Hund og kat under samme tag...

Har du hund og påtænker at anskaffe dig en kat, så er her et par fif til at få missionen til at lykkes.


h3. Har hund og vil gerne have kat.

Hvis du har hund i forvejen, er hunden så venlig stemt ved møder med andre dyr, eller er den voldsom i sin optræden og måske jagter de andre dyr, måske har den ligefrem påført skade på et andet dyr tidligere, hvis dette er tilfældet er det ikke nogen god ide at anskaffe sig en kat.
Hvis den derimod er nysgerrig og generelt venlig omkring andre dyr kan man godt forsøge.

Det gør også missionen lettere hvis hunden er trænet og kan de mest basale kommandoer, så man på den måde har styr over situationen, og så er det en god ide at sørge for at have hunden i snor de første gange dyrene mødes.

Man kan også anskaffe sig en killing som er vokset op sammen med hunde, så ved den allerede en del om hvordan den skal begå sig i forhold til hunden.
Den ved hvornår den skal ”stikke af” og her er det også vigtigt, at sørge for at der er steder katten kan være sig selv, altså finde nogle steder hvor hunden ikke kan komme til katten, det kunne være på en stol under spisebordet eller under sengen o.s.v.

Ved hjemkomsten med killingen, er det en god ide at lade den gå lidt rundt i huset for sig selv, og på den måde falde til i sit nye hjem uden hundens indblanden, og lad så også hunden gå rundt i huset uden katten er der, så de kan vænne sig til lidt til hinanden, uden at have stået ansigt til ansigt.

Når så hund og kat skal mødes, så sørg for at have snor på hunden og sæt dig sammen med den, lad katten gå frit rundt og se det hele lidt an. Man skal ikke forvente at den går direkte over og snakker med hunden, tværtimod vil den nok holde sig lidt på afstand.
Husk også at rose hunden hvis den holder sig i ro, og omvendt give en bestemt ”nej” hvis den springer frem mod katten eller gør.
Det kan også være en god ide at give både hund og kat en godbid, når de forholder sig roligt, så de får en god oplevelse sammen med den anden part.
Lad ikke hund og kat være alene før de er helt rolige ved hinandens tilstedeværelse.


h3. Har du kat og gerne vil have hund.

Det er tilrådeligt at anskaffe sig en hvalp hvis du har kat i forvejen, hvalpen har, trods en meget stor nysgerrighed, en helt naturlig respekt for en voksen kat.
Ellers kan ovenstående procedure følges i forbindelse med introduktion af hund og kat.


h3. Har du hverken hund eller kat.

Det bedste er at anskaffe sig en hvalp og en killing på samme tid, på den måde kan de præge hinandens opvækst og accepterer meget lettere den andens tilstedeværelse.

www.gipote.dk - jan. 2015

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner