens sind

  En vel- og renavlet Samojedhund er en intelligent, blid og loyal hund. Den er utroilg venlig og kærlig overfor sin familie, inklusive børnene, en Samojedhund trives bedst ved at være en del af alle aktiviteter i hjemmet.

  Samojedhunden er ikke en enspænder, racen nyder tæt tilknytning til dem som den bor sammen med. 

  Derudover er en Samojedhund mentalt og fysisk uegnet til at være alene i længere perioder, så den vil ikke bryde som om at bo i baghaven, ej heller at bo på en kennel. 

  Racens loyalitet betyder at en Samojedhund er en god vagthund.

  Du gør klogt i at huske på, at inderste inde er Samojedhunden stadig en ægte jæger. Den vil sandsynligvis jage små dyr, som den opfatter som byttedyr. 

  For hundens sikkerhed bør den altid være i snor, når den ikke er hjemme i en indhegnet have.

  Socialisering af en Samojedhund

  Selvom Samojedhunden er venlig, blid og en yderst hengivne familiehunde, er det vigtigt at racen, som alle andre hunde, socialiseres tidligt. 

  En Samojedhund en skal altså introduceret til nye mennesker, hunde og situationer fra hvalp af. 

  Det hjælper til at sikre at din voksen Samojedhund er afslappet og venlig blandt mennesker og dyr.

  Det er også vigtigt at din Samojedhund, udsættelse for mange forskellige mennesker, seværdigheder, lyde og oplevelser, når de er unge, ellers vil det stresse hunden og den vil ikke vide hvordan den skal håndtere alle de indtryk senere. 

  Socialisering hjælper med at sikre, at din Samojedhund vokser op til at blive en fantastisk velafbalanceret hund.

  Samojedhundens temperament

  Når du har med en Samojedhund at gøre, eller for den sags skyld alle slags hunde. Så præges temperamentet af en række faktorer, herunder arvelighed, træning og tidlig socialisering. 

  Det er tydeligt at se, at hvalpe der har et godt temperament er nysgerrige, legende og modige hvad angår mennesker.

  Ved at iagttage hvordan hvalpene interagerer med hinanden, kan det hjælpe dig med at tyde, hvilken hvalp der er mest dominerende, mindst dominerende osv.

  Som hvilken som helst anden race, bør du også når det kommer til Samojedhunden møde mindst en af forældrene. 

  Det er oftest tæven der er tilgængelig, da Samojed hvalpen går med sine mor og søskende til den er 8 uger, det hjælper med at sikre, at den har et godt temperament, ét som du er komfortabel med og som passer ind i dit liv, hvad enten du skal bruge den som familie- eller arbejdshund. 

  Du bør aldrig købe en Samojedhund, fra en opdrætter, hvor du ikke kan få lov at møde mindst en forældre, eller hvor hvalpene går alene i en stald, skur mm.

  Hvis du skulle være så heldig, at have mulighed for at møde andre søskende, eller hunde der er i familie med den Samojed hvalp du overvejer at tage med hjem, er det ikke en mulighed, du bør lade passere forbi, det kan nemlig være en rettesnor til at vurdere hvordan hvalpen vil være, når den bliver voksen.

  En Samojedhunds forhold til børn

  Samojedhunden er meget knyttet til sin familie, og dette inkluderer bestemt børn. 

  En ordentligt socialiseret Samojedhund nyder virkelig opmærksomheden og selskabet. 

  Hav altid i baghovedet at på grund af en Samojedhunds størrelse og styrke kan en den nemt ved en fejl, komme til at vælte en barn omkuld. 

  Når det kommer til dyr og børn, er det vigtigt at lave regler, så børnene behandler hunden med omhu og respekt. En regel kunne for eksempel være, at børn uanset alder, udelukkende må kæle og lege med din Samojedhund, hvis de sidder roligt på gulvet. 

  På den måde risikere små børn ikke at blive væltet omkuld, og større børn gearer ikke hunden op. 

  Børn uanset aldre skal instrueres i og læres, hvordan de nærmer sig og rør en hund! Det er ofte her, der kan opstå misforståelser, hvor en hund kan føle sig truet. 

  Samojedhunden er heldigvis et blidt og venligt væsen, men du bør for alle parters skyld, altid overvåge enhver interaktioner mellem hunde og barn, for at forhindre at der sker uheld, hvad enten det er hunden der er for voldsom eller barnet.

  Alle børn (og for den sags skyld vokse, der ikke er vant til hunde) der kommer i hjemmet, skal også lære at de under ingen omstændigheder må nærme sig din Samojedhund, eller hvilken som helst anden hund, mens den spiser og sover, den kan risikere at blive skræmt. 

  Endvidere må ingen i sjov forsøge, at tage hundens mad fra den, det er der ingen hund der vil reagere positivt på. Ingen hund, uanset hvor venlig og mild den er, bør nogensinde blive efterladt alene med et barn.

  En Samojedhunds forhold til andre dyr

  Som mange andre hunde, kan en Samojedhund også sagtens lære at komme godt ud af det med andre kæledyr i familien herunder katte. 

  Som i enhver anden race kan Samojedhunde af samme køn, der ikke er steriliseret eller kastreret, være knapt så tolerante over for hinanden.

  Husk på, at Samojedhunden er avlet til at jage bytte. 

  For en harmonisk sameksistens mellem katte og andre dyr i Samojedens hjem er træning, socialisering og en korrekt introduktion, helst i en tidlig alder nøglen til succes både for katten og hundens skyld.

  Det kræver en Samojedhund af motion og stimulering

  Den aktive Samojedhund er ikke egnet til at bo i lejlighed. Et hjem med en stor, sikkert indhegnet have er det bedste for racen. Fordi samojeden er en arbejdshund, har den brug for plads til at lege og boltre sig på.

  Hold Samojedhunden mentalt udfordret dagligt med løbende træning og hundesport. 

  Lad du den kede sig for længe, vil den sandsynligvis grave, forsøge at flygte eller gnave i ting for at underholde sig selv. 

  Bemærk at Samojedhunden skal holdes i snor når i er ude, racen kan nemlig sjældent modstå fristelsen ved at jage små dyr.

  Med sin nordiske arv er Samojedhunden skabt til koldt klima, og den elsker at lege i sneen. 

  Omvendt kan den med sin tykke pels være følsom over for varme. 

  Lad den ikke træne hårdt, når det er ekstremt varmt - begræns aktivitet til tidlig morgen eller aften, når det er køligere.
   

  Sådan opdrager du en Samojedhund

  De første 4 måneder af en Samojedhunds liv er af afgørende betydning for, hvordan den vil se på verdenen når den bliver ældre.

  Dit vigtigste job som hvalpeejer er derfor, at sørge for at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt, for at få en velafbalanceret voksen Samojedhund. 

  En hundetræner kalder denne process for socialisering.

  Du kan med fordel benytte familie udvidelsen, som et oplagt tidspunkt til at invitere forskellige gæster på besøg regelmæssigt, gå ture rundt i kvarteret, og til lidt travlere områder såsom en hundepark eller en gågade. 

  Du vil hurtigt finde ud af, at du får mange nye hundevenner og lære folk i dit nabolag at kende, når først du har en hund. 

  Du kan være stensikker på, at din Samojedhund nok skal gøre sit for at charmere folk.

  Ved opdragelse af en Samojedhund, bør du arbejde ud fra følgende 4 punkter:

  • Tålmodighed

  • Fastholdelse

  • Belønning

  • Konsekvent


  Kendte sygdomme hos racen Samojedhund

  Overordnet set er Samojedhunden en sund og rask hunderace, det er en særligt stærk race. 

  Men som alle andre hunderacer, er der visse sygdomme som denne race er mere tilbøjelig til at få.

  Følgende sygdomme kan findes hos Samojedhunden.

  • Glaukom
  • Hoftedysplasi
  • Patellar Luxation
  • Hypothyroidisme
  • Diabetes Mellitus (DM)
  • Progressiv retinal atrofi (PRA)
  • Kræft

  Listen kan for virke lang, men husk på at det langt fra er alle s

  Samojedhunde der rammes af nogle af disse sygdomme. 

  Hvis du køber en hvalp, skal du finde en god opdrætter, der viser dig sundhedpapirer på begge dine Samojed hvalps forældre. Papirerne viser, at hundene er testet for og fri for en eller flere sygdomme.

  En Samojedhund gennemsnitsalder

  En Samojedhund bliver oftest mellem 12-14 år.


  En Samojedhunds udseende

  Samojedhunden er en stor flot bamse, på grund af sin kæmpe pels kan den se en anelse buttet ud, selvom det ikke er tilfældet.

  Samojedhunden er blot udrustet med en stor glat ydre pels og en tyk underuld der som ordet antyder kan virker meget uldagtig.

  Samojedhunden er som oftest hvid, men findes også i hvid/kiksefarvet, cream og ren kiks.

   

  Pleje af en Samojedhund

  Tag dig i agt! Vedligeholdelsen af en Samojedhund kan være skræmmende. 

  Daglig børstning er meget nødvendigt i fældeperioderne! 

  Ellers kan to til tre  gange om ugen gøre det. Samojedhunden har brug for et bad en gang hver ottende uger, eller når den får rullet sig i mudder eller noget ildelugtende (hvilket er meget sandsynligt). 

  At bade Samojedhund er også en tidskrævende, da grundigt blødgøring af den kæmpe pels, skylning af shampoo og at tørringsprocessen er heller ikke kort.

  Mange ejere vælger at gå til hundefrisøren med deres Samojedhund, selvom det er dyrt hjælper det i allerhøjeste grad med at lette på noget af arbejdet for ejeren. Du skal dog stadig børste din Samojedhund regelmæssigt.

  Øvrig pleje af en Samojedhund

  Børst din Samojedhunds tænder to til tre gange om ugen for at fjerne tandsten opbygning og de bakterier der lurer. 

  Daglig børstning er endnu bedre, hvis du vil forhindre tandkødssygdomme og dårlig ånde.

  Klik Samojedhundens negle en til to gange om måneden, hvis din hund ikke slider dem naturligt. 

  Hvis du kan høre dem klikke på gulvet, er de for lange. Hunde tånegle har blodkar i sig, og hvis du klipper for langt, kan du forårsage blødning - og din hund vil med garanti nægte at samarbejde næste gang den ser negleklipperen.

  Dens ører bør kontrolleres ugentligt for rødme eller dårlig lugt, hvilket kan indikere en infektion. Når du tjekker din hunds ører, skal du tørre dem med en vatrondel, der er fugtet med en mild ørerens for at hjælpe med at forhindre infektioner. Indsæt ikke noget i øregangen, det kan hurtigt gå galt! 

  Rengør blot det ydre øre.

  Gode tips til pleje af din Samojedhund

  Du vil takke dig selv for, at vænne din Samojedhund til at blive børstet og undersøgt, når den er hvalp, for det er ikke noget i kommer udenom. 

  Undersøg hundens poter ofte, det er ikke mærkeligt hvis den vil forsøge at trække poterne til sig, hunde er nemlig følsomme omkring deres fødder. 

  Gør altid enhver form for pleje til en positiv oplevelse, fyldt med ros og belønninger, så lægger du grunden til nemmere kontroller når den bliver voksen.

  Historien om racen Samojedhund

  Den hårdføre men stadigvæk blide Samojedhund, blev oprindeligt brugt til at jage, vægte og drive rensdyr og trække slæder til for det sibiriske Samojed-folk. 

  Det siges, at Samojed-folket behandlede disse arbejdshunde venligt, og de fik mulighed for at være en del af familie aktiviteterne når den ikke var på arbejde. 

  Det var denne nærhed, der skabte en følelse af tillid og loyalitet i racen, der stadigvæk findes i racen i dag. 

  Samojed-folket rejste fra Sibirien i slutningen af det 19. århundrede og den tidlige del af det 20. århundrede for at trække slæder på polære ekspeditioner, herunder Sir Ernest Shackletons berømte rejse til Antarktis. 

  Disse hunde udholdt forfærdelige vilkår sammen med de opdagelsesrejsende som de hjalp. Kun de stærkeste hunde overlevede disse ekspeditioner.

  En mand ved navn Antarctic Buck siges at være den allerførste der bragt racen til England. 

  Dronning Alexandra var en fan af Samojedhunden, og mange nutidige engelske og amerikanske Samojedhunde stammer faktisk fra hendes kennel.

  Er du og racen Samojedhund et godt match?

  Den store flotte bamse hund, kan med garanti skabe glæde og smil i ethvert hjem. Men du gøre det samme for Samojedhunden? Sæt dig meget grundigt ind i racens behov, før anskaffelsen.

  3 spørgsmål som du bør stille dig selv, inden du vælger at afskaffe en Samojedhund:

  1. Har du tid til at stimulere hunden fysisk og mentalt? 

  2. Kan du tilbyde Samojedhunden både at være arbejdshund og familiehund?

  3. Har du tid og lyst til at bruge den mængde tid det kræver at pleje en Samojedhund?

  Kan du svare ja til ovenstående, så kan du med god sandsynlighed skabe et dejligt liv for denne fantastiske hund.


  Held og lykke!

  Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.

  Powered by Froala Editor


  Ønsker du at købe eller sælge en Samojedhund?
  Se de mange købs- og salgsannoncer på gipote.dk

  Samojedhund til salg

  Samojedhund 16.000. kr.

  Samojede, hvalpe, 12 uger

  Denne skønne dreng søger hans nye hjem! *Han er 15 uger gammel *Stamtavle i DKK (Dansk kennel Klub) *Sundhedsbog, chip og passet med 4x ormekur *Medfølger en hvalpe pakke. Med foder til de før...

  Alder 12 uger
  7080 Børkop

  Samojedhund .13.500 kr.

  Samojedhund Samo

  Samojede, hvalpe, 8 uger , salgklar 27/01 2023 Samojede Hvalpe - Vi har 6 dejlig samojedehvalpe: 4 drenge og 2 piger som er klar til at flytte hjemmefra d. 27. januar 2023. Ægte samojedehunde ude...

  Alder
  8700 Horsens

  Samojedhund 10500 kr.

  Samojedhund

  2 Samojede hanner på 10 uger er salgklar i denne uge. Samojede Hvalpe - Vi har 2 dejlig drenge samojedehvalpe som er klar til at flytte hjemmefra her i uge 6. Ægte samojedehunde uden stamtavle. Hva...

  Alder 10 uger
  8700 Horsens

  Samojedhund 12000 kr.

  Samojedhund

  5 skønne Samojede hvalpe søger nye hjem. Alle hvalpene er hanner. Hvalpenes forældre er begge rene Samojeder. Faren har stamtavle, og morens bedste forældre er også med stamtavler. Hvalpene blev fød...

  Alder 8 uger
  6430 Nordborg

  Log ind for at kommentere
  25 kommentarer
  skrev d. 28-marts-2015 #1

  Hej! En samojede skal ha en have at være i ...de elsker at være ud, men om sommeren er de inde på fliserne, hvor der er køligt ;-) det er en skøn, kærlig hund!!!!

  skrev d. 28-april-2012 #2

  Vores "lejlighed" er på to etager og med fin have, kun en trappe (dog lidt lang og smal) ned til vores lille entre, hvor man, når man åbner døren kommer videre ud i en fælles opgang, som vi deler med naboer, og så er der vores dør ud til haven i venstre side, og den ud til fælles parkeringsplads og haver i højre side. Vi har god plads - vores "lejlighed" er lidt større en et normalt rækkehus. Tror I det ville være et problem for en Samojede?

  skrev d. 11-april-2012 #3

  Vi overvejer meget at købe en Samojedhund, men har brug for lidt hjælp. Vi har normalt en arbejdsdag på 8 timer, hvor hunden så kommer til at være alene. Er det et problem for denne race? Mvh. Thomas

  skrev d. 30-december-2011 #4

  min er knap 7 máneder dejlig hund, fin familje hund den bliver hurtig varm. men der er en løsning, køb et hunde hus min kann nogle dage ligge ude i haven flere timer og så begynder det at regne og vil ind men hvis man har et hunde hus kann den ligge ude lige til den bliver sulten elsker at ligge i sofaer. og når man kommer op af sengen får man et ordentligt god morgen kysser og gør. og er helt rundt på gulvet det er et af det sødeste jeg har set. elsker ham! mvh LAIKA

  skrev d. 07-december-2011 #5

  Hej til alle jer der godt kunne tænke jer en super skøn hund...... så er der et valg, nemlig en Samojede. Vi fik vores han fra en skilsmisse familie, og han er den nemmeste hund vi nogensinde har haft. Vi hører ham aldrig gø og han er altid glad og venlig, den bedste race jeg kan anbefale til jer der aldrig har haft hund før Aldrig har vi haft så´nem en race, den sætter sine egne behov efter vores. Han er meget kærlig overfor alle, især børn kan tumle med ham og han elsker det. Du vil opleve en meget selvsikker hund der til trods adlyder dig. Det er en meget blid race, som ikke bider men elsker alt og alle ubetinget. Vores ligger har valgt at ligge ude pga den tætte pels og det har vi jo prøvet at lave lidt om på, men han kan ikke være så´meget inde, nok også pga vi har varme i gulvet Det er så lige en ting man skal have med i sine overvejelser, når man vælger sådan en race, der har underuld. Vi elsker ham meget højt og kan kun give de varmeste anbefalinger med I øvrigt er han lige blevet far og hans hvalpe er til salg nu i Holbæk.

  skrev d. 20-juni-2011 #6

  Hej Jeg har haft den skønneste Samojede man kan tænke sig.Hun blev desværre kun 7 år fik galoperende sukkersyge og var ikke til at redde.Jeg savner hende hverdag,det er den bedste hund jeg har haft,men tør nok ikke få en ny da jeg er blevet knæ opereret og vil ikke kunne give hende den motion hum kræver. Det er nu 2 år siden og jeg er på udkig efter en anden hund, men bliver ved med at gå tilbage til Samojeden.Verdens bedste hund og den elsker børn,Har man først haft en Samojede er det svært at vælge en anden race

  skrev d. 21-april-2011 #7

  Hvor er den dejlig! :-)

  skrev d. 25-marts-2011 #8

  jeg kan kun istemme de andre. Har stort set altid haft katte og Fie er min første samojede. Vi fik hende da hun var 13 mdr. idag er hun 2 1/2 og lige blevet mor. Rigtig dejlig sød hund og til trods for at jeg ikke er erfaren hundeejer, har det ikke været svært. Kan varmt anbefale racen.

  skrev d. 19-januar-2011 #9

  jeg ejer selv en samojodhund, og må nok sige at han både er sød og venlig, de har sørme ret med at han ikke egner sig til at være en vagt hund!

  skrev d. 20-december-2010 #10

  et godt tip til samojede ejere/kommende ejere: *KØB EN KASTE ARM, til at kaste en tennis bold langt med.* god og nem motion metode (pas dog på når det er sommer og for varmt for dem)!

  skrev d. 20-december-2010 #11

  Nej denne race vil jeg mene SKAL have adgang til en have! alt andet ville være synd. jeg gav 10.000 kr for min Nemo med DKK papirer - og det er alle pengene værd for en ordentlig hund. super super sind - alletiders stille og rolig familiehund giver man hunden den nødvendige gode stimulering og motion, er den til gengæld dejlig, kærlig og rolig i huset. herlig race. men ja det vigtigt at man husker at det er en hund som kræver tid, penge til en masse foder, og PLADS/EN HAVE Mvh Nanna

  skrev d. 10-august-2010 #12

  Heej :D Jeg ville bare høre om en Samojede god kan bo i lejlighed? Hilsen fie

  skrev d. 13-juli-2010 #13

  Heii(: Er Samojede en god førstegangshund?(: Kunne nemlig godt tænke mig sådan en:) Hvad ligger priserne ca. i?(: Og hver månede ca.?(:

  skrev d. 13-juli-2010 #14

  Heii(: Er en Samojede en god førstegangshund?:) Kunne nemlig godt tænke mig sådan en(: Og hvad ligger priserne i ca.?:) Hvad koster de ca. i hver månede?(: Hilsen Line(:

  skrev d. 14-juni-2010 #15

  Hej. Ja, en samojedhund fælder 2 gange årligt... og det temmelig meget. Det er underulden som skiftes og den ryger af i store totter, som til gengæld er ret nemme at støvsuge op eller fjerne fra møbler, bil, tøj m.m. med en velourklædebørste. I fældeperioden er det fordel at gennembørste hunden dagligt og herimellem mindst en gang ugentligt. Så har man altid en pæn hund. @Daisy Friis: Nu skriver du ikke hvor gammel din hund er, men den skulle da gerne have rejst ørerne inden den er 4 mdr. omend det dog er set at dette først sker senere. Er den meget ældre tror jeg ikke ørerne rejser sig helt på den. Det er dog uden betydning, hvis du ikke vil udstille eller bruge hunden i avl. Og angående næsen, det er helt normalt at den svinger mellem at være våd og tør, så ingen grund til bekymring. @Ditte Rosager: En hvalp skal ikke have ret megen motion. Når den bliver en 8-9 mdr. kan du motionere den alt det du orker... tro mig du bliver træt læææænge før den. Det dejlige ved en samojedhund og motion er dog, at selv om de elsker at lave noget bliver de ikke kuleskøre af ikke at blive motioneret hårdt. De tilpasser sig bare. Men selvfølgelig skal den ud. Det bedste du kan gøre er, at sørge for at lege med din hund og stimulere den mentalt og motionere den moderat.... gerne med en god gåtur, en tur på stranden hvor den kan spæne rundt eller en cykeltur. Mht. intensiv opdragelse/træning er det en udpræget misforståelse at en samojedhund skal opdrages eller trænes sådan. En samojedhund er en glad hund, som meget gerne vil lave noget. Men den skal altid opdrages kærligt, men bestemt men ALDRIG hårdt. Der er fine eksempler på gode lydighedshunde og sågar førerhunde indenfor racen. Men have i mende hvad racen oprindeligt blev skabt til og sørg for at det du nu træner den til er sjovt for både den og dig. Så har du altid en hund som er frisk og har mod på at træne og gøre det du vil have den til.

  skrev d. 07-juni-2010 #16

  Lige et par spørgsmål fra en meget interesseret kommende hundeejer.. Hvor meget motion skal den have og hvad indebærer det (fx agility?)?? og hvad menes der med intinsiv opdragelse/træning, er den svær at opdrage??? <3

  skrev d. 08-april-2010 #17

  hej ja samojeden er en dejlig race og vi har haft samojed i næsten 25 år... hertil sidst havde vi to men har lige mistet den ene... den blev 10,5 år og den der er tilbage er på vej til 15 år.... den første blev 11,5 år..... det er helt sikkert vi skal have samojede igen... de er meget gode overfor børn.. jeg kan fortælle en lille sjov historie og det var da vi havde fået vores datter der var vores første hund et år og vi fik en udstationeret fra kennelen hvor vi havde købt vores der lå vores datter på gulvet og hundene lå på hver side af hende og da jeg ville tage hende op lagde begge hundene hovederne ind over hende for som at sige jeg ikke måtte tage hende.... selv den som var udstationeret gjorde det selvom den ikke var vant til børn så det siger lidt om hvor glæde de er for børn.. de sidste vi har/havde har hellere ikke været vant til børn men da vores barnebarn kom til verden var de ellevilde og den der døde var enormt glad for hende selvom hun kun er 1,5 år og ikke rigtigt forstår hvordan man behandler dyr.... kan varmt anbefale en samojede da de også er nemme til at omstille sig... de to sidste var henholdsvis 9 mdr og ca halvanden år da vi købte dem og vi har kun haft positive oplevelser med dem...

  skrev d. 23-marts-2010 #18

  Jeg er den heldige ejer af en skøn Samojed tæve på snart 5 år . Jeg leder efter en han til hende da vi gerne vil have hvalpe på hende ( hun har ingen stam tavle ) er der mon nogen der er interesseret , så skriv til mig [email protected] vi bor i Højbjerg ved Aarhus.

  skrev d. 16-januar-2010 #19

  Hjælp... vi er et par der lige har købe verdens dejligste samojede, men vi kan ikke læse os frm til hvornår den rejser sine øre, den har ligesom et knæk på dem... er der nogle der ved mere om det ??? vi har også obs at hans næse svinger meget fra våd til tør er det normalt....?? mvh de lykkelige ejere af en samojede...

  skrev d. 11-november-2009 #20

  Elsker denne race <3<3<3 Jo man skal da en xtra gang med støvsugeren MEN hvad det gør da ikke spor :DD Har Lotus på 1år God kærlig dejlig hund Jeg har kun alt godt at sige om denne race :)

  skrev d. 15-september-2009 #21

  Til jurht uehre :D Ja samojedhunden fælder en del meget i efteråret og foråret men SAMOJEDHUNDEN er det vær at man støvsuger en ekstra gang:D Jeg har malthe på 2 år......

  skrev d. 13-september-2009 #22

  Hej , har spørgsmål angående Samojedhund. Har tænkt mig at købe sådan en, men fælder den meget af sit pels ? vil jeg gerne have noget af vide .

  skrev d. 03-september-2009 #23

  Dejlig familiehund.! ;) Bedste ven<3

  skrev d. 09-juni-2009 #24

  Samojeden er en super dejlig familiehund. Man kan altid sige en masse dejligt om de forskellige racer, men det er også vigtigt man med en samojede er indstillet på: en ekstra tur med støvsugeren, intensiv lydighedstræning, meget motion og de fleste skal også have et solidt hegn, da denne race er kendt for godt at kunne lide en løbetur uden tilladelse. Min elsker i hvert fald hvis hun ser sit snit til at stikke af. Men hun er så hengiven og kærlig - Hvis man er familie med småbørn, er en samojede klart et af de bedste valg!

  skrev d. 12-maj-2009 #25

  YES det er den race jeg vil hà men må ik formin mor og pap far :(