Kinesisk Hårløs Hund

Den Kinesiske hårløse hund, er racen der efter sigende har et sind, der kan minder om en blanding af en abe og en kats.


Racen stammer fra Kina, i den variant vi ser i dag og var mandarinens kæledyr. Stammefaderen til racen, som desværre er uddød for mange år siden, menes at kommer fra Afrika. Den Kinesiske Hårløse hund blev som de andre hårløse racer tildelt magiske helende kræfter og tilbedt. Denne race kunne hjælpe mod astmatiske sygdomme og gigt. Der er mulighed for at der fødes to typer hvalpe i selvsamme kuld, og med meget forskelligt udseende. 

• Crest, (den hårløse hund) har hår/pels på kun hoved, hale og poter 

• Powder Puffer, (pudderkvast) har pels der falder som et blødt slør over hele kroppen.

 Denne variant bliver også kaldt for mini Afghansk Mynde. Det er en lille hund, med en højde på mellem 23-33 cm og en vægt på 4- 5 kg. Racen har en levetid på 12 til 14 år.

Historien

Racen stamme Afrika mutation fik navnet Cainis Africanis. Disse hunde stamfader forskellige hunderacer dag.

Forskerne dog ikke helt enige om racens oprindelse. Nogle mener krydsning Chihuahua mexicansk hårløs bragt Mellemamerika Kina. Andre Han-dynastiet 2000 havde opdræt af Den Hund. De første skriftlige specifikke optegnelser 1200 tallet, hvor kinesiske handelsmænd hundene skibene rottefænger sengevarmere søfarer. På måde kom flere verdensdele racenavne.

Englænderne relancerede racen 1969 gav det navn kender under idag, - Chinese Crested.

I 1910 Crested Danmark men først 1979 påbegyndt rigtig avl herhjemme. trods herhjemme sjældent vores gåture, forholdsvis hundeudstillingerne. Kina finders idag færre hunde, end Europa.

Læs Peruvianske Hårløse hund her og her står lidt om den Mexicanske Hårløse hund:

Pelsen/huden

Begge typer af hunde, kræver nænsom pleje. Den Kinesiske Hårløse hund (Crest): Den stort set ingen pels har og det er derfor nødvendigt at beskytte den med varmt tøj om vinteren og i sommerperioden skal man være opmærksom på at hunde med meget lys hud, skal beskyttes mod solen med solcreme. Derudover er det bedst at vaske den ca. hver 14. dag og smøre hundens hud med fugtighedscreme. Power Puffen: Har en pels som kræver en del pleje, denne skal børstes hver eller hver anden dag for at undgå filter knuder.

Sundhed

Der er ingen specielle sygdomme der skal tages højde for, - ud over at huden kan blive for tør. Dette kan dog behandles med baby olie.

Mentalitet

Temperamentet på de to typer hunde kan være meget forskelligt.

 • Chinese Cresteds temperament kan minde om en blanding mellem en abe og en kats. 

• Powder Puffens kan sammenlignes med andre små selskabshunde. 

De har begge et mildt sind og er dejlige familiehunde som kommer godt ud af det med alle medlemmer i familien. De deltager gerne i lege og gåture og så er de fantastisk dygtige til Agility ☺


Copyright gipote.dk_

Froala Editor

Powered by Froala Editor

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner