"Nej-øvelsen"

"Nej-øvelsen" eller forbudsøvelsen som den også kan kaldes går i alt sin enkelthed ud på at lære...


"Nej-øvelsen" eller forbudsøvelsen som den også kan kaldes går i alt sin enkelthed ud på at lære hunden hvad et nej betyder.


Et nej betyder; "Stop det du er i gang med øjeblikkeligt".Du sætter dig på gulvet, græsset eller hvor du nu vil træne med hunden, og placerer hunden foran dig.


Du placerer din hånd med fladen op for an snuden på hunden, tager en godbid og lægger den i din håndflade. I det du lægger godbidden i hånden, siger du "nej". Hunden vil forsøge at snuppe godbidden, og hver gang det sker siger du "nej" og lukker hånden. Når hunden kigger dig i øjnene, siger du "ja" eller "værsgo" og lader hunden snuppe godbidden.Efterhånden som hunden bliver sikker i øvelsen, kan du øge sværhedsgraden og f.eks. lægge godbidden på jorden mellem hundens forben, evt. samtidigt med at du har dækket hunden af.


Du kan også at gå væk fra hunden, så den ikke længere føler at du "overvåger" den, og på den måde træne hunden til at et "nej" også gælder selv om du ikke er lige i nærheden.Øvelsen har to formål. Det ene er at lære hunden hvad et nej betyder,


og det andet er at få hunden til at forstå at øjenkontakt til dig er noget positivt som udløser en belønning.Når du siger "nej" til hunden skal det komme lidt bestemt, men der er ingen grund til at du hæver --stemmen og råber.

Venligst udlånt afProblemhundenv /Hundepsykolog Brian Honoré Winther"Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com
"`
0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner