Bliver din hund glad for at se dig?

Det er ikke kun halen hunden bruger til at udtrykke glæde, deres følelser kan også aflæses i deres ansigtsudtryk.


h3. Gensynsglæde

Vi er jo nok ikke i tvivl om, at vores hunde er glade for at se os når vi kommer hjem til dem efter en arbejdsdag, en tur ned og handle eller noget helt andet. En logrende hale og en hund der kommer med fuld fart mod døren når den går op.

h3. Men vidste du, at du også kan aflæse det i hundens ansigtsudtryk?

En Japansk undersøgelse har vist at hundens ansigtsudtryk ændrer sig afhængigt af hvad den føler.
I undersøgelsen kiggede man på forandringer i hundens ansigtsudtryk når den blev genforenet med sin ejer, eller blev præsenteret for en fremmed.
Når hunden så sin ejer, så løftede den det venstre øjenbryn. Fremmede mennesker udløste en anden reaktion, det syn fik hunden til at trække det venstre øre lidt tilbage.
Hvis de viste hunden noget den ikke brød sig om, ja så var det det højre øre den bevægede.

En professor som deltog i undersøgelsen forklarer at undersøgelsen viser, at hundens bevægelser med ørerne er en vigtig del af deres måde at kommunikere på.
»Det er svært at forklare forskellen på bevægelser med ører og øjenbryn. Hundes ører er fremtrædende træk, som bruges til at formidle følelsesmæssige udtryk, derfor tyder vores resultater på, at hunde er mere forsigtige i nærheden af fremmede mennesker,«.
»I modsætning til det kan øjenbryns-bevægelserne indikere en synlig reaktion på, at hundene forsøgte at se mere intenst på deres ejere.«
Det forklarer også at det var øjenbrynene hundene bevægede når de så deres ejer, og ørene når de så en tilfældig person.

h3. Hunde og mennesker har lært at kommunikere med hinanden.

Der har været lavet flere undersøgelser på området, og der er da også mange forskellige meninger omkring kommunikation mellem hund og mennesker.
Mennesket har levet sammen med hunde i flere tusinde år, og det har skabt en helt naturlig empati for hundene, og selv mennesker som ikke har omgang eller erfaring med hunde, kan i langt de fleste tilfælde aflæse en hunds humør.
Og på samme måde aflæser hunde også vi menneskers ansigtsudtryk og kan også reagere ud fra dem. Hunde bruger også mange forskellige ansigtsudtryk til at kommunikerer indbyrdes.


www.gipote.dk - Marts 2015

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner