Hunden – menneskets bedste ven

Hvad er det helt præcis der gør, at hunden er menneskets bedste ven? Er det de våde kys når du er ked af det? Er det at der altid er en der ikke kan sige dig imod, når du giver han/hende skylden for den prut der smuttede ud i sofaen? Skyldes det at du har en ven der hjælper dig når du er på jagt? Eller skyldes det, at der findes lige så mange forskellige racer, som vi mennesker har forskellige behov?


Der findes rigtig mange hunderacer, og måske er det lige præcis derfor at du så nemt kan finde en bedste ven, der passer lige til dig. 

Mennesker er meget forskellige og vi har alle forskellige behov, både når det kommer til ens hjem, arbejde, fritid osv. Derfor er det også perfekt for os mennesker, at der findes en hunderace der kan indgå i lige præcis den dagligdag der passer til dig. Er du til de små hunde, som nemt kan komme i tasken når du skal ud af døren, så er racerne som Chihuahua og Yorkshire terrier helt perfekte. De kan nærmest komme med overalt og man må jo indrømme - det er skønt altid at have din bedste ven lige ved hånden. De små racer er også lidt nemmere at have i sengen, især hvis man også selv ønsker at være der. Man skal lige gøre op med sig selv, hvis man ønsker at dele seng med en hund, hvor stor en seng du faktisk skal have. Har du f.eks. en LabradorBerner sennen eller en Golden retriever så kan det godt være svært at finde plads til dig selv. 

Der findes også racer der er egnet til jagt, som cocker spaniel, Ruhåret hønsehund og flatcoated retriever. Alle hunderacer kan i princippet bruges til at have med på jagt, men der findes racer der er fremavlet til det. 

Det er også blevet meget populært at vælge en hund der ikke fælder. Desværre er der mange der lider af allergi, og derfor er det godt at vælge en af de racer, der høre under allergivenlige racer. Det kan blandt andet være racer som puddelCoton de TulearShih Tzu og Bichon Havanais.

Man skal dog være opmærksom på, at blot fordi den er allergivenlig, så betyder det ikke, at man ikke godt kan være allergisk. Det er derfor vigtigt at man prøver at være sammen med racen inden man køber den, for at skåne hunden for at skifte hjem. 

Derudover findes der også en masse blandingshunde. Det er bestemt ikke alle der har et behov for rene racer, stamtavler og udstillingshunde. En blandingshund kan fylde præcis det samme i ens hjerte, som en raceren hund kan. 

Det er vigtig at du sætter dig ind i de forskellige racer, inden du beslutter dig for, hvilken race din bedste ven skal være. 

Stil blandt andet dig selv disse spørgsmål:

1 - Hvor bor jeg? Har du plads til en stor hund, der kræver meget plads?
2 - Hvor aktiv er jeg? Find en hund der passer til dit aktivitetsniveau.
3 - Hvad siger min familie? Hvis du har en familie, mand, kone, børn osv. så sørg for at det er en fælles beslutning af få en hund.
4 - Hvordan er min økonomi? At have en bedste ven koster penge. Det er ikke nok at give den lidt mad i ny og næ. Vi snakker dagligt føde, udstyr og ikke mindst dyrlægeregninger.
5 - Hvad kan jeg tilbyde min bedste ven? Når du får en hund indser du hurtigt, at den også kræver en del af dig. Gør derfor op med dig selv, hvad du kan tilbyde en hund, og ikke kun hvad du ønsker af en hund.  

Men når der så er så mange forskellige racer og behov, kan man så give et endeligt svar på, hvorfor at hunden er mennesket bedste ven? Vi tror det faktisk ikke. Dit svar, er ikke det samme som naboens, og vi har derfor prøvet at samle nogle af de mange grunde til hvorfor vi mener at hunden er mennesket bedste ven.

1 - "En bedste ven er en, der elsker dig, også når du glemmer at elske dig selv".

Der er ingen tvivl om at en hund elsker dig uanset hvad. Den er ligeglad med at du ligger i sengen med dårlig morgenånde og rodet sengehår. Du behøver ikke gå i bad og tage det fine nye tøj på, eller købe den nyeste iPhone, for at imponere din hund. Hunden vil elske dig præcis som du er, og især når du er nedtrykt og har brug for kærlighed, så vil din ven være der for dig.
“Hunde er aldrig dømmende. De er ikke overfladiske. Deres hjerter er trofaste ♥️” Citat af Line Thuge Mikkelsen
 fra facebookgruppen “hunden er vores bedste ven”

2 - "Du kan sove med din bedste ven hver nat"

Hvor fedt er det lige, at du ikke behøver sove alene om natten? Din bedste ven er der altid til at putte og passe på dig, såååå måske du skal overveje en ekstra gang, om der overhovedet er plads til en kæreste/ægtefælle ved siden af jer.
“Max er helt klart min bedste ven. Han er der altid for mig. Hvis jeg er ked af det kommer han og putter sig ind til mig, græder jeg slikker han mine tåre væk og vil kramme. Vi putter i arm hver eneste nat og har vi gjort i 6 år???? Jeg plejer at sige at han er den i mit liv der er mest loyal og ikke dømmer mig selvom jeg både har kæreste og tre børn ???? I dette øjeblik som jeg skriver dette har han lige kradset på sofaen som betyder vi skal under et tæppe eller en dyne sammen ???? Han er bare det bedste ????????” Citat af Karina Ostrowski fra facebookgruppen “Hunden er vores bedste ven”

3 - "Din hund venter altid på dig når du kommer hjem"

Ikke nok med at din hund venter på dig når du kommer hjem, så er den også ALTID glad når du kommer hjem. Du behøver ikke gå og frygte hvilket humør du møder i døren, fordi du ikke fik svaret hurtigt nok på en sms. Du behøver ikke engang have en gave/blomst med hjem, for at sikre dig en god velkomst. Du skal bare komme som du er, og du vil blive taget imod med åbne arme (eller poter)
“Er ALTID glad for at se mig, om jeg så har været væk fra ham i 1 minut, så hopper og danser han op af mig og ville bare hilses på, krammes og han vil gerne slikke mig i ansigtet og på hænderne. “ Citat af Charlie Doàn fra facebookgruppen “hunden er vores bedste ven”

4 - "Du kan altid se på din hund hvordan den har det"

Du behøver ikke bruge tid og energi på at afkode din hund. Uanset hvordan den har det, så kan du se det med det samme.

5 - “Du føler dig aldrig helt alene når du har en hund”

“Min V er min bedste ven, fordi at han altid har været der når jeg følte mig alene. Da min familie flyttede til thailand, havde jeg ham. Når jeg er ked af det, har jeg ham og når alle er imod mig, så ved jeg at han er med mig <3 også er han også den skøreste og sjoveste, og kan gøre mig såå glad.” Citat af Fie Larsen fra facebookgruppen “hunden er vores bedste ven”

6 - “Hunden har en evne til at mærke ting før du selv gør det”

“Aflæser andre både hunde og mennesker bedre end mennesker selv. Godhjertet, kærlig, loyalt dyr???????? Citat af Line Guldbæk fra facebookgruppen “hunden er vores bedste ven”

7 - “Hunde er omsorgsfulde og er der altid for dig”

“Hunden er menneskes bedste ven det har jeg beviset på min hund Mille er snart 8 år og er besøgsven på et plejehjem i skive og det har hun været siden hun var 1 år så hun elsker når hun skal på arbejde det er sjovt at se når min bælte taske kommer frem bliver hun en anden hun er så glad og har travlt med at komme afsted og hun ved godt hvem der skal køre hende Det skal min mand så hun skal møve ham så han kan forstå at det alså er nu vi skal afsted sjovt at se hvor glad hun er for at komme på arbejde ???????? Citat af Hanne Larsen fra facebookgruppen “hunden er vores bedste ven”Bailey er min bedste ven fordi han er den jeg allerbedst kan stole på og den som altid er der ❤️ og fordi han altid er glad og trofast! For de kære hundebasser er vi hele deres liv og det vil de for altid leve op til ???????? Citat af Yasmin Steffensen fra facebookgruppen “hunden er vores bedste ven”

8 - “En hund kan holde på en hemmelighed”

Vi skal ikke kunne garantere, at din hund ikke deler dine dybeste hemmeligheder ud nede i hundeparken. Vi kan dog godt garantere at det ikke bliver fortalt til nogen der forstår dem. Så fortæl du bare din bedste ven, hvad du har planer om at købe til kæresten i julegave, eller visk du roligt i hundens øre, hvad de par sko faktisk kostede ;-)

“De kan holde på en hemmelighed :D” Citat af Camilla Mille Thomsen fra facebookgruppen “hunden er vores bedste ven”

9 - “Hunde sætter et poteaftryk i vores hjerter, som vil være der for evigt”

Der er ingen tvivl om at når du først har fået en hund i dit hjerte, så blive den i dit hjerte. “De sætter de største spor i vores hjerter ❤deres kærlighed er ubetinget. De er der altid for den enkelte eller familien. ???? de er det mest loyalt man kan have i sit liv. De er ens familie.” Citat af Sabina Kragh fra facebookgruppen “hunde er vores bedste ven”


Tak til alle Jeres citater fra facebookgruppen "Hunden er vores bedste ven"


Copyright Gipote.dk - Det er ulovligt at kopiere denne tekst.


Powered by Froala Editor

4,5 stjerner fordelt på 1 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner