Hundens historie

Hunden nedstammer fra ulven (Canis lupus) og kan spores cirka 60 millioner år tilbage i tiden.


Afstamning
Hunden nedstammer fra ulven (Canis lupus). Tidligere mente flere, heriblandt adfærdsforsker Konrad Lorenz, at hunden nedstammede fra guldsjakalen (Canis aureus), men i dag er man inden for videnskaben enige om at betragte tamhunden som en underart af ulven. Der er dog stadigvæk uenighed om, hvorvidt hunden er opstået som en særskilt underart inden menneskets domestikation, eller om hunden er opstået som konsekvens af, at de tidlige mennesker tæmmede de vilde ulve.

Desuden tyder flere undersøgelser på, at ulve og hunde har bidraget til hinandens genetiske sammensætning ved stadige krydsninger gennem historien.

Oprindelse
Det er stadig usikkert, hvornår hunden blev tæmmet og blev en del af menneskets husholdning. Under alle omstændigheder er processen sandsynligvis foregået langsomt over flere tusinde år, ved at vilde ulve (eller hunde) har opholdt sig i nærheden af menneskenes bopladser og har spist af menneskenes levninger og langsomt er flyttet tættere og tættere på mennesket.

Genetiske undersøgelser har vist, at tamhunden skilte sig fra ulven som en separat underart for så længe som 135.000 år siden, men det behøver ikke at betyde, at hunden var tæmmet og gjort til husdyr allerede så tidligt.

"Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com/hundetegn
"`

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner