Til de sjældne hunde, tilhører også...

Som opfølgning til vores tidligere artikel kommer her nogle flere af de mere sjældne racer


h4. Catahoula Leopard hund.

Leopard hunden har fået sin navn efter dens plettede pels, og den findes i mange forskellige plettede farver. Derudover har den de flotteste blå øjne.

Der findes ikke mange af disse hunde uden for staten Louisiana i USA. En af årsagen til at den er så ukendt kan være at Leopardhunden først er blevet optaget i den amerikanske Kennel Klub i 1995. Året efter blev den optaget i American Kennel Klubs Foundation Stock Service for sjældne hunderacer.

h4. Historien

Den skulle være opstået ved, at de indvandrene bønder parrede deres medbragte hunde med de indførte indianers ulvelignende hunde. Det menes også at der blandet Greyhound, Mastiff og Beauceron i Leopard hunden. Derved skabte de en alsidig hund, som kunne bistå bønderne i deres jagt på vildsvin, men også bruge den som hyrdehund for at vogte kvæg og svin.
Det er en muskuløs hund med en højde på mellem 50 og 61 cm og en vægt på omkring 23 kg.

h4. Pelsen.

Pelsen er kort og fælder moderat i perioder, men det kan klares med en gummibørste i fældningsperioden. Derudover kræver pelsen ingen pleje.

h4. Sundhed.

Desværre har mange af Leopard hundene en genetisk fejl, de bliver født døve.

h4. Mentalitet.

Catahoula Leopard hunden, kan kun anbefales til erfarne hundeejere som har tilegnet sig en grundig viden om denne race. Det er et temmelig energisk dyr som kræver masser af fysisk træning og rigtig lange vandre ture. Det er en rigtig god vagthund.

`img:439267:310` `img:439268:310`

h4. Ny Guinea Singing hund.

Ny Guinea Singing hund er som dens navn fortæller, en syngende hund eller måske rettere sagt en hylende hund. Den har et specielt ulve lignende hyl, der stiger i tonerne, når den sætter i gang. Den nedstammer også højst sandsynlig fra de asiatiske ulve.

Dens knoglestruktur kan sammenlignes med den norske Lundehund, hvis skelet også er opbygget så det er meget fleksibelt, hvilket gør at den er god til at klatrer i træer. Modsat Lundehunde som har ekstra tær, så mangler den syngende hund en tå, nemlig den vildklo der sidder på bagbenene.

Øjnene er også specielle, de reflektere eller næsten lyser med en grønlig glød når der bliver mørkt. Denne effekt ses hos flere nat aktive dyr og gør at de ser meget bedre end andre dyr gør, i svagt lys. Det er et tyndt lag som ligger lige bag nethinden i øjet og hedder Tapeum Lucidum.

Det er en hund med relative korte ben. Den vejer mellem 9 til 14 kg og har en højde på ca. 46 cm. Den bliver kun drægtig en gang om året, i stedet for 2 gange som er normalt.

h4. Historien.

I begyndelsen af det 20. århundrede var den syngende hund næsten udryddet og alle de hunde der idag findes, kan spores tilbage til to par hunde. Det tager rigtig mange år at oprette en rimelig og stærk bestand men opdrætter gør deres bedste for at redde den syngende hund.

Racen er meget nær beslægtet med de vilde hunde og man har meget lidt kendskab til deres adfærd i den vilde natur.

h4. Mentalitet.

Her er tale om en vildhund og den er ikke egnet som kæledyr, men kan opleves i nogle af vores Zoologiske Have.

`img:439269:300` `img:439270:300`

Gipote Marts 2015

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner