Den er gal med Schæferhunde

En af Danmarks mest populære racer lider


Schæferhunde er i probelmer. Flere og flere har problemer med at gå ordentligt. En ny rapport fra Fødevareministeriet om dyrevelfærd viser at schæferhundene over mange år har fået fremavlet bagdelen så den er sænket meget. Billeder fra 1910 viser hvordan en Schæfer så ud oprindeligt. Der var den helt rank over rykken og ned i bagdelen. Det er de ikke mere. Det er så slemt, at man i England kalder en schæfer for “Halvt hund, halv frø. *Hver 3 hund har problemer:* Man har i årevis fremavlet racen, så bagdelen bliver lavere og lavere. Ifølge Schæferhundeklubben, som har 3.600 hundeejere som medlemmer, har hver tredje schæferhund problemet. [img:396664:300] I de ekstreme tilfælde, er det så voldsomt at hunden slet ikke kan gå. Schæferen er ikke den eneste race der har problemer, som er skabt af mennesker. Eksempelvis Fransk Bulldog har problemer med at trække vejret ordentligt, fordi mennesker har fremavlet det flade ansigt. Tænk sig, hvis mennesker kunne blande sig udenom, og lade hundene se ud, som de nu en gang gør. Gipote.dk


0 stjerner fordelt på 0 stemmer

Kommentar

avatar

Pia Batz skrev d. 11-november-2014

Kunne ikke være mere enig, Bill - der findes HELDIGVIS stadig, seriøse og gode opdrættere, men det er sgu sørgeligt, der er nogle, som vil ødelægge så lækker og dejlig en race.. :'(

avatar

Rita skrev d. 11-november-2014

Dommerne får deres ordre fra DKK, er selv den lykkelige ejer af en stor schæferhan, som har "det gamle" kryds. Er på stambog, men ikke avlsgodkendt. Kan han nok heller ikke pga krydset

avatar

Alice skrev d. 30-oktober-2014

I 92 mistede jeg en Schæfer, på grund af alder, valgte anden race på grund at lavtgående ikke var det jeg ønskede, meget unaturlig. eneste redning er dommere, der kan se fejlen. En Ulv eller ulvegrå Schæfer så jeg d. 20/9 på vejen ud for Schæfer kreds 32 indkørsel, ville lokke den af vejen for at undgå ulyke, den bed mig, den var ikke lavtgående.

avatar

Kirsten Hoffmann skrev d. 30-oktober-2014

Jeg har aldrig forstået, hvad det er der skulle være så tiltrækkende ved en "lavtgående" schæfer eller efterhånden nærmest krybende schæfer. Mit idealbilled er og har altid været en ulvegrå schæfer med rank ryg, men jeg har ikke set sådan en i mange år og heller ingen salgsannoncer med sådanne hvalpe.

avatar

Maja skrev d. 29-oktober-2014

Var det ikke på tide at få stoppet al den dyreplagerier dem der laver sådan noget burde straffes

avatar

Juline skrev d. 29-oktober-2014

Hvordan er det mennesker ændre på dem på den måde? Elsker hunde og de skulle da tænke lidt over det, tænk hvis det var dem der nemlig ikke kunne gå.

avatar

Susanne Nielsen skrev d. 29-oktober-2014

Håber I tager aktion på sagen - nogle må jo tage affære !

avatar

Bill skrev d. 29-oktober-2014

Nu er det jo ikke ensidigt avlerne der skaber problemerne, avlerne avler jo kun på de dyr der godkendes til avl. Så man kan jo med rette sige, at de dommere der dømmer og godkender hundene måske har sovet i timen, for de har om nogen kunne se hvor det bar hen. Det er måske på tide med lidt omskoling indenfor dommerfaget.

avatar

Bjørn Schiødt Olsen skrev d. 29-oktober-2014

Glimrende at Schæferhundeklubben kommer med en sådan udmelding (er selv medlem) Hvis hver 3' medlem/hund har problemer, så har hele avls systemet (og det er stort) i klubben da et endnu større problem end de stakkels hunde der er blevet ofre for såkaldte "Eksperter"

Log ind for at kommentere og give stjerner