Pharaoh Hunden.

Pharaoh Hound, - ”Faraos hund og ven i det gamle Ægypten”.


Men det er også hunden der fødes med blå øjne og kan rødme, når den bliver begejstret! Dog rødmer den ikke i kinderne men på snuden og ørene. Øjnenes farve ændre sig fra blå til lys guld eller til en mørk gylden farve, mens den er hvalp og langt ind i dens voksenalder.

Selv om Pharaoh hunden sjælden ses på vores breddegrader, virker den bekendt for mange mennesker. Denne stolte smukke mynde genkender vi fra de mange ægyptiske figurer og fra gravmalerierne i Kongernes dal, hvor Faraoerne ligger begravet. Den har sat sit ”poteaftryk” i historien hvor figurer, gravmalerierne samt mumificerede hunde, dokumentere at Pharaoh hunden har bevaret sit oprindelige udseende, som den havde for 4000 år siden.

Den rødbrune pels, havde Pharaoh Hounds også i det gamle Ægypten. Det har man kunne se, af de analyser, der blev lavet af farverne på gravreliefferne.

De talrige gravmalerier og papyri vidner om en middelstor hund med opretstående øre, slank af bygning og en højde på mellem 56 til 63 cm, alt efter køn.

*Dens historie*
Da man åbnede Farao Tut Ark Amon`s grav, indeholdt den foruden hans sarkofag og de umådelige flotte skatte, også en livagtig Pharaoh Hound i det pureste guld og indeni den, en mumificeret Pharaoh hund.

Fra afbildninger ses det, at de gamle ægyptere primært brugte Pharaoh hunde til jagt på harer, gazeller og antiloper, men også som et kæledyr for børnene.

På et tidspunkt forsvandt Pharaoh hunden fra Ægypten, men takket være fønikere og maltesere, har vi i dag efterkommere af de oprindelige ægyptiske mynder. Fønikerne valgte at slå sig ned på bla. Malta og med sig bragte de sig deres Pharaoh Hounde. På grund af øens afsides beliggenhed og maltesernes hægen om deres nationale hund, er racen stort set ren og uspoleret.

Malteserne havde på det tidspunkt problemer med enorme mængder af vilde kaniner og her blev Pharaoh Hound en vigtig brik med sit fine jagtinstinkt. Denne egenskab gjorde at malteserne gav racen et maltesisk navn, Kelp tal-Fenek, hvilket betyder kaninhund.

I begyndelsen af 60`erne blev 10 kanin hunde importeret fra Malta til England. Det var englænderne der gav racen navnet, Pharaoh Hound, dette skulle leder tankerne hen til racens oprindelsessted.

”Faraos hund og ven i det gamle Ægypten”

I Danmark findes der ca. 30 Pharaoh hunde. De første kom hertil fra England i 70`erne og et af de første kuld blev opdrættet af HKH Prinsgemalen.

*Mentalitet.*
Vælger man at blive ejer af en Pharaoh Hound, skal man være indstillet på at den i sine første leveår er ude på narrestreger. Den er til fest og ballade og stikker sin næse i alt, kan også finde på at stjæle noget, den ikke skulle have stjålet. Denne adfærd aftager dog med alderen. Hvis en voksen Pharaoh hund ødelægger ting, keder den sig eller ønsker menneskelig opmærksomhed.Det er en meget selvstændig hund og er ikke den nemmest race at opdrage. Den kræver en venlig men konsekvent opdragelse.

At den er selvstændig, betyder dog ikke at den ikke er social. Pharaoh hunden er meget venlig og imødekommende overfor fremmede og kærlig overfor sin familie. Den egner sig glimrende sammen med børn og kommer fint ud af det med andre dyr.

Dog skal man have for øje, at det er en jagthund og går den i jagt mode, er den særdeles svær at få kontakt med og så er det ikke godt at vide hvornår man ser sin hund igen. Derfor er en indhegning en nødvendighed.

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner