Den højeste- den mindste- den tungeste...

... den hurtigste og din sødeste hunderace…..


*Grandanois*
Grandanois er nok generelt den højeste hunderace vi kan eje, med sin højde på mellem 64- 74 cm og en vægt fra 54 til 91 kg, alt efter om det er en hanhund eller en tæve. Hannerne er de største. Den forventes at have en levealder på mellem 8-12 år.
*Dens historie*
Verden over er hundeejerne meget stolte over denne store hunds særpræg. Ligeså er de her i Danmark, når samtalen falder på den store danske hund. Gradanois betragtes verden over som en dansk hund.
Der er fundet rester af hunden på Fyn og disse er dateret til år 5-400 f.Kr. Den menes at være brugt til jagt af storvildt. I dag bruges den som selskabs- eller vagthund.

*Chihuahua*
Chihuahua må siges at være Grandanois modsætningen, med sin max højde på 23 cm og vægt på mellem 1 til 3 kg. Hanner og tæver er lige høje og vægten er også mange gange ens for de to køn. De forventes at opnå en alder på mellem 15 til 18 år.
*Historie*
Deres historie og oprindelse er lidt uklar, men det menes at de tidligere levede vildt i provinsen ”Chihuahua” i Mexico. Her fangede befolkningen dem og brugte dem som selskabshunde og nogle endte desværre også på middagsbordet. Dette sker heldigvis ikke mere.
Omkring 1850 blev de opdaget af nogle amerikanske turister, som bragte de små hunde med sig hjem til Amerika og herfra de er blevet kendt verden over.

*Sankt Bernhardshunden*
Sankt Bernhardshunden må med sin massive form betegnes som den tungeste race, med sin vægt på mellem 50 til 91 kg,- ens for begge køn. Højden på denne enorme hund ligger på mellem 64 og 69 cm. Sankt Bernhardshundens gennemsnitlige alder er på mellem 8-10 år.
*Historien bag*
Sankt Bernhardshunden stammer fra bjergpasset Store St. Bernhard. Her blev de i det 17. århundrede brugt som bjerghunde for munke, der havde bygget et hospital i bjergene. De skulle beskytte og ledsage munke og rejsende, som i sne og tåge var faret vild i passet. Derfra har Sankt Bernhardshunden også fået sit navn.

*Greyhound*
Greyhound hunden er en mellem stor race, med en vægt på kun 27 til 29 kg, også her vejer hannerne mest. En race med en meget slank anatomi. Højde på hunden er fra 76 og 89 cm. Den har en levealder på ca. 10- 12 år.
*Dens spændende historie*
Greyhound hunden blev introduceret for de engelske aristokrater som en jagthund, da romerne i starten af vores tidsregning kom til England. Da Greyhound hunden tilhører myndegruppen, var den perfekt til at bruge til jagt og med sin enorme udholdenhed og høje hastighed, 70 km i timen, kunne den let løbe nogle af Englands mange harer ind. Dog blev byttet ikke brugt for at få mad på bordet men som underholdning, forbeholdt det engelske adelskab.
Omkring 900 tallet var der i England dødsstraf for at slå en Greyhound hund ihjel. I dag behøver man ikke være adelig eller have fine fornemmelser for at eje en Greyhound, lidt humoristisk sans og en blød sofa nok.

*Labrador Retrieveren*
I 2015 blev Labrador Retrieveren valgt som årets mest populære hund i Danmark. Det er en stor hund med en højde for hannernes vedkomne på mellem 56 til 61 cm, et par cm mindre for tæverne. Den har potentiale til få lidt vægtproblemer, hvis den får forkert foder. De skal gerne ligge på en vægt mellem 29 og 36 kg. Labrador Retrieveren lever som regel mellem 10 til 12 år.
*Labrador Retrieveren historie*
Labradoren stammer fra øen Newfoundland i Canada. Her krydsede man hunden med flere typer vandapporterende racer, for at få en lettere men stadigvæk arbejdsom hund. Denne krydsning fik navnet St. Johns Water Dog, efter øens hovedstad St. John. Det er først efter at den blev importeret til England i 1800 tallet, at den fik det navn vi kender den under i dag, - nemlig Labrador.

*Den sødeste race….*
Den håber vi, at I vil fortælle os i kommentarfeltet herunder. :);

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner