Kender du reglerne for hunde i biler?

Skal din hund være i bur når den skal med ud at køre bil eller have sele på eller behøver den nogen af delene


Hvis du er i tvivl om reglerne for hunde i biler, så er det ikke så mærkeligt. Faktisk findes der ikke nogen regler for om din hund skal være i bur, have sele på eller ingen af delene. Faktisk betegnes hunde og andre dyr som gods når de bliver fragtet i bilen.

Men der er dog en regel man skal overholde og det er at hunden ikke må være til gene for udsynet for føreren af bilen. Du må altså ikke have en Grand Danois siddende på skødet eller liggende i bagruden eller siddende på passagersædet og dække udsynet. Man må naturligvis heller ikke have en hund liggende nede ved pedalerne så det er til fare for færdslen.

Men ud over det er der ret frie tøjler for hvordan du transporterer din hund.

Det kan dog være en rigtig god idé at fastgøre din hund under transport. Hvis uheldet er ude kan en "løs" hund have alvorlige konsekvenser for sig selv og bilens øvrige passagerer. Ved en kollision vil hunden blive slynget rundt i kabinen af bilen og kunne gøre store skader på sig selv og alle andre i bilen. Så selvom der ikke er klare regler på området vil vi godt anbefale at spænde hunden fast under kørsel, enten i et bur eller i en hundesele. Både for hundens og din skyld.

_Gipote Nov. 2014_

0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

Log ind for at kommentere og give stjerner