Pas på din hund i varmen

Læs de vigtigste råd til at holde din hund sund i sommervarmen.


10 tips til en sund sommerhund


1 - Giv din hund rigeligt med vand og skygge

Det er rart at være ude i varmen, men det er mindst lige så rart, og vigtigt, at sørge for din hund får nok med vand og har adgang til skygge. Hvis din hund befinder sig udendørs størstedelen af dagen, er det vigtigt den har fri adgang til både vand og skygge.

2 - Kontroller asfalt inden gåturen

Når det bliver rigtig varmt bliver asfalten det også; tjek derfor hvor varmt det er for din hunds trædepuder inden I går tur. Tjek med din hånd - hvis du synes det er for varmt for dine hænder, er det helt sikkert også for varmt for din hund at gå på. Gå på græs og jord hvis muligt.

3 - EFTERLAD ALDRIG DIN HUND I BILEN

Det burde være punkt nr. 1, og 2, og 3 og 5 - faktisk burde det være det første alle hundeejere lærer at sige. Lige meget hvad du skal, må du aldrig efterlade din hund i bilen. Heller ikke med et vindue rullet lidt ned eller med airconditionen tændt. Du ved aldrig hvad der kan ske - og hellere livrem og seler når det gælder vores hundes sundhed og velvære.

4 - Hold dit hjem koldt

Sørg for at din hund har adgang til et nedkølet rum. Du behøver ikke bo i en fryser, men det er vigtigt, at din hund altid kan finde et køligt hjørne når varmen bliver for meget.

5 - Klip ikke din hund for at hjælpe med varmen

Lad være med at klippe din hund for at nedkøle den; nogle (læs: de fleste) racer med 2 lag pels, bliver holdt kolde netop fordi de har 2 lag. Hvis du er i tvivl om hvad der er rigtigt for din hund, så besøg en hundefrisør.

6 - Hunde med korte hoveder har større risiko for varmeslag

Har du en bulldog eller en mops skal du være ekstra opmærksom, da den har begrænset vejrtrækningsevne. Som du nok ved larmer det lidt nogle gange når de leger, løber, sidder og sover, faktisk det meste af tiden. Det gør de fordi de har svært ved at trække vejret grundet måden de er blevet og bliver avlet på. Hold derfor ekstra øje og begræns deres adgang til direkte sollys hvis temperaturen overstiger 25 grader.

7 - Undgå hård motion i høj varme

Når solen bager ekstra meget, er det en god idé at begrænse mængden af hård motion. Din hund synes det er sjovt og siger ikke fra før det er for sent, det er derfor din opgave at være hønemor når solen brænder igennem.

8 - Vogt jeres vandkilder

Når din hund bliver tørstig venter den ikke til i kommer hjem til rent drikkevand. Faktisk vil den drikke stort set hvad som helst. Vær derfor opmærksom på hvad din hund drikker. Medbring rent vand selv for at være på den sikre side.

9 - Navneskilt

Når sommeren rammer os bruger vi mere tid udendørs; derved forøges risikoen for at vores hunde løber væk. Hav står på kæde, halsbånd og navneskilt med telefonnummer og adresse.

10 - Hav det sjovt

Når vi tager højde for vand, skygge og varme er det gode vejr den perfekte mulighed for at tilbringe kvalitetstid med din hund. Alt lige fra gåture i nabolaget, til udflugter til skoven, stranden og andre hundevenner.


GiPote ønsker jer en skøn og varm sommer

Powered by Froala Editor

4 stjerner fordelt på 2 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner