Kender du reglerne for hunde i biler?

Skal din hund være i bur når den skal med ud at køre bil eller have sele på eller behøver den nogen af delene


Hvis du er i tvivl om reglerne for hunde i biler, så er det ikke så mærkeligt. Faktisk findes der ikke nogen regler for om din hund skal være i bur, have sele på eller ingen af delene. Faktisk betegnes hunde og andre dyr som gods når de bliver fragtet i bilen.

Men der er dog en regel man skal overholde og det er at hunden ikke må være til gene for udsynet for føreren af bilen. Du må altså ikke have en Grand Danois siddende på skødet eller liggende i bagruden eller siddende på passagersædet og dække udsynet. Man må naturligvis heller ikke have en hund liggende nede ved pedalerne så det er til fare for færdslen.

Men ud over det er der ret frie tøjler for hvordan du transporterer din hund.

Det kan dog være en rigtig god idé at fastgøre din hund under transport. Hvis uheldet er ude kan en "løs" hund have alvorlige konsekvenser for sig selv og bilens øvrige passagerer. Ved en kollision vil hunden blive slynget rundt i kabinen af bilen og kunne gøre store skader på sig selv og alle andre i bilen. Så selvom der ikke er klare regler på området vil vi godt anbefale at spænde hunden fast under kørsel, enten i et bur eller i en hundesele. Både for hundens og din skyld.

_Gipote Nov. 2014_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Maj-Britt skrev d. 21-november-2014

Ja rita. Den lov har jeg da også hørt om..

avatar

Birgit Jespersen skrev d. 20-november-2014

Min hund er altid i transporttaske bag i bilen, og det vil den også helst være. Uden transporttasken er den bange for at køre i bil, og det har den altid været.

avatar

Rita skrev d. 19-november-2014

Jeg kan mindes at for ca 5 år siden (+ - ) fik vi i schæferhundeklubben at hvide at en ny lov var trådt i kraft at hunden skulle være i bur eller i sele..... Kan godt forstå folk er forvirrede.....

avatar

Maja Nielsen skrev d. 19-november-2014

Når hunden sidder i en god køresele er både den og vi sikkert

avatar

skrev d. 19-november-2014

Husk at selen skal være crachtestet, ellers beskytter man hverken hund eller mennesker. Ud af 25 seler bestod kun 2 testen, så jeg i foråret. Købte selv en Allsafe til min hund.

avatar

Helle Christensen skrev d. 16-november-2014

Synes det emne er en stor omgang rod. For det virker som om, at det er op til den enkelte betjent om det giver en bød. Min hund sidder på bagsædet, spændt fast i en sele. Skal hund proppes i boks, så skal jeg først have ny bil.

avatar

kurt Poulsen skrev d. 15-november-2014

jeg må sige at efter som hunde ses som gods og det skal være spændt fast så det ikke kan gøre skade ved hårde opbremsninger m.v og det glæder så også for hunden da den ses som gods.

avatar

Jette Munkedal Ottesen skrev d. 15-november-2014

De kan give bøder for " løs last " har jeg hørt.

avatar

Maibritt Johansen skrev d. 15-november-2014

Jeg har hørt om flere der har fået bøder for at deres hunde ikke har været spændt fast, hvordan kan det så være, når I skriver at det ikke er et lovkrav?

Log ind for at kommentere og give stjerner