Gør din hun glad

En aktiv og stimuleret hund er en glad hund. Hvis du kan indføre aktive og stimulerende rutiner for din hund i hverdagen vil du få en harmoniseret og glad hund


Når du anskaffer dig en hund skal du gøre dig en masse overvejelser. Blandt andet om du har den fornødne tid til at aktivere den og træne den så det bliver en fornøjelse for både dig og hunden.

Det vigtigste er at indvolvere hele familien, både i beslutningsprocessen om at anskaffelse af hunden men især også i de daglige gøremål omkring gåture og træning. Når hele familien er dedikeret i både anskaffelse og træning, så får hunden gode relationer til alle familiemedlemmer og glæden ved at have hund bliver også større for hele familien.

*Få hunden til at bruge sin lugtesans:*
Det er meget svært at gå eller løbe en hund træt, det er stort set umuligt. Men hvis du aktiverer hunden når den skal spise ved, at sprede foderet ud over en græsplæne, så bruger den sine naturlige egenskaber med sin utrolige lugtesans til at snuse sig frem til hele måltidet. Det bruger den rigtigt meget energi på og får trænet sin lugtesans. Det tager lidt tid for hunden at "søge" alt foderet, men i den tid kan du jo nå nogle andre ting (feks. rydde bordet efter aftensmaden).

*Leg med hunden på din gåtur.*
Vejret spiller altid en rolle når man har en hund, får når du skal ud at gå med hunden er det jo altid sjovere når solen skinner og det er sommer, men sådan er det detsvære ikke i Danmark men så handler det bare om den rigtige påklædning. Det er vigtigt at du er godt klædt på når du skal ud med hunden, for der er ikke nogen der får noget ud af en forhastet og kort tur fordi du fryser. Når du er rigtigt klædt på så har du også den fornødne tid til at få trænet hunden under gåturen. Leg med den, sørg for at den forcerer nogle forhindringer og lærer om kuperet terræn og på den måde får trænet led og muskler.

Hvis din hund har en yndlingsbold, så tag den med på tur, måske er du heldig at du har et område hvor du kan slippe hunden løs og kan kaste bold med den.

*Få din hund til at tage ud af bordet*
Nej det er nok ikke muligt, men den kan sagtens hjælpe med at bære varer ind fra bilen eller cykelkurven når du har været ude at handle. Giv den en vare i munden, ikke en madvare men eks. en opvaskebørste eller noget anden, og lad den bære den ind eller op i husstanden. Den bliver utroligt stolt og glad for at hjælpe med dine gøremål. Husk at give den en lille belønning hver gang den har gjort noget godt for dig.

Engager dig lokalt med andre hundefamilier
Der er altid en god undskyldning for at stoppe op på din gåtur og tale med andre hundeejere. Man kan lære utroligt meget af hinanden når man udveksler meninger og erfaringer som hundeejere. Desuden er hundene oftes meget begejstrede for at møde hinanden og lære hinanden at kende.

Så selvom vinteren er på vej og det bliver mørkere og koldere, så er vores anbefaling at du skal tage noget varmt tøj på og de fornødne reflekser og lys og kom afsted og aktivere din hund. Så bliver både du og din hund gladere.

_gipote Nov 2014_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner