Blodhunden

Den tætte hund med løs hud og ædel historie


Blodhunden er racen med det majestætiske udseende og den masser af løs hud. Den er tung og massiv med langsomme men værdige bevægelser.

Den har fået sit racenavn, Blodhund på grund af sit ædle blod. Racen er helt uden islæt af andre racer og tilhører støverne. Blodhunde racen stammer oprindeligt fra Belgien, hvor den har navnet Sankt Hubertushund. 

Den blev især anvendt til jagt på vildsvin og bliver det stadigvæk Frankrig og Østrig. Det er dog ikke alle blodhundeopdrættere der bifalder brugen af blodhunde til vildsvinejagt, da det kan være en særdeles barsk omgang for både hunde og vildsvin. 

Blodhunden er også kendt for sit enestående næsearbejde og bliver i flere lande af politiet brugt til sporing af bortkomne mennesker eller forbrydere. 
Bedst kendt for deres fine næser er nok blodhundene Sandy og Little Red som opsporede James Earl Ray. Manden der efterfølgende blev dømt for mordet på Martin Luther King Jr. 

I Danmark bruges Blodhunden ikke af politiet til at finde forsvundne mennesker, men de ca. 60- 70 hunde der findes her i landet er næsten alle medlemmer i Dansk Blodhundeklub og de arranger sporingsaktiviter. Så ønsker man sig som ejer af en blodhund at fremme dens fine næse, er det et af de steder man kan henvende sig. 

Blodhunden har en højde på mellem 63- 69 cm og vejer mellem 41 til 50 kg. Dens gennemsnitlige levealder er mellem 10 til 12 år Historien

Ifølge sagnet er Blodhunden opstået da adelsmanden Francois Hubert, efter sin kones død, gik i kloster, hvor viede sit liv til avl af hunde. Senere blev Francois Hubert ophøjet til helgen, Sankt Hubertus. Sankt Hubertus er jagtens skytshelgen og hvert år, den 3. november bliver han fejret med Hubertusjagten.

I de franske kloster arbejdede man bevidst på at avle, så blodhunden fik gode brugsegenskaber for drivende jagthunde.
Racen som vi kender den i dag må dog tilskrives det avlsarbejde der er lavet i England, der har udviklet hunden til den temmelig ekstreme, men hensigtsmæssige type den er.


Pelsen

Blodhundens pels kræver ikke megen pleje men det gør dens mange folder. De skal holdes rene for snavs for at undgå infektioner. Ligeså med rensning og ører og pleje af øjne. 
Pelsen er kort og fælder to gange om året. Sundhed

Blodhunden kan have tilbøjelighed til at lide af oppustethed , så det anbefales at give den to eller tre små måltider pr. dag, istedet for et stort. Der kan også forekomme hoftedysplasi, infektioner i ørene og problemer med øjnene. Det er årsagen til at øre og øjne skal plejes forebyggende.

Det anbefales at den sover i en blød seng for at undgå dannelse af hård hud ved leddene.
Da Blodhunden savler en del, betyder det at både dens mund og omgivelserne omkring den tit skal tørres med en klud ☺Mentalitet

På trods af blodhunden navn har den et roligt temperament, den er vagtsom uden at være vagthund, den er stædig og fremtræder meget stolt. Det er en børnevenlig, kærlig og loyal hund som trives bedst ved at blive optaget i familien på lige fod som de tobenede familiemedlemmer. Blodhunden har også brug for masser af nærhed for at trives.

Ud over sin fine næse er det også Blodhundens stædighed der gør den til den fremragende eftersøgningshund den er.

_Copyright Gipote 2016_

Powered by Froala Editor

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner