Syv underernærede hvalpe reddet fra lejlighed

Uvidenhed om arbejdsbyrden ved at avle hvalpe endte i slem vanrøgtsag


Kilde: Dyrenes Beskyttelse

7 hvalpe blev den 24. maj frivilligt overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Hvalpene var slemt underernærede og alt for små i forhold til deres alder, slår rapporten fra dyrlægen fast.
DB blev den 22. maj kontaktet af en borger, som mente at 7 blandingshvalpe af racerne schæfer-labrador/golden retriever/collie led nød i en lejlighed i Gentofte. Lejligheden skulle efter sigende ligne en svinesti og hundene være meget tynde. Hundene var 5 mdr. gamle og blev aldrig luftet.

Dyrenes Beskyttelse kontaktede derfor ejeren, som bekræftede, at arbejdet med pasningen af hundene havde taget overhånd, og hun gik med til at overdrage dem til DB.

Det blev aftalt, at hundene skulle overdrages 2 dage efter. Kvinden nægtede imidlertid at lade Dyrenes Beskyttelse afhente dyrene i lejligheden. I stedet blev de overdraget fra nogle venners hus i nabolaget.

Ved afhentningen syntes hvalpene mere udmagrede og underernærede, end kredsformand i Dyrenes Beskyttelse, Per B. Mortensen havde forestillet sig.

"I Dyrenes Beskyttelse ser vi det som endnu et trist eksempel på, hvordan nogle mennesker overhovedet ikke har gjort sig tanker om, hvad det kræver at opdrætte, passe og pleje hundehvalpe. Det kræver både tid, penge og plads, og så kræver det en plan for, hvad der skal ske med hvalpene, når de er parate til at flytte fra deres moder", siger dyreværnsinspektør Jens Svenningsen.

Her er en situation, hvor ejeren sandsynligvis er kommet i en rigtig knibe, hvor både aflivning og aflevering på internat ville være uoverskueligt økonomisk, og derfor har situationen taget overhånd.

De 7 hvalpe er nu på Dyrenes Beskyttelses internat i Hillerød, hvor ejer og adfærdspsykolog Mads Jørgensen er ved at vurdere, hvorvidt hundene vil blive i stand til at blive almindelige familiehunde.

Det vil tage ham i hvert fald 2-3 uger at komme med en sikker udtalelelse, men allerede nu tyder det på, at flere af hvalpene har en fair chance for at kunne trives i nye familier. De 2 mindste hvalpe er imidlertid stadigvæk meget sky -både over for mennesker og deres kuldsøskende, og deres fremtid er stadigvæk tvivlsom.

Ejeren vil blive politianmeldt for vanrøgt af de 7 hvalpe.

Yderligere oplysninger: Dyreværnsinspektør Jens Svenningsen, tlf.: 3328 7002 eller Mads Jørgensen Hillerød Internat, tlf.: 4827 8241

"Husk lovpligtigt hundetegn":http://www.proftag.com
"`

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner