Hundekriminalitet hærger danske netsider

Udenlandske hundesælgere fupper penge ud af købere. Køberne betaler for en hund, de aldrig ser skyggen af. Af Stine Thomsen | Politikken


Det er let at forelske sig i en lille blød og nuttet uldtot. Men man skal se sig for, hvis man køber hund online.

Et stort antal udenlandske sælgere lokker penge ud af forelskede hundekøbere. Sælgeren påstår, at de straks efter betaling sender hunden til Danmark. Men menneskets bedste ven dukker aldrig op, og den udenlandske sælger er som gået under jorden.

Problemet er stort på onlinesiderne Den Blå Avis, Gul&Gratis og Gipote.

Sletter annoncer dagligt
»Det er et meget omfattende problem, og det er næsten umuligt at komme det til livs«, siger Jack Bang, ophavsmanden bag Gipote.dk, til Politiken.dk.

Han er dagligt på udkik efter de falske annoncer og sletter mellem tre til fem af dem om dagen.

»Det er let at spotte annoncerne, da sælgerne ikke kan dansk. Fupmagerne bruger tydeligvis et oversættelsesprogram«, siger han.

Fupmagerne kommer hovedsageligt fra Cameroun og bruger hotmail adresser, oplyser Jack Bang.

Nye sikre tiltag på vej
Jack Bang startede siden Gipote.dk, fordi han ville problemet til livs, og tager nu yderligere tiltag for at stoppe kriminaliteten.

»Vi vil undgå den kriminalitet, der sker online og lave en side, hvor der ikke er fupannoncer. Men det er vigtigt, at alle annonceportaler står sammen om problemet. Hvis de ikke har nogle steder at annoncere, så har de ikke noget grundlag for deres forretninger«, siger han.

Men selv om de er opmærksomme på problemet, kan Gipote.dk ikke blive helt fri for annoncerne.

Derfor arbejder de i øjeblikket på at indføre et system, hvor alle annoncører skal besvare spørgsmål på dansk. Det mener Jack Bang kan stoppe de udenlandske fupmagere.

»De kan ikke dansk, og har derfor ikke en chance for at besvare spørgsmålene«, siger han.
"Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com
"`

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner