Den højeste- den mindste- den tungeste...

... den hurtigste og din sødeste hunderace…..


*Grandanois*
Grandanois er nok generelt den højeste hunderace vi kan eje, med sin højde på mellem 64- 74 cm og en vægt fra 54 til 91 kg, alt efter om det er en hanhund eller en tæve. Hannerne er de største. Den forventes at have en levealder på mellem 8-12 år.
*Dens historie*
Verden over er hundeejerne meget stolte over denne store hunds særpræg. Ligeså er de her i Danmark, når samtalen falder på den store danske hund. Gradanois betragtes verden over som en dansk hund.
Der er fundet rester af hunden på Fyn og disse er dateret til år 5-400 f.Kr. Den menes at være brugt til jagt af storvildt. I dag bruges den som selskabs- eller vagthund.

*Chihuahua*
Chihuahua må siges at være Grandanois modsætningen, med sin max højde på 23 cm og vægt på mellem 1 til 3 kg. Hanner og tæver er lige høje og vægten er også mange gange ens for de to køn. De forventes at opnå en alder på mellem 15 til 18 år.
*Historie*
Deres historie og oprindelse er lidt uklar, men det menes at de tidligere levede vildt i provinsen ”Chihuahua” i Mexico. Her fangede befolkningen dem og brugte dem som selskabshunde og nogle endte desværre også på middagsbordet. Dette sker heldigvis ikke mere.
Omkring 1850 blev de opdaget af nogle amerikanske turister, som bragte de små hunde med sig hjem til Amerika og herfra de er blevet kendt verden over.

*Sankt Bernhardshunden*
Sankt Bernhardshunden må med sin massive form betegnes som den tungeste race, med sin vægt på mellem 50 til 91 kg,- ens for begge køn. Højden på denne enorme hund ligger på mellem 64 og 69 cm. Sankt Bernhardshundens gennemsnitlige alder er på mellem 8-10 år.
*Historien bag*
Sankt Bernhardshunden stammer fra bjergpasset Store St. Bernhard. Her blev de i det 17. århundrede brugt som bjerghunde for munke, der havde bygget et hospital i bjergene. De skulle beskytte og ledsage munke og rejsende, som i sne og tåge var faret vild i passet. Derfra har Sankt Bernhardshunden også fået sit navn.

*Greyhound*
Greyhound hunden er en mellem stor race, med en vægt på kun 27 til 29 kg, også her vejer hannerne mest. En race med en meget slank anatomi. Højde på hunden er fra 76 og 89 cm. Den har en levealder på ca. 10- 12 år.
*Dens spændende historie*
Greyhound hunden blev introduceret for de engelske aristokrater som en jagthund, da romerne i starten af vores tidsregning kom til England. Da Greyhound hunden tilhører myndegruppen, var den perfekt til at bruge til jagt og med sin enorme udholdenhed og høje hastighed, 70 km i timen, kunne den let løbe nogle af Englands mange harer ind. Dog blev byttet ikke brugt for at få mad på bordet men som underholdning, forbeholdt det engelske adelskab.
Omkring 900 tallet var der i England dødsstraf for at slå en Greyhound hund ihjel. I dag behøver man ikke være adelig eller have fine fornemmelser for at eje en Greyhound, lidt humoristisk sans og en blød sofa nok.

*Labrador Retrieveren*
I 2015 blev Labrador Retrieveren valgt som årets mest populære hund i Danmark. Det er en stor hund med en højde for hannernes vedkomne på mellem 56 til 61 cm, et par cm mindre for tæverne. Den har potentiale til få lidt vægtproblemer, hvis den får forkert foder. De skal gerne ligge på en vægt mellem 29 og 36 kg. Labrador Retrieveren lever som regel mellem 10 til 12 år.
*Labrador Retrieveren historie*
Labradoren stammer fra øen Newfoundland i Canada. Her krydsede man hunden med flere typer vandapporterende racer, for at få en lettere men stadigvæk arbejdsom hund. Denne krydsning fik navnet St. Johns Water Dog, efter øens hovedstad St. John. Det er først efter at den blev importeret til England i 1800 tallet, at den fik det navn vi kender den under i dag, - nemlig Labrador.

*Den sødeste race….*
Den håber vi, at I vil fortælle os i kommentarfeltet herunder. :)

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Helle Petersen skrev d. 25-februar-2015

Den Irske Ulvehund er generelt verdens højeste hunderace . Det er ikke unormalt at finde eksemplarer der ligger pænt oppe i 90érne i cm . Bla har vi haft en TÆVE der var 95 cm over skulderen . Faxbo´s Pedro var 104 cm ( Guiness rekordbog i 80érne ) Der findes daterede beskrivelser om den Irske Ulvehund fra omkring 600 år FØR Jesus´s fødsels .. De blev blandt andet brugt som gaver til Romer rigets kejsere , som krigs, kamp og jagt hund .. i dag er de udstillingshunde , sofa hunde og Lure hunde ; ))

avatar

Kirsten Brandt Kristiansen skrev d. 03-februar-2015

Efter min mening er Border Terrier blandt de sødeste, fordi den er charmerende, underholdende og har en god natur, Den knytter sig meget til familien især alfahannen men samtidig er der meget hund i den, da den er en lille jagthund. Desværre er der ikke mange, der har opdaget Borderens fortræffeligheder.

avatar

skrev d. 03-februar-2015

Her er så et godt bud på den "SØDESTE RACE" Cavalier King Charles Spaniel. Cavalieren har sin oprindelse i England, hvor den blev holdt af adelen og de kongelige. Dog blev mindre og mere fladnæsede hunde på et tidspunkt mere og mere populære. Derfor blev der krydset mindre racer ind i cavalieren. Derved fremkom en ny race, som vi i dag kalder King Charles Spaniel. Den er mindre og mere fladnæset end den oprindelige type. Dens sind er noget af det mest godmodige og loyale, både mod andre hunde og børn og voksne. Og så er ynglings-stedet lige ved siden af dig døgnet rundt.

avatar

Ivan Elkjær skrev d. 03-februar-2015

American Mastiff er en enorm hund. Hannerne er 71 til 91 centimeter høy. Tæverne kan ha en højde på 71 til 91 centimeter høy. Hannerne er så tungt som 72 til 91 kilogram. Tæverne veje 63 til 82 kilogram. Racehunden har store hængende ører. Bena er generelt relativt lang. American Mastiff har en massive krop. Halen er kort og hengende. Næsenpartiet er relativt kort. Pælsen på american mastiff er kort.

avatar

B:Rasmussen skrev d. 03-februar-2015

Hej :) Når jeg nu læser jeres artikel, mener jeg at de største kendte hunde findes i Irland, nemlig de irske ulvehunde, med sine 84 -86 cm skulderhøjde, fremavlede veg hlælp af skotkshjortehund, bortzoi, G.Danois og andre store racer med ulvehundblod . Grandanois har været opdrættet i Danmark siden den -15 eller 1600-tallet, men den menes at stamme fra et område i den Centraleuropa, hvor den nuværende Irak ligger. Hvordan den kom til Tyskland og hertil, håber jeg nogen andre kan forklare.:) V.hilsen, Bea.

avatar

Erik Nørgaard skrev d. 03-februar-2015

Irsk Ulvehund er en hunderace. Skulderhøjden er for hanner gennemsnitlig 88 cm og for tæver omkring 80 cm, mens vægten i almindelighed ligger på henholdsvis 65-70 kg og 50-55 kg hos voksne dyr. Racen blev udviklet i 1400-tallet, hvor der i Irland var problemer med ulveflokke, der tog fårene. En lov bestemte, at der skulle være mindst 24 hunde på hver gård. Den irske ulvehund er en mynde brugt til storvildtjagt, bl.a. på ulve. Den irske ulvehund er verdens højeste hunderace.

Log ind for at kommentere og give stjerner